Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συνηθως οταν κανω CheckDisk σε εναν εξωτερικο δισκο, βγαινει η εικονα αυτη:

CHK_DSK_OK_3.jpg

Και στις λεπτομερειες κατι σαν αυτο:

CHK_DSK_OK_4.jpg

Τωρα τελευταια ομως, το παραθυρο του CheckDisk οταν ολοκληρωνει τον ελεγχο ειναι ετσι:

CHK_DSK_1.jpg

Δεν λεει δηλαδη οτι "δεν βρεθηκαν προβληματα".

Και η ερωτηση ειναι... Αυτο σημαινει οτι βρεθηκαν προβληματα;

Τα διορθωσε ή οχι το CheckDisk;

Οι λεπτομερειες ειναι ως εξης:

CHK_DSK_2.jpg

Ζητω συγνωμη για τα Ελληνικα Windows, αλλα ο υπολογιστης ειναι της δουλειας και τον θελουν ετσι...

Δημοσ.

Καλησπέρα,

και command promt νομιζω ανοιξεις και τρεξεις την ιδια εντολη θα παρεις απαντηση στο ερωτημα σου με αυτη τη παραμετρο και δες τι θελεις να βρεις.. αν σε βοηθαει αυτo..

chkdsk /?  και τρεξε οτι νομιζεις.. οτι χρειαζεσαι.

Control Panel -> Administrative Tools -> Event Viewer -> Windows Logs -> Application -> Wininit

αλλο option ειναι στην εναρξη να γραψεις event viewer και με τα καταλληλα φιλτρα να βρεις την τελευταια αναφορα σε σχεση με τι αρχεια χρειαστηκαν επιδιορθωση.

Δημοσ.

Μα καλά. Κάθε πότε κάνεις checkdisk; Εμένα μου βγάζει εδώ και 2 χρόνια ότι ο εξωτερικός θέλει έλεγχο αλλά το αγνοώ. Σιγά μη κάτσω κάθε μήνα να ελέγχο 2ΤΒ δίσκο επειδή τα windows πιστεύουν ότι κάτι δεν πάει καλά.

Πάντως δοκίμασε και σε άλλο υπολογιστή ή απενεργοποίησε το antivirus προσωρινά.

Ζητω συγνωμη για τα Ελληνικα Windows,

Αυτό πολύ μ' άρεσε. Να ζητάει κάποιο συγνώμη γιατί τα windows είναι Ελληνικά! :)

• Like 1
Δημοσ.

Κανω checkdisk συχνα σε αυτον τον σκληρο γιατι εκει κραταμε backup σημαντικων αρχειων της εταιριας και τον πηγαινοφερνουμε απο υπολογιστη σε υπολογιστη, οποτε βαλε-βγαλε ευκολα μπορει να γινει corrupt. Ξερω οτι σαν πρακτικη ειναι λαθος (οπως και το να εχουμε μονο ενα backup), αλλα δεν παιρνω εγω τις αποφασεις...

Οσο για τα Ελληνικα Windows, απλα ειναι ενα δραμα!

Δημοσ.

Γιατί δε στήνετε ένα παλιό pc με openmediavault ή nas4free στο δίκτυο και να δουλεύουν από εκεί τα αρχεία στην εταιρία;

Έχω στήσει σε έναν αρχαίο p3 500Mhz 384MB RAM με το freenas (δεν αντέχει nas4free ή omv) και δουλεύει χρόνια τώρα έτσι. Παίρνουν backup κάθε μέρα με το syncexp ο καθένας τον φάκελο με τα αρχεία του στον υπολογιστή του και ένα γενικό backup κάθε εβδομάδα σε έναν κεντρικό υπολογιστή και είναι μια χαρά.Το κάθε τμήμα έχει πρόσβαση μόνο στα δικά του αρχεία φιλτράροντας τις ip των μηχανημάτων και υπάρχει ένας κοινός δίσκος όπου έχουν πρόσβαση όλοι για ανταλλαγή αρχείων.

Αν θέλεις στήσε ένα virtual box με κάποιο nas που ανέφερα πριν και δες το.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...