Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα λάπτοπ της hp και σκέφτομαι να το φορμάρω. Φορμάτ δεν έχει ξανακάνει το λάπτοπ και είναι 1+ χρόνο. Λόγω γιατί καθυστερεί και για κανέναν υιό που ίσως να κρύβεται. Φοράει τα win 8.1 x64 και είναι όπως ήρθε από το κατάστημα που αγοράστηκε. Λόγω αυτού, χρειάζεται να προσέξω τίποτα για την έκδοση win που θα κατεβάσω πέρα από την έκδοση και την αρχιτεκτονική π.χ. retail κλπ ή δεν χρειάζεται?

Δημοσ.

Κατεβάζεις την ίδια έκδοση με αυτή που έχει τώρα και βάζεις το κλειδί που λογικά αναγράφεται σε αυτοκόλλητο που βρίσκεται στο κάτω μέρος του laptop.

Δημοσ.

ΑΝ ΤΟ ΛΑΠΤΟΠ ΈΧΕΙ (pre install win 8 ) ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΆΖΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ full restore f11 button

ΚΑΙ ΚΆΝΕΙ ΠΛΗΡΕΣ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ....   Η ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ windows . Settings > Change PC settings > Update and Recovery: Under the Recovery section, you will see two options: Refresh your PC without affecting your files and Remove everything and reinstall Windows

ΣΤΗΝ επανεκκινηση υπολογιστη ΚΑΙ f11 key....

• Like 1
Δημοσ.

ΑΝ ΤΟ ΛΑΠΤΟΠ ΈΧΕΙ (pre install win 8 ) ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΆΖΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ full restore f11 button

ΚΑΙ ΚΆΝΕΙ ΠΛΗΡΕΣ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ....   Η ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ windows . Settings > Change PC settings > Update and Recovery: Under the Recovery section, you will see two options: Refresh your PC without affecting your files and Remove everything and reinstall Windows

ΣΤΗΝ επανεκκινηση υπολογιστη ΚΑΙ f11 key....

Γιαυτό ρωτησα μοντελο γιατί δεν είναι σε όλα το f11

οι περισσότεροι θέλουν να κάνουν format για να ξεφορτωθούν τα άχρηστα προγράμματα που φορτώνει η κάθε εταιρία το laptop εάν κάνει restore το δεν κερδίζει κάτι

γνώμη μου φορμτατ και οχι restore τα windows τα κατεβάζεις από εδώ (γνήσια microsoft)  στα καεί το εργαλείο είτε σε φλασακι είτε σε cd  και απλά ξεκινάς to λαπτοπ σύμφωνα με την παραπάνω επιλογή και άπλα ακολουθείς τα βήματα δες και κάποιο βιντεακι δεν είναι και κάτι πολύ δύσκολο 

• Like 1
Δημοσ.

Δεν υπάρχει αυτοκόλλητο σε 8.1 προεγκατεστημένα . πες λίγο το μοντελο

Προσπάθησα να βρω το μοντέλο του laptop αλλά δεν τα κατάφερα. Υπάρχει ένα μεγάλου μήκους αυτοκόλλητο κάτω από το laptop αλλά έχει φθαρεί. Βρήκα τον εξής συνδυασμό fn+esc για τα hp laptop αλλά δεν δουλεύει. Επίσης, δεν πωλείται πλέον και δεν υπάρχει στο σκρουτζ. Αν βοηθάει, φοράει AMD A8-6410 με 8gb ram και 1 TB hdd.

οι περισσότεροι θέλουν να κάνουν format για να ξεφορτωθούν τα άχρηστα προγράμματα που φορτώνει η κάθε εταιρία το laptop εάν κάνει restore το δεν κερδίζει κάτι

γνώμη μου φορμτατ και οχι restore τα windows τα κατεβάζεις από εδώ (γνήσια microsoft)  στα καεί το εργαλείο είτε σε φλασακι είτε σε cd  και απλά ξεκινάς to λαπτοπ σύμφωνα με την παραπάνω επιλογή και άπλα ακολουθείς τα βήματα δες και κάποιο βιντεακι δεν είναι και κάτι πολύ δύσκολο 

Αυτό αποφάσισα να κάνω. Να ξαναβάλω τα windows για να ξεφορτωθώ κάποια άχρηστα προγράμματα που έχει. Επίσης, σκοπεύω να το κάνω dual boot και να μπει μαζί και λίνουξ και να φτιάξω ένα κομμάτι μόνο για τα προσωπικά μου αρχεία κρυπτογραφημένα με veracrypt. Δυστυχώς όμως υπάρχουν οι εξής ερωτήσεις:

1. Ποια διανομή λίνουξ? Opensuse or Fedora or Something Else?

2. Αν είναι το Opensuse ποια έκδοση? 13.1 ή 41.2 Leap?

Αυτό που θέλω από μία διανομή linux είναι να είναι εύκολη στη χρήση, να μου δίνει δυνατότητα για παραμετροποίηση του συστήματος και τα πακέτα του να αναβαθμίζονται σχετικά γρήγορα π.χ. 2 εβδομάδες και όχι 1+ μήνας από τότε που βγουν οι εκδόσεις για τα windows. Linux Mint έχω δουλέψει και έχω στήσει μηχανήματα με αυτό αλλά υπολείπεται στην παραμετροποίηση και ειδικά στην αναβάθμιση των πακέτων.

3. Στο TrueCrypt, ποια είναι η επιλογή για να κρυπτογραφήσεις ολόκληρο partition? Το veracrypt είναι παρακλάδι του truecrypt και ότι ισχύει για το ένα ισχύει για το άλλο. Θέλω να βάλω κρυπτογράφηση στο partition με το λειτουργικό σύστημα και στο partition με τα προσωπικά μου αρχεία.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια βοήθεια. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...