Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Καλησπέρα σας.

Αγόρασα το πολυμηχάνημα Canon MX495.

Όλα δουλεύουν ρολόι, όμως δεν μπορώ  να λειτουργήσω το fax, καθώς δεν έχω ξανασχοληθεί με την εγκατάσταση φαξ.

Ποια ήταν η αρχική συνδεσμολογία:

1) Πρίζα τηλεφώνου πάνω στην οποία κουμπώνει το modem του ΟΤΕ (ADSL σύνδεση στο σπίτι)

2) Άλλη πρίζα τηλεφώνου σε άλλο δωμάτιο πάνω στην οποία κουμπώνει το τηλέφωνο

Τι έκανα εγώ: Έβαλα ένα splitter στην πρίζα τηλεφώνου όπου κούμπωνε πριν το modem. Στο splitter συνέδεσα στην υποδοχή "modem" το modem με rj11 και στην υποδοχή "phone" ένα δεύτερο rj11 καλώδιο που καταλήγει στην υποδοχή "line" του πολυμηχανήματος.

Στο πολυμηχάνημα δεν έχω συνδέσει κάποια συσκευή (για την οποία φαντάζομαι ότι υπάρχει και η υποδοχή external), θέλω μόνο να λαμβάνει και να στέλνει.

Στις ρυθμίσεις fax έχω επιλέξει τονική (και όχι παλμική) κλήση, επίσης έχω βάλει να λειτουργεί μόνο σαν fax και όχι σαν τηλέφωνο και στον αριθμό τηλεφώνου έχω βάλει τον ίδιο με του σπιτιού (210χχχχχχχ).

Τι κάνω λάθος στην συνδεσμολογία ή στις γενικότερες ρυθμίσεις;

Κι οι ερωτήσεις μου επίσης είναι αν χρειάζομαι κάποιο φίλτρο στις τηλεφωνικές συσκευές και πώς ακριβώς θα συνδυάζεται το τηλέφωνο με το φαξ, εφόσον ο αριθμός κλήσης είναι ο ίδιος;

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας...

Δημοσ.

οχι το μονο που μπορεις να ορισεις ειναι μετα απο ποσα χτυπηματα θα λαβει fax και αν θα ειναι στο αυτοματο ή θα το πατας εσυ να λαβει το Fax.επισης προληπτικα πηγαινε στις παραμετρους του Fax και βαλε σε ταχυτητα αποστολης 14400 ή 9600 γιατι μερικα ειναι 33600 και δεν παιζουν.αυτο σε περιπτωση που εχεις θεμα να στειλεις.δεν θυμαμαι να το εχει και σε ταχυτητα ληψης αλλα μπορεις να το ορισεις και εκει.στο ext του fax μπορεις να βαλεις τηλεφωνο.

και οταν στελνει Fax αν δεν στειλει και σου βγαζει για dial tone μπες στις παραμετρους και βαλτο να μην περιμενει dial tone για να παρει τηλεφωνο/fax

το ιδιο που ρυθμιζαμε και στα 56κ modem.

Δημοσ.

Ευχαριστώ. Αν και στις ρυθμίσεις δεν είδα επιλογή να μπορείς να ορίσεις ταχύτητα ούτε μετά από πόσα χτυπήματα θα πρέπει να λάβει. Το παλμικό / τονικό παίζει κανά ρόλο;

Δημοσ.

Ευχαριστώ. Αν και στις ρυθμίσεις δεν είδα επιλογή να μπορείς να ορίσεις ταχύτητα ούτε μετά από πόσα χτυπήματα θα πρέπει να λάβει. Το παλμικό / τονικό παίζει κανά ρόλο;

τονιμο βαζεις το παλμικο παιζει να μην παιζει πλεον.να μη οριζεις ταχυτητα μπορει σε καποιο fax να μην υπαρχει αλλα να μην εχει μετα απο ποσα χτυπηματα να κανει αυτοματη απαντηση δεν γινεται.για την ταχυτηα καποιες φορες αν ειναι πολυμηχανημα ειναι στις ρυθμισεις φαξ και οχι στις γενικες ρυθμισεις.πιο φαξ πηρες.αν δεν εχεις θεμα με αποστολη και ληψη τοτε οκ αστην την ταχυτητα.σε καποια αλλαζει με κωδικο και λενε οτι δεν ειναι μεσα στο μενου.το manual βοηθαει σε κατι τετοια
Δημοσ.

Σ' ευχαριστώ που ασχολείσαι.

Canon MX495.

Πρέπει να κάνω register στη συσκευή τον τηλεφωνικό αριθμό του σπιτιού ή δεν είναι απαραίτητο;

Δημοσ.

οχι δεν ειναι απαραιτητο.στο fax μπορεις να ορισεις ποιο ειναι το νουμερο τηλεφωνου σου ή το Fax οπως και ενα ονομα για το τι θα φαινεται στον αλλον οταν στελνεις fax.

Σ' ευχαριστώ που ασχολείσαι.

Canon MX495.

Πρέπει να κάνω register στη συσκευή τον τηλεφωνικό αριθμό του σπιτιού ή δεν είναι απαραίτητο;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...