Προς το περιεχόμενο

Νέες GeForce GTX 1050 και GTX 1050 Ti από την Nvidia

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

αμα δεν σου κάνει ρε φίλε μην την πάρεις αφού είσαι τόσο hardcore gamer,2 καρτούλες των 100 και 130$ είναι τι θες να κάνουνε? να στα παίζουν όλα με τέρμα γραφικά ? πότε έγινε αυτό απο κάρτα των 130.......

Δεν είμαι gamer πόσο μάλλον hardcore :) μία 760GTX έχω + 5,6 games στο steam.

Το θεωρώ βλακεία να διαφημίζει ότι θα παίζει στο medium στο όριο των 61 frames στα 1080p.

Η nvidia μας δουλεύει με τις τιμές της.... έλεγα να πάρω μία 1070 αλλά ..... 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δεν είμαι gamer πόσο μάλλον hardcore :) μία 760GTX έχω + 5,6 games στο steam.

Το θεωρώ βλακεία να διαφημίζει ότι θα παίζει στο medium στο όριο των 61 frames στα 1080p.

Η nvidia μας δουλεύει με τις τιμές της.... έλεγα να πάρω μία 1070 αλλά ..... 

γιατί βλακεία ο άλλος που μπορεί να παίξει τα πάντα με 130 ευρώ gpu τι πρόβλημα έχει ?  μιλάμε για 130 ευρώ όχι 300 που κάνει μια 1060.

πριν λίγο καιρό είχα κάνει σύγκριση far cry 4 με low/medium/high/ultra και οι διαφορές ήταν μικρές έως ασήμαντες απο preset to preset.

• Like 1

Στα 1080p => high τότε οκ, δεν λέω να έδινε ultra,extreme,nightmare... με όλα τα φίλτρα ενεργά.

ρε φίλε ένα 4k monitor της προκοπής κάνει τουλάχιστον 400 ευρώ,μια gpu για να το κάνει θες μια 1060 των 300 τουλάχιστον,έναν επεξεργαστή i5 των 200 τουλάχιστον μιλάμε για πολύ φεύγα budget για να είσαι πάνω απο 1080p σε high.

αν δώσεις 600 ευρώ για pc με i3,8gb ram,κάρτα των 150 και ένα 1080p monitor είσαι μια χαρά για παιχνιδάκια σε medium-high για 2-3 χρόνια.

αυτές οι κάρτες είναι ότι πιο vfm υπάρχει για μένα όπως ήταν πάντα η κατηγορία των 200 ευρώ μόνο που τώρα είσαι κομπλέ και με 130-150 

Moυ φαίνεται η καλύτερη λύση είναι μεταχειρισμένο με 60€ και παίρνεις αρκετά καλή κάρτα - δηλ νταξει υποτίθεται η Nvidia βγάζει καινούργιες κάρτες γραφικών και πρέπει να αρκετά καλύτερες σε σχέση με τις παλιότερες 

Δηλ έχω την GTX560Ti με Q6600 και εξακολουθώ να παίζω με ~40fps average - το κακό είναι ότι δεν μπορώ να παίξω κάποια παιχνίδια λόγω ότι απαιτούν 6GB RAM

4.4 TFLOPS η gtx 1060, 5.8 TFLOPS  η RX 480. Δες ποια είναι πιο δυνατή όμως στα παιχνίδια.

Η 1050ti θα είναι πιο δυνατή από την 960 που με την σειρά της είναι πιο δυνατή από την RX 460

Μα δεν ειναι. Σε καποια παιχνιδια ειναι. Και αυτο εχει να κανει με τους drivers, την μηχανη γραφικων των παιχνιδιων, το dev kit, τους προγραμματιστες και απο που τα παιρνει ο καθε tester.

εχω ένα starlet του 93 με κινητήρα 1300 κυβικά και 135 άλογα μαμά,bmw z4 δίλιτρο 150 άλογα το πατάω για πλάκα μέχρι τρίτες στα 160 περίπου,γιατί ?¨γιατί είμαι 800 κιλά και είναι 1500 κιλά,όλα έχουν να κάνουν με optimize,οι nvidia έχουν καλύτερη αξιοποίηση των flops ειδικά σε tesselation λόγο drivers? λόγο cuda ? δεν ξέρω αλλά το αποτέλεσμα μετράει

Το αποτελεσμα μετραει μονο αν ειναι σταθερο και ιδιο καθε φορα και σε ολες τις συνθηκες. Μπορει ευκολα να αλλαξει αν αλλαξει κατι απο αυτα που ανεφερα απο πανω και να εχεις αλλο αποτελεσμα. Ομοιως στο παραδειγμα σου υπαρχουν και αλλες μεταβλητες οπως η κλιμακωση του κιβωτιου, διαστασεις τροχων-ελαστικων, τριβες μεγαλυτερων φρενων, μεγαλυτερες θερμικες απωλειες λογω μεταδοσης κινησης πισω κτλ.

Παρολα αυτα η πραγματικοτητα παραμενει, οτι δηλαδη το μοτερ του ζ4 αποδιδει 15 αλογα παραπανω απο το σταρλετ. Και αν το ελαφρυνει, κοντυνει το κιβωτιο και βαλει μικροτερους τροχους με στενοτερα ελαστικα θα περασει.

Ομοιως και η 460. Μπορει να υστερει σε drivers, να εχει δυσκολοτερο dev kit, να μην την ευνοουν οι μηχανες γραφικων των παιχνιδιων ΑΛΛΑ ολα αυτα μπορουν ευκολα να μεταβληθουν.

Η αποδοση μιας καρτας μετραται σε tflops και στο παραδειγμα σου σε ιππους. Οποτε η μονη πραγματικοτητα ειναι οτι η καρτα εχει μεγαλυτερη αποδοση/δυναμη/"αλογα" απο την 1050(Ti). Τα εκαστοτε fps μπορει να μεταβαλλονται ανα περιπτωση αναλογως της μεταβολης των παραγοντων που προανεφερα (drivers, μηχανη γραφικων κτλ).

Η ενσταση μου αφορα το τροπο συνταξης σε τετοιου ειδους αρθρα που αφηνουν να εννοηθει οτι πχ η 1050(ti) ειναι δυνατοτερη μιας rx460 και αφηνουν παντα εξω την πραγματικη αποδοση, εν προκειμενω την αποδοση σε tflops. Eιναι το ιδιο αστοχα και ανοητα οσο αν εβγαινες εσυ να πεις οτι ενα σταρλετ 135 ιππων ειναι δυνατοτερο απο μια ζ4 των 150 ή ενα φορτηγο των 400.

• Like 1

4.4 TFLOPS η gtx 1060, 5.8 TFLOPS  η RX 480. Δες ποια είναι πιο δυνατή όμως στα παιχνίδια.

Η 1050ti θα είναι πιο δυνατή από την 960 που με την σειρά της είναι πιο δυνατή από την RX 460

Αυτο συμβαινει γιατι η Nvidia εχει αριστες day 1 drivers ενω η AMD οχι. Ομως η AMD σιγα σιγα βγαζει drivers που με το καιρο γινεται ολο και ποιο καλυτερη. Αν θες καλο day 1 αποδοση πας Nvidia, αν θες μακροζωια η AMD ειναι καλυτερη.

Αν δεις την 970, οταν βγηκε ηταν ποιο δυνατη απο την 290. Σημερα ομως μετα απο καμποσα drivers η 290 ειναι ποιο δυνατη.

• Like 1

Μακροζωία και κάρτες γραφικών είναι ασυμβατες λέξεις. Τις gpu τις παίρνεις για να παίξεις Τώρα. Μέχρι να γίνει το norm το dx12 ευρύ και αλλιώς οι σημερινές κάρτες για αλλαγή θα είναι...

• Like 1

Μα δεν ειναι. Σε καποια παιχνιδια ειναι. Και αυτο εχει να κανει με τους drivers, την μηχανη γραφικων των παιχνιδιων, το dev kit, τους προγραμματιστες και απο που τα παιρνει ο καθε tester.

Το αποτελεσμα μετραει μονο αν ειναι σταθερο και ιδιο καθε φορα και σε ολες τις συνθηκες. Μπορει ευκολα να αλλαξει αν αλλαξει κατι απο αυτα που ανεφερα απο πανω και να εχεις αλλο αποτελεσμα. Ομοιως στο παραδειγμα σου υπαρχουν και αλλες μεταβλητες οπως η κλιμακωση του κιβωτιου, διαστασεις τροχων-ελαστικων, τριβες μεγαλυτερων φρενων, μεγαλυτερες θερμικες απωλειες λογω μεταδοσης κινησης πισω κτλ.

Παρολα αυτα η πραγματικοτητα παραμενει, οτι δηλαδη το μοτερ του ζ4 αποδιδει 15 αλογα παραπανω απο το σταρλετ. Και αν το ελαφρυνει, κοντυνει το κιβωτιο και βαλει μικροτερους τροχους με στενοτερα ελαστικα θα περασει.

Ομοιως και η 460. Μπορει να υστερει σε drivers, να εχει δυσκολοτερο dev kit, να μην την ευνοουν οι μηχανες γραφικων των παιχνιδιων ΑΛΛΑ ολα αυτα μπορουν ευκολα να μεταβληθουν.

Η αποδοση μιας καρτας μετραται σε tflops και στο παραδειγμα σου σε ιππους. Οποτε η μονη πραγματικοτητα ειναι οτι η καρτα εχει μεγαλυτερη αποδοση/δυναμη/"αλογα" απο την 1050(Ti). Τα εκαστοτε fps μπορει να μεταβαλλονται ανα περιπτωση αναλογως της μεταβολης των παραγοντων που προανεφερα (drivers, μηχανη γραφικων κτλ).

Η ενσταση μου αφορα το τροπο συνταξης σε τετοιου ειδους αρθρα που αφηνουν να εννοηθει οτι πχ η 1050(ti) ειναι δυνατοτερη μιας rx460 και αφηνουν παντα εξω την πραγματικη αποδοση, εν προκειμενω την αποδοση σε tflops. Eιναι το ιδιο αστοχα και ανοητα οσο αν εβγαινες εσυ να πεις οτι ενα σταρλετ 135 ιππων ειναι δυνατοτερο απο μια ζ4 των 150 ή ενα φορτηγο των 400.

η δύναμη υπάρχει για την απόδοση,άρα όσο δυνατή και αν είναι μια κάρτα σημασία έχει πόσο αποδίδει,και οι drivers,dev kits,game engines δεν αλλάζουν έτσι εύκολα και ακόμα και να αλλάξουν κάποια στιγμή όταν θα γίνει αυτό οι κάρτες αυτές των 100-130 ευρώ θα μας φαίνονται στο μέλλον στα τα intel γραφικά σε δύναμη οπότε καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι μια 1050 ti είναι καλύτερη.

η σύγκριση μου με τα αμάξια αποσκοπεί στο να δείξει πως δεν μετράει μόνο η δύναμη γιατί όπως σωστά λες ένα φορτηγό των 400 ίππων δεν θα είναι το ίδιο με ένα σταρλετ η μια Ζ4 όλα είναι σχετικά μόνο που στην περίπτωση των καρτών γραφικών υπάρχει μια και μόνο χρήση τα παιχνίδια,και δεν στο πάω σε επαγγελματική χρήση γιατί σε rendering,accelerating δουλειές και τέτοια κυριαρχεί η cuda οπότε amd now way,ενώ στα αυτοκίνητα μπορείς να πεις η z4 θα είναι πιο άνετη ενώ το φορτηγό αργό μεν αλλα κάνει άλλες δουλειές.

• Like 1

???

GTX950/960 128bit

GTX750/ti 128bit

GTX650/ti 128bit

...

Τι άλλαξε δηλαδή με την 1050 σε επίπεδο τοποθέτησης στο lineup της nvidia για να αλλάξει το bus.

Υπάρχει η 1060 για 256 192 bus.

GTS 250 1GB  256 bit ( με GDDR3 ) Τότε που με κάρτα 120 ευρώ έπαιζες τα πάντα.

• Like 1

η gts 250 ήταν η 9800 gt αν θυμάμαι καλά rebranded και τα τότε παιχνίδια με την gts 250 τα έπαιζα με medium settings(crysis,far cry 2, bioshock) και δεν ξέρω για 1080P γιατί είχα 1440x900 οθόνη τότε.

και παιδιά έλεος με αυτό το bus τότε είχαμε ddr3 και ήθελες τρελό για να δεις απόδοση,η 1060 gtx έχει 8gbps μνήμη ram και η gts 250 που αναφέρουν πιο πάνω με 256 bit είχε 738mhz base που με το ddr3 σημαίνει 2x δηλαδή 1476mhz........ προφανώς δεν θες κάτι τρελό σε bits για να βγάλεις απόδοση,και η gtx 470 μου έχει 384 bit ,τι πάει να πει η 1050 είναι μιαμιση φορά πιο δυνατή και είναι 128bit,η απόδοση μετράει στην τελική

Η οποία ήταν rebrand της GeForce 9800 GTX που ήταν η δυνατότερη διαθέσιμη της σειράς 9000 τότε.

• Like 1

η gts 250 ήταν η 9800 gt αν θυμάμαι καλά rebranded και τα τότε παιχνίδια με την gts 250 τα έπαιζα με medium settings(crysis,far cry 2, bioshock) και δεν ξέρω για 1080P γιατί είχα 1440x900 οθόνη τότε.

και παιδιά έλεος με αυτό το bus τότε είχαμε ddr3 και ήθελες τρελό για να δεις απόδοση,η 1060 gtx έχει 8gbps μνήμη ram και η gts 250 που αναφέρουν πιο πάνω με 256 bit είχε 738mhz base που με το ddr3 σημαίνει 2x δηλαδή 1476mhz........ προφανώς δεν θες κάτι τρελό σε bits για να βγάλεις απόδοση,και η gtx 470 μου έχει 384 bit ,τι πάει να πει η 1050 είναι μιαμιση φορά πιο δυνατή και είναι 128bit,η απόδοση μετράει στην τελική

Ξαναδέστα λίγο.

H 250 memory Clock είχε 1100Χ2=2200, 738 ήταν το core clock.

Η 470 είχε 320bit bus και 837mhz (x4) memory.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...