Donatello025 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Χαίρετε, θα ήθελα με αυτο το post να με βοηθήσετε σχετικά με τον υπολογιστή που θέλω να αγοράσω.i) Το ποσό που θα διαθέσω είναι περίπου 2000€ στο Tower. Δεν βιάζομαι για να το αγοράσω (1-2 μήνες το πολύ, σε περιπτώση που υπάρξει κάποια προσφορά, έκπτωση κτλ.).ii) Ο Η/Υ θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για gaming, αναπαραγωγή ταινιών, για απομακρυσμένα σεμινάρια μέσω Internet, καθώς και για οτιδήποτε χρειαστεί στο πανεπιστήμιο (Οικονομικές Επιστήμες). OC πιθανότατα μετά τον 1ο 6μηνο λειτουργίας και μόνο αν κριθεί αναγκαίο (φαντάζομαι λίγο δύσκολο για την χρήση που θα κάνω ως προς το multitasking).iii) Οθόνη έχω επιλέξει την Dell S2716DG και είναι εκτός του προϋπολογισμού.iv) Στα περιφεριακά θέλω να επιλέξω ανάμεσα σε headset ή speaker set (5.1 ή 2.1) με την προϋπόθεση πως συνδέονται ασύρματα. Το headset με το Tower. Τα speakers με το woofer ή άλλο ασύρματο hub, στο οποίο συνδέονται όλα.Ως προς τα headsets, έχω διαβάσει πως υπάρχουν τα απλά, gaming Dolby με virtual surround και true (πολλά μικρά ηχεία). Ακόμα, έχω εντοπίσει video στο youtube, που αναφέρεται σε headsets με ενισχυμένα low και high συχνότητες (καλύτερα λένε για τα εφέ των παιχνιδιών), όπως και με ενισχυμένες τις mid συχνότητες που χρησιμοποιούνται σε στούντιο και αναπαράγουν πιο "φυσικά" τους ήχους και ειναι καλύτερα για first person RPGs + online αναπαραγωγή ομιλίας (που με ενδιαφέρει περισσότερο. Έχω συγκεντρώσει υπερβολικές πληροφορίες και χρειάζομαι τις γνώσεις κάποιου τρίτου. Προς το παρόν budget free.Ως προς τα speakers έχω επικεντρωθεί σε 2.1 σετ όπως το Edifier Ε235 Luna E, πλην όμως δεν υπάρχει στην ελλήνική αγορά και κάτι αντίστοιχο δεν έχω βρει.v) Πληκτρολόγιο και ποντίκι δεν έχω αναζητήσει ακόμα, καθώς είναι το τελευταίο που με ενδιαφέρει.vi) Είμαι κοντά στην Θεσσαλονίκη, οπότε έχω κοιτάξει επιλογές από skroutz, eshop, plaisio, visionstudio. Αν έχετε να μου προτίνετε και άλλα καταστήματα σας ενθαρρύνω να το κάνετε. vii) Με ενδιαφέρει Κυρίως η αξιοπιστία των εκάστοτε εταιριών σε aftersales support όπως και το να μην παραγγείλω κομμάτια, που έχουν αποδειχθεί ελαττωματικά σε μεγάλο ποσοστό. Μεγαλύτερη έμφαση πιστεύω πρέπει να δωθεί εδώ. :shifty:viii) Το aftersales support των ελληνικών καταστημάτων, μετά από τόσα σχόλια που διάβασα σε άλλα post, δεν ξέρω αν αξίζει να το εμπιστευτώ. Επίσης, δεν έχω ξαναγοράσει Η/Υ κομμάτι-κομμάτι και είμαι επιφυλακτικός στο αν αξίζει να αφήσω κάποιον άλλο τεχνικό (που δεν γνωρίζω προσωπικά) να μου τον συναρμολογήσει. Ποιο πολύ φοβάμαι μήπως μου βάλουν μεταχειρισμένα ή κομμάτια που δέχτηκαν service (απίθανο αλλά όχι αδύνατο). Εννοείται πως σε τέτοια περίπτωση ζητάω τα κουτιά με τα επιπλέον συνοδευτικά, πλην όμως και εφόσον γίνει η συναρμολόγηση, όπως και το τεστ λειτουργίας από αυτούς, αν είναι μεταχειρισμένα τα κομμάτια δεν θα μπορώ να το επιβεβαιώσω.Εν κατακλείδι, για τα παραπάνω έχω τις εξής επιλογές:α) Τα αγοράζω από τα πιο φθηνά καταστήματα του Skroutz και έχω τις εγγυήσεις της εκάστοτε κατασκευάστριας εταιρείας.β) Visionstudio με ακριβώς η (α) περίπτωση. Η διαφορά πως όλα είναι αγορασμένα από 1 μαγαζί και αν χρειαστεί RMA απευθύνομαι σε αυτούς ή στην κατασκευάστρια εταιρεία απευθείας. Επιβάρυνση αγοράς 60€. Δυνατότητα συναρμολόγησης δωρεάν από αυτούς.γ) Eshop ακριβώς όπως η (β) περίπτωση. Επιβάρυνση αγοράς 184€. Στην περίπτωση που το συναρμολογήσουν εκείνοι +3 χρόνια εγγύηση eshop. +DOA εγγύηση.δ) Πλαίσιο, εντυπωσιάστηκα με την προσφορά που μου έκαναν, πλην όμως δεν καλύπτει τις ανάγκες μου, τόσο πρακτικά (χερούλι και μέγεθος στο κουτί), όσο και λειτουργικά (αντίστοιχα του nh-d15 μου πρότειναν CLC της Corsair, μικρή γκάμα προϊόντων).ε) Οτιδήποτε άλλο μου προτείνετε.Θα αναμένω με αμέριστο ενδιαφέρον τις απαντήσεις σας. 22/10/16 EDIT 1: Aνανέωση του tower Επεξ/σία 22 Οκτωβρίου 2016 από Donatello025
pnick Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Θα αναμένω με αμέριστο ενδιαφέρον τις απαντήσεις σας. Θα σου δωθούν κάποιες απαντήσεις σίγουρα, απλά να σημειώσω ότι μου φαίνεται αδιανόητο να φτιάχνεται πύργος σήμερα με 2Κ€ και ο επεξεργαστής να είναι ο 6600Κ. Έχεις διαλέξει πολύ ακριβά κομμάτια κατά την γνώμη μου, και ρίχνεις το υπόλοιπο σύστημα έτσι. Με λίγο νοικοκύρεμα χωράει άνετα ο 6700Κ (που είναι minimum για ένα τέτοιο σύστημα), ενώ εγώ θα έλεγα να κάνεις κάπως να χωρέσει ο 6800Κ με μια Χ99 (θα ήταν ιδανικός για το budget και καταλληλότερο το σύστημα για sli). Π.χ. το κουτί δεν αξίζει τα λεφτά του κατά την γνώμη μου. Επίσης, το τροφοδοτικό πανάκριβο και ο 950 Pro όχι καλή επιλογή, από την στιγμή μάλιστα που έρχεται ο 960. 1
Donatello025 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2016 μου φαίνεται αδιανόητο να φτιάχνεται πύργος σήμερα με 2Κ€ και ο επεξεργαστής να είναι ο 6600Κ. εγώ θα έλεγα να κάνεις κάπως να χωρέσει ο 6800Κ με μια Χ99 (θα ήταν ιδανικός για το budget και καταλληλότερο το σύστημα για sli). Π.χ. το κουτί δεν αξίζει τα λεφτά του κατά την γνώμη μου. Επίσης, το τροφοδοτικό πανάκριβο και ο 950 Pro όχι καλή επιλογή, από την στιγμή μάλιστα που έρχεται ο 960. Χαίρομαι που με προσγειώνεις στην πραγματικότητα. Μ αρέσει που θεωρούσα τον 6600K overkill!! Όσο για τα υπόλοιπα ξεκινάω αναζήτηση από την αρχή. Αν όντως η X99 υπερτερεί της Z170 θα την προτιμήσω. Σημαντικό για το κουτί. Ψάχνω κάτι ευρύχωρο, υποχρεωτικά handle και καλό airflow. Για τροφοδοτικό συμβιβάζομαι και με 80+gold 850-1000w είναι καλά πιστεύω. Αν ο 960 evo κυκλοφορήσει σε τιμές λογικές και μας βοηθήσει η διαφορά συναλλάγματος, θα είναι ακρετά δελεαστική επιλογή.
Valorinos Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2016 Χαιρεται!Διαβαζω ο,τι το θες για gaming κυριως και για γενικη χρηση οποτε το να παμε σε x99 με 6800+ ειναι οverkill ! Για τα λεφτα αυτα πιστευω ο ι7 6700κ ειναι αρκετος. Εκανα μια συνθεση στο visiunstudio.Προσπαθησα να ταιριαζουν ολα μεταξυ τους κιολας για να ναι και αισθητικα ωραιο το αποτελεσμα.Δεν μπορουσα να βαλω και ssd στην λιστα γιατι πρωτη φορα κανω συνθεση σε visionstudio και δεν βρισκω πως >.> Δεν θα σε δυσκολεψει αυτο οπως και να χει . Εφτιαξα και αλλο 1 με x99 και 6800k (χωρις ssd ) . Mε φθηνοτερη ψυχτρα - ram και 1tb HDD ισως χωραει και ενας 256gb. 1
Fulgore Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2016 Δεν αξιζει X99 συστημα για gaming εχει αναφερθει πολλες φορες.Και πισω σε επιδοσεις ειναι απο τον i7 6700 και ειναι παρα πολλα τα παραπανω χρηματα και μενουν αναξιοποιητα. Εχει αναφερθει πολλες φορες δεν καταλαβαινω γιατι αναφερεται συνεχεια αυτη η πλατφορμα. Οκ αν το budget ηταν 3000-4000μονο για πυργο ή για αλλη χρηση δεκτο. Στα υπολοιπα οτι ειπε παραπανω ο pnick.Πεταμενα λεφτα οι αγορες ακριβων ssd αφου με το ζορι οι κανονικοι ssd εχουν ελαχιστα καλυτερο loading και τιποτα παραπανω. Επισης αλλα πεταμενα λεφτα και τα πολλα χρηματα σε ακριβα τροφοδοτικα που για την ιστορια ακριβο τροφοδοτικο δεν σημαινει αξιοπιστια. Ηλεκτρονικο ειναι και αυτο και μπορει να σου βγαλει προβλημα. Επισης αν οντως το oc δεν ειναι κατι το σιγουρο οπως αναφερεται παραπανω τοτε και οι ακριβες Zμητρικες και ψυκτρες ειναι πεταμενα λεφτα. Gaming Pc δεν σημαινει ''πεταω χρηματα σε πραγματα που δεν εχουν σχεση με τα παιχνιδια και αρα ειναι σαν να πεταμε λεφτα σε κουβα'' Το καλυτερο gaming συστημα ειναι με Cpu i7 6700 Μητρικη μια H170 Ram 16gb ram Hdd 1tb σκληρο δισκο(ή και παραπανω) Ssd 250-500gb ssd κατηγοριας Samsung 850 evo(οι ακριβοτεροι Ssd ειναι για επαγγελματικη χρηση)αναλογα ποσο χρειαζεσαι.Για την ιστορια ουτε ενας 500ρης ssd δεν φτανει για συγχρονα παιχνιδια.Το νεο Call of duty λεγεται οτι πιανει 130gb δισκο μαζι με το 4 που δινει δωρο και το Gears of war 4 αλλα 80gb. ψυκτρα μια αεροψυξη των 30-35ευρω Κουτι οποιο σου αρεσει φανταζομαι μεταξυ 100-150ευρω Καρτα γραφικων μια gtx 1070 Τροφοδοτικο ενα gold eff 650ρι και με οτι χρηματα γλυτωνεις τα βαζεις για ακριβοτερη οθονη οπως η https://www.skroutz.gr/s/7770825/Asus-PG279Q.html Αν παλι δεν θες να πας σε αυτη την οθονη αλλα στην παραπανω που κοιταζες,με τα χρηματα που γλυτωνεις χωραει μια Gtx 1080. Αυτος ειναι ο κορμος ενος σωστου gaming συστηματος χωρις υπερβολες και πεταμενα χρηματα.Προφανως να δινονται πολλα χρηματα σε κομματια που οντως παιζουν μεγαλη σημασια στο gaming. 1
pnick Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2016 Ο άνθρωπος μίλησε για sli, έτσι δεν είναι; Αν θέλει sli (για τους λόγους που αυτός κρίνει) και υπάρχει και ενδεχόμενο κάποια στιγμή να βάλει και nvme, τότε αρχίζει να περιορίζεται με την Ζ170. Δεν συνηθίζω να προτείνω s2011 χωρίς λόγο. 1
Fulgore Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2016 Ο άνθρωπος μίλησε για sli, έτσι δεν είναι; Αν θέλει sli (για τους λόγους που αυτός κρίνει) και υπάρχει και ενδεχόμενο κάποια στιγμή να βάλει και nvme, τότε αρχίζει να περιορίζεται με την Ζ170. Δεν συνηθίζω να προτείνω s2011 χωρίς λόγο. Ξερεις ποσες φορες εχω διαβασει σε συνθεσεις υπολογιστων να αναφερεται το sli και το crossfire?Παρα πολλες φορες οπως και εσυ φανταζομαι. Ξερεις ομως ποσες φορες εχω διαβασει στις αναβαθμισεις καρτων να αναφερει κοσμος για sli και crossfire?κατω απο 10%. Και εγω οταν πηρα το συστημα μου ελεγα,ας παρω μια Z87μητρικη να εχω καλου κακου το Sli.Αυτα οσο δεν ασχολιομουν γενικα με το pc gaming. οταν μετα καθησα και εβλεπα σε καινουργια παιχνιδια τι γινοταν με Sli και οδηγους,ποσο ασταθες(και αρα πεταμενα λεφτα)ηταν τοσο ελεγα ''παλι καλα που δεν εδωσα μια περιουσια σε μητρικη αλλα 120ευρω''. Οι περισσοτεροι αναφερουν το Sli απλα επειδη το ακουνε/διαβαζουν.Οι περισσοτεροι παιζει ουτε καν να ξερουν τι ειναι.Να σου θυμισω τον πιο παλιο μυθο για το Sli οτι η Vram των καρτων με το Sli διπλασιαζεται Στο Windows store στα παιχνιδια που κυκλοφορησαν στο δευτερο τριμηνο του 2016 το Sli δεν λειτουργουσε για μηνες. Battlefield 1 χτεσινο παιχνιδι τελευταιο σχολιο κατω κατω. Το Crossfire σε Dx12 δεν λειτουργει ενω σε Dx11λειτουργει http://www.insomnia.gr/topic/608483-battlefield-1-21-octoberpc/page-104 Τωρα αν με τα παραπανω που αναφερω μεινουν χρηματα για να παει σε i7 6700k και μια φθηνη Z170 μητρικη που να υποστηριζει Sli δεκτο.Αλλα το ξαναλεω οτι οσο και αν εχουν βελτιωθει τα πραγματα απο πλευρας drivers,τοσο εχουν χειροτερεψει απο πλευρας console ports.Εξακολουθει να μην ειναι καλη λυση το Sli/CF στο συγχρονο gaming pc. 1
Donatello025 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2016 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας και έχω να συμπληρώσω τα εξής. OC θα κάνω σίγουρα στο άμεσο μέλλον. Κάνω μετάβαση από dual Celeron σε laptop και pentium 4 σε προηγούμενο desktop. Θέλω να συνηθίσω πρώτα το stock στο νέο tower, να κτλβω την διαφορά και μετά να προχωρήσω σε μεγαλύτερες ταχύτητες. Το μόνο που με περιορίζει είναι το γεγονός ότι σε desktop θα ασχοληθώ πρώτη φορά με OC, όπως και το γεγονός ότι δεν επιλέγω Custom Loop Water Cooling. Μετά υπάρχουν τα closed loop circuit και έχω πιστεί πως με 100€ μεγαλύτερη εγγύηση και lifespan ο NH-D15 θα μου δώσει ένα ασφαλές άνοιγμα για ένα μικρό-μέσο OC. Όπως ξέρετε και εσείς κάθε CPU έχει διαφορετικές αντοχές δεν στοχέυω σε επιδόσεις πάνω από τον μ.ο. των OCed. SLI όντως στην πράξη αναφέρονται πολλά προβλήματα στον συγχρονισμό στο gaming (κάτι που δεν κοίταξα). Πλην όμως είναι καθαρά θέμα Driver λογισμικού και των προγραμμάτων που τρέχεις. Εάν οι προγραμματιστές των προγραμμάτων αποφασίσουν να μην υποστηρίξουν την τεχνολογία, τότε φυσικά και δεν αξίζει να επενδύσεις εκεί. Κάτι τέτοιο ακόμα δεν έχει πάρει το μάτι μου. Ίσως αν κάποια στιγμή στο μέλλον το USB-C γίνει στάνταρ και σε θέματα display, θα δούμε τότε τι γίνεται. Οπότε όπως είπα ξεκινάω με μια καλή κάρτα γραφικών και σε κάνα χρόνο βλέπω να βάζω άλλη μια.. αλλά μέχρι εκεί.. 3,4SLI δεν πρόκειται να κάνω.. για μένα προσωπικά είναι πεταμένα λεφτά. Όπως και το αν σε 1 Display με g-sync, 2-sli configuration δεν αξίζει τα λεφτά, επιβεβαιώστέ το μου να αναθεωρήσω. MOBO η extra ενίσχυση στα PCIe slots μου άρεσε και θα προτιμούσα κάτι τέτοιο σε θετική περίπτωση. Με βάση τα παραπάνω H170 δεν με καλύπτει και ο συνδυασμός με Broadwell E οικονομικά νομίζω ξεφεύγει. Όσο για την z170 vs x99 αν εξαιρέσω το x16/x16 είναι νομίζω ακριβώς για τα παραπάνω. Επιπλέον, δεν έχω βρει κάπου να αναφέρει τεράστια βελτίωση, αν προτιμήσω να τις τρέξω σε x16/x16. Valorinos το CM MasterCase pro 5 είναι πολύ καλή επιλογή, πλην όμως είναι midi, αλλά απ ότι διαβάζω χωράει τον NH-D15. +1 από μένα και περιμένω να δω και άλλα κουτιά. Θέλω τουλάχιστον ένα καλό Full tower με handle για να μου μείνει, σε οτιδήποτε άλλο κάνω στο μέλλον. Fulgore Απ ότι φαίνεται, όντως για σύστημα και προγράμματα τα 500GB θα τελειώνουν γρήγορα. Οπότε υπολογίζω για αρχή σε Samsung sata iii (750 evo 500GB / 850 evo 1ΤΒ) . Οπότε ας καταλήξουμε στα βασικά, για την χρήση που θέλω να κάνω και ας αφήσουμε προς το παρόν το κόστος για λίγο στην άκρη.
Vasilis 07 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2016 Για case αφού θες χερούλι δες το http://www.skroutz.gr/s/1828492/Corsair-C70-Black.html 1
Fulgore Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2016 Sli και Crossfire ειναι αναξιοπιστη επιλογη για λιγους που γενικα ασχολουνται πολυ με το αθλημα(κυριως oc/benchmarks),γιαυτο και ο κοσμος κοιταζει ποτε θα βγει μονη καρτα που να αντεχει αξιοπρεπεστατα να τρεξει τους τωρινους τιτλους σε 4κ. Αν θες φυσικα μπορεις να κοιταξεις σε Z170 μητρικη που να υποστηριζει Sli κανενα θεμα. 1
Donatello025 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2016 Sli και Crossfire ειναι αναξιοπιστη επιλογη για λιγους που γενικα ασχολουνται πολυ με το αθλημα(κυριως oc/benchmarks),γιαυτο και ο κοσμος κοιταζει ποτε θα βγει μονη καρτα που να αντεχει αξιοπρεπεστατα να τρεξει τους τωρινους τιτλους σε 4κ. Αν θες φυσικα μπορεις να κοιταξεις σε Z170 μητρικη που να υποστηριζει Sli κανενα θεμα. 4k ή 1440p και vsync είναι καλύτερη λύση? Γιατί για τα τωρινά δεδομένα, 1440p σε 144Hz είναι πάρα πολύ καλά. Και με βάση αυτο επέλεξα την dell s2716dg και απέρριψα την κατα 200€ φθηνότερη samsung u28d590d.
Fulgore Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2016 4k ή 1440p και vsync είναι καλύτερη λύση? Γιατί για τα τωρινά δεδομένα, 1440p σε 144Hz είναι πάρα πολύ καλά. Προφανως και σε τετοιες αναλυσεις/hz το Sli κερδιζει εναντι μιας απλης 1070. Γιαυτο και πολυ απλα οποιος παιζει σε τετοιες αναλυσεις/hz κοιταζει εξαρχης να αγορασει την δυνατοτερη μονη καρτα που μπορει οικονομικα. 1
Donatello025 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Προφανως και σε τετοιες αναλυσεις/hz το Sli κερδιζει εναντι μιας απλης 1070. Γιαυτο και πολυ απλα οποιος παιζει σε τετοιες αναλυσεις/hz κοιταζει εξαρχης να αγορασει την δυνατοτερη μονη καρτα που μπορει οικονομικα. θα με κάνεις να πάω σε 1080~~ και την έρευνα μου την έκανα πριν κάνω το πόστ. Επεξ/σία 22 Οκτωβρίου 2016 από Donatello025
Valorinos Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2016 H συνθεση που σου προτεινα ειναι και επηρεασμενη απο δω https://www.youtube.com/watch?v=ku_sKQBD0lI απλα εβαλα αλλη mobo φθηνοτερη και αλλο τροφοδοτικο. Για τα λεφτα που δινεις καλυτερα να πας σε μια ψυχτρα που θα δειχνει καλυτερα μες το κουτι αλλιως δεν χρειαζεται ο d-15 και πας και noctua 12s με λιγοτερα λεφτα.Την Χ99 συνθεση την εκανα ενδεικτικα παντα,γενικα πιστευω δεν αξιζει,μιας και το gaming ειναι ο σκοπος σου κυριως 1
Donatello025 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2016 mobo φθηνοτερη και αλλο τροφοδοτικο. Για τα λεφτα που δινεις καλυτερα να πας σε μια ψυχτρα που θα δειχνει καλυτερα μες το κουτι αλλιως δεν χρειαζεται ο d-15 και πας και noctua 12s με λιγοτερα λεφτα.Την Χ99 συνθεση την εκανα ενδεικτικα παντα,γενικα πιστευω δεν αξιζει,μιας και το gaming ειναι ο σκοπος σου κυριως Στην x99 συμφωνούμε. Θεωρώ την asus sabertooth z170 s χρηστικά υποδιέστερη (θύρες usb, sata 3 compartibility). Rm850x διαβάζω είναι καλύτερο από το RS-850-AFBA-G1. Όσο για το cpu cooler, δεν χωράνε εκπτώσεις. Ή θα πάρεις το καλύτερο aircooler που κυκλοφορεί στην αγορά ή θα επιλέξεις ένα σαφώς καλύτερο closed loop cooling που να δικαιλογει την αξία του.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα