FromDusk_TillDawn Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Παιδια ειμαι εδω και κατι μερες κατοχος της 50αρας ku6000 samsung. https://www.skroutz.gr/s/8995989/Samsung-UE50KU6000.html To θεμα ειναι οτι η κορη μου αρχιζει και περπαταει και φοβαμαι μην εχω κανα θεμα πρωτα για τη μικρη (γιατι η βαση της συγκεκριμενης ειναι οτι να ναι) αλλα και μη γινει καμια ζημια σε καινουρια τηλεοραση. Με βαση τοιχου δεν εχω ασχοληθει ποτε οποτε μπορει να μου πει καποιος τι χρειαζομαι για να τι βαλω (εργαλεια) και φυσικα πια βαση να παρω? Ειναι καποια αποκλειστικα για τηλεορασεις samsung η μπορω να παρω οποια να ναι. Θελω να ειναι αξιοπιστη πανω απ ολα.
graphist83 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Κανει οποιαδηποτε η οποια εχει VESA 400X400. Αν θες σταθερη οποια μαρκα και να παρεις σε καλυπτει. Αν θες σε βραχίονα οπου και απαιτείται κατι ποιοτικο λογω μηχανισμου, τοτε η Vogels και η Meliconi ειναι οι καλυτερες. Για την τοποθετηση χρειαζεται κρουστικο τρυπανι και μερικες μυτες τρυπανιου. Το τρυπημα πρεπει να γινει διαδοχικα. Πχ για 10mm τρυπας πρωτα με 4mm με κρουση και μετα με 8mm και 10mm χωρις. Ετσι η τρυπα θα γινει ακριβως. Αν εχεις παλιο τοιχο με πολυ σοβα,πετας τα ουπα που εχει μεσα η βαση και αγοραζεις τα απλα viokar. Αυτα εχουν το καλο οτι τοποθετουνται πιο βαθια γιατι δεν εχουν πασο. Τα τοποθετεις 1 ποντο μεσα και βιδωνεις με κλειδι καλα. Εαν σφιξει αρκετα καλα και αρχιζει να ζοριζει την βαση τοτε το βιδωμα ειναι ασφαλες. Σε βραχιωνα το βιδωμα πρεπει να γιναι ακομα πιο προσεχτικα. Ακουγεται ευκολο και γενικως ειναι. Αλλα για να πετυχει σωστα και να μην εχεις αλλα.............θελει λιγο μαεστρια.
FromDusk_TillDawn Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Κανει οποιαδηποτε η οποια εχει VESA 400X400. Αν θες σταθερη οποια μαρκα και να παρεις σε καλυπτει. Αν θες σε βραχίονα οπου και απαιτείται κατι ποιοτικο λογω μηχανισμου, τοτε η Vogels και η Meliconi ειναι οι καλυτερες. Για την τοποθετηση χρειαζεται κρουστικο τρυπανι και μερικες μυτες τρυπανιου. Το τρυπημα πρεπει να γινει διαδοχικα. Πχ για 10mm τρυπας πρωτα με 4mm με κρουση και μετα με 8mm και 10mm χωρις. Ετσι η τρυπα θα γινει ακριβως. Αν εχεις παλιο τοιχο με πολυ σοβα,πετας τα ουπα που εχει μεσα η βαση και αγοραζεις τα απλα viokar. Αυτα εχουν το καλο οτι τοποθετουνται πιο βαθια γιατι δεν εχουν πασο. Τα τοποθετεις 1 ποντο μεσα και βιδωνεις με κλειδι καλα. Εαν σφιξει αρκετα καλα και αρχιζει να ζοριζει την βαση τοτε το βιδωμα ειναι ασφαλες. Σε βραχιωνα το βιδωμα πρεπει να γιναι ακομα πιο προσεχτικα. Ακουγεται ευκολο και γενικως ειναι. Αλλα για να πετυχει σωστα και να μην εχεις αλλα.............θελει λιγο μαεστρια. Mαλλον θα δωσω κατι σε καναν μαστορα δε νομιζω να μπορω να τη φτιαξω.Ασε που οσο θα μου παρει ο μαστορας θα δωσω τα τριπλασια για εργαλεια. Εχεις καμια προταση απο σκρουτζ γιατι ειμαι επαρχια?
graphist83 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Σταθερη η βραχιωνα? Αν βραχιωνα θες να κανει rotate πολλες μοιρες?
FromDusk_TillDawn Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Σταθερη η βραχιωνα? Αν βραχιωνα θες να κανει rotate πολλες μοιρες? Ναι αν γινεται με βραχιωνα οσο πιο λιγες μοιρες γινεται.Ειναι ολα απεναντι απο τη τηλεοραση και ο καναπες σχετικα μικρος αλλα δε θα με χαλαγε να στριβει και λιγο δεξια αριστερα.
graphist83 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 VOGELS MA-3040, Meliconi DR400 (η 2η κανει και 90 μοιρες κλιση). Αν ομως ειναι ολα απεναντι ειναι περιτο. βαλε σταθερη.
arisfilitsis Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 ΕΓΩ ΠΗΡΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΤΗΝ MELICONI, ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΒΑΣΗ. ΕΓΩ ΠΡΟΤΙΜΑΩ ΜΕ ΤΟΝ ΒΡΑΧΙΟΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΥΡΝΑΩ ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΟΥ. ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΙΔΑΙΕΤΕΡΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙΣ ΑΠΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΕΓΩ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΑΛΛΕΣ ΒΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΤΟ ΜΑΤΙ.
drade Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2016 Αυτή δεν κάνει: http://www.praktiker.gr/m/p/vasi-e-space-gia-tv-lcd-32-55-rythmizomeni-eos-30kg-58350 ; Και μια γενική ερώτηση, μια βάση σαν την melconi που αντέχει έως 30 κιλά δεν μπορεί να στηρίξει μια τηλεόραση 65" και 25 κιλών; θέλω να πω, το βάρος και το vesa δεν είναι αυτά που καθορίζουν τι μπορεί να μπει και τι όχι; Μόλις είδα ότι η ίδια η melconi δίνει διαστάσεις 40" έως 65" ενώ το πρωτο μαγαζί στο σκρουτζ (που είδα) δινει 37" έως 50".
graphist83 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Κανει αλλα γενικα οι φθηνες Κινεζικες βασεις με μηχανισμο εχουν το κακο οτι παλατζαρουν πολυ. Δεν τιθεται θεμα ασφαλειας απλα καθε φορα πρεπει να ισιωνεις την TV καθως εχουν πολλα μποσικα. Τελος ειναι και πολυ δυσκολες στις κινησεις καθως οι μηχανισμοι τους ειναι σχεδιαστικα φτωχοι και θελουν πολυ ζορι. Ενω στις παραπανω μαρκες μπορεις να γυρισεις την TV ακομα και με το δαχτυλο! Οπως τα λες κοιταμε VESA και βαρος. Στις φθηνες βασεις αποφευγουμε να φτανουμε ομως κοντα στα κιλα οριου. Ειδικα στους βραχιονες. 1
FromDusk_TillDawn Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Ρε παιδια εγω πηρα τηλ εναν μαστορα εδω που κανει εγκαταστασεις κεραιων βασεις κλπ και μου λεει καλυτερα να βαλω σταθερη βαση μιας και ειναι 50αρα και να αποφυγω τον βραχιωνα. Τι παιζει τωρα?Μα.... μου λεει?
heavyrain Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Να βαλεις σταθερη με μακριες βιδες! Οχι τις 6ποντες που χουν μεσα συνηθως στη συσκευασια τους!
graphist83 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Ρε παιδια εγω πηρα τηλ εναν μαστορα εδω που κανει εγκαταστασεις κεραιων βασεις κλπ και μου λεει καλυτερα να βαλω σταθερη βαση μιας και ειναι 50αρα και να αποφυγω τον βραχιωνα. Τι παιζει τωρα?Μα.... μου λεει? Σου λέει χαζομάρες. Πιθανόν βάζει βάσεις εμπειρίκα. Πάρε τηλ άλλον που να ξέρει την δουλειά... Σε βραχίονα μπορείς να βάλεις ότι tv θες.... Ο τούβλο τοίχος αντέχει πάρα πολλά κιλά. Δεν νομίζω ότι κολλάμε στα 15 κιλά που ζυγίζει μια 50 αρα!!!!!
delpro Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2016 Παιδια ειμαι εδω και κατι μερες κατοχος της 50αρας ku6000 samsung. https://www.skroutz.gr/s/8995989/Samsung-UE50KU6000.html To θεμα ειναι οτι η κορη μου αρχιζει και περπαταει και φοβαμαι μην εχω κανα θεμα πρωτα για τη μικρη (γιατι η βαση της συγκεκριμενης ειναι οτι να ναι) αλλα και μη γινει καμια ζημια σε καινουρια τηλεοραση. Με βαση τοιχου δεν εχω ασχοληθει ποτε οποτε μπορει να μου πει καποιος τι χρειαζομαι για να τι βαλω (εργαλεια) και φυσικα πια βαση να παρω? Ειναι καποια αποκλειστικα για τηλεορασεις samsung η μπορω να παρω οποια να ναι. Θελω να ειναι αξιοπιστη πανω απ ολα. http://www.public.gr/product/tileoraseis/accessories-vision/baseis-tileoraseon/basi-tileorasis-toihoy-58-63-samsung-wmn2000cxxc/prod1170286pp/
fylatos Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 20/10/2016 στις 11:22 ΜΜ, graphist83 είπε Κανει οποιαδηποτε η οποια εχει VESA 400X400. Αν θες σταθερη οποια μαρκα και να παρεις σε καλυπτει. Αν θες σε βραχίονα οπου και απαιτείται κατι ποιοτικο λογω μηχανισμου, τοτε η Vogels και η Meliconi ειναι οι καλυτερες. Για την τοποθετηση χρειαζεται κρουστικο τρυπανι και μερικες μυτες τρυπανιου. Το τρυπημα πρεπει να γινει διαδοχικα. Πχ για 10mm τρυπας πρωτα με 4mm με κρουση και μετα με 8mm και 10mm χωρις. Ετσι η τρυπα θα γινει ακριβως. Αν εχεις παλιο τοιχο με πολυ σοβα,πετας τα ουπα που εχει μεσα η βαση και αγοραζεις τα απλα viokar. Αυτα εχουν το καλο οτι τοποθετουνται πιο βαθια γιατι δεν εχουν πασο. Τα τοποθετεις 1 ποντο μεσα και βιδωνεις με κλειδι καλα. Εαν σφιξει αρκετα καλα και αρχιζει να ζοριζει την βαση τοτε το βιδωμα ειναι ασφαλες. Σε βραχιωνα το βιδωμα πρεπει να γιναι ακομα πιο προσεχτικα. Ακουγεται ευκολο και γενικως ειναι. Αλλα για να πετυχει σωστα και να μην εχεις αλλα.............θελει λιγο μαεστρια. Το ξεθάβω για απορία, το κρουστικό γιατί είναι απαραίτητο; Δε θα γίνει πιο ατσάλη η τρύπα; Το 4-8-10 κατανοητό. Εμένα που πρέπει να μπουν οι βίδες δέκα πόντους μέσα σε κοινοτοιχια με γείτονα παίζει να βαρεσω τπτ από τη μεριά τους ή δύσκολα; Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου 2019 από fylatos
graphist83 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Αν τρυπας απλο τοιχο απο τουβλο μπορει να γινει και με απλη περιστροφή. Αν πεσεις οπως σε καποιο σκληρο υλικο, θα σε ζορισει. Αν το τρυπανι γυριζει πολυ ωρα στην τρυπα χωρις να μπαινει μεσα τοτε η τρυπα γινει μεγαλυτερη και το ουπα θα εχει χαλαρη εφαρμογή. Για αυτο η κρουση ειναι απαραίτητη στο προ τρυπημα με τα αρχικα τρυπανια. Αλλωστε τα περισσοτερα τρυπανια πλεων ειναι κρουστικα με μικρο κοστος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα