Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Τα τσακαλια προλαβαν τους κωδικους, δε πειραζει , χειροκροτουμε ομως την κινηση κι ευχομαστε τα καλυτερα στη πορεια του παιχνιδιου!

• Like 3
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έβαλα σήμερα και έπαιξα το καινούριο hot παιχνίδι που ακούει στο όνομα "A fisherman's tale". Πολύ ωραίο, έξυπνη ιδέα και όμορφα γραφικά αλλά πολύ σύντομο. Μου πήρε μόλις 1 ώρα και 20 λεπτά. Αξίζει αγορά σε εκπτώσεις ή αν σας το κάνουν δώρο. 

Επίσης τις προάλλες έστησα το dolphin VR (εξομοιωτής nintendo wii και gamecube) και έβαλα το zelda twilight princess. Ακολούθησα αυτόν τον οδηγό και δούλεψε πολύ καλά.

Τέλος σήμερα έβαλα το sansar (κλώνος του second life) , πήγα σε ένα club που είχε φτιάξει μια κοπέλα από την Αργεντινή και έπαιζε Βέρτη και Παντελίδη! Τραγουδούσε κιόλας. Έχω τραβήξει και βίντεο αν δεν με πιστεύετε, το ανεβάζω τώρα και θα το ποστάρω αργότερα!

https://photos.app.goo.gl/T8qCePZDHgfNn3kN9

Το frame rate είναι ότι ναναι γιατί gameplay μαζί με εγγραφή γονάτισε το μηχάνημα...

Επεξ/σία από kgian
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Για να μην ανοιγω νεο τοπικ καποιες πληροφοριες οποιος μπορει. Αν παρω Vr headset και εχω καλο Pc ποιες ειναι οι δυνατοτητες;

Μπορεις να παιξεις οποιο παιχνιδι θες σε VR η πρεπει να ειναι compatible

Επισης μπορεις να δεις και ταινιες με VR οπως βλεπεις 3d με nvidia 3s vision

Δημοσ.

αμα εχεις καλο pc παιζεις τα παντα.

το nvidia που λες ειναι αλλο πραγμα. 
Αν εννοεις παντως να δεις γενικα ταινιες σε 3d οπως αυτες στην TV,  ναι μπορεις!

Δημοσ.
2 ώρες πριν, therock είπε

Για να μην ανοιγω νεο τοπικ καποιες πληροφοριες οποιος μπορει. Αν παρω Vr headset και εχω καλο Pc ποιες ειναι οι δυνατοτητες;

Μπορεις να παιξεις οποιο παιχνιδι θες σε VR η πρεπει να ειναι compatible

Επισης μπορεις να δεις και ταινιες με VR οπως βλεπεις 3d με nvidia 3s vision

Θεωρητικά μπορείς να παίξεις όποιο παιχνίδι θέλεις σε Vr σε μια μεγάλη οθόνη, σαν σε μεγάλη τηλεόραση ή σε προτζέκτορα. Επίσης αρκετά παιχνίδια μπορείς να τα παίξεις και σε VR mode με διαφορετική επιτυχία ανάλογα με το παιχνίδι. Και στις 2 περιπτώσεις όμως δεν είναι αυτός ο σκοπός και οι επιδόσεις δεν είναι καλές ακόμα και σε πολύ δυνατά συστήματα, πχ i7 και 1080ti. Αν σκοπεύεις να πάρεις VR για αυτά, μην το κάνεις. 

Αυτό που είναι καταπληκτική εμπειρία είναι τα παιχνίδια που είναι φτιαγμένα αποκλειστικά για VR ή έχουν "απο την μάνα τους" υποστήριξη VR. Εκεί πραγματικα η εμπειρία είναι καταπληκτική και δεν συγκρίνεται με οτιδήποτε άλλο. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε VR παιχνίδια για όλα τα γούστα. Δεν υπάρχουν οι μεγάλοι ΑΑΑ τίτλοι, δεν υπάρχουν call of duty, Battlefield, Fifa, GTA, αλλά υπάρχουν πολλά και εθιστικά παιχνίδια. 

Ταινίες 3D μπορείς να δεις σε εικονικό σινεμά. Αν και έχω 3D projector, τις 3D ταινίες συνήθως τις βλέπω στο VR.  

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, kgian είπε

Θεωρητικά μπορείς να παίξεις όποιο παιχνίδι θέλεις σε Vr σε μια μεγάλη οθόνη, σαν σε μεγάλη τηλεόραση ή σε προτζέκτορα. Επίσης αρκετά παιχνίδια μπορείς να τα παίξεις και σε VR mode με διαφορετική επιτυχία ανάλογα με το παιχνίδι. Και στις 2 περιπτώσεις όμως δεν είναι αυτός ο σκοπός και οι επιδόσεις δεν είναι καλές ακόμα και σε πολύ δυνατά συστήματα, πχ i7 και 1080ti. Αν σκοπεύεις να πάρεις VR για αυτά, μην το κάνεις. 

Αυτό που είναι καταπληκτική εμπειρία είναι τα παιχνίδια που είναι φτιαγμένα αποκλειστικά για VR ή έχουν "απο την μάνα τους" υποστήριξη VR. Εκεί πραγματικα η εμπειρία είναι καταπληκτική και δεν συγκρίνεται με οτιδήποτε άλλο. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε VR παιχνίδια για όλα τα γούστα. Δεν υπάρχουν οι μεγάλοι ΑΑΑ τίτλοι, δεν υπάρχουν call of duty, Battlefield, Fifa, GTA, αλλά υπάρχουν πολλά και εθιστικά παιχνίδια. 

Ταινίες 3D μπορείς να δεις σε εικονικό σινεμά. Αν και έχω 3D projector, τις 3D ταινίες συνήθως τις βλέπω στο VR.  

τα ειπες καλυτερα kgian!, βασικα δεν καταλαβα καν οτι θελει να παιξει κλασσικα παιχνιδια σε VR μιας και απο default αυτο ειναι no-go!

Παντως οσο αφορα τους premium τιτλους που λες, οντως δεν υπαρχουν οι ιδιοι (σχεδον) αλλα αντιστοιχοι VR premium για καθε (σχεδον) game genre! μη νομιζει o φιλος οτι δεν υπαρχουν ιδιοι ανταξιοι τιτλοι και με κοσμο μαλιστα για Multiplayer

Επεξ/σία από pentraks
Δημοσ.

Εχω PC με 1080ti και σε πρωτη φαση ανσρωτιεμαι τι θα μπορουσα να κανω με ενα vive pro που κανει 1000αρικο σχεδον. Δε σκοπευω να παρει κατι απλα μια πρωτη επαφη με τη τεχνολογια θελω να αποκτησω

Εχω δει πχ στο youtube βιντεακια που παιζουν resident evil 7 σε VR. Αυτο ας πουμε εχει εμφυτη τη λειτουργια προγραμματισμενη

Επειτα και οσον αφορα της ταινιες τι ισχυει; εχω πχ ενα λαπτοπ που μεχρι στιγμης βλεπω οτι ψευτο3d ταινιακι εχω σε HalfSbs. Εχω δει και σινεμα και σε τηλεορασεις καλες για οταν επεφτε προμοτιον. Αλλα σαν τεχνολογια το 3d δε με εντυπωσιασε τοτε.

Τωρα με το VR εχει αλλαξει το πραμα ρωτω; παιρνεις καποιο καλο αποτελεσμα στο να βλεπεις ταινια και να εχεις αισθηση του περιβαλλοντος

Δημοσ.

Αλλο 3d αλλο VR.
Στο περιβαλλον του VR μπορεις να δεις 3D με την ιδια αισθηση που εβλεπες σε μια TV αλλα σε κινηματογραφικο μεγεθος και χωρις τα 3D γυαλια (φορας ηδη την μασκα).

To πραγμα αλλαζει εντελως οταν παιξεις ενα παιχνιδι VR, εκει εχεις αισθηση περιβαλλοντος, σα να εισαι μεσα στο παιχνιδι, σαν πραγματικοτητα. εκει ειναι η μαγεια!

Εφοσον θες να πειραματιστεις απλα παρε ενα oculus rift με τα μισα χρηματα. δε χρειαζεται να σκασεις 1000αρικο για το καλο μεν HTC, τα ιδια παιχνιδια θα παιζεις εξαλλου με τις ιδιες δυνατοτητες και μικροδιαφορες στην εικονα.

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, pentraks είπε

Αλλο 3d αλλο VR.
Στο περιβαλλον του VR μπορεις να δεις 3D με την ιδια αισθηση που εβλεπες σε μια TV αλλα σε κινηματογραφικο μεγεθος και χωρις τα 3D γυαλια (φορας ηδη την μασκα).

To πραγμα αλλαζει εντελως οταν παιξεις ενα παιχνιδι VR, εκει εχεις αισθηση περιβαλλοντος, σα να εισαι μεσα στο παιχνιδι, σαν πραγματικοτητα. εκει ειναι η μαγεια!

Εφοσον θες να πειραματιστεις απλα παρε ενα oculus rift με τα μισα χρηματα. δε χρειαζεται να σκασεις 1000αρικο για το καλο μεν HTC, τα ιδια παιχνιδια θα παιζεις εξαλλου με τις ιδιες δυνατοτητες και μικροδιαφορες στην εικονα.

Οκ αλλαζει ομως κατι στην αντιληψη του χωρου στις ταινιες? Αναγλυφο, βαθος, ξερω γω τι, η οπως το πες θα ναι σαν να βλεπες 3D σε σινεμα με το headset αντι τα γυαλια

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ελαχιστα (προς το καλυτερο φυσικα) οσο αφορα την εικονα. Το VR εξυπηρετει 3D ταινιες αλλα δεν ειναι ο σκοπος του αυτος. Αλλου δειχνει τα ωφελη του.

για να καταλαβεις περιπου, οταν θα φορας την μασκα  βρισκεσαι σε ενα εικονικο σινεμα (αναλογα με ποιο προγραμμα τρεχεις μπορεις να εισαι στο  διαστημα, σε μια κορυφη στα ιμαλαια, σε ενα δασος, σε απολυτο κενο,  αμετρητες οι επιλογες) και μπροστα σου θα εχεις μια οθονη ΟΣΟ μεγαλη η ΟΣΟ κοντα η μακρια θες μεσα στην οποια θα παιζει η 3D ταινια.  Κατι σαν inceprtion ακουγεται αλλα ετσι ειναι. Απο την στιγμη που μπορεις να ρυθμισεις μεγεθος και αποσταση φυσικα η εμπειρια ειναι πολυ διαφορετικη απ οτι εχεις συνηθισει τα 3D. Σαν ποιοτητα εικονας ομως δε θα δεις και παρα πολυ μεγαλες διαφορες, η συνολικη εμπειρια θεασης το κανει να διαφερει περισσοτερο θα ελεγα απο το κλασσικο 3D με γυαλια στην TV παρα η εικονα. Επειτα και οτι δε φορας γυαλια που κι εκει υπαρχουν διαφορες στις τεχνολογιες του 3D κι αυτο ειναι ενα υπερ.

Επεξ/σία από pentraks
Δημοσ.
5 ώρες πριν, therock είπε

Εχω PC με 1080ti και σε πρωτη φαση ανσρωτιεμαι τι θα μπορουσα να κανω με ενα vive pro που κανει 1000αρικο σχεδον. Δε σκοπευω να παρει κατι απλα μια πρωτη επαφη με τη τεχνολογια θελω να αποκτησω

Εχω δει πχ στο youtube βιντεακια που παιζουν resident evil 7 σε VR. Αυτο ας πουμε εχει εμφυτη τη λειτουργια προγραμματισμενη

Επειτα και οσον αφορα της ταινιες τι ισχυει; εχω πχ ενα λαπτοπ που μεχρι στιγμης βλεπω οτι ψευτο3d ταινιακι εχω σε HalfSbs. Εχω δει και σινεμα και σε τηλεορασεις καλες για οταν επεφτε προμοτιον. Αλλα σαν τεχνολογια το 3d δε με εντυπωσιασε τοτε.

Τωρα με το VR εχει αλλαξει το πραμα ρωτω; παιρνεις καποιο καλο αποτελεσμα στο να βλεπεις ταινια και να εχεις αισθηση του περιβαλλοντος

To vive pro κάνει 1400Ε μαζί με τα χειριστήρια. 880Ε κάνει σκέτο το headset με το οποίο δεν κάνεις (σχεδόν) τίποτα. Το resident evil είναι η περίπτωση που σου είπα να έχει"από την μάνα του" vr υποστήριξη (μόνο στο PS 4). Παιχνίδια στο pc που παίζουν και επίπεδο και VR είναι πχ to elite dangerous, project cars 1/2 , Senua's sacrifice, Xing κ.α. 

Η αίσθηση του να βλέπεις 3D ταινία στο VR είναι όπως την βλέπεις στο σινεμά με λίγο χειρότερη ανάλυση και god rays. Δεν έχει ούτε κάτι καλύτερο ούτε κάτι ιδιαίτερα χειρότερο. 

Δημοσ.
8 ώρες πριν, aliakas είπε

με λίγα λόγια η ταινία είναι 2d που την βλέπεις σε 3d περιβάλλον

αμα ειναι 3d η ταινια, 3d θα δεις! το περιβαλλον (o χωρος που βρισκεσαι οταν φορας μασκα) ειναι παντα VR οχι 3d. καμμια σχεση δεν εχει το ενα με το αλλο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...