Mironask. Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Καλησπέρα. Όπως αναφέρει και ο τίτλος, το αρχείο iso το κατέβασα από την επίσημη σελίδα της Microsoft με το εργαλείο media creator tool την Κυριακή. Η έκδοση του iso είναι η Anniversary update. Το πέρασα στο USB με το Rufus. Καθώς το υποσύστημα του υπολογιστή είναι Uefi. Εγκατέστησα τα Windows 10 Home 64bit μετά περίμενα να εγκαταστήσει τα προγράμματα οδήγησης αυτόματα, όπως γίνεται μετά από κάθε καινούργια εγκατάσταση. Εγκατέστησε και κάποιες εφαρμογές από το Windows Store, αυτόματα (Netflix,Ειδήσεις κ.τ.λ.). Μετά έκανα επανεκκίνηση. Αφού έκανε επανεκκίνηση έβαλα κωδικό περίμενα λίγο, Μετά πήγα για να αφαιρέσω το USB από κάτω δεξιά από το εικονίδιο του USB πάτησα από εκεί και αφαίρεσα το USB. Ανέφερε: Η συσκευή USB μπορεί τώρα να αφαιρεθεί με ασφάλεια. (δηλαδή έβγαλε το μήνυμα ότι μπορώ να αφαιρέσω την συσκευή με ασφάλεια, και αυτά που λέει όταν αφαιρείς το USB από εκεί, δεν θυμάμαι ακριβώς τη έγραφε). Τώρα που θέλω να ξανάκανάνω Format στον υπολογιστή μου μπορώ να χρησιμοποιείσω ξανά το USB που είχα δημιουργήσει την Κυριακή και είχα κάνει Format με αυτό? Δηλαδή υπάρχει κάποιο όριο για τις πόσες εγκαταστάσεις θα κάνεις το αρχείο iso που έχω περάσει στο USB με το Rufus? Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!
Haldol Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Όχι δεν υπάρχει όριο στο "μέσο" της εγκατάστασης - κάνεις όσες θέλεις. Το θέμα είναι πόσες επιτρέπει η άδεια χρήσης που έχεις. 2
Mironask. Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σου! Ο υπολογιστής είχε προεγκατεστημένα Windows 8. Τον αναβάθμισα σε 8.1. Σε 10 τον αναβάθμισα τον Αύγουστο του 2015.
stelios5 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Με το usb που έχεις μπορείς να κάνεις όσες εγκαταστάσεις θέλεις. Θα μπορούσες να βάλεις το usb με το media creator tool να στο ετοιμάσει για boot και εγκατάσταση, χωρίς την βοήθεια του Rufus. Μπορούμε να κατεβάζομαι ανά τακτά διαστήματα τα win 10 έτσι θα έχουν ενσωματωμένα και τα νεότερα update. https://www.microsoft.com/el-gr/software-download/windows10 Αν εγκαταστήσεις και ενεργοποιήσεις μια φορά τα win 10 σε κάποιο Η/Υ όσες φορές και να κάνεις format και νέα εγκατάσταση αυτά θα ενεργοποιούνται αυτόματα σε αυτόν τον Η/Υ. Αρκεί να βάζεις την ίδια έκδοση.
Mironask. Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Το iso των windows 10 το κατέβασα Κυριακή 16 Οκτωβρίου. Λογικά είναι ενημερωμένο. Αν όμως θέλω να κάνω ξανά εγκαταστήσω μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα (5-6 μήνες) να κατεβάσω ξανά το iso από την Microsoft για να είναι ενημερωμένο αυτό δεν εννοείς? Υπάρχει πρόβλημα που το πέρασα το iso στο USB με το Rufus?
thepoint Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Δεν είμαι σίγουρος ότι θα δουλέψει με το rufus αλλά ποιος είναι ο λόγος της χρησιμοποίησης του μιας και το κάνει αυτόματα η διαδικασία της microsoft, κανένας απολύτως! Μπορείς να κάνεις εγκατάσταση όσες φορές θέλεις ανεξάρτητα από το χρόνο που το κάνεις, είναι σαν να έχεις το δισκάκι αλλά το κατεβάζεις τελευταία στιγμή ώστε αν είναι ενημερωμένο. Εάν θέλεις να αλλάξεις hardware εγκαθιστώντας το λειτουργικό διάβασε http://www.howtogeek.com/226510/how-to-use-your-free-windows-10-license-after-changing-your-pc’s-hardware/
micos000 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Το iso των windows 10 το κατέβασα Κυριακή 16 Οκτωβρίου. Λογικά είναι ενημερωμένο. Ναι, περιέχει το anniverasy update 1607. Μπορείς να το δεις πατώντας WINDOWS+R και στην εκτέλεση να δώσεις winver. Αν όμως θέλω να κάνω ξανά εγκαταστήσω μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα (5-6 μήνες) να κατεβάσω ξανά το iso από την Microsoft για να είναι ενημερωμένο αυτό δεν εννοείς? Δεν είναι απαραίτητο εκτός αν κυκλοφορήσει νέο μεγάλο update, θα το καταλάβεις γιατί θα αργήσει να εφαρμόσει την ενημέρωση και το winver θα δηλώσει διαφορετική έκδοση. Αν είναι ακόμα στην 1607 δε χρειάζεται να κατεβάσεις άλλο iso. Υπάρχει πρόβλημα που το πέρασα το iso στο USB με το Rufus? Όχι, κανένα. Αυτό που είπε ο stelios είναι ότι θα μπορούσες να πάρεις έτοιμο το usb από το media cretion tool αντί να κατεβάσεις το iso και μετά να κάθεσαι να μεταφέρεις το iso σε usb. Αν θα χρειαστεί να κατεβάσεις νέα έκδοση κάν' την απευθείας σε usb αν θέλεις.
Mironask. Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Νόμιζα ότι το Media creator tool υποστηρίζει να περάσει το αρχείο iso μόνο για υπολογιστή με Legacy Bios και όχι για Uefi που είναι ο δικός μου. Τώρα που το αρχείο iso το είχα περάσει με το Rufus θα υπάρχει πρόβλημα με τα αρχεία και τις δυνατότητες των windows 10? Δηλαδή υπάρχει πρόβλημα? Μπορώ να εγκαταστήσω τα Windows 10 από το USB που είχα φτιάξει με το Rufus?
micos000 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Σου απάντησα και πριν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το rufus. Η εγκατάσταση είναι η ίδια, απλά θα έκανες ένα βήμα λιγότερο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα