Προς το περιεχόμενο

Αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου από ιδιώτη

theodoros81!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας,

Αυτόν τον καίρο ψάχνω να αγοράσω μεταχειρισμένο αυτοκίνητο. Βρήκα ένα από ιδιώτη, το οποίο το είδε μάστορας και μου έδωσε το οκ! Τα λεφτά θα του τα βάλω από τραπεζικό λογαριασμό δικό μου σε δικό του και φυσικά θα γίνει η μεταβίβαση. Ξέρει κάποιος να μου πει πώς θα κατοχυρωθώ ώστε στέλνωντας τα λεφτά από τον λογαριασμό μου στο λογαριασμό του να μην τα πάρει και εξαφανιστεί; Τον έχω γνωρίσει και φαίνεται εντάξει άτομο, αλλά δε μπορείς να βασιστείς σε αυτό! Είχε κανείς κάποια παρόμοια εμπειρία για να με συμβουλεύσει μη και την πατήσω!

Σας ευχαριστώ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μηπως την ωρα που θα κανεις μεταβιβαση να του καταθεσεις τα λεφτα μεσω webanking? Αρκει να εχεις smartphone και δεδομενα και φυσικα να παρεις απο την τραπεζα κωδικους για να εχεις προσβαση στο webanking.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δωσε την αδεια κυκλοφοριας  αλλα μην δωσεις κλειδια μολις ολοκληρωθει η μεταβιβαση αν δεν δεις τα λεφτα στο χερι ή μεσω ebanking. Κι εγω πουλαω ενα αυτο τον καιρο και ετσι σκεφτομαι να κανω.

Καλο ειναι να εχεις και  καποιον αλλο μαζι σου .

Επισης μπορειτε να πατε σε καταστημα Τραπεζας να σου βαλει τα λεφτα .

Μου κανει εντυπωση στο car.gr που μερικοι εμποροι ζητανε μονο μετρητα και οχι μεταφορα .Προφανως για να κοψουν μικροτερο  τιμολογιο .

Τι αμαξι παιρνεις ?

Επεξ/σία από Γιάννης Platano

πατε και κανετε την μεταβίβαση στο υπουργείο (οχι κεπ) και μετα πατε τραπεζα και καταθέτεις τα λεφτα στον λογαριασμο του. Αν ο πωλητης ειναι ΟΚ (ψυχολογικα) με webbank το κάνετε και μεσω ιντερνετ.

Παιρνεις τα κλειδια και φεύγεις

Με γεια

πατε και κανετε την μεταβίβαση στο υπουργείο (οχι κεπ) και μετα πατε τραπεζα και καταθέτεις τα λεφτα στον λογαριασμο του. Αν ο πωλητης ειναι ΟΚ (ψυχολογικα) με webbank το κάνετε και μεσω ιντερνετ.

Παιρνεις τα κλειδια και φεύγεις

Με γεια

Εμεις και τις δύο φορές πήγαμε στο κεπ, μια χαρά όλα τέλεια.

αν ρωτησεις στο κεπ θα σου πουν οτι κανονικα δεν πρέπει να το οδηγησεις μέχρι να σου ερθει η αδεια στα χερια, που μεσω ΚΕΠ κανει 2-3 εβδομαδες να ερθει.

εγω μονο μεσω υπουργειου κατευθειαν θα το εκανα για να ειμαι σιγουρος, ειτε πουλαγα, ειτε αγοραζα

Το σκεπτικο μου ειναι κυριως μην γινει καμια στραβη -ατυχημα- και φαει κανενα ανθρωπο ο τυπος που πουλησα το αμαξι πχ. μετα τι γινετε; Μηπως μου ζητήσουν και εμενα τα ρέστα;

Οπως επίσης μην πέσεις σε τιποτα απατεώνες που δεν ξερω και εγω τι κομπίνα μπορεί να εχουν σκαρφιστει.

Αυτα απο την δικια μου προσωπική οπτικη

αν ρωτησεις στο κεπ θα σου πουν οτι κανονικα δεν πρέπει να το οδηγησεις μέχρι να σου ερθει η αδεια στα χερια, που μεσω ΚΕΠ κανει 2-3 εβδομαδες να ερθει.

εγω μονο μεσω υπουργειου κατευθειαν θα το εκανα για να ειμαι σιγουρος, ειτε πουλαγα, ειτε αγοραζα

Το σκεπτικο μου ειναι κυριως μην γινει καμια στραβη -ατυχημα- και φαει κανενα ανθρωπο ο τυπος που πουλησα το αμαξι πχ. μετα τι γινετε; Μηπως μου ζητήσουν και εμενα τα ρέστα;

Οπως επίσης μην πέσεις σε τιποτα απατεώνες που δεν ξερω και εγω τι κομπίνα μπορεί να εχουν σκαρφιστει.

Αυτα απο την δικια μου προσωπική οπτικη

Δεν κατάλαβα. Τι μπορούν να μου κάνουν; αφού πήρα τα λεφτά μου κλπ.

Κοιτα ,εσυ και ο αγοραστης/πωλητης (whatever) πατε κανετε στα ΚΕΠ ουσιαστικά αίτηση για μεταβιβαση , και οχι μεταβιβαση.

Το ΚΕΠ τα στέλνει τα χαρτια σας στο αρμόδιο υπουργείο και προχωρά η μεταβίβαση.

Μετα το υπουργειο τα στέλνει στο ΚΕΠ που έγινε η αιτηση.

Σε ολο αυτο το διαστημα μεχρι να γίνει η μεταβίβαση μεσολαβούν κατι μέρες.

Και οκ, εσυ τα πήρες τα λεφτα σου, το εδωσες το αμαξι.

Ο αλλος ομως υποτίθεται δεν πρέπει να το οδηγησει μεχρι να έρθει η αδεια στα χέρια του.

Πες η κακια ωρα γινετε ενα ατυχημα σοβαροτατο σε αυτό το διαστημα;

Ρωτω εγω, ο πωλητης θα ειναι καλυμμένος 100% αν εχει γινει το ατυχημα, πριν γινει η πραγματική μεταβίβαση στο υπουργειο; 

Καλα, για τον αγοραστη που δεν έπρεπε να το κυκλοφορήσει κιόλας, δεν το συζητάω καν...  :P

ΥΓ. Επίσης στο χρονικό ''κενό'' που αναφέρω ποιο πανω υπαρχει η πιθανότητα να απορριφθεί η αίτηση για μεταβίβαση.

Τωρα το γιατι κτλ δεν το ρωτησα στο ΚΕΠ, αλλα σκεφτομαι, τυχον παρακράτηση κυριότητας η κατι αναλογο που κανει την αίτηση να απορριφθεί.

Κοιτα ,εσυ και ο αγοραστης/πωλητης (whatever) πατε κανετε στα ΚΕΠ ουσιαστικά αίτηση για μεταβιβαση , και οχι μεταβιβαση.

Το ΚΕΠ τα στέλνει στο αρμόδιο υπουργείο και προχωρά η μεταβίβαση.

Μετα το υπουργειο τα στέλνει στο ΚΕΠ που έγινε η αιτηση.

Σε ολο αυτο το διαστημα μεχρι να γίνει η μεταβίβαση μεσολαβούν κατι μέρες.

Και οκ, εσυ τα πήρες τα λεφτα σου, το εδωσες το αμαξι.

Ο αλλος ομως υποτίθεται δεν πρέπει να το οδηγησει μεχρι να έρθει.

Πες η κακια ωρα γινετε ενα ατυχημα σοβαροτατο σε αυτό το διαστημα;

Ρωτω εγω, ο πωλητης θα ειναι καλυμμένος 100% αν εχει γινει πριν γινει η πραγματική μεταβιβαση στο υπουργειο;

Καλα, και για τον αγοραστη δεν το συζητάω :P

ρε φιλε το αυτοκινητο ειχε και εχει κανονικα ΑΣΦΑΛΕΙΑ τι λες τωρα ; Ας γινει οτι θελει αφου εχει ασφαλεια και αφου εχουμε κανει ΑΙΤΗΣΗ για μεταβιβαση οπως το λες.

Αρα τι με νοιαζει κιολας ;

Εφοσον εχω τα χαρτια με τα στοιχεια του ας σκοτωσει κιολας ,καρφι δεν μου καιγεται.

Καλησπέρα σας,

Αυτόν τον καίρο ψάχνω να αγοράσω μεταχειρισμένο αυτοκίνητο. Βρήκα ένα από ιδιώτη, το οποίο το είδε μάστορας και μου έδωσε το οκ! Τα λεφτά θα του τα βάλω από τραπεζικό λογαριασμό δικό μου σε δικό του και φυσικά θα γίνει η μεταβίβαση. Ξέρει κάποιος να μου πει πώς θα κατοχυρωθώ ώστε στέλνωντας τα λεφτά από τον λογαριασμό μου στο λογαριασμό του να μην τα πάρει και εξαφανιστεί; Τον έχω γνωρίσει και φαίνεται εντάξει άτομο, αλλά δε μπορείς να βασιστείς σε αυτό! Είχε κανείς κάποια παρόμοια εμπειρία για να με συμβουλεύσει μη και την πατήσω!

Σας ευχαριστώ!

Εμεις το κάναμε ως εξής, μου έβαλε 200 τράπεζα ως προκαταβολή.

Έπειτα πήγαμε στο κεπ και μου έβαλε μέσω ίντερνετ 1800 στην τράπεζα.

Πριν μπούμε στα κεπ, μου έδωσε τα υπόλοιπα μετρητά, τα έλεγξα αν ένας πλαστά του είπα οκ και πήγαμε για μεταβίβαση.

Τώρα αν πέσεις σε απατεώνα δεν ξέρω... Πάρε μαζί φίλο, πατέρα η μπάτσο φίλο.

αιτηση θα εχεις κανει

αλλα μεχρι να γινει η μεταβιβαση, το αυτοκινητο θα ειναι στο ονομα σου :)

και αν πέσεις σε καναν ρέμπελο δημόσιο υπάλληλο ποιος ξέρει ποσο θα παρει.

ωραια η ασφαλεια αλλα

Αν δεν εχεις εσυ η αυτος στην ασφαλεια νομικη κάλυψη, η δεν κανει αυτος καν ασφαλεια (πεσεις σε κανεναν τελείως κουκουρουκου) ;

επισης μολις το πουλησεις, πρεπει υποτιθετε να ακυρωσεις και την ασφαλεια σου. σωστα;

δεν ξερω ρε συ, εμενα μου φαινεται πολυ χύμα η φαση αυτη στα κεπ

δηλαδη μεγαλο το ρισκο, με πολλες ΄΄τρύπες΄΄ στο όλο σύστημα

το μονο που γλυτωνεις δλδ σε σύγκριση με το να πας κατευθειαν στο υπουργειο ειναι ο χρονος που καθεσε στην ουρά και οκ ποιο μακρια λογικα απο το σπίτι σου

αλλα εχεις την αδεια την ιδια ωρα στα χέρια σου

αυτα λιγο πολυ

νομιζω καταλαβες το σκεπτικο μου κ τον προβληματισμό μου

αιτηση θα εχεις κανει

αλλα μεχρι να γινει η μεταβιβαση, το αυτοκινητο θα ειναι στο ονομα σου :)

και αν πέσεις σε καναν ρέμπελο δημόσιο υπάλληλο ποιος ξέρει ποσο θα παρει.

ωραια η ασφαλεια αλλα

Αν δεν εχεις εσυ η αυτος στην ασφαλεια νομικη κάλυψη, η δεν κανει αυτος καν ασφαλεια (πεσεις σε κανεναν τελείως κουκουρουκου) ;

επισης μολις το πουλησεις, πρεπει υποτιθετε να ακυρωσεις και την ασφαλεια σου. σωστα;

δεν ξερω ρε συ, εμενα μου φαινεται πολυ χύμα η φαση αυτη στα κεπ

δηλαδη μεγαλο το ρισκο, με πολλες ΄΄τρύπες΄΄ στο όλο σύστημα

το μονο που γλυτωνεις δλδ σε σύγκριση με το να πας κατευθειαν στο υπουργειο ειναι ο χρονος που καθεσε στην ουρά και οκ ποιο μακρια λογικα απο το σπίτι σου

αλλα εχεις την αδεια την ιδια ωρα στα χέρια σου

αυτα λιγο πολυ

νομιζω καταλαβες το σκεπτικο μου κ τον προβληματισμό μου

Έκανε ασφάλεια, έχω το αντίγραφο του.

Επίσης η δικιά μου η ασφάλεια είναι ergo η ergo δίνει νομική.

Αυτός έκανε ολική στην εθνική.

Δεν έχεις πρόβλημα κανένα, εκτός αν πέσεις σε μαλακα.

Ασφάλεια ακυρώνεις μόλις πάρεις στα χέρια σου την άδεια στο όνομα σου.

Ας έχει κάνει ο άλλος ασφάλεια δεν παίζει ρόλο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...