Προς το περιεχόμενο

Ηχεία με καλό μπάσο.

johnis1996

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, ψάχνω ένα σετ ηχειων 13cm για τις πίσω πόρτες του αυτοκινήτου μου. Εχω 6 ηχεία εργοστασιακά. Τέσσερα στις πόρτες και δυο tweeters στο ταμπλό. Τα μπροστά τα άλλαξα με ενα σετ alpine. Πηγή έχω αγοράσει μια Alpine UTE-92BT που δεν εχω τοποθετήσει ακόμα. Επειδή οπως διαβάζω στο ακουστικό αποτέλεσμα δεν συμβάλλουν και τοσο πολύ τα πισω ηχεία και επειδή έχω ήδη αρκετά πρίμα-μεσαία λόγω των tweeters και των μπροστινών ηχείων σκέφτομαι μήπως αγοράσω ενα σετ διαιρούμενα και να τοποθετήσω μόνο τα woofers ώστε να κερδίσω κάτι σε μπάσα. Προς το παρόν δεν θέλω λύσεις με ενισχυτές και sub στο πορτ μπαγκάζ γιατί πιάνουν πολύ χώρο. Έχει κανεις καμία ιδέα να με καθοδηγήσει??

Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Moderators

Όχι, τα ομοαξονικά απλά έχουν μαζί και το tweeter. Άρα δεν θα κερδίσεις κάτι αντιληπτό σε μπάσο, όμως θα χάσεις κάτι αντιληπτό σε πρίμα. Αν σου φαίνονται πολύ ψηλά τα πρίμα, μπορείς να τα μειώσεις από την πηγή.

Όσο μικρότερο βάθος κώνου έχει ένα ηχείο (σε συνδυασμό με μεγάλο μαγνήτη βέβαια), τότε κατά κανόνα τόσο καλύτερο μπάσο έχει.

Δηλαδή όσο λιγότερο "χωνί" είναι, τόσο καλύτερο για τα μπάσα. Βέβαια παίζουν πάρα πολλά ακόμα ρόλο...

Πάρε κάτι με 5,5+cm βάθος εγκατάστασης και θα είσαι ΟΚ.

Το ειπα με το σκεπτικό οτι ίσως στα διαιρούμενα κρατήσω μόνο τα woofer και δεν βαλω καν τα tweeters. Τα μπάσα φοβάμαι μήπως είναι ψόφια γι αυτό και η ερώτηση. Τα πρίμα είναι όσο τα θέλω αφου ρυθμίζονται, τα μπάσα φοβάμαι μηπως δεν ειναι καλα ακομα και με ρύθμιση.  Έχεις μήπως να μου προτείνεις κάποιο-α μοντέλο-α 13 άρια ? Απο τιμή μέχρι 50€. 

• Moderators

Μέχρι 50 ευρώ, παίρνεις low end ηχειάκια με ίσα ίσα μεγαλύτερο μαγνήτη από τα εργοστασιακά και λίγο καλύτερα χαρακτηριστικά.

Πάρε ό,τι επώνυμο βρεις, pioneer, kenwood κλπ.

Εγώ πήρα Focal R-130C, αλλά έχουν 75 ευρώ...

Και αυτά που λέει ο φίλος από πάνω, από τόσο ξεκινάνε.

"Καλό μπάσο" σε ηχειάκι 13cm δεν μπορείς να έχεις, κατασκευαστικά δηλαδή. Ούτε να περιμένεις να αυξηθεί το μπάσο του αυτοκινήτου από 2 μικρά ηχειάκια στην πίσω πόρτα...

Μέχρι 50 ευρώ, παίρνεις low end ηχειάκια με ίσα ίσα μεγαλύτερο μαγνήτη από τα εργοστασιακά και λίγο καλύτερα χαρακτηριστικά.

Πάρε ό,τι επώνυμο βρεις, pioneer, kenwood κλπ.

Ίσα ίσα δεν θα το έλεγα... Ο μαγνήτης των alpine που έβαλα μπροστά είχε πάνω απο διπλάσια επιφένεια σε σχέση με τα εργοστασιακά. 

Προτείνετε δηλαδή τις καλές μάρκες.  Δεν θέλω καλό μπάσο θέλω απλά να μη χαντακώνουν το υπάρχον μπάσο τσιρίζοντας. Θα μπορεί η πηγή μου (που αναφέρω πιο πάνω) να οδηγήσει σωστά τα Focal που ειναι και 50w RMS? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...