Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ένα παράδειγμα ανάλογο με του dee από το στρατό: τα πρωινά εγώ (πάντα ανάμεσα στους μεγαλύτερους σε ηλικία στο λόχο) ήμουν σε γραφείο. Είχαμε και παλικάρια 18-19 από χωριό που δεν ήξεραν τίποτα και (όταν δε φίδιαζαν) έκαναν χειρωνακτική δουλειά στον όρχο με τα οχήματα. Πέρα από το τρολάρισμα που έπεφτε σε βάρος μας, κάποια στιγμή ένας από αυτούς μου είπε ότι βασικά προτιμάει αυτό που κάνει από τη δική μου δουλειά γραφείου γιατί η δική του δεν έχει ούτε σκοτούρες ούτε ευθύνες. Ξεβιδώνεις, κουβαλάς, βιδώνεις. Δεν έχει πού είναι αυτός ο φάκελος που έβαλες defacer υπογραφή πως τον παρέλαβες και τώρα δεν τον βρίσκουμε (γιατί άλλος το μαλάκισε).

Οπότε ναι, μπορεί ο οικοδόμος να κουράζεται περισσότερο σωματικά αλλά ούτε τέτοια άγχη έχει ούτε θα πέσει ποτέ σε μαλακισμένη μπετονιέρα που θα θέλει να τη δείρει για να ηρεμήσει.

Μου θυμισες τωρα, για ενα 3μηνο ημουν γραφείο εβγαζα τις υπηρεσίες, πηρα 15 μέρες τιμητική(μαζι με εκλογες τοτε) επειδη εκανα ενα απλο excel για να βγαίνουν αυτόματα χωρίς κάποιος πχ να κανει 2 φορες Σάββατο. Εύγε παιδί μου μεγάλο μυαλό φυγε να ψηφίσεις και ελα σε 2 βδομάδες.. :P  Αλλα ναι ειχα και τρεχάματα μετα με τον διοικητή επειδη με εβαζε να του κανω και δικες του δουλειες, ηταν και εντελώς ανόητος και δεν μπορούσες να συνεννοηθείς, ευτυχώς ηταν μονο 3 μηνες.. :P

Στρατός... :P

• Απαντ. 101
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

εμενα το ερώτημα μου είναι για ποιον λόγο εργαζόμαστε? αφού στο τέλος το  κράτος τα παίρνεις όλα

πλεον; για να μπορεις να εχεις ενα σπιτι να κοιμηθεις και κατι για να φας. αλλιως ουτε αυτο.

Δημοσ.

ας βγούμε στον δρόμο όλοι να δούμε τι θα μας κάνουν

χαχα ετσι πρεπει κανονικα αλλα αφηνει ο Ελληνας την βολεψη του; εστω και την μιζερη. dont think so.

Δημοσ.
όχι αλλα 8 ώρες την ημερα μου τρώνε την ζωή μου- την φαντασία μου- το ταλέντο μου- ενώ θα μπορούσα να δημιουργήσω κάτι όμορφο για τον πλανήτη μας τόσα χρονια χάσιμο χρόνου.

μόλις γεννήθηκα με βάλαν σε μια γυάλα και μου είπαν θα κανεις αυτό και αυτό.

κανόνες τις ζωής είναι αυτά και αυτά.

νομίζουμε ότι είμαστε "free" αλλα είμαστε εγκλωβισμένοι στο ίδιο το σύστημα.

Ελπίζω όλα αυτά που περνάω να είναι ένα κακό όνειρο και να ξυπνήσω σε ένα όμορφο παράδεισο

• Like 1
Δημοσ.

εμενα το ερώτημα μου είναι για ποιον λόγο εργαζόμαστε? αφού στο τέλος το κράτος τα παίρνει όλα

Γιατί υπάρχουν νόμοι και μπλα μπλα μπλα...

• Like 1
Δημοσ.

όχι αλλα 8 ώρες την ημερα μου τρώνε την ζωή μου- την φαντασία μου- το ταλέντο μου- ενώ θα μπορούσα να δημιουργήσω κάτι όμορφο για τον πλανήτη μας τόσα χρονια χάσιμο χρόνου.

μόλις γεννήθηκα με βάλαν σε μια γυάλα και μου είπαν θα κανεις αυτό και αυτό.

κανόνες τις ζωής είναι αυτά και αυτά.

νομίζουμε ότι είμαστε "free" αλλα είμαστε εγκλωβισμένοι στο ίδιο το σύστημα.

Ελπίζω όλα αυτά που περνάω να είναι ένα κακό όνειρο και να ξυπνήσω σε ένα όμορφο παράδεισο

Μα δεν χρειάζεται να τα κάνεις. Αν δεν θες να δουλεύεις δεν δουλεύεις, πολύ απλό. Και σχολείο αν δεν θες δεν πηγαίνεις (και ας είναι υποχρεωτικά τα πρώτα 9 χρόνια).

Δεν σε εμποδίζει κάποιος...

Δημοσ.

Γιατί υπάρχουν νόμοι και μπλα μπλα μπλα...

Υπαρχει νομος που λεει οτι πρεπει να δουλευεις?? Πηγαινε στο χωριο καλλιέργησε ενα χωράφι, πηγαινε κυνήγι για να τρως κτλπ ποιος σε εμποδίζει?? 

• Like 1
Δημοσ.

Υπαρχει νομος που λεει οτι πρεπει να δουλευεις?? Πηγαινε στο χωριο καλλιέργησε ενα χωράφι, πηγαινε κυνήγι για να τρως κτλπ ποιος σε εμποδίζει?? 

δε μπορει να καλλιεργει κανεις χωρις αδεια ουτε να κυνηγαει. και τα δυο ρυθμίζονται από νομους.

δε γινεται να ζεις αυτονομα-ειναι παρανομο

• Like 3
Δημοσ.

Αναφερόμουν στο δεύτερο μέρος του μηνύματος, ότι το κράτος στα παίρνει όλα...

Δημοσ.

Είμαι σίγουρος οτι κανεις δεν θα σε ενοχλήσει αν πας μακριά απο τον πολιτισμό.. Στην τελικη οπως σου ειπα δεν υπαρχει νομος που λεει οτι πρεπει να δουλευεις.

Ναι το κρατος τα παιρνει ολα δυστυχως, που να δειτε αν εχετε και κανα μικρο ενοικιο στην ουσια παιζει να μπαινεις και μεσα με κρατησεις/ενφια κτλπ. :P

Δημοσ.

Αναφερόμουν στο δεύτερο μέρος του μηνύματος, ότι το κράτος στα παίρνει όλα...

μεσω των αδειοδοτησεων παλι μια χαρα εχει εσοδα το κρατος. δε νομιζω οτι θα βρεις τροπο να εχεις 100% κερδος από ο,τι κι αν κανεις, παντα προκυπτουν υποχρεώσεις απέναντι στο κρατος

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...