Πέτρος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Ακριβώς ότι λέει ο τίτλος. Το κουτί είναι 2ο χέρι, το έχω πάρει 1+ (και παραπάνω) χρόνο, άριστο μέχρι τώρα. Τις τελευταίες εβδομάδες, το πλαϊνό (αυτό με το Plexi), αποφάσισε χωρίς ιδιαίτερο λόγο να αρχίσει να μην κλειδώνει στη ράγα που το ασφαλίζει (όσοι το έχουν ή το έχουν δει, καταλαβαίνουν), με αποτέλεσμα μετά από λίγη ώρα χρήσης ο υπολογιστής να αρχίζει να τρίζει όλο και πιο ενοχλητικά. Είναι χαρακτηριστικό ότι το κουμπί (απ)ασφάλισης της ράγας, όταν κλείνει το Panel, δεν πετάγεται μέχρι έξω (όπως κάνει δηλαδή κανονικά, και σε σύγκριση με το άλλο πλαϊνό το οποίο λειτουργεί σωστά), οπότε και το panel μπορεί να αφαιρεθεί απλά τραβώντας το, ενώ θα έπρεπε να είναι κλειδωμένο. Κοίταξα μήπως έχει στραβώσει το panel, τίποτα ιδιαίτερο (το έβαλα πλάτη-πλάτη με το άλλο πλαϊνό, δεν έκανε κούρμπα σε κανέναν άξονα). Η ράγα το ίδιο. Όσο και να πιέσω το πλαϊνό μήπως και κάτσει σωστά, αποτέλεσμα δεν έχω, το αντίθετο μάλλον. Πίεσε, σπρώξε, πάλεψε, γίνεται όλο και χειρότερη η κατάσταση. Επειδή για τους επόμενους μήνες θα περνάω πάρα πολλές ώρες στο δωμάτιο-γραφείο (και θέλω και τον υπολογιστή ανοικτό) διαβάζοντας, θέλω όσο το δυνατό απόλυτη ησυχία. Μετά και τις τελευταίες αλλαγές που έκανα στο σύστημα, όταν δεν το πιάνει ο διάολος (όλο και πιο σπάνια), ένα "θρόισμα ακούγεται". Ακούω γνώμες και προτάσεις. Κάποιος σφιγκτήρας (μπακαλίστικο) να συγκρατεί σωστά? Τρόπος να εξασφαλίσω ότι η ράγα θα λειτουργεί σωστά? Δεν ξέρω αν βγάζονταε το μπροστινό panel χώσω χέρι μέσα και την συρταρώσω έτσι. Αν δεν λυθεί το θέμα εντός του μήνα, πάω για κουτί...δεν υπάρχει περίπτωση να συνεχίσω έτσι. Ίσως αργά σήμερα να βγάλω τους ανεμιστήρες που έχει το τζάμι, μήπως με κάποιον διεστραμμένο τρόπο ασκούν κάποια περίεργη πίεση...αλλά δεν. Το κλείδωμα φταίει, ξεκάθαρα. εδιτ: Δοκίμασα να το κλειδώσω και από μέσα...τίποτα, μουλαρωμένο. Λες και ξαφνικά άλλαξε διαστάσεις/κλίσεις το κουτί ολόκληρο και δεν εφαρμόζει το πλαϊνό. Κι άλλο εδιτ: Βγάλσιμο τα πλαϊνά, ίσιωμα οι αστείες καμπύλες, τα ίδια. Μάλιστα, το "δεξί" πλαϊνό, αυτό που είναι ατόφιο, δεν κλειδώνει ούτε αυτό στο αριστερό πλάι, ενώ στο δικό του εφαρμόζει και τέλος (άντε, πες να μην είναι τελείως κατοπτρικά τα κοψίματα, αλλά τέλος πάντων). Τώρα που είναι χωρίς το προβληματικό, είναι αθόρυβο το σύστημα, παρά τους 7 (+3 η GPU) ανεμιστήρες που έχει. Πραγματικά, έχω σκάσει! Επεξ/σία 21 Οκτωβρίου 2016 από Πέτρος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2016 Φυσικά, υπάρχει πάντα η λύση ανάγκης που τόσα χρόνια μας προτείνουν οι φίλοι στο Murica και εσχάτως και στον Άρη! Duct-tape ftw! Εκεί πίσω που την έχωσα, ελάχιστα φαίνεται έτσι όπως έχω το κουτί έτσι κι αλλιώς και δείχνει να σταθεροποιεί. Πάνω από 1 φορά το μήνα δεν το ανοίγω (και πιο σπάνια, ίσως), οπότε μικρό το κακό. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2016 Σιγά και που θα γλίτωνα έτσι εύκολα... Χτες, μετά από 2-3 ώρες BF (ανεμιστήρες να ανεβάζουν σιγά σιγά) ξεκίνησε να βγάζει θόρυβο και τριξίματα από...παντού! Έλεος, όμως! Όπου και να το πιάσω/ακουμπήσω/χτυπήσω/κλοτσήσω, σταματά για 5-10' και μετά ξανά τα ίδια. Πραγματικά, είναι γελοίο. Τί διάολο, χαλάρωσαν μέχρι και τα πριτσίνια έτσι ξαφνικά? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dpolal Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Συντονισμός είναι από κάποιον από τους (πολλούς) ανεμιστήρες του κουτιού. Είτε πιάσε και σφήξε τους όλους καλά, είτε δοκίμασε να απενεργοποιείς έναν-έναν μέχρι να βρείς αυτόν που προκαλεί τον κραδασμό. Αν δεν είναι θέμα σφιξίματος τότε υπάρχει η μικρή πιθανότητα να την έχει ακούσει η φτερωτή σε κάποιον εξ αυτών και να προκαλεί το βουητό. ΕΔΙΤ: Έπιασα και κοίταξα λίγο το κουτί σου. Έχει πολλά πορτάκια και συρταράκια που μπορεί να προκαλούν και αυτά το τρίξιμο σε συνδυασμό με κάποιον ανεμιστήρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Έγιναν όλα αυτά το ΣΚ που το πλαϊνό αφαιρέθηκε (και σταμάτησε κάθε θόρυβος, κάθε θέμα αυτόματα), λύθηκε, καθαρίστηκαν όλα και ξαναδέθηκαν. Το κουτί χωρίς το πλαϊνό, αθόρυβο ότι και να κάνω. Το πλαϊνό εκτός κουτιού, με τους ανεμιστήρες να λειτουργούν, σχετικά αθόρυβο (τρίζει λίγο το plexi αφού λόγω βάρους λυγίζει το όλο κατασκεύασμα), ελάχιστα όμως. Όταν συνδέθηκαν όλα προχτές και μπήκε και η ταινία, μέχρι χτες ήταν αθόρυβο το ξεφτιλισμένο. Από εκείνη την ώρα, έχει ξεφύγει η κατάσταση. Ακόμα κι αν ανεβάσω τέρμα τις στροφές στους ανεμιστήρες (οπότε αλλάζει υποτίθεται ολόκληρη η ιστορία του συντονισμού), συνεχίζει με άλλους χαρακτήρες βέβαια. Πραγματικά, έχω νεύρα. Σπαταλάω χρόνο με αυτή την ιστορία και άκρη δεν βγάζω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dpolal Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Από όσο καταλαβαίνω το γεγονώς ότι δεν κλειδώνει στην θέση του το καπάκι έχει να κάνει με την ράγα που το «πιάνει» στο επάνω μέρος του κουτιού. Αν η ράγα δεν έρχεται στην σωστή θέση αλλά παραμένει στον «αέρα» που λένε τότε μάλλον από εκεί είναι ο συντονισμός. Επίσης, αυτή η ράγα έχει δοντάκια που πιάνουν το καπάκι και το κρατάνε στη θέση του, κοίτα μήπως έχει στραβώσει κανένα και για αυτό δεν κλείνει και συντονίζει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Τί να πω?! Δεν φαίνεται κάτι ιδιαίτερο. Όχι τίποτα, τα συγκεκριμένα δόντια που λες είναι και χοντρά, δεν φαίνεται να έχουν οτιδήποτε. Ευχαριστώ για τις προτάσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 If at first you don't succeed, try and try again! @dpolal: Γείτονα, δίκιο είχες για το φουρφούρι. Έκατσα σήμερα και τα έλυσα πάλι όλα. Ξανά το πλαϊνό με τους 2 ανεμιστήρες αθόρυβο ουσιαστικά, μόνο του, ακουμπισμένο όρθιο. Λέω κάτσε να τους βγάλω, να τους καθαρίσω πάλι. Κι όπως ακουμπάω τον έναν στο πάτωμα, αρχίζει και χοροπηδάει! Μα την απιστία μου, πραγματικά χοροπηδούσε! Δεν το έχω ματαξαναδεί. Χωρίς να βρίσκει κάπου ή οτιδήποτε. Κοιτάζω και τον άλλο, δεν έδειχνε κάτι τέτοιο, αλλά δεν έκατσα να ασχοληθώ παραπάνω. Χτες, προχτές, τους είχα απλά να λειτουργούν τοποθετημένους και ήταν μια χαρά! Ξήλωμα αμφότεροι, αγορά δύο Arctic F12 του 6ευρου, τοποθέτηση και όλα super. Από το μη κλείδωμα κάτι ακούγεται που και που, αλλά αυτό και ανεκτό είναι και ρυθμίζεται. Τελικά, δεν βγήκαν καθόλου καλή αγορά οι Enermax Magma (τα πρώτα revision, τουλάχιστον). Στον 1.5 χρόνο, άρχισαν τρελό fail, για διάφορους λόγους. Ένας μου έμεινε στο χέρι ο μηχανισμός στο καθάρισμα, άλλος ένας αυτός που δημιούργησε το θέμα, ο 3ος δείχνει να λειτουργεί, αλλά δεν ασχολούμαι άλλο. Οι άλλοι 2 rev2 που έχω στο ψυγείο, ακόμα λειτουργούν σωστά. Τέλος πάντων, αν ησύχασα τελικά, μικρό το κακό. Και πάλι, ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dpolal Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2016 :-D Well done mate !!!! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα