Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κολλησα ιο και αφου καθαρισα τα παντα για καποιο λογο δεν λειτουργουν αυτα τα 2 εικονιδια. Η υπολοιπη task bar δουλευει μια χαρα (προβολη εργασιων, εφαρμογες). Στα εικονιδια στην δεξια μερια, λειτουργουν μονο οσα δεν ειναι των windows. πχ ενταση ή το εικονιδιο για τα δικτυα δεν δουλευει. 

Οταν ανοιγω την διαχειριση εργασιων, δεν βλεπω καπου το task "explorer.exe" και ισως αυτο να φταιει. Δοκιμασα με shift + ctrl να το κανω restart αλλα δεν αλλαξε κατι.

Ναι εκανα και restart το pc.

nvm εκανα επαναφορα και ολα good

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αντιμετώπισα το ίδιο πρόβλημα κι εγώ στον υπολογιστή φίλου.

Το sfc /scannow δημιούργησε ένα αρχείο CBS.log 15,9ΜΒ στο οποίο αναφέρονται τα σφάλματα που εντόπισε αλλά δεν κατέστη δυνατή η επιδιόρθωσή τους.

Φυσικά είναι αδύνατο να διακρίνεις κάτι εκεί μέσα.

Σκανάρισμα με Windows Defender και Malwarebytes antimalware δεν έδωσαν κανένα αποτέλεσμα.

Δεν λειτουργεί ούτε το πλήκτρο του Κέντρου ενεργειών ούτε το πλήκτρο έναρξης (λειτουργεί μόνο με δεξί κλικ).

Δοκίμασα και αυτή τη λύση αλλά τίποτε!

Καμιά άλλη ιδέα?

Επεξ/σία από nikomas50
Δημοσ.

Για πατήστε και οι δύο WINDOWS+R και δώστε winver να δούμε ποια έκδοση είναι τα 10άρια. Η τελευταία είναι η 1607, πριν ήταν η 1511 και ποιο πριν η 1507.

https://en.wikipedia.org/wiki/Windows_10_version_history

Από την 1511 έχει διορθωθεί αυτό το πρόβλημα με το start menu και τα flyout icons στο tray (που δεν λειτουργούσαν δηλαδή).

Στην 1507 έπρεπε να κάνεις δεξί κλικ->Τερματισμός λειτουργίας->Επανεκκίνηση για να στρώσει (προσωρινά). Με τερματισμό και επανέναρξη δεν έστρωνε γιατί ο τερματισμός λειτουργεί με το fast start ενώ η επανεκκίνηση κάνει cold boot τα windows.

Δημοσ.

Ver. 1607 με τις τελευταίες ενημερώσεις εγκατεστημένες.

Σκανάρισα το δίσκο με AVG μπουτάροντας σε άλλο λειτουργικό και πάλι δε βρήκε τίποτε ύποπτο.

Δημοσ.

Τα ίδια μου έκανε κι εμένα πέρυσι αλλά από το Απρίλιο έστρωσε και δεν το ξανάκανε.

Με επανεκκίνηση δε στρώνει; Όχι τερματισμό όπως είπα πριν αλλά επανεκκίνηση,

Δημοσ.

Δε στρώνει με τίποτα!

Εγκατέστησα μια third party εφαρμογή και έλυσα προσωρινά το πρόβλημα.

Στο κέντρο ενεργειών μπαίνω έμμεσα από τις ρυθμίσεις του Windows Defender.

Ελπίζω με τις ενημερώσεις του Νοεμβρίου να λυθεί το πρόβλημα.

Δεν λύνεται ούτε με χρήση του DVD των Windows 10.

Δημοσ.

Τα 10άρια είναι από καθαρή εγκατάσταση ή έγινε upgrade από 7/8; Μου φαίνεται περίεργο να εμφανιστεί αυτό το θέμα τώρα γιατί πίστευα ότι έχει ξεπεραστεί.

Δοκίμασε με αυτό να επαναφέρεις τα κλασσικά εικονίδια στο tray (flyouts αναφέρει τα νέα, τα οποία όμως δεν ανταποκρίνονται).

Δημοσ.

Τίποτε και με αυτό.

Έχει χαθεί και η δυνατότητα δημιουργίας νέου χρήστη και έτσι δεν είναι δυνατό να ελέγξω αν το πρόβλημα θα υπάρχει και σε αυτή την περίπτωση.

Τα 10 μπήκαν με αναβάθμιση των 8.1.

Δημοσ.

Αν δώσεις στην εκτέλεση το παρακάτω;

control userpasswords2

Από εκεί μπορείς να δημιουργήσεις νέο χρήστη.

Κανέναν έλεγχο με το adwcleaner έκανες; (πέρα από το mbam).

Δημοσ.

Νομίζω είναι ένας ακόμα πονεμένος μετά από update. Μια καθαρή εγκατάσταση θα σου λύσει πολλά προβλήματα.

Τα windows θα ενεργοποιηθούν αυτόματα αν αυτό σε προβληματίζει, αρκεί να βάλεις την ίδια έκδοση.

Δημοσ.

Αν δώσεις στην εκτέλεση το παρακάτω;

control userpasswords2

Από εκεί μπορείς να δημιουργήσεις νέο χρήστη.

Κανέναν έλεγχο με το adwcleaner έκανες; (πέρα από το mbam).

Δημιούργησα νέο χρήστη αλλά και πάλι τα ίδια. Το adwcleaner βρήκε λίγα πράγματα αλλά τίποτε δε διορθώθηκε με την επανεκκίνηση.

Νομίζω είναι ένας ακόμα πονεμένος μετά από update. Μια καθαρή εγκατάσταση θα σου λύσει πολλά προβλήματα.

Τα windows θα ενεργοποιηθούν αυτόματα αν αυτό σε προβληματίζει, αρκεί να βάλεις την ίδια έκδοση.

Το θέμα είναι ότι το πρόβλημα δεν εμφανίστηκε μετά από αναβάθμιση αλλά μετά από μια σάρωση με το malwarebytes antimalware και αν θέλετε το πιστεύετε.

Δοκίμασα να κάνω και ένα πλήρες reset από το κέντρο ενεργειών με κατάργηση των εφαρμογών και διατήρηση των δεδομένων αλλά μετά από ολονύκτια διαδικασία έλαβα ωραιότατο μήνυμα που ανέφερε ότι η διαδικασία απέτυχε και ο υπολογιστής δεν υπέστη καμιά αλλαγή!

Δημοσ.

Αυτό με το malwarebytes τώρα το ανέφερες. Καμία επαναφορά δοκίμασες;

btw, ο overpower άνοιξε το thread, βρήκε τη λύση και μας το παραχώρησε (ευγενική χορηγία). :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...