Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για να το κάνει αυτό η ΙΒΜ (αντικατάσταση σιγα σιγα των PCs με MACs) προφανώς δε χρειάζεται προγράμματα των windows σ' αυτά τα μηχανήματα....

Οπότε γιατί δεν έβαζε linux να εξοικονομήσει 2043$ και όχι 543$ ανά μηχάνημα;;;;

xD

• Like 2
  • Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Για το Linux ρώτησε την Γερμανία που είναι ίσως το μεγαλύτερο παράδειγμα τέτοιας προσπάθειας. Το κόστος ήταν εξωφρενικό και γύρισαν σε Windows.

Τα νούμερα είναι απλά και αμείλικτα. 90000 PC δεν υπάρχει καμία περίπτωση ποτέ να μπορούν να τα ελέγξουν 5 admins. Το κόστος χρήσης είναι πάρα πολύ μικρό για έναν Mac.

Προσωπικά έχω Apple από το 2001 και δεν έχω χάσει ούτε 1 λεπτό εργατοώρας για να κάνω service τον υπολογιστή μου. Η αξία αυτού είναι ανεκτίμητη για εμένα. Και δεν είμαι ο μόνος. Παράδειγμα υπάρχει μουσείο στην Ελλάδα με 52 Mac που τρέχει 9 χρόνια τώρα χωρίς IT, χωρίς υποστήριξη από κανέναν, αυτόματα εκκινεί, αυτόματα κλείνει, με 0€ κόστος υποστήριξης για 9 χρόνια. 9 χρόνια!!! Δεν θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά. Ο προϋπολογισμός για υποστήριξη σε ένα έργο εκατομμυρίων ήταν 0€. Με PC αυτό απλά δεν γίνεται και το γνωρίζουμε όλοι. Όσα προβλήματα προέκυψαν ήταν από κλοπές (κυρίως Airport Extreme).

Η ΙΒΜ είναι η μεγαλύτερη IT εταιρία στον κόσμο. Γνωρίζει καλύτερα από εάν forum.

• Like 5
Δημοσ.

MAC χρησιμοποιουν το management, sales, αναλυτες, προγραμματιστες κτλ. Στα services, εγκαταστασεις, admins χρησιμοποιουνται αποκλειστικα lenovo Τ, W series με RedHat Enterprise Linux 6.8 κ 7.2 + ΙΒΜ software layer. Σε καθε περiπτωση υπαρχει VM machine με win7.

Η εξοικονομιση γινεται απο τη μειωμενη χρηση licences κ μειωμενου service που χρειαζονται οι MAC.

• Like 2
Δημοσ.

lol! O Jobs είναι αυτός?

Πάντως και εγώ γράφω από σύστημα που ξεκίνησε από Tiger και έχει φτάσει τώρα El Capitan και έχει αλλάξει 3 Macbook και (νομίζω) 5 σκληρούς.

...και πιθανότατα έτσι θα συνεχίσω και στο μέλλον χωρίς ποτέ να κάνω format ή clean install!

Πρέπει να κλείνω 10ετία πλέον!

• Like 2
Δημοσ.

Απ'ότι διαβάζω σε άλλα άρθρα, λένε ότι 40.000 υπάλληλοι της ΙΒΜ δεν δουλεύουν καν στα γραφεία της εταιρείας.

Οπότε προφανώς και δεν χρειάζεται αντίστοιχο support.

Δημοσ.

Λοιπόν ,

δεν έχει καμιά σημασία σε ποιά θέση είσαι σαν υπάληλος έχεις την επιλογή να διαλέξης mac ή lenovo ή linux και πλέον lenovo διαλέγουν μόνο όσοι δούλευουν κάποιο σύστημα (ελάχιστα πλέον) που δεν τρέχει σε mac.

Τα mac δεν τα πήρε δωρεάν άλλα έκλεισε εμπορική σύμφωνία.

Το κόστος στο support όντως μειώθηκε κατά πολύ.

Δεν έχει σημασία αν δουλευεισ από γραφείο ή απο το σπίτι το support level είναι το ίδιο.

Δημοσ.

Απ'ότι διαβάζω σε άλλα άρθρα, λένε ότι 40.000 υπάλληλοι της ΙΒΜ δεν δουλεύουν καν στα γραφεία της εταιρείας.

Οπότε προφανώς και δεν χρειάζεται αντίστοιχο support.

Καμία σχέση.

Προχτές δούλευα και εγώ από το σπίτι (υπάλληλος εταιρίας που αριθμεί πάνω από 100.000 υπαλλήλους παγκοσμίως), και χρειάστηκε να ανοίξω ενα ticket στο ΙΤ για ένα θέμα με το εταιρικό λάπτοπ (HP με Windows 7).

Πρέπει να καταλάβετε τι σημαίνει κόστος IT support ειδικά σε μεγάλες εταιρίες. Τα πάντα μετρούνται σε εργατοώρες. Πας το λάπτοπ στους τεχνικούς, χρεώνονται εργατοώρες. Ανοίγεις ticket μέσω του IT portal, χρεώνονται εργατοώρες. Στέλνεις email στο helpdesk, κάποιος το καταγράφει και το αναλύει, χρεώνονται εργατοώρες. Και άλλα πολλά παραδείγματα.

Άρα παίζει σπουδαίο ρόλο τόσο το ποσο κοστίζει ο εταιρικος υπολογιστής, όσο και το πόσο κοστίζει η υποστήριξή του σε εταιρικό περιβάλλον. Το πολύ απλό που λέει το άρθρο είναι ότι το κόστος υποστήριξης των mac στην IBM είναι τόσο μικρότερο από αυτό των windows υπολογιστών, που όχι μόνο υπερκαλύπτει την ακριβότερη τιμή αγοράς, αλλά καλύπτει και με το παραπάνω και το συνολικό κόστος υποστήριξης σε βάθος 4-ετίας, με αποτέλεσμα σαν επιλογή να αποτελεί φθηνότερη απ' οτι ένας υπολογιστής με windows. Νομίζω είναι πολύ απλό και κατανοητό αυτό που λέει. Εκτος και αν θεωρείτε ότι μια εταιρία (και ειδικά η IBM που είναι απο τις κορυφαίες, εκτός των άλλων, και σε θέματα και προϊόντα logistics και υποστήριξης) έχει λόγο να πετάει λεφτά στον κουβά σε υποστήριξη των εξοπλισμών της.

• Like 6
Δημοσ.

Μια χαρά ειναι και οι τιμές αγοράς! Τα MacBook ειναι τσιμπημένα αρκετα σε θέμα τιμής αλλα εαν πας σε iMac νομίζω ότι η τιμές ειναι αρκετα καλές.

Δημοσ.

Συμπεραινω δύο πράγματα:

Α. Λιγοτερη υποστήριξη απαιτει το ios σε σχέση με τα windows. Δηλαδή το όλο θέμα είναι win vs. ios. Και ξέρουμε πόσα drivers και κέρατα τράγια θέλουν τα win απλά και μόνο για να τρέξουν μετά από καθαρή εγκατάσταση.

Β. Το hw support των mac είναι "φτηνότερο" γιατί πολύ απλά αν χαλάσει mac το αλλάζεις ολόκληρο.

Δημοσ.

Πρέπει κάτι να γίνει με τα μικρο-troll και βλαμμένα που ενδημούν στο insomnia- θες να διαβάσεις 1 thread και να αποκτήσεις άποψη για 1 σοβαρό θέμα και πρέπει να ανεχτούν τα μάτια σου και τα μυαλά σου την κάθε ηλιθιότητα που θέλει να πετάξει κάποιος.

Και ναι- είναι πολύ σοβαρό θέμα και εξαιρετικά ενδιαφέρον η άποψη του εκπροσώπου 1 εταιρείας με πάνω από 100.000 υπαλλήλους που καλείται να διαχειριστεί 1 εταιρικό δίκτυο με  PC, MAC, LINUX και τους σέρβερ τους.

Στα σοβαρά τώρα: Τι είναι το συνέδριο jamf nation?  Σε ποιον απευθύνεται? Τί είναι το jamf?  Το JAMF (πρώην Casper) είναι IT management software to manage Apple platform.  Αυτό. τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο.  Αλλά όταν το χρησιμοποιούν πέραν της IBM, πανεπιστήμια, νοσοκομεία, αλυσίδες καταστημάτων, σχολεία και επιχειρήσεις μικρές/ μικρομεσαίες/ μεγάλες, τότε γίνεται κάτι σημαντικό.

Τί λέει ο Fletcher Previn στο άρθρο? ότι η χρήση JAMF και mac από υπαλλήλους έχει μειώσει δραματικά το κόστος IT στην IBM, κάνοντας τα mac/ τη χρήση τους/ υποστήριξή τους για την επιχείρηση φθηνότερη λύση από υπολογιστές με windows.  Προς επίρρωση των λεγομένων του, έδωσε και τα συγκεκριμένα οικονομικά νούμερα.

Τώρα, το πώς κάποιοι ανόητοι αντιλαμβάνονται ότι το παραπάνω γεγονός είναι υποκειμενική άποψη του συγκεκριμένου στελέχους ή ακόμη και της IBM ως εταιρείας, σίγουρα χρειάζονται να ελέγξουν τη φαρμακευτική τους αγωγή.

• Like 4
Δημοσ.

Windows vs iOS..

Χθές το βράδυ μια κοπέλλα μου τα εκανε να για να την βοηθήσω να κάνει backup το Android της... Κανένας άνθρωπος στον πλανήτη δεν μου ζήτησε βοήθεια να κάνει backup to iOS του, it just works!

My 5cents.

• Like 2
Δημοσ.

Δε παει να το πει και ο θεος ο ίδιος, τίποτα δεν σταματάει έναν ''αντικειμενικό'' κριτή να κατακρίνει την apple.

Α ναι:

Μπεεεε

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...