Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συνάδελφοι σας χαιρετώ,

Σκέφτομαι να αγοράσω για το 2μισάρι μου ένα αφυγραντήρα γιατί έχω θέματα με την υγρασία, κυρίως στο σώμα. Το σπίτι διαθέτει κλιματιστικό δομημένο (fujitsu 30αρι) το οποίο παει σε ολα τα δωμάτια και έχει επιλογή "dry" και "de- humidification " . Είναι λοιπόν αναγκαίο να πάρω κάτι ξεχωριστό η θα μου κάνει δουλεία το ήδη υπάρχον στο κλιματισιτκό.

Επίσης τι γνώμη έχετε για τον ιονιστή;Ευχαριστω 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα φίλε μου,

Είχα σοβαρό πρόβλημα σε ρετιρέ 4ου ορόφου με την υγρασία, με την έννοια ότι έπιαναν τα ταβάνια και οι τοίχοι μούχλα και έτρεχαν νερά κάτι το οποίο διαπιστώθηκε ότι οφείλονταν στη διαφορά θερμοκρασίας τον χειμώνα ανάμεσα σε εσωτερικό και εξωτερικό χώρο. Το air-condition όπως λες διαθέτει αφυγραντήρα αλλά δεν συγκρίνεται σε καμία περίπτωση με αυτούς που πουλάνε στην αγορά οι οποίοι είναι σαφώς αποδοτικότεροι. Τελικά αγόρασα πέρσι δύο αφυγραντήρες για τα δύο βορινά δωμάτια που είχαν το πρόβλημα του σπιτιού, αρχικά πήρα έναν juro-pro με ιονιστή και μετά από μια εβδομάδα έναν philco χωρίς ιονιστή. Διαφορά με τον ιονιστή δεν θα καταλάβεις κάπου, επίσης έχω την αίσθηση οτι ο philco είναι "σκάλες" καλύτερος από τον juro-pro και αυτό το βλέπω από το νερό που μαζεύει ο καθένας καθημερινά. Ο philco μου μαζεύει κοντά στα 2lt σε 12ώρο και ο juro-pro την μισή ποσότητα(αφού μου έκανε τόσο μεγάλη εντύπωση η διαφορά στην απόδοση που πήγα τον juro-pro στο service αναφέροντας τους αυτά που σου λέω και εσένα, και μου είπαν ότι αυτή είναι η απόδοση του και καλύτερα δεν γίνεται) και για να καταλήξω έδωσα και 100 ευρώ λιγότερα για τον philco(μόνο που δεν έχει ψηφιακές ενδείξεις πάνω κλπ, πράγμα το οποίο δεν με ενοχλεί προσωπικά). 

Προτείνω λοιπόν αν έχεις πρόβλημα και αισθάνεσαι οτι ο χώρος σου θέλει αφυγραντήρα να κοιτάξεις τις μάρκες που κυκλοφορούν και να επιλέξεις που να είναι καλή μάρκα, οικονομικός ως προς τα watt που καίει και το αν έχει ή όχι ιονιστή να είναι το τελευταίο που θα δεις...

Επεξ/σία από kaktos77
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για αρχή πάρε ενα http://www.banggood.com/Wholesale-Mini-Digital-LCD-Thermometer-Temperature-Humidity-Meter-Gauge-Hygrometer-Indoor-p-51992.html?rmmds=searchυγρασιόμετρο.

Αν διαπιστώσεις ότι συχνά η υγρασία στο χώρο σου είναι πάνω απο 60% τότε πας για αφυγραντήρα.

Αν το σπίτι έχει καλή θέρμανση το χειμώνα και δεν πέφτεις κάτω απο 22-21 βαθμούς πάς σε κανονικό αφυγραντήρα με compressor σαν αυτό που σου λέει kaktos απο πάνω. 

Αν εχεις κάτω απο αυτές τις θερμοκρασίες πχ 20-17 πήγαινε σε desiccant που λειτουργεί με δίσκο ζεόλιθου που αν και είναι ακριβότερος και καίει περισσότερο ρεύμα δουλεύει αποδοτικότερα σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Εγω που μένω βόρεια και ανέχομαι το σπίτι κρύο, στους 19 ρυθμίζεται ο θερμοστάτης και δεν καίει συνέχεια το καλοριφέρ, πήρα τον Trotek TR55 που είναι ζεόλιθου και κρατάει το χώρο ~100τμ αναλόγος και της εξωτερικής υγρασίας στο 48% με 58% στην χειρότερη περίπτωση, απο 58-75% που ήμουνα παλιά.

Βγάζει αναλόγος του πόσο υγρό είναι το σπίτι κατα μέσον όρο 2,5 λίτρα στις 24 ώρες (άλλες φορές όταν εχει υγρασία μπορεί να βγάλει αυτό το νερό και στο 10ωρο και το αντίθετο όταν εχει ξερό βοριά και χαμηλή εξωτερική σχετική υγρασία.) 

Τώρα για το θέμα του κλιματιστικού.

Και αυτό θα κάνει κάποια αφύγρανση, θα το καταλάβεις και απο το νερό που τρέχει απο τα σωληνάκια του AC, αλλά δεν ξέρω πόσο καίει και πόσο αποδίδει.

Επίσης αν το χρησιμοποιήσεις σαν αφυγραντήρα αυτομάτως δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για θέρμανση αφού θα κάνει ή το ένα ή το άλλο...

Αν δε το χρησιμοποιείς το χειμώνα για θέρμανση μπορείς χρησιμοποιώντας το υγρασιόμετρο και ενα wattομετρο να δείς αν αποδίδει καλά και αν καταναλώνει και πόσο κατά την διάρκεια που τον χρησιμοποιείς σε mode αφύγρανσης.  

Αν δείς ότι στο πρώτο 24ωρο χρήσης χαμηλώνει την υγρασία κατά ενα 5-10 % και καίει ~200w σημαίνει ότι λειτουργεί ικανοποιητικά.

Παρόμοια απόδοση δηλαδή και με εναν κανονικό αφυγραντήρα.

Επεξ/σία από yiannis_1
  • Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Συνάδελφοι σας χαιρετώ,

Σκέφτομαι να αγοράσω για το 2μισάρι μου ένα αφυγραντήρα γιατί έχω θέματα με την υγρασία, κυρίως στο σώμα. Το σπίτι διαθέτει κλιματιστικό δομημένο (fujitsu 30αρι) το οποίο παει σε ολα τα δωμάτια και έχει επιλογή "dry" και "de- humidification " . Είναι λοιπόν αναγκαίο να πάρω κάτι ξεχωριστό η θα μου κάνει δουλεία το ήδη υπάρχον στο κλιματισιτκό.

Συνάδελφοι σας χαιρετώ,

http://www.skroutz.gr/s/8139937/Puredry-PD-12L-Design-Low-Energy.html

εδώ είσαι καλά με καθαρισμό του αέρα και αφύγρανση 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...