thor777 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Καλησπέρα και ευχαριστώ για οποιαδήποτε βοήθεια.Είχα ανοίξει ένα παρόμοιο θέμα και παλιότερα αλλά δεν βρήκα λύση.Το πρόβλημα είναι ότι δεν θέλω κυρίως τα windows 10 (όπως φαίνεται και στο task manager) αλλά και άλλα προγράμματα να χρησιμοποιούν την σύνδεσή στο internet και να κατεβάζουν δεδομένα (π.χ. updates) όταν χρησιμοποιώ mobile internet με κάρτα sim και usb modem σε laptop (συγκεκριμένα cosmote 3G UMTS). Διότι το όριο δεδομένων είναι περιορισμένο. Ένας μου είχε πει να χρησιμοποιήσω “metered connection” αλλά αυτό δουλεύει μόνο με wifi σύνδεση. Εδώ έχει μία μέθοδο με τροποποίηση του registry ( http://www.howtogeek.com/262477/how-to-set-an-ethernet-connection-as-metered-in-windows-8-and-10/ ) αλλά σε μένα δεν έχει κάποιο αποτέλεσμα. Όταν η "τιμή" είναι 2 υποτίθεται ότι η σύνδεση μετατρέπετε σε "metered" Εγώ έβαλα την τιμή "2" σε όλα (3g / 4g / Ethernet / wifi) και στο μόνο που έχει αποτέλεσμα είναι στο wifi. Στην ουσία βάζοντας της τιμή "2" στο wifi η επιλογή "set as metered connection" πηγαίνει αυτόματα στο "on".
Dragonlordcv2002 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Αγόρασε το netlimiter και άσε τα win10 να κλαίνε 1
bromiaris Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Αγαπητέ φίλε μπορείς να κλείσεις εντελώς της ενημερώσεις… Πας στο εικονίδιο Αυτός ο υπολογιστής --> δεξί κλικ και επιλέγεις Διαχείριση --> στην αριστερή στήλη επιλέγεις Υπηρεσίες και εφαρμογές --> μετά στην κεντρική στήλη επιλέγεις Υπηρεσίες --> μετά στην ίδια μεσαία στήλη βρίσκεις και επιλέγεις το Windows Update --> στο νέο παράθυρο πατάς Διακοπή και μετά πας στον Τύπο εκκίνησης και επιλέγεις Απενεργοποιημένο --> μετά πατάς Εφαρμογή και είσαι έτοιμος. 1
thor777 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Ωραία θα έχω υπόψην μου το netlimiter. Για την ωρα οταν χρεαστεί θα δοκιμάσω να κλείσω τις ενημερώσεις απο την διαχείριση που δεν κοστίζει και τίποτα. Δεν είμαι σίγουρος όμως αν το μοναδικό service που κατεβάζει δεδομένα είναι το "windows update" γιατί οταν πάτησα την επιλογή stop με δεξί κλικ πάνω στο "windows update" στο task manager δεν σταμάτησε το κατέβασμα δεδομένων..
micos000 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Στο ίδιο site που είδες για το metered connection έχει και το παρακάτω άρθρο. Το είδες; Ιδίως προς το τέλος που λέει για το p2p update sharing. http://www.howtogeek.com/249254/how-to-stop-windows-10-from-using-so-much-data/ Επίσης, σύμφωνα με τη microsoft, το πρόβλημα είναι με τους drivers των usb dongles που θέλουν ανανέωση από τον κατασκευαστή για να περιλάβουν την καινούργια ρύθμιση για metering. Η zte ή η huawei που φαντάζομαι χρησιμοποιεί η cosmote για τις συσκευές της δε νομίζω να ασχοληθεί ιδιαίτερα με το θέμα. Μια μπακαλίστικη λύση που σκέφτηκα είναι να χρησιμοποιήσεις ένα smartphone σαν tethered device και να συνδεθείς μέσω wifi ώστε να μπορέσεις να ενεργοποιήσεις το metering. Ή αν θέλεις μπορείς να πάρεις κάτι από εδώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα