filim Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Ποιο απο τα δυο να προτιμισω και γιατι η χρηση δεν περιλαμβανει παιχνίδια http://www.mediamarkt.gr/el/product/_hp-15-ba021nv-a10-9600-6gb-256gb-x7j42ea-1188538.htm (450 το βρκα) Ήhttps://www.germanos.gr/product/laptop-dell-5559156i54gb500gb-hdd/20333307/ (480 το βρηκα)
ss13 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Πόσα χρήματα διαθέτεις ; Το πρώτο link δεν δουλεύει , το dell είναι αρκετά καλό
filim Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 http://www.mediamarkt.gr/el/product/_hp-15-ba021nv-a10-9600-6gb-256gb-x7j42ea-1188538.html Στα 450
nikοs Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Θα πέσουν να με φάνε τώρα αλλά εγώ θα πήγαινα στο Hp.Ο a10 που φοράει είναι εξαιρετικός επεξεργαστής και τα γραφικά που προσφέρει είναι αρκετά καλά.Φοράει ssd 256 και 6gb ram είναι δηλαδή σαφώς πιο ολοκληρωμένο μηχάνημα σε σύγκριση με το dell. Γενικά τα dell ispiron δεν τα έχω σε εκτίμηση, είναι η οικονομική σειρά της dell και βγάζουν αρκετά συχνά προβλήματα.Στα συν του HP να προσθέσω της full hd ανάλυση της οθόνης σε σχέση με την hd του dell. Χαλαρά το HP για μένα.
filim Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Να σου πω πρώτον ο επεξεργαστης του dell ειναι κλασεις ανώτερος Υστερα αφου ειδα και τα δυο μοντελα απο κοντα διαπιστωσα οτι η hd οθονη του dell ισως ειναι και καλυτερη απο του hp λογο αντιθεσης χροματων τα ζρωματα του fp ειναι ξεπλημενα. Επειτα το tochpad του hp ειναι το χειροτερο απο καθε αλλο laptop. Ειναι βέβαια και ολα αυτα που λες. Και κατι ακομα ο hp παιρνει μνημη ddr4 ενω ο dell ddr3. Κλεινωντας θα πω και αλλα δυο προτεριματα του dell ο οποιος εχει σαφως καλυτερη ποιοτητα κατασκευης αλλα και περισοτεφη αυτονομία. Βλεπωντας ολα αυτα και μετα απο απειρο ψάξιμο καταλήγω εγω τουλαχιστον στο dell
nikοs Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Μάλλον είχες καταλήξει πριν κάνεις την ερώτηση!!! Intel Core i5-6260U vs AMD A10-9600P Συνεχίζω να θεωρώ τον a10 καλύτερο και όχι αδίκως, το ότι γράφει i5 δεν σημαίνει κάτι!! Για την οθόνη δεν μπορώ να έχω άποψη αλλα παίζουν πολλά ρόλο που μπορούν να επηρεάσουν το τελικό αποτέλεσμα. Η ποιότητα κατασκευής των inspiron είναι από απλά τραγική εώς απαράδεκτη.Κάποτε η dell ήταν μια ακριβή εταιρία και δεν έβρισκες καλό dellάκι στα 500ευρώ , μάντεψε τι άλλαξε και το αγοράζεις τόσο φτηνό σήμερα...Όχι ότι το hp είναι καλύτερης ποιότητας. Η μπαταρία αλλάζει, το λάπτοπ όμως το παντρεύεσαι για κάποια χρονάκια. Ο SSD του Hp κάνει την διαφορά, τι να κάτσω να συγκρίνω εδώ;;;Toshiba hdd 5400rpm με SSD;; Όπως πολύ σωστά ανέφερες ο hp σου έρχεται με ddr4 μνήμη ενώ ο άλλος με ddr3.Αυτό από μόνο του δείχνει πιο μηχάνημα είναι εξοπλισμένο με την τελευταία τεχνολογία. Η κάρτα γραφικών του Hp σηκώνει άνετα αρκετά παιχνίδια ενώ τα ενσωματωμένα της intel είναι για απλή χρήση.
ss13 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Θερμικά το θέμα είναι πως θα πάει το hp με τον amd , σίγουρα τα inspiron είναι μέτρια σε ποιότητα , από latitude και πάνω βλέπεις ποιότητα , αρνητικό επίσης η εγγύηση για το hp έναντι του dell
nikοs Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Θερμικά το θέμα είναι πως θα πάει το hp με τον amd , σίγουρα τα inspiron είναι μέτρια σε ποιότητα , από latitude και πάνω βλέπεις ποιότητα , αρνητικό επίσης η εγγύηση για το hp έναντι του dell Αυτή είναι μια πολύ σωστή παρατήρηση που σηκώνει μεγάλη κουβέντα.Βάση νόμου όλα τα προϊόντα συνοδεύονται 2 χρόνια εγγύησης, για περισσότερα δεν είμαι ο αρμόδιος να απαντήσω...Αναφορικά με τις θερμοκρασίες όμως βλέπουμε πως και οι δύο επεξεργαστές είναι στα ίδια watt οπότε θεωριτικά θα πρέπει να έχουν αντίστοιχες θερμοκρασίες, στη πραγματικότητα όμως θεωρώ πως ο amd θα έχει ελαφρώς πιο ανεβασμένες...από την άλλη αυτό δεν αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα, αν ο επεξεργαστής είναι κατασκευασμένος να αντέχει σε χ,ψ θερμοκρασίες τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αν το λάπτοπ δεν το κανιβαλίζει ο χρήστης, δεν το βάζει πάνω σε στρώματα,χαλιά,σεμεδάκια,γάτες, μαλλιαρά πόδια κτλπ και φροντίζει ώστε να μην εμποδίζονται οι δίοδοι και έξοδοι αέρα τότε δεν θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα θερμοκρασίας...Οι εταιρίες κατασκευάζουν τα συστήματα ψύξης σύμφωνα με τις ανάγκες του επεξεργαστή, δεν λαμβάνουν υπόψιν τους το παράγοντα "μα****ς χρήστης" και κατ'εμέ καλά κάνουν!!!! Μη τα βάζουμε πάντα με τις εταιρίες... Αυτό που όλοι λένε τα hp ανεβάζουν θερμοκρασίες ενώ δεν τα πάνε ποτέ για έναν καθαρισμό μου θυμίζει το σκηνικό με μια κοπελιά που μου έφερε το λάπτοπ της που είχε ρίξει επάνω σαλέπι!!!!!!ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ ΣΑΛΕΠΙ!!!ΣΑΛΕΠΙΙΙΙ Μα το θεό τώρα ποιος νορμαλ άνθρωπος πίνει ΣΑΛΕΠΙ ενώ κάθετε στο λαπτοπ του;;;;;και από πάνω κατηγορούσε την εταιρία του λαπτοπ της ότι βγάζει φτηνά λάπτοπ και ότι είναι ψεύτικα κλπ κλπ...Άλλο level παράνοιας!!! Ρε φιλενάδα ποια κατασκευάστρια εταιρία στον ΚΟΣΜΟ θα καθόταν να σκεφτεί πως μια τύπισσα στην Ελλάδα θα έπινε σαλεπάκι ζεστό πάνω από το λάπτοπ της και δεν θα αρκούνταν μόνο στο να το πιεί αλλά θα το έριχνε και πάνω έτσι για να πάρει γεύση και το toshiba της;;;;;;Καλά να πάθει!!! Την άλλη φορά ρίξε και πηχτή από πάνω!!! Θέλω να καταλήξω πως οι ευθύνες μιας εταιρίας σταματάνε εκεί που ξεκινάει ο χρήστης τον κανιβαλισμό!!!
ss13 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Δίκιο έχεις αλλά ο Έλληνας δεν είναι ο τυπικός χρήστης , ακόμα και στην τουαλέτα μπορεί να πάρει το φορητό , η εγγύηση είναι μεγάλο θέμα , λένε 2 χρόνια αλλά πρέπει να πας να τσακωθείς για να βρεις το δίκιο σου , επίσης η μια έρχεται στο χώρο σου και το φτιάχνει ( dell ) , με τον τροπο που χειρίζονται οι περισσότεροι τα φορητά τα 3 έτη ειναι το λιγότερο που πρέπει να έχει κάποιος , ναι ο amd μπορεί να έχει τα θεματάκια του με τις θερμοκρασίες , ποιοτικά νομίζω μια η άλλη είναι , δεν νομίζω το σασί του hp να είναι καλύτερο
nikοs Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Δίκιο έχεις αλλά ο Έλληνας δεν είναι ο τυπικός χρήστης , ακόμα και στην τουαλέτα μπορεί να πάρει το φορητό , η εγγύηση είναι μεγάλο θέμα , λένε 2 χρόνια αλλά πρέπει να πας να τσακωθείς για να βρεις το δίκιο σου , επίσης η μια έρχεται στο χώρο σου και το φτιάχνει ( dell ) , με τον τροπο που χειρίζονται οι περισσότεροι τα φορητά τα 3 έτη ειναι το λιγότερο που πρέπει να έχει κάποιος , ναι ο amd μπορεί να έχει τα θεματάκια του με τις θερμοκρασίες , ποιοτικά νομίζω μια η άλλη είναι , δεν νομίζω το σασί του hp να είναι καλύτερο Ποιοτικός είναι τα ίδια.Στα specs είναι η διαφορά.Παίρνεις 500-550ευρώ λάπτοπ με ssd,4-6gb ram, δυνατούς επεξεργαστές εεεε από κάπου κόβουν για να βγουν αυτές οι τιμές και συνήθως αυτό το "καπου" είναι φτηνιάρες μητρικές και τα πολύ μέτρια υλικά που χρησίμοποιούν και δεν είναι και τόσο παράλογοι αν το καλοσκεφτείς ... Πρέπει ο καταναλωτής να γνωρίζει τι αγοράζει!!! Η λογική "Πω ρε φίλε μόνο με 350 ευρά πήρα ένα λάπτοπ με i5 8gb ram και είχε δώρο την eva aneglina... τους έπιασα τον κ**ο.Τρομερή ευκαιρία" είναι μια ηλίθια λογική!!! Όχι μπόι μου αυτοί σου πιάσαν τον δικό γιατί έδωσες 350 ευρώ γθα ένα λαπτοπ με στοκ hardware και χάλια ποιότητα κατασκευής...απλά κατάλαβες την απαράδεκτη αγορά σου και τώρα θέλεις να πείσεις όλους εμάς πως έκανες τρομερή επένδυση για να αισθανθείς εσύ καλύτερα με την επιλογή σου γιατί πολύ απλά δεν θες να παραδεχτείς πως "πέταξες τα λεφτά σου"!!!! Για την εγγύηση δυστυχώς παντού ισχύει πως αν δεν σου σπάσουν τα νεύρα και εσύ με την σειρά σου τα δικά τους δεν βγάζεις άκρη.Τώρα για το dell next business που έρχεται στο σπίτι σου ο τεχνικός και στο επιδιορθώνει δεν θα έλεγα πως είναι και τόσο ουτοπικά τα πράγματα...το ανταλλακτικό είναι συνήθως,αν όχι πάντα, ανακατασκευασμένα ή από κάποιο άλλο λάπτοπ που χάλασε και πολλές φορές ξαναχαλάει οπότε χρειάζεται να τους ξανακαλέσεις και φτου απ την αρχή.Και πως συμβαίνει αυτά που χαλάνε να είναι μονίμως inspiron;;; Τώρα για τα θεματάκια του amd δεν καταλαβαίνω τι εννοείς...3-4 βαθμοί πάνω κάτω, άντε 5 δεν κάνουν την διαφορά!!!Εγώ έχω στην κατοχή μου ένα hp g62 με athlon p340...όλοι εδώ μέσα διαμαρτύρονται πως τα hp g62 είχαν θέματα με τις θερμοκρασίες...εγώ σε full load δεν είδα ποτέ να ξεπερνάει του 65 cpu 68-70 gpu ενώ σε idle είναι 35-40!!!!To laptop είναι του 2010 σήμερα έχουμε 2016...του έχω βάλει ssd και 8gb ram και με καλύπτει άψογα, κάνει τα πάντα και πραγματικά ακαριαία!!!Άρα δεν φταίει το λάπτοπ αλλά οι χρήστες που δεν του έκαναν καλή χρήση, αλλιώς δεν εξηγείται πως εγώ έχω ενα δροσερό λάπτοπ και οι άλλοι μια τοστιέρα;;;; Edit. To dellάκι που ο φίλος το βλέπει σαν προσφορά εγώ το βλέπω σαν ένα μη ολοκληρωμένο προϊόν.Τις σημερινές ανάγκες δεν μπορεί να τις καλύψει μια ram των 4gb και ο 5400rpm δίσκος είναι ένα στοκ σκουπίδι παρωχημένης τεχνολογίας που πρέπει να αντικατασταθεί για να μπορέσεις να ευχαριστηθείς μια νορμαλ εμπειρία χρήσης...Άρα αυτό το laptop σου ζητάει με το καλημέρα άλλα +- 100 ευρώ το λιγότερο χώρια τα περαστικά...και πάλι θα έχεις ένα inspiron κακής ποιότητας αλλά οκ θα έχεις δυνατά specs και θα το ευχαριστηθείς.Για αυτό λέω αν είναι να επενδύσεις σε κάτι μέτριας ποιότητας ,εν γνώση σου πάντα, πάνε εξ αρχής στο Hp που σου παρέχει έστω τον ssd και τα πολύ μέτρια 6gb ram και θα είσαι σαφώς πιο καλυμμένος.
WalkerSW Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Εννοειται το dell! Πιο αναξιοπιστο site απο το cpu boss δεν μπορουσες να διαλεξεις. Για συγκριση mobile επεξεργαστων παντα κοιταμε το notebookcheck. Οι ποιοτητα κατασκευης και των δυο ειναι τραγικη αλλα το dell ειναι ενα κλικ πανω. Το μονο +του hp ειναι ο ssd αλλα αυτο αλλαζει ευκολα στο dell μιας και εχει service door ενω το hp πρεπει να λυθει ολοκληρο για να αλλαξεις σκληρο η ραμ!
nikοs Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Εννοειται το dell! Πιο αναξιοπιστο site απο το cpu boss δεν μπορουσες να διαλεξεις. Για συγκριση mobile επεξεργαστων παντα κοιταμε το notebookcheck. Οι ποιοτητα κατασκευης και των δυο ειναι τραγικη αλλα το dell ειναι ενα κλικ πανω. Το μονο +του hp ειναι ο ssd αλλα αυτο αλλαζει ευκολα στο dell μιας και εχει service door ενω το hp πρεπει να λυθει ολοκληρο για να αλλαξεις σκληρο η ραμ! Οι επεξεργαστές είναι αντίστοιχοι.Σε καθημερινή χρήση ο a10 υπερτερεί εξαιτίας των γραφικών που παρέχει.Οι ποιότητα κατασκευής του Dell όχι δεν είναι ένα κλικ παραπάνω.Τα plus στο hp είναι η παραπάνω ραμ, η θεωρητικά καλύτερη ανάλυση, ο ssd 256gb που δεν είναι φτηνή υπόθεση να τον αγοράσεις. Εγώ εκφράζω την προσωπική άποψη και δεν την αλλάζω.Δεν θα σταθώ στα νούμερα των benchmarks αλλά σε αυτό που ο χρήστης θα καταλάβει και σε αυτή την περίπτωση αγοράζοντας το dell ο χρήστης θα δει ένα αργό λάπτοπ εξαιτίας του σκληρού δίσκου. Αυτή η πιπίλα ότι πρέπει ο χρήστης να λύσει ολόκληρο το λάπτοπ για να αλλάξει μια ραμ πρέπει να σταματήσει,αν δεν μπορεί να το λύσει ας το πάει σε κάποιο εξουσιοδοτημένο service ή σε κάποιον τεχνικό.Όταν το αγοράζεις το γνωρίζεις εξ αρχής, οι εταιρίες κοιτάνε πως θα τα πάρουν και μετά την αγορά και πως θα σε βγάλουν εκτός εγγύησης...πολυεθνικές είναι όχι φιλανθρωπικά ιδρύματα.
WalkerSW Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Τι ακουν τα αυτακια μου παλι... να κανουμε τι χαρη στις εταιρειες να μας κλεβουν μονο και μονο επειδη ειναι πολυεθνικές? Ειδικα οταν υπαρχουν αλλες που απλα σεβονται το γεγογονος οτι καποιος μπορει να θελησει να αλλαξει ενα σκληρο η μια ραμ και οτι αυτο επιβάλλεται να ειναι μια απλη διαδικασία? Οσο για την καρτα ο dell φοραει την 540 οχι την 520. Η 540 ειναι ακριβως στα ιδια επιπεδα αποδοσης με την r7 του amd. Η 256αριδες ssd πλεον ειναι πολυ προσιτοι και απλα θα φερουν την τιμη στα ιδια επιπεδα με αυτη του hp +το γεγονος οτι θα μεινει και hdd για αποθήκη! Νικολα δεν εχω κατι αναντιον της amd αλλα στο mobile κομματι δεν υπαρχει και εδω που τα λεμε ποτε δεν υπηρχε! Ελπιζω να αλλαξει αυτο με τους zen αλλα δυστυχως δεν το βλεπω να γίνεται!
filim Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Παιδιά επειδή τα είδα και τα δύο από κοντά έχουν διαφορά στην ποιότητα το dell είναι καλύτερο. Δεύτερον το hp δεν έχει tochpad (αυτό που έχει είναι σαν να μην έχει). Έπειτα το dell αν πάρει τις αναβαθμίσεις μπορεί να γίνει πολύ καλύτερο laptop σε σχέση με το hp που είναι ολοκληρωμένο αυτά σκέφτηκα και είπα να πάρω το dell στα 480 ευρώ (το hp θυμίζω θα μου έβγαινε 450)
nikοs Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Προς θεού δεν λέω να κάτσουμε να μας κλέψουν οι εταιρείες, απλά λέω ότι ως πολυεθνικές κοιτάνε πως θα βγάλουν τα μέγιστα δυνατά κέρδη και πώς θα σε πετάξουν εκτός εγγύησης.Το hp για μένα στα λεφτά του είναι value for money.Δεν νομίζω ότι κανείς θα μείνει δυσαρεστημένος με τον a10 σε συνδιασμό με έναν ssd.Δεν είμαι fanboy της amd, προσωπικά προτιμώ την intel, στην δεδομένη περίπτωση όμως ο συγκεκριμένος amd είναι αρκετά καλος και καλύπτει τις ανάγκες ενός χρήστη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα