Προς το περιεχόμενο

Η Samsung είναι η πρώτη στον κόσμο που κατασκευάζει chips στα 10nm

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μια χαρά τα καταφέρνει στην κατασκευή parts. Ποιος ο λόγος να μπλέκει τώρα με το σχεδιασμό και την παραγωγή καταναλωτικών συσκευών; Ας αφήσει άλλους να το κάνουν και ας κονομάει από την προμήθεια μνημών, οθονών, επεξεργαστών κλπ.

τι λες ρε μαν... ξέρεις για ποια εταιρία μιλάς; η samsung κάνει αυτοκίνητα τανκς πυραύλους ρομποτ  ποντοπόρα πλοία και τους ψηλότερους ουρανοξύστες στον κόσμο... κ.α

και της λες να περιοριστεί μονο στο να κάνει σκατουλάκια εδώ και εκει για να τα οικονομήσει; αυτά τα κάνει περισσότερο έτσι για να έχει να παίζει... και να δοκιμάζει κάνα νέο ceo να δει πως πάει μπας και τον βάλει σε καμιά σοβαρότερη δουλειά xD

• Like 7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

https://en.wikipedia.org/wiki/TOP500#Top_10_ranking

Αν θυμάμαι καλά,ο Taihu light βασίζεται σε ARM τεχνολογία (άλλωστε γράφει,RISC based manycore chip) και είναι ο πρώτος στην κατάταξη.

Άρα μπορεί οι intel να είναι καταπληκτικοί για desktops/laptops αλλά σε mobile και πλέον σε supercomputers μάλλον την έχουν χάσει την μπάλα.

Τι σχέση έχει αυτό με την λιθογραφία;

• Like 1

• Super Moderators

Αν θυμάμαι καλά,ο Taihu light βασίζεται σε ARM τεχνολογία (άλλωστε γράφει,RISC based manycore chip) και είναι ο πρώτος στην κατάταξη.

Άρα μπορεί οι intel να είναι καταπληκτικοί για desktops/laptops αλλά σε mobile και πλέον σε supercomputers μάλλον την έχουν χάσει την μπάλα.

Καμία σχέση με αυτό που λέει ο Haldol βέβαια...

Τι σχέση έχει αυτό με την λιθογραφία;

Καμία σχέση με αυτό που λέει ο Haldol βέβαια...

Βασικά δεν έχω καταλάβει αν κράζει την intel ή την Samsung και αν ναι σε θέμα λιθογραφίας; Αν η sammy πάει στα 10 nm πριν την intel θα πρέπει να αρχίσει να ανησυχεί η δεύτερη.Ένα παραπάνω που πιστεύω πουλάνε πολύ περισσότερο οι mobile cpu παρά οι desktop και αφού πουλάνε περισσότερο οδηγούν αυτοί ουσιαστικά την εξέλιξη της τεχνολογίας . Κάπως έτσι το έχω αντιληφθεί εγώ τουλάχιστον.

Πέρασε και την intel???

Ντάξει... τους έχει όλους!!!

γιατί υπάρχει ανάπτυξη στην Intel εδώ και μια 5ετία :P 

άντε ρε sammy βγάλε εκεί επεξεργαστές με την amd στα 10nm αλα zen να γίνει χαμός στα pc.

μου πέσανε και τουμπανιάσανε τα κινητά χωρίς λόγο για marketing και έχουν αφήσει τους υπολογιστές με σχεδόν μηδενική εξέλιξη στο hardware των επεξεργαστών με τις απαιτήσεις software να ανεβαίνουν κατακόρυφα.  

γιατί υπάρχει ανάπτυξη στην Intel εδώ και μια 5ετία :P

άντε ρε sammy βγάλε εκεί επεξεργαστές με την amd στα 10nm αλα zen να γίνει χαμός στα pc.

μου πέσανε και τουμπανιάσανε τα κινητά χωρίς λόγο για marketing και έχουν αφήσει τους υπολογιστές με σχεδόν μηδενική εξέλιξη στο hardware των επεξεργαστών με τις απαιτήσεις software να ανεβαίνουν κατακόρυφα.  

Θεωρώ οτι απλά η αγορά των smartphone έχει μεγαλύτερο μερίδιο εσόδων για τις εταιρίες. Πριν λίγα χρόνια η πλειοψηφία των χρηστών τεχνολογίας προτιμούσαν να έχουν υπολογιστή παρά κινητό.

Τώρα με τα άλματα που έχει κάνει η τεχνολογία στα κινητά, κάποιος θα προτιμήσει ενα smartphone απο έναν υπολογιστή.

Δεν χρειάζεται να είσαι tech savvy για να χρησιμοποιήσεις ενα κινητό και επίσης αν παρουσιαστεί ενα πρόβλημα σχεδόν όλα λύνονται με ενα soft factory reset η ένα downgrade αν χρησιμοποιείς apple και καθάρισες.

Δυστυχώς το drive όλων των εταιριών είναι πλέον το κέρδος και όχι η καινοτομία.

Μετά το touch capacitive της toshiba που πρώτη η apple τόλμησε να χρησιμοποιήσει στα κινητά και καθιερώθηκε ως το norm πλέον, και ΙΣΩΣ το NFC, δέν νομίζω να έχει γίνει οτιδήποτε χαρακτηριστικά άξιο αναφοράς στα κινητά.

Δεν αναφέρομαι σε οθόνες και πυρήνες επεξεργαστών γιατί πολύ απλά αυτά είναι αναπόφευκτο να εξελιχθούν λόγω ζήτησης.

• Super Moderators

Βασικά δεν έχω καταλάβει αν κράζει την intel ή την Samsung και αν ναι σε θέμα λιθογραφίας; Αν η sammy πάει στα 10 nm πριν την intel θα πρέπει να αρχίσει να ανησυχεί η δεύτερη.Ένα παραπάνω που πιστεύω πουλάνε πολύ περισσότερο οι mobile cpu παρά οι desktop και αφού πουλάνε περισσότερο οδηγούν αυτοί ουσιαστικά την εξέλιξη της τεχνολογίας . Κάπως έτσι το έχω αντιληφθεί εγώ τουλάχιστον.

Απλά δες διαστάσεις των 14nm της Intel και διαστάσεις των 14nm των Samsung/GF. Δες και TSMC 20nm VS TSMC 16nm Finfet και θα καταλάβεις τι εννοεί...

τι λες ρε μαν... ξέρεις για ποια εταιρία μιλάς; η samsung κάνει αυτοκίνητα τανκς πυραύλους ρομποτ  ποντοπόρα πλοία και τους ψηλότερους ουρανοξύστες στον κόσμο... κ.α

και της λες να περιοριστεί μονο στο να κάνει σκατουλάκια εδώ και εκει για να τα οικονομήσει; αυτά τα κάνει περισσότερο έτσι για να έχει να παίζει... και να δοκιμάζει κάνα νέο ceo να δει πως πάει μπας και τον βάλει σε καμιά σοβαρότερη δουλειά xD

Δεν θέλω να είμαι μέσα στο τανκ όταν κάνει "μπούμ"!

:P

• Like 3

Αν θυμάμαι καλά ο μόνος λόγος που οι κινέζοι δεν έχουν intel είνει επειδή οι Η.Π.Α. απαγορεύσαν στην ιντελ να τους πουλήσει!(Δεν ξέρω γιατί)

Αν θυμάμαι καλά ο μόνος λόγος που οι κινέζοι δεν έχουν intel είνει επειδή οι Η.Π.Α. απαγορεύσαν στην ιντελ να τους πουλήσει!(Δεν ξέρω γιατί)

φόβοι reverse engineering.

τι να τα κανω τα 10mm αμα ο apple A9 ειναι ακομα γρηγοροτερος απο το 830 ?????

Ακομα και στο apple Α8 που το κατασκευαζαν TSMC και samsung , ο Α8 της tsmc ηταν πολυ πιο γρηγορος ....

Ανακοινώθηκε ο Kirin 960 φίλε μου που σε 9 από τα δέκα κλασικά μετροπρογραμματα βγήκε πρώτος απ όλους.

Πλέον αυτός είναι ο βασιλιάς στον χώρο

Και φυσικά τους έκαναν μεγάλο κακό........τόσο ωστε τα δικά τους supercomputer  ειναι τα ταχύτερα στον κόσμο..

Εντωμεταξύ δέν ξερω γιατι δέν θέλουν να τους δώσουν τους  intel ..... ενω ταυτοχρωνα ολη η υψηλη τεχνολογια ολης της γης ειναι μαζεμενη στην ΚΙΝΑ 

Φιλε μου ουτε εγω εχω καταλαβει το γιατι......

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...