phanispal Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Είμαι σίγουρος οτι κανεις δεν θα σε ενοχλήσει αν πας μακριά απο τον πολιτισμό.. Αυτό που λες είναι τι μπορεί να ισχύει σε κάποιες περιπτώσεις, επειδή είναι απειροελάχιστες. Αν όλο και περισσότεροι έπαιρναν απόφαση να ζήσουν ασκητική ζωή, κάτι μου λέει ότι θα άλλαζαν τα πράγματα. Βλέπεις, υπάρχουν κάποιοι που έχουν οφέλη από το να μας έχουν προβατάκια στη σειρά. Καπιταλισμός ftw. 3
bedazzled Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 δε μπορει να καλλιεργει κανεις χωρις αδεια ουτε να κυνηγαει. και τα δυο ρυθμίζονται από νομους. δε γινεται να ζεις αυτονομα-ειναι παρανομο Ακόμα και το ελεύθερο camping απαγορεύεται... 1
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Επειδή ομολογώ ότι δεν είμαι σίγουρος για τον ενδεχόμενο σαρκασμό στο post σου, καθώς και για το αν συσχετίζεις τον ξυσταρχιδισμό τού δημοσίου με το εμποροϋπαλληλίκι, θα περιοριστώ στο εξής: Τόνισα την άποψη τού οικοδόμου για τη φάση τής λιανικής, όχι τη δική μου (άλλο το αν συμφωνώ). Για να το πάω δε και λίγο πιο μακριά, δούλεψα και δύο χρόνια εργάτης σε αποθήκη με καυστήρες, λέβητες και σώματα καλοριφέρ, όπου η δουλειά μου ήταν συνεχές - από Δευτέρα έως Παρασκευή, 10ωρο, 7:00 π.μ. με 5:00 μ.μ. - κουβάλημα και φορτοεκφόρτωση, ιδιαίτερα βαριών αντικειμένων (με χειροκίνητο παλετοφόρο ή καρότσι, όχι με κλαρκ...) Πολύ λιγότερο κουρασμένος κατέληγα στο τέλος κάθε εργάσιμης μέρας, απ' όσο στη λιανική και τα Σάββατα ήμουν μια χαρά για να βγω για ποτάκι το βράδυ. Δεν κοιμόμουν σα ζώο από την εξάντληση, από το μεσημέρι τού Σαββάτου μέχρι το πρωί τής Δευτέρας. Με τον σαρκασμό μου έδειξα δύο πράγματα: την ψευδαίσθηση ότι η δουλειά του άλλου είναι πάντα καλύτερη (τονίζω το "πάντα") το άγχος είναι υποκειμενικό Μόνο για ώρες, συγκριτικά το σερί 8ωρο είναι πιο κουραστικό από το σπαστό (4+4 ας πουμε). Άλλο το αν διευκολύνει ή απλοποιεί το πρόγραμμα (πρώτα δουλειά σερί, μετά χαλάρωση/βόλτα σερί), και άλλο το αν συνηθίζεται καλύτερα/χειρότερα. Η λιανική πιο συγκεκριμένα έχει κανα δυο αρνητικά (που δεν έχουν να κάνουν με το επάγγελμα καθ'εαυτό). Οι ώρες λειτουργίας είναι στη πραγματικότητα αρκετά περισσότερες. Τα μαγαζιά μπορεί να κλείνουν μέχρι πολύ αργά το βράδυ, σε εποχιακές περιόδους να λειτουργούν περισσότερο από ότι συνήθως (μέχρι και 18ωρα) και οι μέρες να είναι Δευτέρα-Σάββατο. Εσύ αν θυμάμαι καλά πήγες στη Γεωργία. Εκεί σε λιανική δεν δουλεύεις; Αν ναι, κουράζεσαι εξίσου, κοιμάσαι τα σαββατοκύριακα και θα προτιμούσες πάλι να δουλεύεις 8ωρο σερί σε πχ οικοδομή/μεταφορές; @defacer δύο βίντεο θα σου δείξω. Μία εξτριμ περίπτωση και μία με προβληματικούς συναδέλφους (επειδή έγραψες "άλλος το μαλάκισε") https://www.youtube.com/watch?v=gNi0-W8MpAM Το δεύτερο παράδειγμα δεν είναι ιδανικό. Αλλά θέλω να πω από τέτοιο αθώο λάθος να τοποθετηθεί μπετονιέρα σε περίεργο σημείο που να πέσει πχ από τον τρίτο όροφο, ή να γείρει και να ρίξει το περιεχόμενο πάνω σε άλλον, ή να γίνει κάποιου άλλου είδους ζημιά (από μικρή μέχρι ολικής καταστροφής).
deesnider Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Μόνο για ώρες, συγκριτικά το σερί 8ωρο είναι πιο κουραστικό από το σπαστό (4+4 ας πουμε). Τα έχεις κάνει και τα δύο; Εγώ ναι, όπως είπα προηγουμένως (και μάλιστα 10ωρο ημερησίως) και τη σύγκριση που κάνεις την έκανα στην πράξη. Το δε συμπέρασμα, το έβγαλα από το αποτέλεσμα που είδα στον εαυτό μου. Εσύ αν θυμάμαι καλά πήγες στη Γεωργία. Εκεί σε λιανική δεν δουλεύεις; Αν ναι, κουράζεσαι εξίσου, κοιμάσαι τα σαββατοκύριακα και θα προτιμούσες πάλι να δουλεύεις 8ωρο σερί σε πχ οικοδομή/μεταφορές; Όχι, εδώ ήρθα με σκοπό να κάνω δική μου δουλειά - καμία σχέση είτε με το ένα, είτε με το άλλο - και αυτό έκανα. Εν τω μεταξύ... ...εδώ ο μισθός ενός εργαζόμενου σε τέτοιες δουλειές, είναι max $150,00. Πόσο βλαμμένος θα έπρεπε να είμαι - από το «γενικά να ξενιτευτώ για να δουλέψω λιανική», μέχρι το «και μάλιστα να διαλέξω τη συγκεκριμένη χώρα γι' αυτό» - για να κάνω κάτι τέτοιο;
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2016 Τα έχεις κάνει και τα δύο; Εγώ ναι, όπως είπα προηγουμένως (και μάλιστα 10ωρο ημερησίως) και τη σύγκριση που κάνεις την έκανα στην πράξη. Το δε συμπέρασμα, το έβγαλα από το αποτέλεσμα που είδα στον εαυτό μου. Ναι και τα δύο. Αλλά αυτό που θυμάμαι είναι ότι κάποιες φορές ήταν κουραστικό το ένα, ενώ κάποιες άλλες το άλλο. Θυμάμαι στο σπαστό να τρώω βαρύ φαγητό για μεσημέρι. Όταν άλλαξα τη διατροφή, μου έβγαινε καλύτερα το απογευματινό. Όχι, εδώ ήρθα με σκοπό να κάνω δική μου δουλειά - καμία σχέση είτε με το ένα, είτε με το άλλο - και αυτό έκανα. Εν τω μεταξύ... ...εδώ ο μισθός ενός εργαζόμενου σε τέτοιες δουλειές, είναι max $150,00. Πόσο βλαμμένος θα έπρεπε να είμαι - από το «γενικά να ξενιτευτώ για να δουλέψω λιανική», μέχρι το «και μάλιστα να διαλέξω τη συγκεκριμένη χώρα γι' αυτό» - για να κάνω κάτι τέτοιο; Αυτό ρώτησα. Η δική σου δουλειά είναι σε λιανική ή σε τελείως διαφορετικό τομέα; Δουλεύεις περίπου τις ίδιες ώρες και αν ναι, πόσο κουρασμένος νιώθεις μετά; Δεν αναφέρθηκα στο μισθό αλλά είδα μεγάλη διαφορά όταν το μαγαζί κλείνει πχ στις 21:00 αντί στις 21:50. Αρκετές φορές κλείνουν τις πόρτες μισή-μία-μιαμιση ώρα νωρίτερα αναλόγως με το τι κόσμο/ουρές έχουν μέσα (έτσι ώστε στις πχ 9μμ να είναι κλειστά). Όπως επίσης βοηθάνε πολύ και άλλοι κανονισμοί. Για παράδειγμα, δεν επιτρέπεται σαν πελάτης να προσβάλλεις τους υπαλλήλους. ΥΓ. Τυχαίες οι ώρες γιατί κάθε επιχείρηση έχει δικά της ωράρια. Από τα 24ωρα μέχρι κλείσιμο στις 5-6μμ
deesnider Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2016 Αυτό ρώτησα. Η δική σου δουλειά είναι σε λιανική ή σε τελείως διαφορετικό τομέα; Δουλεύεις περίπου τις ίδιες ώρες και αν ναι, πόσο κουρασμένος νιώθεις μετά; Το είπα ότι είναι σε τελείως διαφορετικό τομέα. Από 'κει και μετά: Δεν έχω συγκεκριμένο ωράριο. Οι ώρες που με απασχολεί η δουλειά, είναι μάλλον περισσότερες, λόγω τής φύσης της, αλλά δεν είναι συγκρίσιμες από πλευράς κούρασης με εκείνες τον καιρό που δούλευα στην Ελλάδα. Στο σπίτι μου βρίσκομαι τον περισσότερο χρόνο, έχοντας επαφή και επικοινωνία με τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες μου, καθώς και εικόνα για το πως πάει ανά πάσα στιγμή η δουλειά, για το αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα κ.τ.λ. μέσω τηλεφώνου και internet. Άγχος, ναι, υπάρχει αρκετό, πράγμα που είναι πιστεύω λογικό. Λεφτά και μεγάλη προσπάθεια έχω ρίξει και δε θέλω να τα δω να καίγονται. Σωματική κούραση όμως όχι. Πάντως, ομολογώ ότι ακόμα δεν έχω καταλάβει το τι σχέση έχουν αυτές οι ερωτήσεις με αυτό που είπα εγώ αρχικά... ...έκανα κάποιες δουλειές ως υπάλληλος στην Ελλάδα, συνεχίζω να λέω ότι, αν παρέμενα εκεί και επέλεγα, θα προτιμούσα το χαμαλίκι από τη λιανική διότι εμένα με καταπονεί λιγότερο, κάνω κάποιες εντελώς διαφορετικές και δικές μου εδώ. Ωραία, και; Δεν αναφέρθηκα στο μισθό αλλά είδα μεγάλη διαφορά όταν το μαγαζί κλείνει πχ στις 21:00 αντί στις 21:50. Αρκετές φορές κλείνουν τις πόρτες μισή-μία-μιαμιση ώρα νωρίτερα αναλόγως με το τι κόσμο/ουρές έχουν μέσα (έτσι ώστε στις πχ 9μμ να είναι κλειστά). Το τονισμένο, μέσα σε όλη μου την παρουσία στη λιανική, σε πέντε διαφορετικές επιχειρήσεις (εκ των οποίων οι τρεις ήταν μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων) , δεν το συνάντησα ούτε μία φορά και κυριολεκτώ. Το αντίθετο - να κλείνει το κατάστημα 9 το βράδυ, να κατεβαίνουν ρολά και να ανοίγει πάλι, επειδή το αφεντικό είπε να μη χάσει τα πιθανά λεφτά τού μαλάκα που κόλλησε τη μάπα του στο τζάμι κι έκανε νοήματα, κρατώντας μας για όσο τραβήξει (πολλές φορές και πάνω από μία ώρα, απλήρωτους προφανώς...) - από την άλλη, ήταν συχνότατο. Όπως επίσης βοηθάνε πολύ και άλλοι κανονισμοί. Για παράδειγμα, δεν επιτρέπεται σαν πελάτης να προσβάλλεις τους υπαλλήλους. Γιατί, τον οικοδόμο ή τον εργάτη τής αποθήκης, ποιος πελάτης θα τον προσβάλλει; Αυτός με τον οποίο δεν έρχεται σε επαφή; Όσο αφορά δε, γενικότερα τους περίφημους «κανονισμούς» και το πόσο εύκολα και συχνά γίνονται από «λάστιχο» έως ανύπαρκτοι, ας μην τ' ανοίξω...
AntiCambeR Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2016 Μια απο τα ίδια η και χειρότερα είναι σερβιτόρος απο τα Public.12ωρο με ορθοστασία και αν έχει πολύ δουλειά έχει τρέξιμο.Συν τους μ@@@@ες πελάτες.Συν τα έξτρα όπως πχ πέταμα σκουπιδιών,σκούπισμα,σφουγγάρισμα και διάφορα κουβαλήματα.Η μήπως έχουν καθαρίστρια; Μεγάλο μείον στα Public το σπαστό ωράριο γιατί σου κλείνει όλη την ημέρα.Διαφορετικές δουλειές με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους.Δυστυχώς τα μειονεκτήματα είναι περισσότερα. Οι καλές δουλειές είναι 3 ειδών:Η μέσω γνωστού η να βρείς απο συγγενή έτοιμη επιχείρηση η στο Δημόσιο.Πάντως υπάρχουν αρκετές σκ@@@@@@@@@ές.Κάνω και εγώ μια απο αυτές.
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2016 Πάντως, ομολογώ ότι ακόμα δεν έχω καταλάβει το τι σχέση έχουν αυτές οι ερωτήσεις με αυτό που είπα εγώ αρχικά... ...έκανα κάποιες δουλειές ως υπάλληλος στην Ελλάδα, συνεχίζω να λέω ότι, αν παρέμενα εκεί και επέλεγα, θα προτιμούσα το χαμαλίκι από τη λιανική διότι εμένα με καταπονεί λιγότερο, κάνω κάποιες εντελώς διαφορετικές και δικές μου εδώ. Ωραία, και; Κολλάνε σε αυτό που είπα πριν έδειξα δύο πράγματα: ... το άγχος είναι υποκειμενικό Το τονισμένο, μέσα σε όλη μου την παρουσία στη λιανική, σε πέντε διαφορετικές επιχειρήσεις (εκ των οποίων οι τρεις ήταν μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων) , δεν το συνάντησα ούτε μία φορά και κυριολεκτώ. Το αντίθετο - να κλείνει το κατάστημα 9 το βράδυ, να κατεβαίνουν ρολά και να ανοίγει πάλι, επειδή το αφεντικό είπε να μη χάσει τα πιθανά λεφτά τού μαλάκα που κόλλησε τη μάπα του στο τζάμι κι έκανε νοήματα, κρατώντας μας για όσο τραβήξει (πολλές φορές και πάνω από μία ώρα, απλήρωτους προφανώς...) - από την άλλη, ήταν συχνότατο. Νομίζω το μιαμιση ώρα είναι υπερβολή αλλά έχω δει από 5-10 λεπτά πριν μέχρι μια ώρα (ή εκεί κοντά). Ανάλογα με το πόσες μεγάλες ήταν οι ουρές στα ταμεία (σε μεγάλα πολυκαταστήματα). Μου έχει τύχει να πάω 5-10 λεπτά πριν το κλείσιμο και να μου πουν στην είσοδο "σορρυ, κλείσαμε γιατί έχουμε πολλά άτομα μέσα" και να κλειδώνουν την πόρτα μπροστά μου. Φυσικά Αγγλία όλα αυτά αλλά τα έχω δει και σε άλλες χώρες (πιο βόρειες από Ελλάδα) Αυτό που λες να κατεβαίνουν ρολά και να ξανανοίγουν για τον έναν, το έχω δει κι εγώ. Είναι πολύ συχνό στην Ελλάδα. Το χειρότερο είναι όταν αυτά τα άνοιξε-κλείσε διαρκούν 1-2 ώρες παραπάνω. Ε πως να μην κουράζεται κάποιος μετά; Γιατί, τον οικοδόμο ή τον εργάτη τής αποθήκης, ποιος πελάτης θα τον προσβάλλει; Αυτός με τον οποίο δεν έρχεται σε επαφή; Όσο αφορά δε, γενικότερα τους περίφημους «κανονισμούς» και το πόσο εύκολα και συχνά γίνονται από «λάστιχο» έως ανύπαρκτοι, ας μην τ' ανοίξω... Οι κανονισμοί λειτουργούν και από τους υπαλλήλους, και από πελάτες. Αλλά αναφέρομαι σε διαφορετική χώρα. Στην Ελλάδα και να μπει "παρακαλώ μην κάνετε κτλ" θα χαθεί το μελάνι του εκτυπωτή. Στην Γεωργία που είσαι, πως είναι εκεί σε αυτά τα θέματα; Τον οικοδόμο, εργάτη αποθήκης μάλλον κανείς. Πιο πιθανόν να τους βρίσει το αφεντικό επειδή δεν πήδηξε καλά χθες το βράδυ. Αλλά αν ο δημόσιος υπάλληλος (που περιέγραψα πιο πάνω) ακούει συνέχεια φωνές και καυγάδες από την ουρά, πιστεύεις δεν θα κουραστεί; Στο άγχος/κούραση κολλάνε οι προηγούμενες ερωτήσεις. Λίγο τα 1-2ωρα παραπάνω μετά το "κλείσιμο", λίγο οι πελάτες ή τα αφεντικά και η λιανική καταλήγει πολύ κουραστική. Αυτό όμως δεν έχει να κάνει απαραίτητα αν το 8ωρο είναι σερί ή σπαστό. Ο υπάλληλος στη λιανική αν ακούει τα παραπάνω (μαζί με τα 2ωρα κλεισιμο-άνοιγμα), δεν θα κουραστεί παραπάνω; Αυτό έγραψα για κούραση/άγχος πιο πάνω και κάπου εδώ κολλάνε οι προηγούμενες ερωτήσεις.
ProponitisTouKanape Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2016 δε μπορει να καλλιεργει κανεις χωρις αδεια ουτε να κυνηγαει. και τα δυο ρυθμίζονται από νομους. δε γινεται να ζεις αυτονομα-ειναι παρανομο Εχεις χωραφια και θελεις να τα καλλιεργησεις; Προφανως το κυνηγι οπως και το ψαρεμα πρεπει να ρυθμιζονται απο νομους, αλλιως δεν θα εμενε ουτε ιχνος σε 10 χρονια.
bedazzled Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2016 Εχεις χωραφια και θελεις να τα καλλιεργησεις; Προφανως το κυνηγι οπως και το ψαρεμα πρεπει να ρυθμιζονται απο νομους, αλλιως δεν θα εμενε ουτε ιχνος σε 10 χρονια. Δυστυχώς ούτε τώρα βλέπω να μένει ίχνος από rainforests (Αμαζόνιος, Ινδονησία)...
Βασίλης_29 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2016 Μην ασχολείσαι με κανένα public, πριν δουλέψεις θα περάσεις τζαμπε στάδιο εκπαίδευσης που θα σας μάθουνε τεχνικές υπνωτισμού, θα σας βάζουν να πάρετε κάτι ματσούνια και θα βλέπετε ένα εκκρεμές όλη την ώρα μέχρι να ολοκληρωθεί η εκπαίδευση. Φήμες λένε οτι μετά από περικοπές μισθών στο πλαίσιο μεγάλα διοικητικά στελέχη και διευθυντάδες έφυγαν και πήγαν public, οπότε μετέφεραν και τις γνωστές τακτικές από την μια αλυσίδα στην άλλη. 2
AntiCambeR Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Η πας και κρίνεις μόνος σου αν μπορείς να ανταπεξέλθεις και αν αξίζει να μείνεις,η κρίνεις με βάση οσα ακούς και κάθεσαι άνεργος και άφραγκος.
Se7en92 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 καλημεραειχα παει πριν 10 μερες για συνεντευξη για εποχικο αλλα ακομα δε με ενημερωσανευπαρχει περιπτωση να μη με παρουν χωρις να επικοινωνησουν μαζι μου?καποιος απο δω που να ειχε παει σε συνεντευξη τον εχουν ενημερωσει? ή ειναι νωρις? 1
opcorsa Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 καλημερα ειχα παει πριν 10 μερες για συνεντευξη για εποχικο αλλα ακομα δε με ενημερωσανε υπαρχει περιπτωση να μη με παρουν χωρις να επικοινωνησουν μαζι μου? καποιος απο δω που να ειχε παει σε συνεντευξη τον εχουν ενημερωσει? ή ειναι νωρις? φιλε μπορεις να μπεις σε λεπτομερειες? ποσο μισθο σου ειπανε? τι σε ρωτησανε στην συνεντευξη? ρωταω γιατι εστειλα κι εγω βιογραφικο , θεωρω με προοπτικες, τουλαχιστον για το τμημα του βιβλιοπωλειου τους, πιο πολυ για την εμπειρια εστειλα αν εστειλα χθες οποτε να μην περιμενω συντομα απαντηση ε :devil: ?
aGka8l Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 φιλε μπορεις να μπεις σε λεπτομερειες? ποσο μισθο σου ειπανε? τι σε ρωτησανε στην συνεντευξη? ρωταω γιατι εστειλα κι εγω βιογραφικο , θεωρω με προοπτικες, τουλαχιστον για το τμημα του βιβλιοπωλειου τους, πιο πολυ για την εμπειρια εστειλα αν εστειλα χθες οποτε να μην περιμενω συντομα απαντηση ε :devil: ?Βασικο μισθο δινουν 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα