Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα! Μιας και έκανα αλλαγή σε Voda από OTE και το παλιό μου modem τα 'χει φτύσει σχεδόν, θέλω να πάρω ένα καινούριο. Η vodafone την παροχή εξοπλισμού τη χρεώνει 20 ευρώ, οπότε σκέφτομαι ότι με κάτι παραπάνω θα πάρω κάτι καλύτερο από το σαπάκι που θα μου δώσουν... Είδα το asus n14u, επίσης έχω στα υπόψιν και το tp-link 8970. Κάποια άλλη πρόταση? Η ταχύτητα που πιάνω με το τωρινό είναι γύρω στα 3mbps...

Δημοσ.

μια χαρα ειναι το tp-link 8970. βέβαια αν υπαρχει περιπτωση να πας σε vdsl παρε το tp-link 9980 http://www.skroutz.gr/s/5176675/TP-LINK-TD-W9980.html
το οποίο είναι και για adsl και για vdsl. ωστε οταν και αν πας σε vdsl δεν θα χρειαζεται να αγορασεις άλλο.
οποιο και να παρεις σε σχεση με τα εταιρικα των παροχων θα ναι κλασεις καλυτερα.... παρε ενα απο αυτα τα tp-link αναλογα ξαναλεω τι θες. αν θες vdsl πας στο 9980.

Δημοσ.

Πάρε Asus και θα καταλάβεις μετά την διαφορά μεταξύ τούς.... Φιλικά στο λέω.

Πάρε Asus και θα καταλάβεις μετά την διαφορά μεταξύ τούς.... Φιλικά στο λέω.

Δημοσ.

αν σκοπευεις να βαλεις vdsl και αν εχουν αρχισει να μπαινουν καμπινες κοντα σε σενα τοτε καλο θα ηταν να παρεις κατι που να ειναι και vdsl.υπαρχει και sticky topic για αγορα adsl/vdsl router.

Δημοσ.

Δεν υπαρχει περιπτωση να ρθει vdsl εδω, με το ζορι πιανει 4max η περιοχη... Τελικα μεταξυ του asus και του tp-link ποιο να προτιμησω? Οι αποψεις διιστανται:P

Δημοσ.

Δεν υπαρχει περιπτωση να ρθει vdsl εδω, με το ζορι πιανει 4max η περιοχη... Τελικα μεταξυ του asus και του tp-link ποιο να προτιμησω? Οι αποψεις διιστανται :P

για μενα παρε το tp-link 9980 που σου ειπα και παραπανω. απο την εμπειρια μου σου λεω επειδη το ειχα δουλεψει λιγο καιρο, αλλά και τωρα το βλεπω πως δουλευει επειδη το εχει ο αδερφος μου πλεον. και δουλευει τελεια και ειναι οτι πρεπει για αυτο που το θες. επισης σε σχεση με το asus που λες, παλι θα σου πω παρε το tp-link και κοιτα τα χαρακτηριστικα και θα καταλαβεις τι εννοω...δηλαδη το tp-link εχει lan ταχυτητα ως 1000mbps ενώ το asus 100mbps μονο, πρωτη και τερεαστια διαφορα...ειδικα αν χρησιμοποιεις το pc σου με ethernet. ομως το tplink υπερεχει και σε ταχυτητα ασυρματου δικτυου μιας και εχει  600 mbps μεγιστη ταχυτητα ενώ το asus 300. παλι παραπανω το tp-link δηλαδη.

μια μικροτερη διαφορα και δεν ξερω αν σε ενδιαφερει ή αν θα βαλεις πανω κανενα σκληρο δισκο...το tp-link εχει 2 θυρες usb ενώ το asus μονο μια.

και τελευταια βασικη διαφορα που για μενα ειναι επισης αρκετα σημαντικη, ειναι οτι το tp-link 9980 ειναι και για adsl αλλά και για vdsl, διοτι μπορει μεν τωρα να μην εχεις vdsl αλλα σε 1-2 χρονια μπορει να εχεις ή και πιο συντομα που σημαινει οτι αυτο το ρουτερ θα το εχεις και τοτε ενω αν παρεις το asus και βαλεις vdsl θα πρεπει να παρεις και καινουριο ρουτερ...

για μενα αυτες οι διαφορες ειναι μεγαλες και θα επερνα αναμεσα σε αυτα τα δυο το tp-link 9980 που σου ειχα πει και παραπανω: http://www.skroutz.gr/s/5176675/TP-LINK-TD-W9980.html. αυτα...

Δημοσ.

Δεν υπαρχει περιπτωση να ρθει vdsl εδω, με το ζορι πιανει 4max η περιοχη... Τελικα μεταξυ του asus και του tp-link ποιο να προτιμησω? Οι αποψεις διιστανται :P

επειδη πιανει λιγο για αυτο μπορει να δεις vdsl.το 9980 το εχω δοκιμασει και δεν ειχα θεματακια.dual band Κτλ.για το asus ας πει καποιος αλλος

για μενα παρε το tp-link 9980 που σου ειπα και παραπανω. απο την εμπειρια μου σου λεω επειδη το ειχα δουλεψει λιγο καιρο, αλλά και τωρα το βλεπω πως δουλευει επειδη το εχει ο αδερφος μου πλεον. και δουλευει τελεια και ειναι οτι πρεπει για αυτο που το θες. επισης σε σχεση με το asus που λες, παλι θα σου πω παρε το tp-link και κοιτα τα χαρακτηριστικα και θα καταλαβεις τι εννοω...δηλαδη το tp-link εχει lan ταχυτητα ως 1000mbps ενώ το asus 100mbps μονο, πρωτη και τερεαστια διαφορα...ειδικα αν χρησιμοποιεις το pc σου με ethernet. ομως το tplink υπερεχει και σε ταχυτητα ασυρματου δικτυου μιας και εχει  600 mbps μεγιστη ταχυτητα ενώ το asus 300. παλι παραπανω το tp-link δηλαδη.

μια μικροτερη διαφορα και δεν ξερω αν σε ενδιαφερει ή αν θα βαλεις πανω κανενα σκληρο δισκο...το tp-link εχει 2 θυρες usb ενώ το asus μονο μια.

και τελευταια βασικη διαφορα που για μενα ειναι επισης αρκετα σημαντικη, ειναι οτι το tp-link 9980 ειναι και για adsl αλλά και για vdsl, διοτι μπορει μεν τωρα να μην εχεις vdsl αλλα σε 1-2 χρονια μπορει να εχεις ή και πιο συντομα που σημαινει οτι αυτο το ρουτερ θα το εχεις και τοτε ενω αν παρεις το asus και βαλεις vdsl θα πρεπει να παρεις και καινουριο ρουτερ...

για μενα αυτες οι διαφορες ειναι μεγαλες και θα επερνα αναμεσα σε αυτα τα δυο το tp-link 9980 που σου ειχα πει και παραπανω: http://www.skroutz.gr/s/5176675/TP-LINK-TD-W9980.html. αυτα...

μπορει αμα θελει να παρει καποιο asus που να ειναι gigabit Κτλ.βγαζει απειρα μοντελα και η asus

το 600 Mbps της tp link ειναι 300 Mbps στα 2,4 ghz και 300 στα 5ghz.Οπως υπαρχουν και φτηνα asus Που παιζουν και vdsl

Δημοσ.

Δε νομιζω να ερθει vdsl... Θα ρωτησω κιολας στο τοπικο καταστημα μηπως γνωριζουν. Εγινε η αλλαγη και με το υπαρχον ρουτερ πιανω λιγο παραπανω απο οτι επιανα πριν με oτε. Δε με ενδιαφερει να εχει gigabit lan γτ δεν συνδεω τιποτα με ethernet. Θελω κατι καλο και αξιοπιστο, με καλη κεραια κυριως. Θα ρωτησω για vdsl αλλιως μαλλον θα κοιταξω προς το asus αν μπορω να το βρω στα 35 απο wind. Ευχαριστω για τις απαντησεις :)

Δημοσ.

Αν πας σε vdsl θα ειναι λιγο πιο ακριβο αλλα αμα ειναι να ερθει σε κανα χρονο και να βαλεις αξιζει.αλλιως ναι ενα asus με 35-45 ευρω θα ειναι μια χαρα αφου το θες για απλη χρηση.

Δε νομιζω να ερθει vdsl... Θα ρωτησω κιολας στο τοπικο καταστημα μηπως γνωριζουν. Εγινε η αλλαγη και με το υπαρχον ρουτερ πιανω λιγο παραπανω απο οτι επιανα πριν με oτε. Δε με ενδιαφερει να εχει gigabit lan γτ δεν συνδεω τιποτα με ethernet. Θελω κατι καλο και αξιοπιστο, με καλη κεραια κυριως. Θα ρωτησω για vdsl αλλιως μαλλον θα κοιταξω προς το asus αν μπορω να το βρω στα 35 απο wind. Ευχαριστω για τις απαντησεις :)

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Επανερχομαι για μια τελευταια ερωτηση. Μιας και η τηλεοραση μου μαλλον υποστηριζει ac, να προτιμησω το archer d2 ή δε θα δω μεγαλη διαφορα οποτε να προτιμησω το 9980 σε περιπτωση που αποφασισω να δωσω τοσα?

Δημοσ.

Επανερχομαι για μια τελευταια ερωτηση. Μιας και η τηλεοραση μου μαλλον υποστηριζει ac, να προτιμησω το archer d2 ή δε θα δω μεγαλη διαφορα οποτε να προτιμησω το 9980 σε περιπτωση που αποφασισω να δωσω τοσα?

το κακο ειναι οτι το d2 δεν ειναι vdsl.

το 9980 ειναι n αλλα ειναι vdsl.

μετα υπαρχει το Vr600 που ειναι vdsl/ac οπως και το vr200

Δημοσ.

Απο n σε ac θα δω διαφορα οταν streamαρω  πχ με plex? Επισης οι δυο μπαντες λειτουργουν ταυτοχρονα? Στο 9980 νομιζω οι 2,4 κεραιες ειναι εσωτερικες, δε θα χω προβλημα στην εμβελεια?

Δημοσ.

Απο n σε ac θα δω διαφορα οταν streamαρω  πχ με plex? Επισης οι δυο μπαντες λειτουργουν ταυτοχρονα? Στο 9980 νομιζω οι 2,4 κεραιες ειναι εσωτερικες, δε θα χω προβλημα στην εμβελεια?

αν και οι αλλες συσκευες ειναι ac και εχουν καρτες ac αυτα που θες ναι θα δεις διαφορα απο το N εφοσον η αποσταση δεν ειναι τεραστια ή δεν εχει εμποδια.στα περισσοτερα λειτουργουν και οι 2 bands μαζι αλλα το αναφερουν συνηθως.στο 9980 σε καπως πιο μεγαλη αποσταση τα 2,4 επαιζαν καλυτερα απο τα 5.γενικως τα 5 δεν φτανουν τοσο μακρυα απλα ειναι πιο καθαρο band για την ωρα.επισης ναι στο 9980 παιζουν ταυτοχρονα και οι 2 bands

a.Simultaneous 2.4GHz 300Mbps and 5GHz 300Mbps connections for 600Mbps of total available bandwidth

b.Three 5GHz 5dBi detachable antennas (RP-SMA)

Two 2.4GHz 3.5dBi internal antennas 
Δημοσ.

γράφω και εγώ εδώ την ιστορία μου μιας και είμαι και εγώ σε Vodafone και ψαχνόμουν για modem.

ως ακόμα ένας συνδρομητής Vodadone είχα το κλασσικό modem της ZTE από το οποίο δεν είχα κανένα παράπονο απολύτως. Στην αρχή ζήτησα να μου πάνε το SNR Margin στο 6 με αποτέλεσμα μία πολύ μικρή άνοδο στην ταχύτητα (1 Mbps περίπου). Στην συνέχεια άρχισα να "τρώγομαι" για καινούριο modem μπας και δω καλύτερες ταχύτητες. Έτσι, μετά από αρκετό διάβασμα και "ενοχλώντας" 2-3 μέλη του forum κατέληξα στο Asus DSL-N14U από την Wind στα 35 ευρώ μιας και πρόβλεψη για VDSL στην περιοχή μου (Κολωνός - κέντρο Αθήνας) δεν υπάρχει για την επόμενη χιλιετία...

Προς μεγάλη μου έκπληξη, η ταχύτητα στην οποία κλείδωσε το Asus (με τελευταίο fw και hard reset) ήταν ελάχιστα χαμηλότερη (σχεδόν η ίδια στην ουσία) με το ZTE έχοντας την ρύθμιση του SNR Margin στο αυτόματο το οποίο και "έπαιζε" ανάμεσα στο 4-6. Μήπως χρειάζεται κάποια επιπλέον ρύθμιση ή πρέπει απλά να αποδεχτώ ότι αυτό το modem σε συνδυασμό με την συγκεκριμένη γραμμή δεν μπορεί να μου δώσει κάτι παραπάνω?

Υπόψιν οτι σύμφωνα με την Vodafone βρίσκομαι στα 950 μέτρα από το αστικό κέντρο ενώ σύμφωνα με το modem της Asus το DSLAM που με εξυπηρετεί είναι Globespan. Έχω επισυνάψει τα στατιστικά της γραμμής μου πριν και μετά.

Οποιαδήποτε ιδέα / πρόταση ή κριτική απέναντι στα στατιστικά μου δεκτή :)

post-157128-0-94905200-1479296424_thumb.jpg

post-157128-0-01493800-1479296431_thumb.jpg

Δημοσ.

και στις 2 περιπτωσεις το Margin ειναι 6 .απο εκει και περα το καθε ρουτερ εχει διαφορετικο Chipset Κτλ οποτε λογικο ειναι να μην συγχρονιζουν το ιδιο.οτι πηρες asus μπορει να ειναι καλυτερο στα παντα απο το zte αλλα στο θεμα sync δεν σημαινει οτι πρεπει να συγχρονισει παραπανω.το μονο που μπορεις να κανεις αμα θελεις ειναι να ριξεις το margin πιο κατω απο το 6  αλλα μετα μπορει να εχεις αποσυνδεσεις.σε καθε περιπτωση μπορεις να το δοκιμασεις.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...