FilBeats Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Καλησπέρα παιδιά!! Έχω κάποιες απορίες απάνω στο μέλλον μου και στο πως θα μάθω web προγραμματισμό, σε μια σχολή μαθαίνεις όποιες γλώσσες προγραμματισμού θέλουν οι καθηγητές ή έχει επιλογή? μόλις πάρεις πτυχίο δηλαδή θα σου λέει στο χαρτί ότι εσύ έχεις κάνει τις γλώσσες τάδε και τάδε? Μήπως επιλέγεις από μια γκάμα γλωσσών? Αν κάποιος δεν θέλει να ασχοληθεί με προγράμματα (python,c++,java,etc) αλλά μόνο με ιστότοπους τι γίνεται? Επίσης γιατί υπάρχει ΤΕΙ πληροφορικής και όχι προγραμματισμού? κανείς δεν μου έλυσε αυτές τις πληροφορίες και στο ίντερνετ δεν εξηγεί γιατί είναι έτσι το σύστημα, εγώ ας πούμε δεν θέλω να γίνω πληροφορικός οπότε τι σχολή διαλέγω? τι κάνω? αν ξέρει κάποιος κάτι θα το εκτιμούσα να μου απαντήσει :-D :-D
Sheogorath Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Καταρχήν βάζε κεφαλαία μετά από τα σημεία στίξεως. Όλα τα άλλα θα έρθουν με τον καιρό τους. Δεν επιλέγεις απο γκάμα πάντως, αλλά ότι σου λένε στην σχολή. Τουλάχιστον σε όσες έχω ακούσει/δει.
FilBeats Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 τι εννοεις θα ερθουν με τον καιρο τους? απλα καποιες αποριες για τις σπουδες μου ρωταω, γιατι δεν ξερω τι να κανω και γιατι να το κανω, ειμαι 2α λυκειου και εχω διαλεξει ηδη μαι ειδικοτητα που σημαινει οτι πρεπει να σπουδασω αναγκαστηκα κατι σχετικα με αυτην, ναι οντως εχεις δικιο για τα κεφαλαια στην αρχη αρχισα να το κανω αλλα μετα πηρα φορα και εγραφα εγραφα
isay Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 @ts όταν μαθαίνεις να οδηγείς, μαθαίνεις την οδηγηση για όλα τα οχήματα, όχι μόνο για toyota corolla 1,4 2011 χρώματος μπλε. Μαθαίνεις το πως οδηγείς, όχι μόνο τα κουμπιά που ανοιγουν τους υαλοκαθαριστήρες Αντίστοιχαο "web προγραμματισμός" εμπεριέχει δεκάδες τεχνολογίες και γλώσσες (πέρα οτι εξελίσσονται και αλλάζουν) οποτε στις σχολές μαθαίνεις πρώτον ΠΩΣ να προγραμματίζεις και δευτερον κάποια βασικά πράγματα για να προγραμματίζεις. Edit: Με την έκθεση θα εχεις ένα θεματάκι. Επίσης γιατί προγραμματισμός; Εχεις δει αλλες ειδικότητες επαγγέλματα; 2
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Στις σχολές δεν μπορείς να επιλέξεις γλώσσες μπορείς μόνο να επιλέξεις αντικείμενο σπουδών. Στο πτυχίο δεν λέει τι γλώσσες ξέρεις αλλά σε τι ειδικεύεσαι. Οι γλώσσες ούτως ή άλλως δεν έχουν και τόση σημασία. Σημασία έχει τι ξέρεις να φτιάχνεις. Όλες οι γλώσσες έχουν βιβλιοθήκες για web development (αυτό που λες ιστότοπους). Δεν υπάρχει μια γλώσσα αποκλειστικά γι αυτή τη δουλειά, με εξαίρεση τη JavaScript η οποία όμως δεν αρκεί για τα πάντα. Υπάρχουν ΑΕΙ για πληροφορική αλλά όχι μόνο για προγραμματισμό. Για παράδειγμα το ΙΤΕ στην Κρήτη ή το τμήμα μηχανικών Η/Υ & πληροφορικής στην Πάτρα.
FilBeats Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 @ts όταν μαθαίνεις να οδηγείς, μαθαίνεις την οδηγηση για όλα τα οχήματα, όχι μόνο για toyota corolla 1,4 2011 χρώματος μπλε. Μαθαίνεις το πως οδηγείς, όχι μόνο τα κουμπιά που ανοιγουν τους υαλοκαθαριστήρες Αντίστοιχαο "web προγραμματισμός" εμπεριέχει δεκάδες τεχνολογίες και γλώσσες (πέρα οτι εξελίσσονται και αλλάζουν) οποτε στις σχολές μαθαίνεις πρώτον ΠΩΣ να προγραμματίζεις και δευτερον κάποια βασικά πράγματα για να προγραμματίζεις. Edit: Με την έκθεση θα εχεις ένα θεματάκι. Επίσης γιατί προγραμματισμός; Εχεις δει αλλες ειδικότητες επαγγέλματα Τι εννοείς γιατί προγραμματισμός? Δεν είναι ότι είμαι και άσχετος με το θέμα ίσα ίσα ξέρω να φτιάχνω ένα μικρό site με την χρήση της html,css, δεν εστιάζω εκεί αλλά στο πως δουλεύει το σύστημα με λίγα λόγια εγώ γιατί να σπουδάσω πληροφορική ενώ δεν έχει σχέση με τον προγραμματισμό? Επίσης τι εννοείς με το αν έχω δει άλλες ειδικότητες η επαγγέλματα ? εννοείς στο Επαλ ? η γενικά ? έχω δει εννοείται πολλές άλλες ειδικότητες και πιστεύω πως αυτή του προγραμματιστή μου ταιριάζει!!
gotham1 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Σε μία σχολή , κυρίως ΑΕΙ, προσπαθείς να μάθεις τις βασικές αρχές του προγραμματισμού,να σκέφτεσαι αλγοριθμικά, να επιλύεις προβλήματα και να βελτιώνεις όλο και περισσότερο την "ποιότητα" (απόδοση) των αλγορίθμων σου.Γι'αυτό εκτός από προγραμματισμό δίνεται σπουδαία βαρύτητα σε μάθηματα μαθηματικών.Από εκεί και πέρα το να μάθεις το συντακτικό των γλωσσών που επιθυμείς ή αυτών που ζητούνται στην αγορά είναι δικό σου θέμα και δική σου επιλογή- και κακά τα ψέματα,μια εύκολη διαδικασία. Συνήθως σε μια σχολή μαθαίνεις 2-3 γλώσσες. Στα ΤΕΙ Πληροφορικής ασχολείσαι σε πολύ μεγάλο βαθμό με το hardware των υπολογιστών (πώς μπορεί να το κατασκευάσεις ή να το επισκευάσεις συναρτήσει του άυλου μέρους του εκάστοτε υπολογιστή). 1
FilBeats Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Στις σχολές δεν μπορείς να επιλέξεις γλώσσες μπορείς μόνο να επιλέξεις αντικείμενο σπουδών. Στο πτυχίο δεν λέει τι γλώσσες ξέρεις αλλά σε τι ειδικεύεσαι. Οι γλώσσες ούτως ή άλλως δεν έχουν και τόση σημασία. Σημασία έχει τι ξέρεις να φτιάχνεις. Όλες οι γλώσσες έχουν βιβλιοθήκες για web development (αυτό που λες ιστότοπους). Δεν υπάρχει μια γλώσσα αποκλειστικά γι αυτή τη δουλειά, με εξαίρεση τη JavaScript η οποία όμως δεν αρκεί για τα πάντα. Υπάρχουν ΑΕΙ για πληροφορική αλλά όχι μόνο για προγραμματισμό. Για παράδειγμα το ΙΤΕ στην Κρήτη ή το τμήμα μηχανικών Η/Υ & πληροφορικής στην Πάτρα. Ωραία δηλαδή με λίγα λόγια διαλέγεις ένα ΤΕΙ πληροφορικής και σου μαθαίνουν κάποιες γλώσσες προγραμματισμού και εσύ απλά εστιάζεις σε αυτές που σου αρέσουν? Μην με παρεξηγήσεις φίλε μου αλλά νομίζω δεν βγάζει τόσο νόημα, από όσο ξέρω άλλο προγραμματιστής και άλλο πληροφορικός. ps είναι φρικτό να φτάνεις σε μια ηλικία που δεν σε έχουν ενημερώσει σε τίποτα, γιατί από τα σχολεία δεν περιμένω ενημέρωση....
The Relumer Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 καμια "σχολή" δε θα σου μαθει να γραφεις κωδικα , Οτι μάθεις μόνος σου παρέα με το ιντερνετ θα σοθ μαθουν 5-10 βασικα πραματα , τα υπολοιπα ολα μονος σου 2
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Ωραία δηλαδή με λίγα λόγια διαλέγεις ένα ΤΕΙ πληροφορικής και σου μαθαίνουν κάποιες γλώσσες προγραμματισμού και εσύ απλά εστιάζεις σε αυτές που σου αρέσουν? Μην με παρεξηγήσεις φίλε μου αλλά νομίζω δεν βγάζει τόσο νόημα, από όσο ξέρω άλλο προγραμματιστής και άλλο πληροφορικός. Στις σχολές σου μαθαίνουν λογική και μεθοδολογίες. Αυτά είναι τα ίδια οποιαδήποτε γλώσσα και να διαλέξεις. Αν δεν σου αρέσει αυτή της σχολής κάθεσαι και μαθαίνει μια μόνος σου. Δεν έχει νόημα να κάτσεις και να μάθεις μια γλώσσα αν δεν καταλαβαίνεις αλγόριθμους ταξινόμησης. Το θέμα είναι τι θες να κάνεις στη ζωή σου. Θες να φτιάχνεις μικρά sites; Κάτσε και μάθε μόνος σου. Θες να δουλέψεις σε μια εταιρία; Θα χρειαστείς κάποιο χαρτί, όχι απαραίτητα από πανεπιστήμιο αλλά τουλάχιστον από ιδιωτική σχολή. Θες να δουλέψεις στην Google; Χρειάζεσαι τουλάχιστον πανεπιστήμιο. Όλα είναι σχετικά.
paparovic Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Δεν έχει νόημα να κάτσεις και να μάθεις μια γλώσσα αν δεν καταλαβαίνεις αλγόριθμους ταξινόμησης. Lolwut? Στην ομάδα που δουλεύω τώρα τρέχουμε ένα project εδώ και 4 μήνες - 4 SPA devs, 2 web designers, 2 Ruby devs. Κανείς δεν χρειάστηκε να προβληματιστεί στο "bubble sort η quick sort?". Γιατί; Επεδή δεν χρειάζεται να κάνουμε sort μεγάλο πλήθος δεδομένων. Επιπλέον, ποτέ δεν θα χρειαστεί στην πράξη για τέτοιες δουλείες μια custom υλοποίηση - είτε υπάρχουν στην "standard library" είτε χρησιμοποιείς μια έτοιμη από αλλού. Δεν μπορώ να θυμηθώ ούτε μια φορά στα τελευταία 5 χρόνια που χρειάστηκε να ανησυχήσω γι' αυτό. Καλησπέρα παιδιά!! Έχω κάποιες απορίες απάνω στο μέλλον μου και στο πως θα μάθω web προγραμματισμό Κοίτα να δεις. Για πρακτικούς λόγους, το καλύτερο είναι να πας σε μια σχολή μόνο και μόνο για το χαρτί - ειδικά στην Ελλάδα που δεν έχει δίδακτρα και ακόμα καλύτερα αν είναι στην πόλη σου (από οικονομικής άποψεως). Την δουλειά θα την μάθεις μόνος σου. Στην σχολή το μόνο που μπορείς να περιμένεις είναι ότι θα σε φέρουν σε επαφή με την αλγοριθμική "σκέψη" και κάποιες βασικές έννοιες - ίσως. Υπάρχουν εξαιρετικές σχολές που πραγματικά μπορείς να εμβαθύνεις τρελά αν το αντέχεις και υπάρχουν και "χεσε μέσα" ...ιδρύματα. Πάντως, χαμένος δεν θα βγεις γενικά γιατί η φοιτητική ζωή είναι μια χαρά. 1
defacer Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Ωραία δηλαδή με λίγα λόγια διαλέγεις ένα ΤΕΙ πληροφορικής και σου μαθαίνουν κάποιες γλώσσες προγραμματισμού και εσύ απλά εστιάζεις σε αυτές που σου αρέσουν? Μην με παρεξηγήσεις φίλε μου αλλά νομίζω δεν βγάζει τόσο νόημα, από όσο ξέρω άλλο προγραμματιστής και άλλο πληροφορικός. ps είναι φρικτό να φτάνεις σε μια ηλικία που δεν σε έχουν ενημερώσει σε τίποτα, γιατί από τα σχολεία δεν περιμένω ενημέρωση.... Είναι φρικτό όντως, καλά κάνεις και ρωτάς. Έχε υπόψη σου ποιός είναι ο λόγος που ρωτάς: δεν ξέρεις. Γιατί το λέω αυτό... λες παραπάνω με λίγα λόγια εγώ γιατί να σπουδάσω πληροφορική ενώ δεν έχει σχέση με τον προγραμματισμό? Δεν ξέρω ακριβώς τι έχεις στο μυαλό σου, αλλά μου φαίνεται επίσης προϊόν κακής ή παρα- πληροφόρησης. Αν μη τι άλλο, "πληροφορικός" είναι μια λέξη απίστευτα ξένη που δε θα τη χρησιμοποιούσα ποτέ (υποθέτω και πολλοί άλλοι), πράγμα που με ανησυχεί. Λοιπόν όπως λένε όλοι: δεν πρόκειται να μάθεις προγραμματισμό σε καμία σχολή. "Προγραμματισμό" με την έννοια μπορώ να γράψω ένα πρόγραμμα που έχει μια κάποια πρακτική αξία. Στη σχολή θα κάνεις εισαγωγή στον προγραμματισμό, θα μάθεις τα βασικά εργαλεία που χρησιμοποιούνται στην πράξη, θα κάνεις μερικές ασκήσεις, μέχρι εκεί. Η σχολή σε παίρνει από το μηδέν και σε πάει σε επίπεδο δημοτικού. Απο κει και πέρα η οποιαδήποτε εξέλιξη θα βασιστεί σε δική σου προσπάθεια και εμπειρία. Τέλος πιθανολογώ ότι έχεις μια αρνητική στάση απέναντι στη "θεωρία του πληροφορικού" σε αντίθεση με την "πράξη του προγραμματιστή", σε φάση "αυτά είναι θεωρητικές θεωρίες και δε μ' ενδιαφέρουν". Θα σε συμβούλευα να αναθεωρήσεις αυτή την άποψη αν είναι έτσι. ΟΚ μη πηγαίνεις να γίνεις θεωρητικός, αλλά κατάλαβε πως τώρα δεν είσαι σε θέση να κρίνεις αν και πόσο χρήσιμο θα σου είναι να μάθεις θεωρητικά πράγματα. Μη χαντακώσεις τον εαυτό σου λόγω της τωρινής έλλειψης πληροφόρησης. Ο,τι μάθεις είναι χρήσιμο. 5
paparovic Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Τέλος πιθανολογώ ότι έχεις μια αρνητική στάση απέναντι στη "θεωρία του πληροφορικού" σε αντίθεση με την "πράξη του προγραμματιστή", σε φάση "αυτά είναι θεωρητικές θεωρίες και δε μ' ενδιαφέρουν" Εδώ να επισημάνω ότι αν όταν πήγαινα σχολείο, με έβαζαν να μάθω αυτά που διδάσκουν σήμερα στο μάθημα, με αυτόν τον τρόπο, πολύ απλά θα είχα καταλήξει σε άλλο επάγγελμα. Οπότε με βάση αυτό, είμαι πολύ διαλλακτικός στο "δεν με ενδιαφέρουν οι θεωρίες", όταν ακούγεται από μαθητή. 2
MelAvr Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Καλώς ή κακώς απλά μπαίνεις σε μια σχολή πληροφορικής και διαλέγεις την ειδικότητα που σε ενδιαφέρει. Ο προγραμματισμός στην ουσία είναι η κατεύθυνση που θα πάρεις. Όσο αφορά της γλώσσες προγρμματισμού αυτό που κάνουν τα πανεπιστήμια είναι να σε βάλουν στη λογική, απο κεί και πέρα πρέπει μόνο σου να κάτσει να το ψάξεις ανάλογα με το τι ακριβώς σε ενδιαφέρει. Επίσης υπάρχουν site όπως το http://www.w3schools.com/ , http://www.codeproject.com/ & το https://www.codecademy.com/ etc. που βοηθάνε στο να μάθει μόνο σου τις γλώσσες που σε ενδιαφέρουν περισσότερο. Το πτυχίο σου απλά θα πιστωποιεί οτι σπούδασες πληροφορική πέρα απο αυτό το τι γνώσεις πήρες δεν αναφέρεται. Επιπλεόν υπάρχει μια μικρή διαφορά ανάμεσα στο προγραμματισμό και στο web development, σε καμία περίπτωση όταν κάνεις προγραμματισμό δεν θα σου μάθουν HTML & CSS. Στην δική μου σχολή ήταν ένα κοινό μάθημα που είχα οι προγραμματιστές και οι δικτυάδες, φυσικά είναι πολύ πιο εύκολο όταν ξέρεις προγραμματισμό αλλά στην κατεύθυνση του προγραμματισμού μάθαιναν C++.
FilBeats Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Επίσης υπάρχουν site όπως το http://www.w3schools.com/ , http://www.codeproject.com/ & το https://www.codecademy.com/ etc. Ναι το ξέρω! Τα έχω λεηλατήσει αυτά τα site Είναι φρικτό όντως, καλά κάνεις και ρωτάς. Έχε υπόψη σου ποιός είναι ο λόγος που ρωτάς: δεν ξέρεις. Γιατί το λέω αυτό... λες παραπάνω Δεν ξέρω ακριβώς τι έχεις στο μυαλό σου, αλλά μου φαίνεται επίσης προϊόν κακής ή παρα- πληροφόρησης. Αν μη τι άλλο, "πληροφορικός" είναι μια λέξη απίστευτα ξένη που δε θα τη χρησιμοποιούσα ποτέ (υποθέτω και πολλοί άλλοι), πράγμα που με ανησυχεί. Λοιπόν όπως λένε όλοι: δεν πρόκειται να μάθεις προγραμματισμό σε καμία σχολή. "Προγραμματισμό" με την έννοια μπορώ να γράψω ένα πρόγραμμα που έχει μια κάποια πρακτική αξία. Στη σχολή θα κάνεις εισαγωγή στον προγραμματισμό, θα μάθεις τα βασικά εργαλεία που χρησιμοποιούνται στην πράξη, θα κάνεις μερικές ασκήσεις, μέχρι εκεί. Η σχολή σε παίρνει από το μηδέν και σε πάει σε επίπεδο δημοτικού. Απο κει και πέρα η οποιαδήποτε εξέλιξη θα βασιστεί σε δική σου προσπάθεια και εμπειρία. Τέλος πιθανολογώ ότι έχεις μια αρνητική στάση απέναντι στη "θεωρία του πληροφορικού" σε αντίθεση με την "πράξη του προγραμματιστή", σε φάση "αυτά είναι θεωρητικές θεωρίες και δε μ' ενδιαφέρουν". Θα σε συμβούλευα να αναθεωρήσεις αυτή την άποψη αν είναι έτσι. ΟΚ μη πηγαίνεις να γίνεις θεωρητικός, αλλά κατάλαβε πως τώρα δεν είσαι σε θέση να κρίνεις αν και πόσο χρήσιμο θα σου είναι να μάθεις θεωρητικά πράγματα. Μη χαντακώσεις τον εαυτό σου λόγω της τωρινής έλλειψης πληροφόρησης. Ο,τι μάθεις είναι χρήσιμο. Δικαιολόγησε με διότι τώρα αρχίζω να καταλαβαίνω περί σπουδών, απλά μου φαίνεται περίεργο το πως θα πάω να δουλέψω κάπου πχ σε μια εταιρία η οποία θα ζητάει από εμένα να ξέρω y γλώσσες εφόσον εγώ θα έχω τελειώσει ένα ΤΕΙ Πληροφορικής, θα μου κάνουν τεστάκια άμα ξέρω κάποιες γλώσσες μήπως πρέπει να πληρώσω χαρτιά που θα λένε ξέρω το τάδε? Όλα αυτά έχουν να κάνουν με το μέλλον μου και θέλω να τα κατανοήσω :Ρ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα