mixalis95320 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Αν είναι ένα πράγμα που με εκνευρίζει στο pc community είναι αυτή η ασχετοσύνη με τους cpu. Δεν μπορώ να καταλάβω τι συνδυασμός άγνοιας/άρνησης είναι αυτός. Σιγά μην τον πάει κι άλλα 10 χρόνια ο κλειδωμένος i5 του 11. Δεν είπαμε ότι δε θα μπορεί να παίξει κιόλας αλλά φυσικά να κάνει αναβάθμιση εφόσον μπορεί. Εδώ βλέπω άτομα με 1060 να τρώνε σε μερικές φάσεις bottleneck από 6500 κι απορούνε γιατί άλλα τους είχαν πει οι αυθεντίες στα forums. Δε βλέπετε πόσο έχει ανέβει το cpu usage σε παιχνίδια τον τελευταίο χρόνο? GTA, Assassin's Creed, The Division, Deus Ex, Battlefield 1 και πόσα άλλα. Και φυσικά με την αναβάθμιση θα είναι πιο άνετος και μελλοντικά. Εδώ εγώ και έχω 80,90 ακόμα και 100% cpu usage μερικές φορές, αν και βέβαια με τη 1070 και τα περισσότερα frames τον ζορίζω πιο πολύ αλλά πάρτε το αναλογικά. Δεν εχει να κανει με "εαν μπορει να κανει ας την κανει" αλλα με το τα λεφτα που θα δωσει και τι αποδοσεις θα εχει. Το να δωσει κανεις 350+ε για να κερδισει 10-15 frames σε ενα cpu bound παιχνιδι δεν συμφερει. value for money. you know?
Fulgore Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Μια χαρα και τωρα μπορεις να κανεις την αναβαθμιση αν θελεις παντως. 1
BabisTs Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Μια χαρα και τωρα μπορεις να κανεις την αναβαθμιση αν θελεις παντως. σε τι δεν τον κραταει το τωρινο του συστημα τωρα?Αν θελει οπωσδηποτε αναβαθμιση αν περιμενει ενα εξαμηνο μονο κερδισμενος θα βγει....θα εχουν βγαλει και οι δυο εταιρειες τα οπλα τους και θα διαλεξει οτι θελει....δεν ειναι οτι δεν εχει καθολου υπολογιστη που εκει θα ηταν αναγκαιο ενα τωρινο rig...μια χαρα μπορει να περιμενει και σιγουρα θα παρει πολυ καλυτερο rig απο οτι τωρα(και σε καλυτερη σιγουρα τιμη απο την ωρα που θα εχουν βγαλει και η amd και η intel cpus) 4
Fulgore Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 σε τι δεν τον κραταει το τωρινο του συστημα τωρα?Αν θελει οπωσδηποτε αναβαθμιση αν περιμενει ενα εξαμηνο μονο κερδισμενος θα βγει....θα εχουν βγαλει και οι δυο εταιρειες τα οπλα τους και θα διαλεξει οτι θελει....δεν ειναι οτι δεν εχει καθολου υπολογιστη που εκει θα ηταν αναγκαιο ενα τωρινο rig...μια χαρα μπορει να περιμενει και σιγουρα θα παρει πολυ καλυτερο rig απο οτι τωρα(και σε καλυτερη σιγουρα τιμη απο την ωρα που θα εχουν βγαλει και η amd και η intel cpus) Αν ειναι να περιμενει τους νεους Intel(ακομα και να βγουν λιγο νωριτερα οι Zen)θα μιλαμε για Μαιο-Ιουνιο μερια,αρα πανω απο 6μηνες. Με αυτη τη λογικη αφου εκανε υπομονη τοσα χρονια και φτανει το καλοκαιρι,ας κανει υπομονη και του χρονου που θα γινουν mainsteam οι 6πυρηνοι.Αν μιλαμε με απολυτα νουμερα,πραγματικη αναβαθμιση ειναι απο 4πυρηνο σε 6πυρηνο(οι 8πυρηνοι Intel ξεφευγουν). Αρα και του χρονοι σε Intel θα ειναι μια απο τα ιδια με φετος,αλλα ακριβοτεροι. Επισης οπως εχει αναφερθει και στις καρτες γραφικων,υπαρχει νοημα να μιλαμε και να προτεινουμε σε καποιον την αναμονη αν κατι που ειναι να βγει ειναι σε συντομο χρονικο διαστημα πχ 2-3μηνες. Το να λεμε τωρα να περιμενει πανω απο 6μηνες με αγνωστες ημερομηνιες και τιμες δεν ειναι οτι το καλυτερο. Γιατι μετα θα πρεπει να περιμενει και η διαθεσιμοτητα να ειναι καλη και οι τιμες να φτιαξουν,αρα ανεβαινει ο χρονος. Γιαυτο ακριβως και εγραψα πιο πανω οτι ειτε τωρα ειτε του χρονου αν αποφασισει να κανει την αγορα ειναι μια η αλλη,δεδομενου οτι οι skylake ηδη εχουν βγει αρκετο καιρο και τους βρισκει τωρα φθηνοτερα απο οσο κοστιζαν day one. 2
_Theo_ Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Αν έχεις την οικονομική δυνατότητα κάνε αναβάθμιση. ΑΛΛΑ περίμενε να βγούν πρώτα οι Zen γιατί αν είναι καλοί, τότε η Intel θα ρίξει τις τιμές της, συν του ότι θα έχεις και την εναλλακτική τους. 2
panagiotis54 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 ευχαριστω παιδια θα περιμενω τελικα ειδικα αν αυτο ισχυει http://www.tomshardware.com/reviews/cpu-hierarchy,4312.html χοντρικα παντα. καλα πρεπει να ειμαι για τωρα!
spy94 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Αν και το θέμα έληξε και το παιδί πήρε τις απαντήσεις που ήθελε και ήταν και σωστές κατά την γνώμη μου,απορώ πως όλοι εσείς του λέτε για μικρόβια και ότι δεν του χρειάζεται κάτι παραπάνω όταν όλοι σας έχετε i7 ή παρόμοιους cpu.Οκ ίσως δεν είστε όλοι gamers αλλά και οι γραφικών σας και το ότι γνωρίζετε πράγματα με παραπέμπει σε gamers.Ούτε και εσείς αναβαθμίσατε από core 2 duo και σας έφτανε λογικά το παλαιότερο σύστημά σας.Γιατί δεν περιμένατε?Που θέλω να καταλήξω: Οκ όλοι μας ξέρουμε ότι έχουμε συστήματα που υπέρ-καλύπτουν τις ανάγκες μας και προτείνουμε σε άλλους τα σωστά parts για κάθε περίσταση αλλά όταν πρόκειται για τον εαυτό μας ξεχνάμε τις γνώσεις μας?Βάζω και εμένα μέσα εννοείται.Οπότε αν θέλει να αναβαθμίσει ας αναβαθμίσει ας το κάνει και ας μην του χρειάζεται πραγματικά-και μεις το ίδιο κάνουμε! 1
NoiSy MaN Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 εσυ που εισαι σχετικος δεν ειδα να κανεις καποια πρόταση ομως.μονο κράξιμο και φρου φρου. Να πας οφθαλμίατρο. Η πρώτη απάντηση στο θέμα δική μου είναι. Αφού δεν καίγεται κιόλας, να περιμένει 2-3 μήνες kaby lake και ακόμα περισσότερο zen, ίσως προσφέρουν κάποια πολύ ελκυστική πρόταση τιμής/απόδοσης.
cabdik Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Αν και το θέμα έληξε και το παιδί πήρε τις απαντήσεις που ήθελε και ήταν και σωστές κατά την γνώμη μου,απορώ πως όλοι εσείς του λέτε για μικρόβια και ότι δεν του χρειάζεται κάτι παραπάνω όταν όλοι σας έχετε i7 ή παρόμοιους cpu.Οκ ίσως δεν είστε όλοι gamers αλλά και οι γραφικών σας και το ότι γνωρίζετε πράγματα με παραπέμπει σε gamers.Ούτε και εσείς αναβαθμίσατε από core 2 duo και σας έφτανε λογικά το παλαιότερο σύστημά σας.Γιατί δεν περιμένατε?Που θέλω να καταλήξω: Οκ όλοι μας ξέρουμε ότι έχουμε συστήματα που υπέρ-καλύπτουν τις ανάγκες μας και προτείνουμε σε άλλους τα σωστά parts για κάθε περίσταση αλλά όταν πρόκειται για τον εαυτό μας ξεχνάμε τις γνώσεις μας?Βάζω και εμένα μέσα εννοείται.Οπότε αν θέλει να αναβαθμίσει ας αναβαθμίσει ας το κάνει και ας μην του χρειάζεται πραγματικά-και μεις το ίδιο κάνουμε! εγω μιλησα για μικροβιο, και οπως βλεπεις εχω Ι7-7700Κ και παρομοιους.......!!!!! οποιος εχει την οικονομικη ανεση να κανει αναβαθμιση, μπορει να την κανει. δεν απαγορευεται απο κανεναν και για κανεναν..!! αν ομως δεν εχει την οικονομικη ανεση ανετα μπορει να μεινει με αυτα που εχει..!
WalkerSW Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Αν και το θέμα έληξε και το παιδί πήρε τις απαντήσεις που ήθελε και ήταν και σωστές κατά την γνώμη μου,απορώ πως όλοι εσείς του λέτε για μικρόβια και ότι δεν του χρειάζεται κάτι παραπάνω όταν όλοι σας έχετε i7 ή παρόμοιους cpu.Οκ ίσως δεν είστε όλοι gamers αλλά και οι γραφικών σας και το ότι γνωρίζετε πράγματα με παραπέμπει σε gamers.Ούτε και εσείς αναβαθμίσατε από core 2 duo και σας έφτανε λογικά το παλαιότερο σύστημά σας.Γιατί δεν περιμένατε?Που θέλω να καταλήξω: Οκ όλοι μας ξέρουμε ότι έχουμε συστήματα που υπέρ-καλύπτουν τις ανάγκες μας και προτείνουμε σε άλλους τα σωστά parts για κάθε περίσταση αλλά όταν πρόκειται για τον εαυτό μας ξεχνάμε τις γνώσεις μας?Βάζω και εμένα μέσα εννοείται.Οπότε αν θέλει να αναβαθμίσει ας αναβαθμίσει ας το κάνει και ας μην του χρειάζεται πραγματικά-και μεις το ίδιο κάνουμε! Μην γενικεύεις γτ δεν μπορεις να γνωρίζεις τι έιχε ο καθένας και για ποσο καιρό το είχε... Εγω για παράδειγμα έκανα παρέα με ένα i7 920 s1366 για 6 χρονια πριν μεταβώ στον 4690Κ. Καλώς ή κακώς το software αρνήται να ακολουθήσει την εξέλιγη των επεξεργαστών εδώ και χρόνια... οποτε εκτός απο μια μικρή μερίδα ανθρώπων που για επαγγελματικούς/επιστημονικούς λόγους χρησιμοποιούν cpu intensive εφαρμογές για πχ video editing, προσομοιώσεις κτλ, ολοι οι υπολοιποι συμπεριλαμβανομένων και των gamers δεν έχουν κανενα απολύτως λόγο να αλλάζουν cpu καθε τρεις και λίγο. 3
panagiotis54 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Εμ μιας και ειμαστε ολοι εδω μια ωραια ατμοσφαιρα και για να μην ρυπαινω το περιβαλλον του site η διαφορα μεταξυ ενος Κ και non-K επεξεργαστη ειναι στα αληθεια ουσιωδης σημερα? πχ σε αντιστοιχα επιπεδα 980ti ή ειμαστε σε επιπεδα 1070 διαφορες 5%?
Fulgore Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Εμ μιας και ειμαστε ολοι εδω μια ωραια ατμοσφαιρα και για να μην ρυπαινω το περιβαλλον του site η διαφορα μεταξυ ενος Κ και non-K επεξεργαστη ειναι στα αληθεια ουσιωδης σημερα? πχ σε αντιστοιχα επιπεδα 980ti ή ειμαστε σε επιπεδα 1070 διαφορες 5%? Οι διαφορες non K με ενος k ως τωρα υπαρχουν σε ελαχιστα παιχνιδια και ναι δεν ειναι καν αξιες αναφορας.Μιλαω παντα σε γενικες γραμμες για την πλειοψηφια ολων των τιτλων.
50EuroUser Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Τον ξεκλείδωτο πολ/στη πληρώνεις στα Κ μοντέλα. Σαν το δικό σου παράδειγμα π.χ κλειδωμένος i5-2400 3.1 GHz vs 2500K με OC 4.5GHz είναι τεράστια διαφορά που θα φανεί εύκολα με δυνατές VGA. Μέσα σε 5 χρόνια (2011-2016) η διαφορά ενός sandy bridge 4.5Ghz vs skylake 4.5Ghz είναι κάπου 15-25% ενώ η GTX1080 κάπου 3.5-4.5 φορές πιο γρήγορη απο μια GTX580. Θέλει κάποιου είδους balance, κάπου είδα ενα τύπο να κάνει stream με gtx1080 και 1680x1050 LG 22" οθόνη ... 1
spy94 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 εγω μιλησα για μικροβιο, και οπως βλεπεις εχω Ι7-7700Κ και παρομοιους.......!!!!! οποιος εχει την οικονομικη ανεση να κανει αναβαθμιση, μπορει να την κανει. δεν απαγορευεται απο κανεναν και για κανεναν..!! αν ομως δεν εχει την οικονομικη ανεση ανετα μπορει να μεινει με αυτα που εχει..! Δεν μίλησες μόνο εσύ για μικρόβιο και δεν έχω σκοπό να κάνω προσωπική επίθεση απλά θέλω να πω ότι αναβαθμίζουμε χωρίς να υπάρχει λόγος και απλά είναι υποκριτικό να λέμε σου φτάνει ο τάδε επεξεργαστής όταν εγώ αλλά και αρκετοί άλλοι έχουμε δυνατότερους επεξεργαστές απ'ότι χρειαζόμαστε. Μην γενικεύεις γτ δεν μπορεις να γνωρίζεις τι έιχε ο καθένας και για ποσο καιρό το είχε... Εγω για παράδειγμα έκανα παρέα με ένα i7 920 s1366 για 6 χρονια πριν μεταβώ στον 4690Κ. Καλώς ή κακώς το software αρνήται να ακολουθήσει την εξέλιγη των επεξεργαστών εδώ και χρόνια... οποτε εκτός απο μια μικρή μερίδα ανθρώπων που για επαγγελματικούς/επιστημονικούς λόγους χρησιμοποιούν cpu intensive εφαρμογές για πχ video editing, προσομοιώσεις κτλ, ολοι οι υπολοιποι συμπεριλαμβανομένων και των gamers δεν έχουν κανενα απολύτως λόγο να αλλάζουν cpu καθε τρεις και λίγο. Σίγουρα δεν μπορώ να ξέρω τι είχατε πριν αναβαθμίσατε απλά το να λέμε μην αναβαθμίζεις σου επαρκεί ο cpu ενώ έχουμε i7 μου θυμίζει το δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις!Αν δεν πρέπει να γενικεύω τότε να πω ότι όλες οι απαντήσεις μας είναι άκυρες από την στιγμή που δεν μας έχει πει την χρήση του υπολογιστή.Και γενικά όλο το θέμα γιατί η ερώτηση είναι ερώτηση που μπορεί να απαντηθεί από τον ίδιο.Αντέχει ο επεξεργαστής?Απλό,αν παίζει αυτά που θες ναι,αν όχι τότε δεν σε καλύπτει και πας για αναβάθμιση.Αν θέλεις να πάμε στην περίπτωσή σου λες πως είχες i7 920 που είναι περίπου στα ίδια επίπεδα με τον i5 2400.Γιατί αναβάθμισες λοιπόν?Αν διάβασες στο ποστ μου συμφώνησα ότι δεν χρειάζεται αναβάθμιση άλλα όπως και συ και γω και άλλοι τόσοι ενώ ξέρουμε ότι ήμαστε καλυμμένοι αναβαθμίζουμε.
artshadows Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=3855 αμα βρεις σε καλη τιμη παρε ι5 2500κ και κανε oveclock η ι7 ακομα καλυτερα η κοιτα για Ι5 Ι7 ΣΕ 3χχχ series τσεκαρε και xeon e12xx
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα