Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Έχω το εξής πρόβλημα:
Μια μέρα εγκατέστησα το Office 2016 365 (αυθεντικό), και το Visual Studio Enterprise 2015 (επίσης αυθεντικό). Από εκείνη τη μέρα, απλά ένας χαμός επικρατεί. Ο υπολογιστής αργεί γενικά, αργεί να φορτώσει τα windows, και χθες μου πέταξε μπλε οθόνη μέχρι και κατά τη μεταφορά ενός αρχείου σε φλασάκι. Γενικά, έχω μηχανικό δίσκο 1TB 7400rpm, fx-6300 και 16gb ram.

Στην διαχείρηση εργασιών, μου έχει συνεχώς μια διεργασία System (την οποία δεν μπορώ, προφανώς, να κλείσω) και καμιά φορά το BitTorrent να πίνουν το αίμα του σκληρού δίσκου μου, με αποτέλεσμα να καθιστούν αδύνατη τη χρήση του υπολογιστή. Έχω κατεβάσει το DoNotSpy10 για να απενεργοποιήσω υποτίθεται αυτές τις τηλεμετρίες και τα λοιπά κατασκοπευτικά της MS, και έχω τρέξει scan με malwarebytes στο οποίο και δεν βρήκε κάτι. Τι να κάνω;

Δημοσ.

Μία φορά που έβλεπα συνέχεια 100% disk usage ήταν επειδή ο δίσκος είχε παραδώσει πνεύμα.

Κάνε ένα έλεγχο με hard disk sentinel , να δεις αν το health του δίσκου είναι εντάξει.

• Like 1
Δημοσ.

Υγεία λέει 99%, και ότι υπάρχουν 2 αδύναμοι τομείς στην επιφάνεια του δίσκου. Χρόνος λειτουργίας λέει 255μέρες, και το προσδόκιμο είναι 1000+ μέρες. 2 sectors κάνουν τόσο μεγάλη ζημιά και μου γονατίζουν το μηχάνημα; Να κάνω καμιά ανασυγκρότηση;

Δημοσ.

Από την ανασυγκρότηση χαμένος δεν βγαίνεις. Βέβαια αν ο δίσκος είναι 100% usage από άλλα προγράμματα δεν ξέρω πόσο θα σου πάρει να την κάνεις.

Προσωπικά δεν νομίζω 2 bad sectors να σου τερματίζουν τον δίσκο, πολλές φόρες έχω υπάρξει με πάνω από 90% life και ο δίσκος δούλευε "σαν καινούργιος", από την άλλη ποτέ δεν ξέρεις.

Στην θέση σου θα δοκίμαζα και επαναφορά του συστήματος αν κρατάς αντίγραφα.
Άλλη επιλογή ίσως θα ήταν να διαγράψεις τα προγράμματα που αναφέρεις ότι εγκατέστησες και μετά παρατήρησες το δίσκο στο 100% usage.
Όπως ανέφερα παραπάνω ποτέ δεν ξέρεις.

Σε ένα windows 10 tablet που έχω παρατήρησα πολλές φόρες high disk usage με ενεργοποιήμενο το "Real Time Protection" του Windows Defender.

Τελευταία επιλογή που θα κοιτούσα θα ήταν και το format.

• Like 3
Δημοσ.

Αντίγραφα κρατάω, οπότε πάω για επαναφορά. Θα ενημερώσω αν κάτι φτιάξει/αλλάξει ή οτιδήποτε. Ευχαριστώ όσους απάντησαν.

Δημοσ.

Αφαίρεσε ό,τι τρέχει στην εκκίνηση με αυτό

https://www.piriform.com/ccleaner/download

https://www.piriform.com/docs/ccleaner/using-ccleaner/managing-auto-starting-programs

τι τρέχεις ταυτόχρονα και κολλάει ; Τι browser δουλεύεις ; Το 99% δείχνει αλλαγή σκληρού , πες το μοντέλο του δίσκου από την αναφορα του hdd sentinel πάνω αριστερά :unsure:

Δημοσ.

Αρχικά, να πω οτι πήγα να κάνω επαναφορά συστήματος. Απλά εμφάνισε κάποια στιγμή ότι προέκυψε σφάλμα, ότι δεν έγιναν αλλαγές και να κάνω επανεκκίνηση. Κάνω φορμάτ. Έβαλα visual studio, office, drivers κλπ

Άνοιξα τον υπολογιστή τωρα, η χρήση δίσκου είναι μεταξύ 1 και 2 %
Για να απαντήσω και στον ss13, τον WD10EZEX έχω, και συνήθως τρέχω chrome-viber-bittorrent-lightshot ενεργά (όπως και τώρα)

Έχω και το windows defender για τα τυπικά (χρησιμοποιώ linux κυρίως, γι αυτό έχω αυτό τυπικά, και κάνω scan με το malwarebytes που και που)

Δημοσ.

Αρχικά, να πω οτι πήγα να κάνω επαναφορά συστήματος. Απλά εμφάνισε κάποια στιγμή ότι προέκυψε σφάλμα, ότι δεν έγιναν αλλαγές και να κάνω επανεκκίνηση. Κάνω φορμάτ. Έβαλα visual studio, office, drivers κλπ

Άνοιξα τον υπολογιστή τωρα, η χρήση δίσκου είναι μεταξύ 1 και 2 %

Για να απαντήσω και στον ss13, τον WD10EZEX έχω, και συνήθως τρέχω chrome-viber-bittorrent-lightshot ενεργά (όπως και τώρα)

Έχω και το windows defender για τα τυπικά (χρησιμοποιώ linux κυρίως, γι αυτό έχω αυτό τυπικά, και κάνω scan με το malwarebytes που και που)

Με όλα αυτά λογικό είναι να κολλάει το σύμπαν , αφαιρεσέ τα από την εκκίνηση , όλα αφαιρεσέ τα , κλείσε τον flash player από τον chrome να τρέχει κατ' επιλογή , οπότε δεν θα τρέχει συνεχώς , δεν θα τρώει μνήμη 

http://www.howtogeek.com/188059/how-to-enable-click-to-play-plugins-in-every-web-browser/

θα δεις διαφορά B)

Δημοσ.

Θα σου πρότεινα να άλλαζες το bittorrent με το utorrent αλλά γράφεις ότι ξεκίνησε με την εγκατάσταση των δύο προϊόντων της microsoft και μάλλον από εκεί πρέπει να ξεκινήσεις κάτι δεν πήγε σωστά με τη διαδικασία. Απεκατέστησε αυτό που κατέβασες για τη τηλεμετρία ίσως δημιουργεί πρόβλημα και δεν νομίζω να είναι απαραίτητο ότι δεν θέλεις τα κόβεις από τις ρυθμίσεις του λειτουργικού για όσα γίνονται φυσικά.

Μετά θα πρότεινα να έκανες μια επαναφορά πριν την εγκατάσταση του Office και του Visual Studio Enterprise.

Αν προσέξεις στην ενότητα απεγκατάσταση προγραμμάτων θα δεις ότι στην ημερομηνία εγκατάστασης αυτών των δυο υπάρχουν και άλλες εγκαταστάσεις εκεί είναι το πρόβλημα όλα αυτά πρέπει να απεγκατασταθούν.

Το πιθανότερο να μην έγινε κάποια απαραίτητη επανεκκίνηση του υπολογιστή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...