Προς το περιεχόμενο

6600k z170 πρόβλημα!

mcrae13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

έχω σπάσει το κεφάλι μου σήμερα με το εξής πρόβλημα

το σύστημα στήθηκε χθες

ο επεξεργαστης δουλεύει μόνιμα στα μάξιμουμ ρολόγια.στην αρχή ήταν οκ,είχα τσεκάρει με cpuz,hw info κλπ.Δηλαδή έβλεπα να πηγαινει 800mhz minimum ,και ανέβαινε μέχρι 3.9 όπως θα έπρεπε.μετά επειδή ασχολήθηκα με drivers και διάφορα άλλα δεν είμαι σίγουρος πότε άρχισε αυτό.Πάντως σε κάποια φάση μου έβγαλε μήνυμα για Bios update και το έκανα.Σήμερα που ξανα άνοιξα cpuz ,είδα να δουλευει μονίμως στα 3.9.Υποπτεύομαι οτι μπορεί να φταίει το bios αλλά δεν μου κάθεται κιόλας να είναι από αυτό.

Δοκίμασα τα πάντα,load defaults,clear cmos,έχω τσεκάρει αν είναι ενεργοποιημένα τα speedstep,c1 κλπ states.Όλα αυτά είναι στο auto by default,αλλά δοκίμασα να τα κάνω manual enable αλλά τίποτα.Στο μεταξύ δεν τπάρχει κάτι να τρέχει backround για να στρεσάρει τον επεξέργαστή.Δοκίμασα και diagnostic boot που τρέχει windows με τα βασικά και τίποτα.Ή κάτι μου διαφεύγει ή υπάρχει πρόβλημα.Revert στο bios δεν μπορώ να κάνω,δοκίμασα και βγάζει -not a proper bios- κάτι τέτοιο.Το κουλό όπως είδατε είναι οτί το είδα να δουλευει σωστά,οπότε κάτι έπαιξε μετά,δηλαδή το σενάριο να έχει πρόβλημα το cpu θεωρώ οτι είναι ψιλοαπίθανο.Είναι και η πρώτη μου επαφή με skylake ,κάθε βοήθεια καλοδεχούμενη.

το board είναι αυτό

https://www.asus.com/Motherboards/Z170-PRO/

Άκυρο παιδιά το βρήκα,τελικά ήταν πρόβλημα windows

Power options->advanced->minimum processor state ήταν στο 100% .....και έφαγα κανά τετράωρο ψάχνοντας..

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα έπρεπε όμως κάποια στιγμή να πέφτει στα 800-1.2 όταν είναι idle.

Δοκίμασε ξανα flash, ή ξανα restore defaults. Beta Bios πέρασες?

Θα έπρεπε όμως κάποια στιγμή να πέφτει στα 800-1.2 όταν είναι idle.

Δοκίμασε ξανα flash, ή ξανα restore defaults. Beta Bios πέρασες?

με beta bios δεν πρόλαβα να ασχοληθώ.Ευτυχώς εν τέλει το βρήκα,ήταν θέμα των windows,

Power options->advanced->minimum processor state ήταν στο 100%.Δεν έχω ιδέα πως έγινε η ρύθμιση.Υποπτέυομαι το AI Suite ,είναι πρόγραμμα της asus και ίσως να το κάνει μόνο του για "καλύτερες" επιδόσεις. 

ευχαριστώ πάντως,αν θέλει η διαχείριση μπορεί να κλειδώσει το θέμα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...