maniac89 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Καλημέρα σας, φτιάχνω μια απλή εφαρμογή στο android η οποία αποτελείται από την MainActivity και ένα Service. Η λειτουργία που θέλω να κάνει είναι μόλις αλλάζει κάτι στο service να ενημερώνει το UI του MainActivity. Για αρχή το μόνο που θέλω να κάνω είναι απλά μόλις ξεκινάει το Service να στέλνει ένα String π.χ.("Ι've started") και η MainActivity να εμφανίζει ένα Toast. Μέχρι στιγμής από αυτά που έχω διαβάσει στην υλοποίηση πρέπει να χρησιμοποιήσω Handler και messenger. Παλεύω αρκετή ωρίτσα αλλά μέχρι στιγμής δεν έχω βγάλει άκρη οπότε θα ήθελα μια μικρή βοήθεια. Στο service έχω το εξής block του κώδικα private void sendMessageToUI(String strvaluetosend) { Message msg = obtain(); String message = "message"; msg.obj = message; handler.sendMessage(msg); } και έχω υλοποιήσει ένα Handler Handler handler = new Handler() { @Override public void handleMessage(Message msg) { } }; στο MainActivity έχω το παρακάτω block Handler handler = new Handler() { @Override public void handleMessage(Message msg) { final String msgReceived =(String)msg.obj; Log.d(TAG,msgReceived); } }; αλλά δεν ξέρω πώς γίνεται αυτό trigger. Νομίζω ότι κάπου το έχω χάσει. Ευχαριστώ πολύ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα