Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα παιδια.. Θα ηθελα να κανω για πρωτη φορα Overclock τον cpu μου, καθως εχω διαβασει οτι παιρνει ανετα καμποσα mhz..
Το συστημα μου ειναι το εξης..
Mobo: A88XM-Plus
Ram:2x4gb kingston hyperX savage 2400mhz
Psu:SUPER FLOWER PLATINUM KING 80 PLUS PLATINUM 550W
Gpu:Asus r9 270
Cpu:Athlon x4 860k
Cooler: NOCTUA NH-U9B SE2
Case:Coolermaster k380
Θα ηθελα απαντησεις ΜΟΝΟ απο αυτους που εχουν κανει OC(αν ετυχε να εχουν κανει και στον ιδιο επεξεργαστη ακομα καλυτερα) ή απο αυτους που εχουν ασχοληθει πολυ με το OC.
*Να σημειωσο οτι το AMD Overdrive δεν γινεται να το περασω στον υπολογιστη για κανενα λογω, οταν το κανω εγκατασταση και παταω ok το pc απλα κανει restart και ακομα και η AMD δεν ξερει το λογω*
Θα ηθελα να φτασω στα 4,2mhz ..
Ευχαριστω πολυ και συγνωμη για το μεγαλο ποστ
Here is a potato 1f61b.png

Επεξ/σία από balourdiskakos
  • Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ετσι οπως γραφεις με μαυρα και μεγαλα (σε στοιχους) γραμματα δεν θα απαντησουν πολλοι.

Αν θες κανε επεξεργασια το μηνυμα σου.

• Like 6
Δημοσ.

Ετσι οπως γραφεις με μαυρα και μεγαλα (σε στοιχους) γραμματα δεν θα απαντησουν πολλοι.

Αν θες κανε επεξεργασια το μηνυμα σου.

Sorry, δεν το εκανα επιτηδες, νομιζα θα διευκολυνει..το αλλαξα.. ευχαριστω.

Δημοσ.

Φίλε από bios θα κανεις overclock αν και δεν αξίζει σε αυτόν το CPU overclock

Με κατάλληλη ψύξη μια χαρά αξίζει το overclock, στα 4.2 σκοτώνει για πλάκα τους trinity / richland στα 4.7, λόγω καλύτερου ipc. Δεν έχουν τρελό overclockability οι kaveri αλλά μέχρι 4.3 άνετα πάει, με προϋπόθεση φυσικά καλή ψύκτρα και δεν λέω καλή μητρική μιας και η a88xm plus φοράει ψηφιακά vrm με 4+2 power phase και έχουν και ψύκτρα, είναι στα λεφτά της από τις καλύτερες μητρικές και κάνει και για ελαφρύ oc. 

@balourdiskakos Προσωπικά δεν έχω την όρεξη να κάθομαι να εξηγώ βήμα βήμα αν και έχω παρόμοια πλατφόρμα, το λέω αυτό για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου. Ψάξε για guidesστο overclock.net και θα βγάλεις άκρη, η διαδικασία είναι πολύ απλή. Ωστόσο αν η ψύκτρα σου δεν φτάνει καλό θα ήταν να αφήσεις το μηχάνημα ως έχει. 

• Like 2
Δημοσ.

Λογικά σε καλύπτει η ψύκτρα σου TS. Δοκίμασε ανεβάζοντας το multy μέχρι να είναι unstable και μόλις δεις ότι "χτυπάει" τσιμπάς λίγο Vcore με offset. (σωστά multy?)

Μέχρι 4.2 άνετα σε πάει αυτός ο "μπακάλικος" τρόπος ;)

• Like 1
Δημοσ.

Αν θυμάμαι καλά είχε μάπα ψύκτρα οπότε καλύτερα ας μην ασχοληθεί. Βασικά τσιμπάει multi 42 και βάζει +0.000v offset για να δει με στοκ ρεύμα που τον βγάζει, εννοείται πριν τα κάνει αυτά κλείνει turbo core. Οι kaveri είναι μπανάνες στο oc και ένα μέτριο κομμάτι μπορεί να θέλει και 1.4v για τα 4.2. 

Δημοσ.

Έχει την NOCTUA NH-U9B SE2

Είμαι τυφλός μάλλον μιας και δεν το είδα αυτό, έχω μείνει ακόμη στο σημείο που ο ts είχε μια σάπια raijintek top down χειρότερη και από την στοκ :D.

• Like 1
Δημοσ.

Εχω καλη ψυκτρα.. με λιγο ψαξιμο στο ιντερνετ ( + στο overclock.net ) εχω κανει προς το παρων μια προσπαθεια και δειχνει να δουλευει σταθερα.. Απλως ηθελα να μου πει καποιος αν εχει ξανακανει ακριβως τις τιμες που πρεπει να του δωσο σε volts + apu multiplier.

Τωρα εχω κανει τα παρακατω..

Ai overclock tuner : Manual
Apu Frequency : 100
Memory frequency:DDR3-1866  Mhz
Apu Multiplier : x42.0
NB Frequency : Auto
Epu Power saving mode : Disabled
Apu Voltages
Cpu offset mode sign ( + )
Cpu offset voltage + 0.03750
VDDNB Mode Sign ( + )
VDDNB Offset Voltage : Auto
Dram : Auto
SB 1,1 : Auto
1,1VSB : Auto
Apu 1,2v : Auto
VVDA Voltage : Auto
Tdp : Auto
CPU Load Line Calibration - > Extreme
CPU/NB Load Line Calibration - > Auto
Cpu Current Capability : 120%
Cpu/Nb Current capability : 100%
Cpu Power phase control : Standard
CPU Voltage Frequency - > 250
Cpu Power Duty Control : T-probe
***Cpu Offset Voltage *** -- ( + ) 0.03750v = 1,4500v

Μετα απο 3 ωρες στο prime95 σε BLEND Test δεν εβγαλε καποιο ερρορ η καποια μπλε οθονη..Θερμοκρασιες ειχα 38c - 58c max.. Οποτε πιστευω ειναι καλα?

Δημοσ.

Είμαι τυφλός μάλλον μιας και δεν το είδα αυτό, έχω μείνει ακόμη στο σημείο που ο ts είχε μια σάπια raijintek top down χειρότερη και από την στοκ :D.

Χαχα.. φιλε ηταν η χειροτερη αγορα μου .. δεν ηξερα ομως, εμαθα πετωντας τα λεφτα μου .. :P

Κατέβα στο 1.4v για αρχή και θα με θυμηθείς, ίσως χρειαστεί και πιο κάτω από 1.4v.

με 1,40625v που δοκιμασα πεταγε μπλε οθονες.. οχι με το που ανοιξε αλλα με το που εβαλα το prime να τρεχει .

• Like 1
Δημοσ.

Αν με 1.42 είσαι οκ στα 4.2 τότε κάνε μια δοκιμή με 1.45 για 4.3, αν σου ζητάει παραπάνω απλά δεν αξίζει το παραπάνω ρεύμα για 100 mhz, τότε μείνε στα 4.2 και θα είσαι άρχοντας. Κοίτα και το 1.4125 κα αν δεν είσαι οκ βάλε επιπλέον 0,00625v και αν επίσης δεν είσαι οκ τότε συνέχιζε λίγο λίγο μέχρι το 1.42.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...