arrows Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Καλημέρα το πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζω είναι ότι έχω 2 dvd από μια εκδήλωση, αυτό που θέλω όσο και αν ακούγεται απλό είναι να trimάρω το περιεχόμενο των dvd και να το μετατρέψω σε ενα αρχείο για δική μου χρήση. Προσπάθησα με, camtasia, nero recode, roxio nxt 2, freemake video converter KAI TO ΑΛΥΤΟ πρόβλημα μου είναι πώς η ποιότητα του τελικού αρχείου (με Η.264 codec), ειναι αίσχος, απαράδεκτή -ΔΕΝ με απασχολεί απλά να βλέπεται, ούτε το μέγεθος του τελικού αρχείου ας είναι και 100gb που λέει ο λόγος, αυτό που προσπαθώ είναι να πάρω το 100% της εικόνας του dvd (προφανώς κλείδωμα δεν υπάρχει στο dvd), εχω απελπιστεί η πoιότητα του τελικού αρχείου δεν έχει σχέση με αυτή του dvd, δοκίμασα και upscale σε 1080p αλλά έφτιαξα ενα αρχείο 30gb χάλια επίσης. Οποια βοήθεια δεκτή ευχαριστώ
CheOnWeb Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Κάτι δεν κάνεις καλά. Βάλε το Freemake να σου κάνει mp4 (h264) στην ίδια ανάλυση με το DVD σου (λογικά 720χ576), ίδιο frame rate (λογικά 25fps), 10.000 Kbps, two pass και θα πάρεις ένα αρχείο 4,5 GB περίπου ανά ώρα, που θα έχει ελάχιστες διαφορές με το original. Αν θες να καταλήξεις πάλι σε DVD χωρίς καθόλου απώλεια θα χρειαστείς κάτι τέτοιο: http://tmpgenc.pegasys-inc.com/en/product/taw5.html Πιθανόν να σου κάνει και η trial version. Aν όπως λέει βάζει watermark μόνο στα menu και εσύ δεν χρειάζεσαι menu, ίσως κάνεις δουλειά. Το μονταρισμένο βέβαια θα είναι πάλι σε DVD, δημαδή Video TS folder με τη γνωστή δομή αρχείων.
arrows Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Mε το freemake τό δοκίμασα όπως λές και πάλι η ποιότητα της εικόνας έχει διαφορά δεν έχει σχέση με του dvd ok σε λεπτομέρειες αλλά υπάρχει διαφορά οπότε δεν.... Με το videowave του roxio ή ποιότητα της εικόνας ήταν πολύ καλύτερη απο του freemake, εδώ το πρόβλημα είναι οτι όταν κάνω join τα δύο mp4 απο τα dvd για να κάνω ένα αρχείο mp.4 πάλι η εικόνα γίνεται χάλια Το τελικό ζητούμενο μου είναι να έχω 1 αρχείο βίντεο στην ίδια ακριβώς ποιότητα με του dvd και ας έχει οτιδήποτε μέγεθος θέλει δεν με απασχολεί αυτό,, το αρχείο θα παραμείνει στον δίσκο μου για δική μου χρήση
CheOnWeb Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Αν θες ακριβώς ίδια ποιότητα σε ένα αρχείο, υπάρχει και το Mastering Works της ίδιας εταιρείας με το Authoring που σου έδειξα, το οποίο αν επιλέξεις στο Output Mpeg2 δεν θα κάνει ReEncode και φυσικά το εξαγόμενο αρχείο θα έχει και το ίδιο μέγεθος.
micos000 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Εγώ τι θα έκανα. Με το dvd demuxer free θα έκανα demux το dvd σε φάκελο σε μορφή m2v/ac3 ή lpcm. Μετά με το tmpeg encoder θα ένωνα τα δύο αρχεία σε mpg και τέλος. Σε αυτό θα κλείσεις το wizard στην αρχή και θα πας File->Mpeg tools. Στο simple multiplexer θα επιλέξεις mpeg2 program vbr. Θα φορτώσεις τα δύο αρχεία στο video και audio και θα σώσεις σε mpg. 2
arrows Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Καλησπέρα ξατέβασα το dvd demuxer αλλά αυτό "θα έκανα demux το dvd σε φάκελο σε μορφή m2v/ac3 ή lpcm" δεν βρήκα στα options του προγράμματος κάτι παρόμοιο για το output file, υπάρχει κάποιο μενού που δεν βρίσκώ?
micos000 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2016 Δε χρειάζεται να κάνεις κάτι. Απλά επιλέγεις το αρχείο vidoe_ts.ifo από το dvd και πατάς το μεγάλο κουμπί. Θα δημιουργήσει έναν φάκελο dvd χύμα στον c και θα βάλει εκεί τα αρχεία μόνο του. Θα βάλει δύο αρχεία, ένα βίντεο με κατάληξη m2v και ένα ήχου με κατάληξη ac3 ή lpcm (για το 2ο επιφυλάσσομαι γιατί δεν έχω dvd με lpcm ήχο) 1
arrows Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2016 Ευχαριστώ φίλε για την βοήθεια έλυσα το πρόβλημα μου να σαι καλα
afterhours Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2016 Καλημέρα το πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζω είναι ότι έχω 2 dvd από μια εκδήλωση, αυτό που θέλω όσο και αν ακούγεται απλό είναι να trimάρω το περιεχόμενο των dvd και να το μετατρέψω σε ενα αρχείο για δική μου χρήση. Προσπάθησα με, camtasia, nero recode, roxio nxt 2, freemake video converter KAI TO ΑΛΥΤΟ πρόβλημα μου είναι πώς η ποιότητα του τελικού αρχείου (με Η.264 codec), ειναι αίσχος, απαράδεκτή -ΔΕΝ με απασχολεί απλά να βλέπεται, ούτε το μέγεθος του τελικού αρχείου ας είναι και 100gb που λέει ο λόγος, αυτό που προσπαθώ είναι να πάρω το 100% της εικόνας του dvd (προφανώς κλείδωμα δεν υπάρχει στο dvd), εχω απελπιστεί η πoιότητα του τελικού αρχείου δεν έχει σχέση με αυτή του dvd, δοκίμασα και upscale σε 1080p αλλά έφτιαξα ενα αρχείο 30gb χάλια επίσης. Οποια βοήθεια δεκτή ευχαριστώ Γι αυτη τη δουλεια χρησιμοποιω το DVDFAB Για πραγματικο loseless βαζεις το dvd ανοιγεις το dvdfab και εκει που λεει ripping την καρτελα επιλεγεις mp4 και στις advanced ρυθμισεις επιλεγεις CRF 0..... θα προκυψει πραγματικο loseless αλλα θα εχει μεγαλο μεγεθος. Υπαρχει και η επιλογη να κανεις remux το mpeg stream οπως προτεινει ο φιλος micos000
micos000 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2016 Γι αυτη τη δουλεια χρησιμοποιω το DVDFAB Για πραγματικο loseless βαζεις το dvd ανοιγεις το dvdfab και εκει που λεει ripping την καρτελα επιλεγεις mp4 και στις advanced ρυθμισεις επιλεγεις CRF 0..... θα προκυψει πραγματικο loseless αλλα θα εχει μεγαλο μεγεθος. Υπαρχει και η επιλογη να κανεις remux το mpeg stream οπως προτεινει ο φιλος micos000 Φίλε, από τη στιγμή που θα μετατρέψεις το αρχικό mpeg2 σε mp4 (να θεωρήσω ότι αναφέρεσαι σε h264) τότε δεν είναι loseless, ακόμα και αν το τελικό αρχείο βγει 1TB. Θα γίνει επανακωδικοποίηση σε h264 και θα υπάρξει ψηφιακή απώλεια γιατί δεν υπάρχει loseless transcoding, ούτε σε διαφορετικό αλλά ούτε και αν γίνει re-encoding στο ίδιο φορμάτ. Ακόμα και το upscaling που έκανε ο arrow (το ανέφερε στο 1ο post) πάλι απώλειες θα επιφέρει. Ένα παράδειγμα που μου αρέσει να λέω όταν πρόκειται για τέτοιες περιπτώσεις είναι ότι τα ψηφιακά αρχεία (βίντεο, ήχου, εικόνας) είναι σαν το αλουμινόχαρτο. Όταν το τσαλακώσεις για να το βάλεις στη τσέπη (encoding) δε θα μπορέσεις ποτέ να το επαναφέρεις στην αρχική του κατάσταση και αν το παλέψεις πολύ στο τέλος θα το σκίσεις. Για καλύτερη κατάσταση από την τσαλακωμένη, δεν υπάρχει φυσικά καμία περίπτωση . Το μόνο loseless είναι μόνο αυτό που περιγράφω, δηλαδή να κάνεις demux τα vob και μετά να τα ξανακάνεις remux σε mpg (με οποιοδίποτε πρόγραμμα κάνει κάτι τέτοιο). Το τελικό μέγεθος θα είναι ίδιο με το συνολικό μέγεθος των vob του κεντρικού title εκτός αν περιέχει το vob περισσότερα κανάλια ήχου και κρατήσεις μόνο ένα, οπότε το τελικό μέγεθος θα είναι μερικά 100άρια ΜΒ ποιο μικρό. Επίσης, το mpg αρχείο αυτό αν το γράψεις όπως είναι σε dvd θα παίζει στην πλειονότητα των set-top dvd players χωρίς καμία μετατροπή. 1
dpolal Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Παιδιά μια βοήθεια και εγώ θα ήθελα. Έχω 9 dvd από γάμους και βαφτίσια (μεγάλο σόι, τί να κάνουμε ), φτιαγμένα από διάφορους φωτογράφους και τα οποία έχω ήδη μετατρέψει σε iso. Θέλω να τα φτιάξω 9 βίντεο που θα μπούν σε ένα usb stick και θα αναπαράγωνται σε μικρή tv από γηραιό άτομο. Δεν με ενδιαφέρει η hidef ποιότητα, απλώς να βλέπωνται. Έχω κολλήσει και δεν ξέρω ποιό πρόγραμμα να χρησιμοποιήσω και ποιές είναι οι καλύτερες δυνατές ρυθμίσεις. Δοκίμασα με το FormatFactory αλλά η ποιότητα που βγαίνει είναι ψιλοχάλια και επίσης σε μερικά είτε κολλάει, είτε μπερδεύεται και δημιουργεί video μόνο με το μενού του dvd και όχι την ταινία. Καμμιά πρόταση ;;; Ευχαριστώ. Άνοιξα νέο θέμα, σόρρυ. Επεξ/σία 22 Οκτωβρίου 2016 από dpolal
micos000 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2016 Και γιατί δεν ανοίγεις δικό σου thread; Εδώ συζητάμε για άλλο θέμα και αν συνεχίσει ο topic starter θα μπερδευτούμε. Κάνε δικό σου και θα τα πούμε εκεί, να είσαι σίγουρος.
arrows Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Καλησπέρα πάλι κάνοντας τα βήματα που είπες φίλε micos000 έλυσα το θέμα μου το βασικό να δημιουργήσω lossless 1:1 αρχείο βίντεο από το dvd Θα ηθελα μια βοήθεια στο πως να κάνω join τα δυο αρχεία βίντεο από τα δυο DVD σε 1 αρχείο βίντεο χωρίς να κάνει render, Δοκιμασα με το avidemux χωρίς επιτυχία
micos000 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Αν δε στα σύνδεσε το demux ίσως να φταίει κάτι στα στοιχεία των video. Φαντάζομαι ότι ο ήχος θα είναι διαφορετικός. Το demux δε σου έδωσε κάποιο μήνυμα λάθους που να εξηγεί γιατί δε μπορεί να ενώσει τα βίντεο; Κατέβασε mediainfo, στήστο, βάλε στην προβολή να είναι σε κείμενο και φόρτωσε το ένα βίντεο. Κάνε αντιγραφή όλα τα στοιχεία και επικόλληση σε επόμενο μήνυμα. Επανέλαβε και για το δεύτερο βίντεο (στο ίδιο μήνυμα), έτσι θα δούμε τι φταίει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα