Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έτσι, όταν μας τρώνε τα χέρια μας, κάνουμε βλακείες.

Έχω από το 2011 το gaming rig μου με

MSI mobo P67A-GD65(B3)

i5-2500K στα 4,5GHz από τότε μέχρι τώρα

διάφορες κάρτες γραφικών (6950, 2X6950, 7970 και τώρα 980Ti)

Κατευχαριστημένος από το σύστημα, απλά πετάει. Τί ήθελα το BIOS update?

Το τελευταίο BIOS που είχα ήταν του 2012. Το τελευταίο στο site είναι του 2013, αλλά η εγκατάστασή του είναι διαφορετική, γίνεται μέσα από τα Windows και είναι ΜΕ(???) version.

Tότε το 2013 το είχα ψάξει και αποφάσισα να μήν δοκιμάσω το update. Θυμάμαι τότε είχε κάποια επισήμανση ότι το update ήταν μόνο για συγκεκριμένους επεξεργαστές. Τώρα δεν υπήρχε η επισήμανση.

3 χρόνια μετά, σχεδόν 4 και ο τωρινός μου εαυτός για κάποιο λόγο είναι πιό ριψοκίνδυνος.

Ακολούθησα κατα γράμμα τις οδηγίες, έβαλα το BIOS στο στικάκι, έκανε επιτυχώς τις όποιες διεργασίες στα Windows, έκανε restart, ακολούθως έκανε επιτυχώς update το BIOS αλλά καί το Backup BIOS.

Όλα μιά χαρά.

Και μόλις έγινε το restart, μπήκαμε σε Boot Loop: Ανάβει το PC για ακριβώς ένα δευτερόλεπτο, σβήνει και ξαναανάβει. Πάρα πολύ ωραία.

Clear CMOS, αφαίρεση μπαταρίας, αφαίρεση όλων των components εκτός του επεξεργαστή και μιάς μνήμης, τα δοκίμασα όλα αλλά τίποτα.

Οπότε παρήγγειλα από Ολλανδία νέο τσιπάκι BIOS, με το παλιό Firmware και τώρα αναμένουμε να το παραλάβουμε και να κάνουμε εγχείρηση....

Αυτά τα ωραία.

• Like 1
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

2 μήνες μετά και επιτέλους έχω πάλι gaming PC.

Το αποτυχημένο όμως BIOS update μου στοίχισε..... Πιστεύω ότι το πρόβλημα οφείλεται σε corruption του αρχείου, είτε κατα την εγγραφή του σε USB stick, είτε κατα την εγγραφή του στο BIOS chip.

Αυτό που με προβληματίζει όμως είναι ότι και στις δύο περιπτώσεις το σύστημα κάνει  verification checks.....

Όπως και να έχει, το τσιπάκι από την Ολλανδία έκανε 3 ολόκληρες εβδομάδες για να έρθει. Στο εντωμεταξύ παρήγγειλα και έναν i5-3570K, στην περίπτωση που το νέο BIOS για κάποιο λόγο έχασε την συμβατότητά του με τον i5-2500K.

Ήρθε ο επεξεργαστής, τον έβαλα επάνω, καμία απολύτως διαφορά. Η μόνη ελπίδα το τσιπάκι από Ολλανδία.

Όταν με τα πολλά ήρθε, ξεκόλλησα το παλίο τσιπάκι, κόλλησα το νέο, έβαλα και τον 2500K επάνω, και προς μεγάλη μου έκπληξη, το σύστημα εξακολούθησε να συμπεριφέρεται το ίδιο, δηλαδή με bootloop. Αυτό δεν το περίμενα.

Οπότε, άρχισα να ψάχνω για αντικατάσταση της μητρικής, ενώ ταυτόχρονα έκανα έρευνα αγοράς για αναβάθμιση σε i7-6700K με νέα μητρική και μνήμη.

Τελικά προς μεγάλη μου τύχη, ένα παιδί από Αγγλία έβγαλε προς πώληση την μητρική που είχα, και μάλιστα με το τελευταίο BIOS που υποστηρίζει τον 3570Κ. Άμεση αγορά, το παιδί ήταν άψογο στην εξυπηρέτησή του και έτσι καταλήξαμε 2 μήνες μετά, να έχω κάνει μία ψευτοαναβάθμιση από 2500Κ σε 3570Κ και να είμαι 250 ευρω φτωχότερος :-)

Επεξ/σία από panther_512
  • Like 1
Δημοσ.

3 ανεξάρτητες αγορές με ανεξάρτητα μεταφορικά.

Κάπου 18 ευρώ το τσιπ του Bios, 108 ευρώ ο 3570Κ και τα υπόλοιπα η μητρική πάνω κάτω.

Ωραίος ο 3570Κ. 4.5Ghz πανεύκολα και με θερμοκρασίες μέχρι 60 βαθμούς.

• Like 1
Δημοσ.

Θα είχες γλυτωσει ολη αυτη τη φασαρια και τα λεφτα ποτ ξοδεψες αν ειχες επιλεξει Gigabyte μητρικη. Εχει dual bios οποτε οτι και ατυχια να σου τυχει μετα απο βγαλσιμο μπαταριας γυρναει αυτοματα στο παλιο το bios οποτε ουτε γατα ουτε ζημια. Επαθα περιπου την ιδια ιστορια απλα μετα ειδα οτι καταβασα λαθος αρχειο και το dual bios μου εσωσε την μητρικη (Ζ97 Χ D3H) και 120Ε :D

Δημοσ.

Όπως έγραψα στα προηγούμενα post, και της Msi dual είναι το Bios με δύο τσιπάκια.

Λόγω της φύσεως του update έγινε αλλαγή του Bios και στα δύο τσιπ (υποστήριξη Ivy Bridge επεξεργαστών).

Το ίδιο θα ίσχυε και με την Gigabyte μητρική αν τα πράγματα πήγαιναν στραβά.

Δημοσ.

Πονεμένη ιστορία με τις MSI και τα bios..

ένας από τους βασικούς λόγους που δεν τις πλησιάζω.

Τέλος καλο ολα καλα και μην ρίχνεις το φταίξιμο σ'εσενα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...