Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια καλησπερα, εχω φορμαρει μια microsd 64gb σε NTFS και την χρησιμοποιω στο κινητο με το Paragon. Υπαρχει καποιος τροπος να την διαβασουν τα windows? Σε Xp και 7 που δοκιμασα δεν, καθως και σε live linux 32 και 64bit. Το προβλημα ειναι μαλλον τα 64gb, καθως με μια αλλη microsd 32gb NTFS δεν υπαρχει προβλημα.

Δημοσ.

Εισαι σιγουρος δηλαδη οτι οι συσκευες σου υποστηριζουν χωρητικοτητες μεγαλυτερες απο 32γβ;;.

http://m.gsmarena.com/vodafone_smart_4_max-6937.php .Συμφωνα με αυτο το κινητο σου υποστηριζει χωρητικοτητες εως 32γβ. Για εμενα εκει ειναι το θεμα

Δημοσ.

Την καρτα 64gb την υποστηριζουν μια χαρα και την διαβαζουν τα κινητα/tablet . Το προβλημα ειναι οτι θελω αντιγραψω το περιοχομενο της στο PC και δεν εχω βρει τροπο. Με usb-microsd adaptor δεν την διαβαζει ο υπολογιστης, ουτε με καλωδιο usb απ το κινητο. Το προβλημα ειναι μαλλον οτι υπαρχει καποιος περιορισμος στα windows/linux για microsd καρτες ανω των 32gb.

Δημοσ.

Οι καρτες απο 64gb και πανω ειναι τυπου sdxc (eXtreme Capacity), οποτε θες και το αναλογο ανταπτορακι για να τις υποστηριζει. Προφανως αυτο που εχεις ηδη ειναι για καρτες μεχρι sdhc (High Capacity = 4 ως 32GB).

Πριν αρκετα χρονια ειχα το ιδιο προβλημα με card reader που δεν υποστηριζε sdhc, οποτε επαθα και εμαθα απο τοτε.

Για το οτι δεν την βλεπει απο το κινητο οταν το συνδεεις απο usb ειναι επειδη το ιδιο το λειτουργικο του δεν υποστηριζει natively το ntfs filesystem, μιας και για να δεις τα περιεχομενα της θες καποιο επιπλεον προγραμμα.

Αποφη μου ειναι να την κανεις exfat και τερμα. Βεβαια, τα xp που εχεις δεν υποστηριζουν natively exfat, αλλα μπορεις να βαλεις αυτο

https://support.microsoft.com/el-gr/kb/955704

• Like 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Mesqal τελικά έβγαλες άκρη;

Έπαθα κι εγώ το ίδιο σήμερα.Πήρα μία 64ρα της sandisk και ενώ το κινητό την αναγνωρίζει σε fat και την φορμάρει (φαίνεται κανονικά το μέγεθός της και δουλεύει φυσιολογικά), όταν τη συνδέω με το card reader στον υπολογιστή μου τη δείχνει 1mb σε όποιο file system και να την φορμάρω.Δοκίμασα με cmd και diskpart μήπως καταφέρω τίποτα, αλλά μάταια.Έβαλα και διάφορα partition managers, τίποτα πάλι.Δε δείχνει να έχει άλλο partition με αχρησιμοποίητο χώρο η μνήμη.Μόνο αυτό με το 1mb. Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι υποτίθεται ότι το card reader υποστηρίζει sdxc.Το έχω πάρει πριν το 2010 απ' όσο θυμάμαι και δεν ξέρω πραγματικά εάν υπήρχαν αυτές οι κάρτες τότε, αλλά τα χαρακτηριστικά του στη σελίδα του λένε ότι τις υποστηρίζει.  :unsure:

Λέτε να είναι όντως το card reader;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...