Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βασικά το pacing δεν ήταν καλο, και γενικά νομίζω είχε λιγότερο action, μέχρι και η πρώτη μάχη είναι στο background. Επίσης μπορεί το final boss να μην έλεγε πολλά στο πρώτο αλλα σίγουρα ήταν πιο epic η μάχη. Γενικά το pacing του πρώτου ήταν καλύτερο με πιο πολλές και cool looking μάχες imho, but hey..sequels :D

• Απαντ. 133
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

αυτες οι ταινιες ειναι μιας χρησης. τις βλεπεις μια φορα μονο, τις ξεχνας αμεσως και δεν ξανασχολεισαι μαζι τους.

ειναι ο ορισμος του κινηματογραφικου fast food. 

• Like 2
Δημοσ.

Πολύ το ξεψειρίζετε νομίζω.

Μήπως τελικά τις παίρνετε λίγο παραπάνω σοβαρά από ότι πρέπει αυτές τις ταινίες;

Είναι κωμική περιπέτεια δράσης ουσιαστικά. Απλά σε ασυνήθιστο setting και με ελαφρώς cult επιρροές και διαφορετικό χιούμορ που προφανώς δεν κάνει αίσθηση σε όλους. 

Είναι σα να τρώμε μπακλαβά και να έρχεται κάποιος και να λέει, χμμμ "καλή η γεύση αλλά έχει πολλά σάκχαρα και κορεσμένα λιπαρά και από βιταμίνες.. πφφφ.. τι βιταμίνες; - 3/10". Είναι γαμημένος μπακλαβάς όχι μπρόκολο, δεν τον τρώμε για την διατροφική του αξία. 

Εν ολίγης είναι ταινία φτιαγμένη για να περάσεις καλά και να γελάσεις, όχι για να πάει για όσκαρ σεναρίου ή πρώτου ανδρικού. Εγώ προσωπικά γέλασα και πέρασα πολύ ευχάριστα την ώρα μου. Αν αυτό δεν ισχύει για άλλους, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα, δεν γίνεται να έχουμε όλοι τα ίδια γούστα.

Οπως ειπες και εσυ πολυ σωστα ολες αυτες οι marvel-dc ταινιες ειναι σε γενικες γραμμες τα ιδια αλλα καπως πρεπει να ξεχωρισει καποιος ποιες του αρεσαν περισσοτερο και ποιες λιγοτερο.Και επειδη οπως σωστα ειπες δεν πανε για oscar ανδρικου ρολου,στις λεπτομερειες ειναι η διαφορα.

Βεβαια ακραια παραδειγματα του τυπου

-Οτι χειροτερο εχω δει(χωρις κιολας επιχειρηματα)

-μαπα η ταινια επειδη το διαβασα να το λενε καπου καποιοι, τα προσπερναμε

Δημοσ.

Ως προς το ότι δεν πας να δεις κάτι "σοβαρό" ναι.

Αλλά νομίζω ότι οι Guardians of the Galaxy διαφέρουν σημαντικά ως προς το ύφος με τις υπόλοιπες. Όλες έχουν αστειάκια κλπ και comic relief, αλλά στους Guardians ήταν πάντα πιο έντονο το κωμικό στοιχείο, σχεδόν επικρατές θα έλεγα. Σίγουρα επικρατεί έναντι του action στην δεύτερη ταινία.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι κακώς ο κόσμος τις έχει στην ίδια κατηγορία από τις υπόλοιπες ταινίες Marvel, για μένα υπάρχει εμφανές comedy στοιχείο μέσα και αν πας με τέτοια διάθεση να τις δεις οι πιθανότητες είναι ότι θα περάσεις καλύτερα από ότι αν περιμένεις κάτι σε στυλ Captain America, Thor, Avengers, κλπ.

αυτες οι ταινιες ειναι μιας χρησης. τις βλεπεις μια φορα μονο, τις ξεχνας αμεσως και δεν ξανασχολεισαι μαζι τους.

ειναι ο ορισμος του κινηματογραφικου fast food. 

Σκέψου θετικά Killik, την βλέπεις μια φορά και μετά μπορείς να κράζεις στο φόρουμ απεριόριστα. Φαίνεται να είναι η αγαπημένη σου ασχολία, οπότε κατά βάθος είμαι σίγουρος ότι είσαι ικανοποιημένος.

Πάντως θα θυμηθώ την επόμενη φορά να κράζω για τρεις σελίδες στην αγαπημένη σας Μαρβελοταινία.  :devil:

I SHALL HAVE MY REVENGE!

e67.gif

Δημοσ.

οχι βεβαια, σχεδον ολες οι Marvel ταινιες την ιδια φορμουλα εχουν. εδω το νεο Θωρ πανε να το κανουν σαν το GOTG. μεχρι και η DC αρχισε να το μμειται πλεον.

η μονη διαφορα ειναι το cosmic στοιχειο που παρουσιασε πρωτο το GOTG. κατα τα αλλα, ξερεις οτι βλεπεις Marvel ταινια.

safe και focus group driven οσο παει, family friendly humor να μπαινει σφηνα σε καθε σοβαρη σκηνη για να την απαλυνει, ασταματητο action/cgi για να μην υπαρξουν slow σκηνες , αφθονα pop culture references, και οταν τελειωνει τιποτα δεν εχει αλλαξει για τους ηρωες.

δυστυχως την ιδια φορμουλα ακολουθουν και τα Disney Wars.

δυστυχως το αμερικανικο σινεμα διασκεδασης εχει ομογενοποιηθει και ελεγχεται τελειως απο τα studio committee. οπως στην golden age του 30-50. και οταν παει καποιος να δωσει κατι καινουργιο, τρωει τα μουτρα του. ρωτησε τον Luc Besson που τα πηρε στο κρανιο με την αποτυχια του Valerian, και εβριζε προχθες Marvel και Αμερικη..

Δημοσ.

Για την γενική φόρμουλα για τις Μαρβελοταινίες δεν διαφωνώ, είναι όπως τα λες πάνω κάτω. Και κάποια από αυτά τα πράγματα που λες ίσως είναι και πιο έντονα στις GotG ταινίες, γι αυτό και θυμίζουν λιγάκι περισσότερο Disney κατά διαστήματα.

Αλλά εντός των Μαρβελοταινιών υπάρχουν κάποιες διαφορές. Οι GotG είναι μακράν πιο κωμικές από όλες τις σύγχρονες ταινίες Marvel. Και δεν είναι subtle η διαφορά όταν ο άλλος π.χ. στην κλιμάκωση της μάχης με τον κακό της ταινίας μεταμορφώνεται σε τεράστιο Packman. :-D  

οχι βεβαια, σχεδον ολες οι Marvel ταινιες την ιδια φορμουλα εχουν. εδω το νεο Θωρ πανε να το κανουν σαν το GOTG

"To νέο Thor πάνε να το κάνουν σαν το GotG." Ακριβώς! "Πάνε να το κάνουν", που σημαίνει ότι μέχρι τώρα σε σχέση με τις υπόλοιπες Μαρβελοταινίες καταλαβαίνεις κι εσύ ότι έχει κάποια διαφορετικά στοιχεία το GotG που είναι δημοφιλή και τα υιοθετούν εν μέρη σε άλλες, λιγότερο δημοφιλής Μαρβελοταινίες (όπως ήταν τα Thor μέχρι στιγμής).

Δημοσ.

ναι, ενταξει, εχουν πει και οι ιδιοι οτι θελουν οι ταινιες τους να ακολουθουν διαφορετικα ειδη. πχ το CAP2 ειναι 70ς κατασκοπευτικη ταινια. η το Ant-Man ως 80s Amblin era scifi .

το GOTG εχει τα τα pop culture references, την 80s νοσταλγια και το cosmic setup. τωρα αυτα τα βαζουν και στο Θωρ αφου το προηγουμενο δεν αρεσε στο κοινο. βγαλε ομως αυτο το περιτυλιγμα, και ολες οι Μαρβελ ταινιες ειναι ιδιες.

• Like 1
Δημοσ.

Εγω παλι διαβασα οτι συνδεουν το Θωρ με τους Φυλακες λογω των Infinity Stones και της τελικης αναμετρησης στο Avengers Infinity Wars...βγαζει καποιο νοημα...διαφορετικα σαν pacing και ατμοσφαιρα οι δυο ταινιες ειναι σαν την μερα με τη νυχτα!

Δημοσ.

Μονο και μονο η υπαρξη του Θανου στην πρωτη ταινια αρκει για την συνδεση,ασχετως που μπροστα του ολοι ειναι κομπαρσοι

Δημοσ.

Την είδα επιτέλους και εγώ και την βρίσκω ισάξια με την πρώτη. Συμφωνώ και εγώ ότι τα αστεία είναι βεβιασμένα, αλλά η ταινία κερδίζει αλλού, στην περαιτέρω ανάπτυξη των χαρακτήρων και των μεταξύ τους σχέσεων, τόσο που με κάνει-σχεδόν-να αγωνιώ για την τρίτη. Σωστά επίσης όλα αυτά για το σενάριο, τον κακό.

Αλλού είναι το νόημα της ταινίας για εμένα. Στο soundtrack. Στο απίστευτο μακιγιάζ/ εφέ του Russell στην αρχή της ταινίας που τον κάνουν  να μοιάζει αρκετά όπως ήταν τότε. Στον Hasselhoff!..Στο Zune!..

Ξεχωριστή αναφορά στο baby Groot. Ναι, το παράκαναν με την γλυκουλιά του. Αλλά είναι τόσο γλυκούλης, που δεν τον βαρέθηκα ποτέ. 

Για εμένα, οι τίτλοι της αρχής λένε τα πάντα για την ταινία. Μουσική, φασαρία, γλυκουλιά, απίστευτος συγχρονισμός των δρώμενων, όλα για την τέρψη και την χαρά του θεατή. Μπορεί το σύνολο να μοιάζει (και να είναι) υπερβολικά "στημένο" και υπολογισμένο, αλλά διατηρεί και μία πατίνα αθωότητας και ανεμελιάς.

Αφού η Μarvel δεν προτίθεται να μας δώσει σοβαρές και σκοτεινές ταινίες με υπερήρωες, ας μας δώσει καθαρά ψυχαγωγικές/διασκεδαστικές τύπου GotG και Αntman και όχι αυτά τα υβρίδια, μικρομέγαλα, σοβαροφανή hero movies που ξερνάει.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...