venomawakens7 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 'Εχω ένα πρόβλημα στις ταινίες αλλά και στα παιχνίδια που μάλλον δεν υπήρχε παλιά η δε το είχα παρατηρήσει!! Τα προβλήματα λογικά άρχισαν όταν έστειλα την tv για service λόγω προβλημάτων με σκιές. Η samsung δέχτηκε το πρόβλημα και μου άλλαξαν panel όπως μου είπαν! Όλα καλά μέχρι εδώ! Συνδέω το pc στη tv μέσω hdmi να δω ταινία, οι μαύρες σκηνές ήταν άθλιες πραγματικά μαύρα τετραγωνάκια και ξεθωριασμένες αποχρώσεις. Εδώ να πω ότι αυτό ισχύει σε όλες τις ταινίες και ότι η τηλεόραση είναι τέλεια ρυθμισμένη με προγράμματα απο το pc! Το ίδιο πρόβλημα υπάρχει αλλά σε μικρότερο βαθμό και στο ps 4 στα παιχνίδια και στις blue ray ταινίες μέσω ps4 , πολύ μικρότερος ο βαθμός του προβλήματος αλλά υπάρχει! Σήμερα άρχισα να κάνω δοκιμές, διαφορετικά καλώδια hdmi κτλ..Προς έκπληξη μου παρατήρησα ότι εάν βάλω την ταινία να παίξει απευθείας στη tv μέσω usb stick παίζει φανταστικά, πραγματικά το πρόβλημα εξαφανίζεται! Κοιτάω τις διαφορές στις ρυθμίσεις των δύο mode της tv ,hdmi mode και usb player! Όλα ίδια εκτός από τη ρύθμιση βελτιστοποίηση ψηφιακόυ σήματος που ήταν off στα hdmi mode! Ενεργοποιώντας το το πρόβλημα μειώνεται δραστικά αλλά όχι τελείως αν το παρατηρήσεις σωστά! Αυτό που με προβληματίζει περισσότερο είναι το ps4 όπου βγάζει σήμα σε κρυστάλλινο 1080p uncompressed. Αυτό που ήξερα απο πάντα είναι ότι σε αυτές τις περιπτώσεις απενεργοποιούμε τις όποιες ρυθμίσεις βελτιστοποίησης της εικόνας μιας και το σήμα είναι καθαρό έτσι και αλλιώς. Γιατί να πρέπει να ενεργοποιήσω αυτή τη ρύθμιση για να έχω καθαρή κρυστάλλινη εικόνα? Μήπως έχω παρεμβολή απο κάπου στο σήμα του hdmi ? Aν ναί απο πού? Τι μπορεί να παρέμβει στο σήμα του hdmi και να δημιουργήσει ψηφιακό θόρυβο?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα