Προς το περιεχόμενο

Rave music?What's the story?

Xvipes

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

τις προαλλες ειχα μια συζητηση με ενα παλικαρι στο mirc για τιν rave.ο τυπος μου ελεγε οτι η rave δεν ειναι καποιος ειδος μουσικης αλλα ειναι κατηγορια οπου εκει ανηκουν η acid house,breakbeat,hardcore,κλπ και εγω ρωταω: υπαρχει κομματι που να ειναι καθαρα rave ?ο τυπος μου λεει πως δεν υπαρχει.επεισης η μουσικη trance ειναι η΄δεν ειναι παρακλαδι της rave ?τελος ποια βγηκε πρωτη η rave η΄η techno μουσικη?

Δημοσ.

Η κλασσική απάντηση(αυτή που έχω πάρει και εγώ δηλαδή), είναι "Δέν υπάρχει Rave. Έτσι ονομαζόταν ένα γενικότερο ρεύμα το οποίο είχε να κάνει με το ύφος της μουσικής και το τρόπο ντυσίματος και διάφορα τέτοια. Έτσι, ο χαρακτηρισμός Rave σε κάποιο κομμάτι είναι λάθος, καθώς δέν υπάρχει τέτοιο πράγμα." Πάνω κάτω, αυτά.

Φαντάζομαι ο toufas και 2-3 άλλοι θα χαρούν να σε διαφωτίσουν : )

Expect To Get Flamed :P

Δημοσ.

περιμενω και απο αλλους να πουν τιν γνωμη τους για αυτο το θεμα.και κατι αλλο ακομα που θα ηθελα να μου απαντηθει.οταν λεμε rave party τι εννοουμε?και τι στυλ κομματιων περιλαμβανει η rave?

Δημοσ.

Βασικά επειδή έχω διαβάσει αρκετά περιοδικά ξένου τύπου που ασχολούνται με τη χορευτική μουσική, θα έλεγα οτι η Rave δεν είναι αυτό που λέμε rave music, αλλά εγώ θα το χαρακτήριζα κίνημα. Ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 80 από Άγγλους DJs στην Ibiza της Ισπανίας & μετά έγινε μόδα.

Τώρα, η trance, η house & techno είναι παρακλάδια του μουσικού αυτού κινήματος. Όπως για παράδειγμα λέμε Rock μουσική (που για μένα είναι κίνημα) και υπάρχουν από κάτω διάφορα είδη rock. Όσον αφορά τη rave θα έλεγα ότι η techno μουσική ήταν η αρχή των πάντων για τα μετέπειτα μουσικά ακούσματα, όπως house, trance, garage, drum n bass κτλ.

Ελπίζω να βοήθησα & να μη μπέρδεψα περισσότερο. :D

Δημοσ.

Diladi to rave kinima vgike prin apo tin techno ? den nomizo ...h house ksekinise apo new york apo oti ksero. h trance ksekinise otan kolise to pc kapiou stin ameriki kai ekane enan periodiko ixo (bip,bip,bip,gfsfgs,big ..)kai meta to ekane mousiki. :D :D

Δημοσ.

αρα το συμπερασμα ειναι οτι δεν υπαρχει κομματι rave και η techno ηταν μια κατηγορια της rave.οταν λεμε rave party τι εννουμε.party που η μουσικη του περιεχει techno,trance,house κλπ? επεισης ξερεται κανενα site που να εχει πληροφοριες?

thanx για τον χρονο σας :D

Δημοσ.

Όταν λέμε rave party, λέμε τα parties που γίνονται σε υπαίθριους χώρους με την ανάλογη μουσική, κυρίως techno. Τουλάχιστον στο εξωτερικό αυτό ενοούν.

Δημοσ.

paidia ta berdepsate ligo....swsta lete oti to rave einai kinima giati i lexi k mono simainei afto sta agglika...k xekinise aptin idea oti tha vgeis na pas na alouseis electronic mousiki ktlp.. diladi na rave! opws leme na kaneis clubbing...oso gia proeleusi...pws einai dinaton nanai prwta i techno??? prwta vgike apta vathi tis indias k tou goa i trance mousiki...i opoia meta apto israel anoixe se polla...acid,progressive,goa,psytrance ktlp.... min dinoume k lathos entipwseis

Δημοσ.

mia parenthesi aplos,xoris na thelo na pao allou to thema.I aporia auti mou thimizei to mperdema pou iparxei metaksi low bap,hip hop,rap ktl opou ta pragmata exoun mperdeutei toso polu pou den ksexorizeis pleon poio einai ti.Ego eimai tis apopsis oti ama goustareis kati pou akous apla akouse to.Den nomizo oti xreiazetai na ksereis an einai progressive i psychedelic afou oi pio polloi den mporoun na katalavoun tin diafora...

apla mia gnomi leo.

Δημοσ.
mia parenthesi aplos' date='xoris na thelo na pao allou to thema.I aporia auti mou thimizei to mperdema pou iparxei metaksi low bap,hip hop,rap ktl opou ta pragmata exoun mperdeutei toso polu pou den ksexorizeis pleon poio einai ti.Ego eimai tis apopsis oti ama goustareis kati pou akous apla akouse to.Den nomizo oti xreiazetai na ksereis an einai progressive i psychedelic afou oi pio polloi den mporoun na katalavoun tin diafora...

apla mia gnomi leo.[/quote']

8) Σωστός ο Στρατηγός!

Άντε & καλή χρονιά! 8)

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
acid techno ;)

diladi kamia sxesi me oti akougete tora

apo tin acid genithike kai i trance pistevo

Acid techno,ε;

Κανενα γνωστο κομματι η κατι να προτεινεις απ'αυτο το ειδος;

Έχει καμια σχεση με hard techno(dj amok κτλ.);

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...