TasMan Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Είμαι πολύ περίεργος τι θα ανακαλύψουν σαν επόμενο βήμα μόλις φτάσουμε το φυσικό όριο των 2-3nm. Γιατί παρακάτω αποκλείεται να πανε λόγω φυσικής! Στα 2-3nm σημαίνει 1ον ότι οι αγωγοί χωρίζονται μεταξύ τους μόνο από ένα άτομο (οπότε δεν μπορούμε να το αφαιρέσουμε γιατί οι αγωγοί πρακτικά θα επικοινωνούν) και 2ον σε τόσο μικρές κλίμακες συμβαίνουν κβαντικά φαινόμενα διαπήδησης ηλεκτρονίων (που πρακτικά σημαίνει διαρροές/βραχυκύκλωμα). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LongTom Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Είμαι πολύ περίεργος τι θα ανακαλύψουν σαν επόμενο βήμα μόλις φτάσουμε το φυσικό όριο των 2-3nm. Γιατί παρακάτω αποκλείεται να πανε λόγω φυσικής! Στα 2-3nm σημαίνει 1ον ότι οι αγωγοί χωρίζονται μεταξύ τους μόνο από ένα άτομο (οπότε δεν μπορούμε να το αφαιρέσουμε γιατί οι αγωγοί πρακτικά θα επικοινωνούν) και 2ον σε τόσο μικρές κλίμακες συμβαίνουν κβαντικά φαινόμενα διαπήδησης ηλεκτρονίων (που πρακτικά σημαίνει διαρροές/βραχυκύκλωμα). Πολύ πριν φτάσουμε εκεί θα πάμε σε εναλλακτικές σχεδιαστικές τεχνικές και μετα-υλικά. Ήδη η έρευνα έχει αποτελέσματα σε 3D τρανσίστορ(all around gates - "μέτα"-FET κ.ο.κ.), σε nanotubes, photonics SoC κ.ο.κ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makridis Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Ανακοινώθηκε ο Kirin 960 φίλε μου που σε 9 από τα δέκα κλασικά μετροπρογραμματα βγήκε πρώτος απ όλους. Πλέον αυτός είναι ο βασιλιάς στον χώρο Δύο πράγματα είναι ΒΑΣΙΚΑ σε ένα κινητό: Single Score: A10 > Kirin 960 GPU Score: A10 > Kirin 960 Δεν λέω ότι δεν είναι πολύ καλός/καλύτερος από σχεδόν όλο τον ανταγωνισμό...αλλά σίγουρα δεν είναι "ο βασιλιάς στον χώρο". Επίσης τα benchmarks όπως τα έχουν στήσει είναι παραπλανητικά (π.χ. έχουν χρησιμοποιήσει για read/write speeds την έκδοση 32gb του iphone 7, η οποία είναι κατά 4-10 φορές πιο αργή από την έκδοση με τα 128gb ή 256gb. Επίσης, οι εφαρμογές για τις οποίες παρουσιάζουν τον kirin καλύτερο του a10...wtf είναι όντως τώρα που το σκέφτομαι;;; α...μάλλον θα είναι κάτι κινεζιές που έψαξαν να βρουν προκειμένου να τους κάτσει καλά η παρουσίαση. Επαναλαμβάνω: Δεν λέω ότι δεν είναι top soc ΑΛΛΑ δεν είναι "ο βασιλιάς". Υ.Γ. Πρώην χρήστης apple. Τώρα χρήστης samsung. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickmortonzikos4 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Μπορεί ένα μυαλο εδώ, να μου εξηγήσει σε τι μας χρησιμεύουν μικρότεροι σε όγκο επεξεργαστές? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alx1 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Μπορεί ένα μυαλο εδώ, να μου εξηγήσει σε τι μας χρησιμεύουν μικρότεροι σε όγκο επεξεργαστές? Την ίδια απορία έχω κι εγώ. Γιατί δεν τους φτιάχνουν μεγαλύτερους, ώστε να ξαναδούμε κάποια στιγμή κινητά σαν αυτό?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makridis Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Μπορεί ένα μυαλο εδώ, να μου εξηγήσει σε τι μας χρησιμεύουν μικρότεροι σε όγκο επεξεργαστές? Μικρότερο μέγεθος λιθογραφίας = λιγότερο ρεύμα προς κατανάλωση = περισσότερα τρανσίστορ στον ίδιο χώρο 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dreamkiller777 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Μικρότερες θερμοκρασίες 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα