Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλη την ομάδα.

Έχω κάτσει κι έχω στήσει ένα site σε prestashop σε ένα web host με όνομα koukouroukou και το έχω συνδέσει στο domain name www.aaa.gr .

Στην κατοχή μου έχω κι άλλο ένα domain name με όνομα www.bbb.gr . Μπορώ απλά να αλλάξω την σύνδεση και να παίξει με το www.bbb.gr χωρίς να κάνω κάτι άλλο ή επειδή είναι σε prestashop θα θέλει κι άλλες ρυθμίσεις και τελικά θα χάσω όλη την δουλειά;

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!

Δημοσ.

Αν θελεις απλα το aaa.gr να σε πηγαινει (redirect) στο bbb.gr τοτε μεσα απο τον καταχωρητη (πχ. papaki) δινεις το redirect. Μπορεις να το κανεις και απο το hosting αυτο αν θελεις.

Αν ομως θελεις να αλλαζει ολο το domain και οχι απλα να μεταφερεσαι στο bbb.gr τοτε στην ουσια θελεις να κανεις μεταφορα ιστοσελιδας σε νεο σερβερ (migration).

Για να γινει αυτο θα πρεπει να κανεις ενημερωση στην βαση δεδομενων οπου υπαρχει το domain aaa.gr να αντικατασταθει με bbb.gr

Αυτο αφου εχεις κανει export την βαση. Μετα την ενημερωση, θα φτιαξεις μια νεα βαση στο νεο σερβερ και θα την κανεις εισαγωγη.

Τελος, περνας στα congig αρχεια του Prestashop την νεα βαση και μεταφερεις ολα τα αρχεια απο ενα σερβερ στον αλλον.

Δημοσ.

Καλησπέρα φίλε μου.

Ο χώρος είναι στην ίδια εταιρία όπως και τα δύο ονόματα. Απλά θέλω το aaa.gr να το καταργήσω και να συνδέσω το bbb.gr με το host.

Έχω βάλει τα nameservers πάνω από 20 ώρες αλλά ακόμα δεν μπαίνει . .

Τι πρέπει να κάνω;

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου!

Δημοσ.

Αν αλλαξες τους nameservers και εχεις φτιαξει hosting account τοτε κανονικα θα πρεπει να λειτουργει.

Την σελιδα την μετεφερες στο hosting? Λειτουργει κανονικα;

Δημοσ.

Τα nameservers γιατί να τα αλλάξεις από την στιγμή που είναι στον ίδιο Host? Ειδικά από τη στιγμή που domain και Host είναι στην ίδια εταιρία, δεν χρειάζεται καν να πειράξεις nameservers. Είναι "By Default" σωστοί.

Θα μπεις μέσα στο CPanel του Host και θα κάνεις Unassign το παλιό Domain από το folder που έχεις το site και θα το κάνεις Assign στο νέο Domain. Στη συνέχεια θα μπεις στο Cpanel του Presta και θα αλλάξεις κι από εκεί μέσα στο Domain. Αν δεν έχεις κάνει manual ανακατευθύνσεις κτλ στο site σου, λογικά θα στα αλλάξει όλα αυτόματα χωρίς να έχεις θέμα.

Δημοσ.

Μπορείς να ζητήσεις από την εταιρεία φιλοξενίας σου να αλλάξει το κεντρικό domain του πακέτου hosting σου. Αν το κάνουν έχει καλώς. Αν δεν το κάνουν μπορείς να βάλεις το νέο domain σαν domain alias (ή Parked Domain στο cPanel).  Με αυτόν τον τρόπο και τα 2 domains θα δείχνουν την ίδια σελίδα. Αν δεν θέλεις το αρχικό domain να παίζει αυτόνομα, μπορείς να το κάνεις redirect μέσα από το πακέτο hosting σου στο νές domain.

Τέλος θα πρέπει να ελέγξεις το configuration της εφαρμογής σου αν έχει κάπου το παλιό url (λογικά κάποιο config file) καθώς επίσης και στη βάση σου αν υπάρχουν hardcoded links με το παλιό url, τα οποία θα πρέπει να αλλάξεις και να βάλεις το νέο url στη θέση του παλιού. Καλό θα είναι τα links αυτά να τα βάζεις relative, για να μπορούν να παίζουν με οποιοδήποτε domain  alias, οι περισσότεροι όμως wysiwyg editors έχουν ως προεπιλογή τους τα absolute urls, οπότε είναι πολύ πιθανό να έχεις τέτοια urls στο site σου που θα θέλουν αντικατάσταση.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας παιδιά.

Έκανα αυτό που είπε ο φίλος pkakajohn πήρα τηλ την εταιρία κι όλα καλά!

Ευχαριστώ πολύ και πάλι!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...