Επισκέπτης Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Δηλαδή κάποιος που δεν θέλει την ορθοστασία στα public θα πάει να γίνει ......σερβιτόρος! TS προχώρα άφοβα. Στην τελική αν δεν σου την σπάει, φεύγεις.
bedazzled Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 δεν ξερω ατομο σε σερβις/υποδοχη/μπουφε που να δουλευει για λιγοτερα από 50 μεροκαματο όχι σε αλυσιδες, σε κανονικα μαγαζια οι κοπελες εχουν περισσοτερες επιλογες σε αυτά, βεβαια Σεξισμός! («ζητείται κοπέλα για...») 2
deesnider Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Απλως τα εθεσα επειδη βλεπω να αντιμετωπιζεται η λιανικη ως κατεργο Πάντως φίλε, κακά τα ψέματα, προσωπικά κάτεργο τη θεωρώ, ασχέτως αν πέρασα 20 χρόνια τής ζωής μου σ' αυτή. Όσα χρόνια ήμουν πωλητής λιανικής, ο αδελφός μου ήταν οικοδόμος (δουλειά που έκανε μέχρι τη στιγμή που η οικοδομή πέθανε και, ευτυχώς, βρήκε απασχόληση σε άλλο αντικείμενο). Αυτό που θυμάμαι σε κάθε συνάντηση ή συνομιλία μας, είναι να μού λέει ότι δε θα έκανε τη δουλειά μου με καμία δύναμη... ...ο οικοδόμος, που τού έφευγε η μαγκιά στο χαμαλίκι κάθε μέρα! Φυσικά κουραζόταν σωματικά πολύ, αλλά, όπως ο ίδιος έλεγε: «Τουλάχιστον εγώ δουλεύω ένα οκτάωρο σερί, γυρίζω σπίτι το μεσημέρι και μπορώ να κάνω ένα μπάνιο και να ξεκουραστώ. Εσύ με το σπαστό, απορώ πώς αντέχεις». Ε, δεν είχε κι άδικο... 1
Moderators stormrain Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Moderators Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Πάντως φίλε, κακά τα ψέματα, προσωπικά κάτεργο τη θεωρώ, ασχέτως αν πέρασα 20 χρόνια τής ζωής μου σ' αυτή. Όσα χρόνια ήμουν πωλητής λιανικής, ο αδελφός μου ήταν οικοδόμος (δουλειά που έκανε μέχρι τη στιγμή που η οικοδομή πέθανε και, ευτυχώς, βρήκε απασχόληση σε άλλο αντικείμενο). Αυτό που θυμάμαι σε κάθε συνάντηση ή συνομιλία μας, είναι να μού λέει ότι δε θα έκανε τη δουλειά μου με καμία δύναμη... ...ο οικοδόμος, που τού έφευγε η μαγκιά στο χαμαλίκι κάθε μέρα! Φυσικά κουραζόταν σωματικά πολύ, αλλά, όπως ο ίδιος έλεγε: «Τουλάχιστον εγώ δουλεύω ένα οκτάωρο σερί, γυρίζω σπίτι το μεσημέρι και μπορώ να κάνω ένα μπάνιο και να ξεκουραστώ. Εσύ με το σπαστό, απορώ πώς αντέχεις». Ε, δεν είχε κι άδικο... Ενταξει καθε δουλεια μπορει να ειναι εν δυναμει κατεργο και εξαρταται απο πολλους παραγοντες αυτο Koιτα, το σπαστο ειναι τρελο μανικι δεν το συζηταω, μια μικρη περιοδο το εκανα σε καταστημα που εκλεινε τα μεσημερια και κατεληξα απλα να το εχω ανοικτο ή να αραζω μεσα. Γενικως δεν το θεωρω αποδοτικο αν και νομιζω πλεον τεινει να καταργηθει ως concept. Αλλα καθε κλαδος εχει τα αρνητικα του ε, προφανως δε λεω πως η λιανικη ειναι παραδεισος, καθε αλλο ειναι πολυ απαιτητικος κλαδος, απλως μπορω να φανταστω απειρως δυσκολοτερες δουλειες (με βαση τον δικο μου χαρακτηρα) που θα τις θεωρουσα κολαση. Ενας φιλος πχ ειναι φουρναρης και πιανει δουλεια καθε μερα στις 3 το πρωι αν δεν απατωμαι. Ε νομιζω στον πρωτο μηνα θα ειχα κανει χαρακιρι, αυτο για μενα θα ηταν κατεργο. Εχοντας σε συγκριση παρεμπιπτοντως τη δουλεια του αδερφου σου (επειδη αναφερθηκε) και τη δικη σου, θα τις ανταλλαζες? Εγω με τιποτα.
bedazzled Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Πάντως φίλε, κακά τα ψέματα, προσωπικά κάτεργο τη θεωρώ, ασχέτως αν πέρασα 20 χρόνια τής ζωής μου σ' αυτή. Όσα χρόνια ήμουν πωλητής λιανικής, ο αδελφός μου ήταν οικοδόμος (δουλειά που έκανε μέχρι τη στιγμή που η οικοδομή πέθανε και, ευτυχώς, βρήκε απασχόληση σε άλλο αντικείμενο). Αυτό που θυμάμαι σε κάθε συνάντηση ή συνομιλία μας, είναι να μού λέει ότι δε θα έκανε τη δουλειά μου με καμία δύναμη... ...ο οικοδόμος, που τού έφευγε η μαγκιά στο χαμαλίκι κάθε μέρα! Φυσικά κουραζόταν σωματικά πολύ, αλλά, όπως ο ίδιος έλεγε: «Τουλάχιστον εγώ δουλεύω ένα οκτάωρο σερί, γυρίζω σπίτι το μεσημέρι και μπορώ να κάνω ένα μπάνιο και να ξεκουραστώ. Εσύ με το σπαστό, απορώ πώς αντέχεις». Ε, δεν είχε κι άδικο... Έχει σωματική κούραση η οικοδομή, αλλά όχι ψυχολογική/πνευματική... είναι trade-off τι προτιμάει ο καθένας.
deesnider Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Ενας φιλος πχ ειναι φουρναρης και πιανει δουλεια καθε μερα στις 3 το πρωι αν δεν απατωμαι. Ε νομιζω στον πρωτο μηνα θα ειχα κανει χαρακιρι, αυτο για μενα θα ηταν κατεργο. Μην είσαι κορόιδο! Το να είσαι φούρναρης, έχει τουλάχιστον ένα, πολύ σημαντικό αβαντάζ: καμουφλάρεις εύκολα την κόκα. Εχοντας σε συγκριση παρεμπιπτοντως τη δουλεια του αδερφου σου (επειδη αναφερθηκε) και τη δικη σου, θα τις ανταλλαζες? Εγω με τιποτα. Με χίλια και δεν κάνω καθόλου πλάκα! Ειδικά όταν θυμάμαι το σπαστό και τα εορταστικά ωράρια - αυτό που λέω εγώ: «γιορτές για τους άλλους»... - δε θα το σκεφτόμουν δεύτερη φορά. 4
Moderators stormrain Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Moderators Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Μην είσαι κορόιδο! Το να είσαι φούρναρης, έχει τουλάχιστον ένα, πολύ σημαντικό αβαντάζ: καμουφλάρεις εύκολα την κόκα. Με χίλια και δεν κάνω καθόλου πλάκα! Ειδικά όταν θυμάμαι το σπαστό και τα εορταστικά ωράρια - αυτό που λέω εγώ: «γιορτές για τους άλλους»... - δε θα το σκεφτόμουν δεύτερη φορά. Xαχαχαχα καλο point για τον φουρναρη. Τα εορταστικα ωραρια ε? Χμμμ καλο χαρτι εβγαλες, παω πασο 1
deesnider Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Xαχαχαχα καλο point για τον φουρναρη. Άσε το άλλο: Μια φορά να τη μπερδέψεις με το αλεύρι και γίνεται ανάρπαστο το προϊόν. Αρκεί να το καταλάβεις την πρώτη φορά, διότι μπαίνεις μέσα αγρίως, έτσι και δεν... 1
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 ...ο οικοδόμος, που τού έφευγε η μαγκιά στο χαμαλίκι κάθε μέρα! Φυσικά κουραζόταν σωματικά πολύ, αλλά, όπως ο ίδιος έλεγε: «Τουλάχιστον εγώ δουλεύω ένα οκτάωρο σερί, γυρίζω σπίτι το μεσημέρι και μπορώ να κάνω ένα μπάνιο και να ξεκουραστώ. Εσύ με το σπαστό, απορώ πώς αντέχεις». Ε, δεν είχε κι άδικο... Τώρα μένει να βγει ένας δημόσιος υπάλληλος (όχι από τους καλούς, από τους άλλους που κάνουν full-time 10ωρο την εβδομάδα) και να πει: «Δύσκολη δουλειά. Όλη τη μέρα μπροστά σε μια οθόνη να γράφω στοιχεία και να βάζω σφραγίδες. Συνέχεια μεγάλες ουρές, γκρίνιες, να φωνάζουν επειδή δεν εξυπηρετώ 100 άτομα το λεπτό. Να έχουν απαίτηση να ξεκινάω σαν ρομποτ στις 8:00:01, ούτε καφέ να προλάβω να πιω. Να μου φέρνουν χαρτούρες από άλλα γραφεία που ούτε τα ίδια ξέρουν τι δίνουν. Και αυτό το μηχάνημα όλο αργεί Καλύτερα να ήμουν βοσκός. Λιγότερο άγχος»
deesnider Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Τώρα μένει να βγει ένας δημόσιος υπάλληλος (όχι από τους καλούς, από τους άλλους που κάνουν full-time 10ωρο την εβδομάδα) και να πει: «Δύσκολη δουλειά. Όλη τη μέρα μπροστά σε μια οθόνη να γράφω στοιχεία και να βάζω σφραγίδες. Συνέχεια μεγάλες ουρές, γκρίνιες, να φωνάζουν επειδή δεν εξυπηρετώ 100 άτομα το λεπτό. Να έχουν απαίτηση να ξεκινάω σαν ρομποτ στις 8:00:01, ούτε καφέ να προλάβω να πιω. Να μου φέρνουν χαρτούρες από άλλα γραφεία που ούτε τα ίδια ξέρουν τι δίνουν. Και αυτό το μηχάνημα όλο αργεί Καλύτερα να ήμουν βοσκός. Λιγότερο άγχος» Επειδή ομολογώ ότι δεν είμαι σίγουρος για τον ενδεχόμενο σαρκασμό στο post σου, καθώς και για το αν συσχετίζεις τον ξυσταρχιδισμό τού δημοσίου με το εμποροϋπαλληλίκι, θα περιοριστώ στο εξής: Τόνισα την άποψη τού οικοδόμου για τη φάση τής λιανικής, όχι τη δική μου (άλλο το αν συμφωνώ). Για να το πάω δε και λίγο πιο μακριά, δούλεψα και δύο χρόνια εργάτης σε αποθήκη με καυστήρες, λέβητες και σώματα καλοριφέρ, όπου η δουλειά μου ήταν συνεχές - από Δευτέρα έως Παρασκευή, 10ωρο, 7:00 π.μ. με 5:00 μ.μ. - κουβάλημα και φορτοεκφόρτωση, ιδιαίτερα βαριών αντικειμένων (με χειροκίνητο παλετοφόρο ή καρότσι, όχι με κλαρκ...) Πολύ λιγότερο κουρασμένος κατέληγα στο τέλος κάθε εργάσιμης μέρας, απ' όσο στη λιανική και τα Σάββατα ήμουν μια χαρά για να βγω για ποτάκι το βράδυ. Δεν κοιμόμουν σα ζώο από την εξάντληση, από το μεσημέρι τού Σαββάτου μέχρι το πρωί τής Δευτέρας. 3
KINGLUCAS Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Όταν εχεις πρόγραμμα παντα είναι καλυτερα
george_gr1 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Αυτες τις δουλειες δεν τις κανουν "κατεργα" το ιδιο το public πχ σαν καταστημα, αλλα οι πελατες. Οι χειροτερες δουλειες ειναι οταν εχεις να κανεις με περιεργους που ηρθαν να ξεκαυλωσουν και σε βλεπουν σαν "δουλο". 4-5 να πετυχεις την βαρδια αρκει. Ειδα χθες σε καφετερια 4 κολογριες να φερονται σε σερβιτορο σαν δουλο, μου χαλασαν τη μερα οι βρωμιαρες, φαντασου του παιδιου δηλαδη.
phanispal Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Όπως τα λέει ο dee, η ψυχολογική κούραση είναι χειρότερη από τη σωματική. Βέβαια δε μιλάμε για περιπτώσεις όπου η σωματική κούραση οδηγεί σε τραυματισμό ή χρόνιο πρόβλημα π.χ. στη μέση. 2
defacer Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Καλύτερα να ήμουν βοσκός. Λιγότερο άγχος Ένα παράδειγμα ανάλογο με του dee από το στρατό: τα πρωινά εγώ (πάντα ανάμεσα στους μεγαλύτερους σε ηλικία στο λόχο) ήμουν σε γραφείο. Είχαμε και παλικάρια 18-19 από χωριό που δεν ήξεραν τίποτα και (όταν δε φίδιαζαν) έκαναν χειρωνακτική δουλειά στον όρχο με τα οχήματα. Πέρα από το τρολάρισμα που έπεφτε σε βάρος μας, κάποια στιγμή ένας από αυτούς μου είπε ότι βασικά προτιμάει αυτό που κάνει από τη δική μου δουλειά γραφείου γιατί η δική του δεν έχει ούτε σκοτούρες ούτε ευθύνες. Ξεβιδώνεις, κουβαλάς, βιδώνεις. Δεν έχει πού είναι αυτός ο φάκελος που έβαλες defacer υπογραφή πως τον παρέλαβες και τώρα δεν τον βρίσκουμε (γιατί άλλος το μαλάκισε). Οπότε ναι, μπορεί ο οικοδόμος να κουράζεται περισσότερο σωματικά αλλά ούτε τέτοια άγχη έχει ούτε θα πέσει ποτέ σε μαλακισμένη μπετονιέρα που θα θέλει να τη δείρει για να ηρεμήσει. 1
xstreamgamer Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Υπάρχουν δουλειές και δουλειές και ακόμα και οι συνθήκες στον ίδιο το χώρο εργασίας μπορεί να αλλάξουν δραματικά.Αυτήν την στιγμη έχοντας άδεια από την μόνιμη μου δουλειά δουλεύω ως εποχιακός σε εκκοκκιστήριο βάμβακος.Προσέχω μία από τις τρεις μηχανές καθιστός σε καρέκλα ώστε να μην πέσει κάποιο σύρμα στο στηθαίο της μηχανής και χτυπήσει σε μεταλλικούς στρόγγυλους δίσκους που διαχωρίζουν το βαμβάκι από το σπόρο και δημιουργηθεί σπινθήρας και αρπάξει φωτιά μέσα στο εργοστάσιο.Καθότι η αναρρόφηση του εκκοκκισμένου βαμβακιού γίνεται με αέρα οπότε μία σπίθα είναι αρκετή.Περιγράφω αναλυτικά την δουλειά γιατί πραγματικά είναι σαν να βλέπω 8 ώρες σινεμά με καρφωμένο το βλέμμα στην μηχανή καθιστός σε καρέκλα.όλα τα παραπάνω ισχύουν όταν το βαμβάκι είναι καλό και στεγνό.Όταν είναι βρεγμένο αρχίζει η κόλαση.Δεν θα επεκταθώ περαιτέρω απλά το έγραψα γιατί στην ίδια δουλειά οι συνθήκες ανάλογα με την κατάσταση το εκμεταλλεύσιμου προϊόντος είναι μέρα με την νύχτα. Μπορεί να πας σπίτι σου και να αναρωτιέσαι αν πήγες στην δουλεία και μπορεί μετά από σφοδρό μπούκωμα ή φωτιά όπου πρέπει να καθαριστεί όλο το εργοστάσιο και οι σωληνώσεις του να μην μπορείς να κουνηθείς για μία βδομαδα.Η φωτιά περιλαμβάνεται στο jub description όσο και να προσέχεις όλο και κάποιος σπινθήρας μπορεί να σου ξεφύγει.Ευτυχώς το αναμμένο προϊόν βρίσκεται πάντα μέσα σε σωληνώσεις οπότε δεν επεκτείνεται εκτός αυτών.Το μανίκι που επικρατεί μετά για τον καθαρισμό τους είναι εφιάλτης για όλους μας.Τεσπα ήθελα να γράψω ότι μία δουλειά μπορεί να έχει δύο πρόσωπα.Sorry για το μεγάλο post
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα