kgian Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Έχοντας στην κατοχή μου εδώ και 2 εβδομάδες το oculus go νομίζω ήρθε η στιγμή να γράψω τις εντυπώσεις μου. Η συσκευασία είναι εξαιρετική, πολυτελής και εντυπωσιακή. Περιλαμβάνει το GO, ενα καλώδιο microUSB σύνδεσης, πανάκι καθαρισμού και χαρτούρες. Η αμερικάνικη έκδοση που εχω εγώ εχει και φορτιστή usb. H ευρωπαική λέει δεν έχει. Βάρος και όγκος αντίστοιχος με το ριφτ. Το νιώθεις πιο άβολο στην αρχή λόγω των ελαστικών λουριών που πιάνει στο κεφάλι, σε αντίθεση με το ριφτ που έχει σταθερό σκληρό λουρί. Αν όμως το ισορροπήσεις σωστά και το μάθεις λίγο μπορεί να γίνει πολύ άνετο. Στην αρχή ξενίζει όμως. Όλη η μπροστινή επιφάνεια του είναι ένα αλουμινένιο heatsink. Σε μακροχρόνια έντονη χρήση το heatsink ζεστένεται αλλά δεν μεταφέρεται η θερμότητα στο πρόσωπο ούτε κατ ελάχιστο. Οπτικά καλύτερα από το ριφτ. Φακοί με πολύ μικρές παραμορφώσεις και λίγο ψηλότερη ανάλυση. Επειδή είναι RGB και όχι pentile έχει περισσότερα subpixels και το screen door effect είναι μειωμένο. Λόγω LCD οθόνης και όχι OLED τα μαύρα δεν είναι κατάμαυρα όπως στο ριφτ αλλά και πάλι είναι πολύ καλά. Ήχος αρκετά καλός αλλά όχι τόσο δυνατός όσο του ριφτ. Τα ενσωματωμένα ηχεία θα έλεγα πως είναι ιδανικά για την φορητότητα που έχει χωρίς να είναι ευαίσθητα όπως θα ήταν ηχεία τύπου ριφτ. Επιτυχία. Αν θέλει κανείς συνδέει ακουστικά. Το GO είναι headset με 3 βαθμούς ελευθερίας. To ίδιο και το χειριστήριό του. Αυτό σημαίνει πως δεν μπορείς να έχεις ελεύθερη κίνηση στον χώρο. Επίσης έχει ένα μονό χειριστήριο το οποίο πάλι παίρνει μόνο περιστροφικά δεδομένα. Μπορώ να πω πως για τις mobile χρήσεις είναι καλύτερο έτσι. Θα γράψω παρακάτω γιατί. Γενικώς θεωρούσα πως προερχόμενος από το rift θα με περιόριζαν σημαντικά τα 3DOF. Δεν ισχύει όμως. Το χειριστήριό του θα μπορoύσε να είναι καλύτερο από την άποψη πως έχει touchpad επάνω. Θα προτιμούσα ένα μικρό joystick. Μπορείς να συνδέσεις gamepad, είτε μέσω Bluetooth, είτε με καλώδιο usb. Yp;arxei sto internet λίστα συμβατότητας. Η μπαταρία του GO διαρκεί 2-2,5 ώρες και του χειριστηρίου που παίρνει μια ΑΑ είναι από την αρχή στο 70% ακόμα. Μπορείς να το έχεις συνδεδεμένο στο ρεύμα και να φορτίζει όσο το χρησιμοποιείς ή να συνδέσεις power bank. Όσον αφορά το software μπουτάρει απευθείας στο λογισμικό της oculus. Δεν απαιτεί facebook λογαριασμό. Υπάρχουν αρκετά παιχνίδια, εμπειρίες στυλ ντοκυμαντέρ, εφαρμογές για παρακολούθηση βίντεο, όπως plex, netflix αλλά και media players για τα αρχεία του χρήστη. Επίσης έχει ενσωματωμένο browser. Στο διάστημα των 2,5 εβδομάδων που το είχα στην διάθεσή μου το χρησιμοποίησα στο σπίτι, στο γραφείο αλλά και μια εβδομάδα σε ταξίδι στο εξωτερικό. Η πρώτη εβδομάδα που το είχα στο σπίτι και στο γραφείο ήταν εβδομάδα προσαρμογής. Να βρω ποιες εφαρμογές με βολεύουν, χειρισμό, άνεση κλπ. Στην συνέχεια έφυγα ταξίδι. Είχα φορτώσει 3-4 ταινίες. Το go έχει 32 ή 64GB αποθηκευτικό χώρο. Εγώ έχω την έκδοση των 32GB. Οι ταινίες που φόρτωσα ήταν 1,5GB η κάθε μία. Στο αεροδρόμιο περιμένοντας ξεκίνησα να βλέπω ταινία. Την συνέχισα στο αεροπλάνο. Η ευκολία του go είναι τρομερή. To φοράς και ξεκινάει αμέσως. Το βγάζεις και σταματάει. Το ξαναφοράς και συνεχίζεις από εκεί που είσαι. Στο αεροπλάνο επαιξα και ένα παιχνίδι. Εκεί βλέπεις πόσο πολύ βολεύει για αυτές τις περιπτώσεις το 3DOF. Δεν θέλεις μεγάλες κινήσεις του χεριού σε στενούς χώρους. Κάθε φορά που το έβγαζα μετά από παρατεταμένη χρήση μου έκανε εντύπωση που βρισκόμουν αλλού, το headset είναι πλήρως Immersive. Στο ξενοδοχείο μπορούσα να δω ταινία από το wifi του που στρημάρεται από τον Plex server στο σπίτι μου. Επίσης είδα και 1-2 αγώνες του μουντιάλ σε γιγαντοοθόνη από τον ενσωματωμένο browser. Οι ταινίες και το βίντεο γενικά είναι καλύτερα από ότι το ριφτ. Συναντήθηκα στο Bigscreen επίσης με φίλους. Τώρα που γύρισα από το ταξίδι συνεχίζει να με βολεύει στο σπίτι γιατί δεν χρειάζεται να ανοίξω υπολογιστή για απλά πράγματα. Να δω ένα σήριαλ, μουντιάλ, κάποιο experience. Είναι απλά πολύ πιο γρήγορο και βολικό. Τέλος με ένα επιπλέον software που λέγεται ALVR μπορείς να το κάνεις να εμφανίζεται σαν steamVR headset και να παίζεις παιχνίδια VR του υπολογιστή. Φυσικά παιχνίδια που παίζονται με χειριστήριο. Δοκίμασα το project cars 2 και ήταν αρκετά καλό. Το elite dangerous μου φάνηκε ακόμα καλύτερο. Το solus project είχε αρκετή συμπίεση. To ALVR εξελίσσεται συνεχώς και πρέπει να το ξαναδοκιμάσω. Συμπερασματικά, το oculus go είναι πολύ καλοφτιαγμένο και ποιοτικό. Πιστεύω για ταξίδια είναι ιδανικότατο από όλες τις πλευρές. Για χρήση στο σπίτι απο καποιον που δεν έχει άλλο vr ή vr capable υπολογιστή θα έλεγα πως είναι επίσης εξαιρετικό και μια πολύ καλή εισαγωγή. Για εμένα που εχω πλήρες Vr σύστημα είναι ένα ωραίο παιχνίδι που εχει την θέση του. Είναι πολυτέλεια αλλά σίγουρα δεν είναι άχρηστο. Το αγόρασα 200Ε σφραγισμένο. Η τιμή του είναι στην αμερική και 219Ε στην ευρώπη+μεταφορικά amazon. Σε αυτά τα χρήματα παίρνει κανείς στην αμερική mixed reality headset. Το go προσφέρει μέρος της full VR εμπειρίας αλλά έχει την φορητότητα και ένα καλογυαλισμένο και προσεγμένο σύνολο, τόσο σε επίπεδο hardware όσο και software. Ότι απορίες ρωτάτε. Επεξ/σία 25 Ιουνίου 2018 από kgian 2 2
ariskard Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους. Περιμένω αύριο το νέο HP headset (έγινε άμεση αντικατάσταση του ελαττωματικού στο bestbuy) και ελπίζω αυτή τη φορά όλα να λειτουργούν σωστά. Στο μεταξύ αρχίζω να σκέφτομαι τις πρώτες αγορές, διαβάζοντας όσα έχουν γραφτεί στις προηγούμενες 81 σελίδες, έχω καταλήξει στα εξής: Gorn (15 ευρώ στο steam store) Dreadhalls (7 ευρώ στο steam store) Serious sam VR 1st encounter (9 ευρώ στο steam store) Talos Principle VR (19 ευρώ στο steam store) Onward (14 ευρώ στο steam store) POLLEN (10 ευρώ στο steam store) Solus Project (10 ευρώ στο steam store) Obduction (12 ευρώ στο steam store) Xing: the land beyond (12 ευρώ στο steam store) House of the dying sun (8 ευρώ στο steam store) Sports Bar VR (10 ευρώ στο steam store) συν το Skyrim VR Σίγουρα δε θα πάρω όλα αυτά άμεσα, οπότε θα ήθελα τη γνώμη σας για το σε ποια να δώσω προτεραιότητα. Επίσης, όποια καταλήξω, θα τα ψάξω και σε kinguin κλπ για καλύτερες τιμές. Τέλος, όποια άλλη πρόταση υπάρχει είναι καλοδεχούμενη Επεξ/σία 25 Ιουνίου 2018 από ariskard
kgian Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Dreadhalls παλιό αλλά πολύ καλό και τρομακτικό. Έχε υπόψιν τα τρομακτικά στο VR κάποιες φορές είναι υπερβολικά και δεν τα αντέχεις. Talos principle, solus project, Xing και skyrim ψηφίζω με 1000. Μεγάλα και καλά single player παιχνίδια. Onward κλασσική αξία στα multiplayer. Sports bar είναι ωραίο για χαβαλέ με παρέα αλλά θέλει φίλους αλλιώς δεν είναι πρώτης γραμμής. ΗοTDS το είχα δοκιμάσει, δεν με ξετρέλανε. Gorn ωραίο για χαβαλέ αλλά δεν ξέρω πόσες ώρες μπορείς να επενδύσεις. Serious sam τα 2 κ 3 καλύτερα. Obduction λένε έχει πρόβλημα επιδόσεων. Δεν το ε΄χω δοκιμάσει. Pollen δεν έχω άποψη. Όταν το πάρεις στείλε ΠΜ να γίνουμε φίλοι στο steam να πάιξουμε κανένα μαζί. Α, και απο δωρεάν κατέβασε από steam bigscreen beta και vrchat. Επίσης superhot vr είναι κλασσικό.
ariskard Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Κοίταζα reviews κλπ στο youtube την τελευταία ώρα και έχω μάλλον καταλήξει στα Pollen, Talos και Solus Project. Το Xing φάνηκε κι αυτό καλό, οπότε στα υπόψη για το μέλλον. Τα Serious sam από ότι είδα είναι fast paced και με κύματα εχθρών, δεν ξέρω πόσο θα με κρατήσει. Νομίζω προτιμώ πιο casual και με ιστορία single player παιχνίδια. Αφότου παραλάβω και όλα είναι καλά (χωρίς hardware προβλήματα), κάνω τις αγορές και μπαίνω και discord κλπ να μιλάμε πιο άμεσα
bloodraven Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Προσφορά το Eagle flight στα 9€ για οποιον ενδιαφέρεται, https://www.humblebundle.com/store/eagle-flight
kgian Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Moss https://store.steampowered.com/app/846470/Moss/ Καραπαιχνιδάρα μιλάμε. Τι γραφικάρες είναι αυτές!
pentraks Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 μεγαλωνει οσο παει η VR κοινοτητα!!!!! ετσι!!!!!!!!!!! Οπως παντα κατατοπιστικος ο kgian! Σας περιμενουμε στο discord channel για να κανονιζουμε αμεσα multiplayer games.. @kgian εξαιρετικη η παρουσιαση του GO. Κελεπουρι ειναι τελικα και αριστη εισαγωγη στο VR σε σχεση με τα ημιμετρα κινητα και τα ψευτoVR headsets του σωρου.
mastixas Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 Τσίμπησα το stand out vr https://store.steampowered.com/app/748370/STAND_OUT__VR_Battle_Royale/ Το έχει κανείς; Επίσης ψάχνω να προεκτείνω το HMD του ριφτ με καλώδια κ έχω πελαγωσει. Έχει κάποιος να προτείνει από εμπειρία;
kgian Δημοσ. 28 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2018 Το stand out το έχω εγώ. Να παίξουμε! Καλωδια δες εδώ τα recommended από την oculus https://www.oculus.com/blog/oculus-roomscale-extra-equipment/ 1
mastixas Δημοσ. 28 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, kgian είπε Το stand out το έχω εγώ. Να παίξουμε! Καλωδια δες εδώ τα recommended από την oculus https://www.oculus.com/blog/oculus-roomscale-extra-equipment/ Ευχαριστως! Θα τα πουμε discord! Σχετικα με τα καλωδια, εβλεπα ενα βιντεο και πανω που ημουν ετοιμος να τα παραγγειλω, διαβασα comments. Σε καποιους δεν δουλεψαν.Q edit: μολις τσεκαρα την προεκταση που προτείνει η Oculus εδω https://www.amazon.co.uk/Monoprice-Commercial-Premium-Female-Extension/dp/B0045532LU/ref=cm_cr_arp_d_product_top?ie=UTF8 και.. προβλημα. Σε ενα review απο κατω του τυπου δεν του δουλεψε. Πραγματικα δεν ξερω τί να παραγγειλω. Επεξ/σία 28 Ιουνίου 2018 από mastixas
mastixas Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 Πολύ διασκεδαστικό το Stand Out σημερα επαιξα αρκετα! Ομως και το Onward μου αφησε πολυ καλες εντυπωσεις παίζοντας με τον φίλο kgian. Στην αρχη μπηκαμε με κατι ξενους αλανια να την λενε στο δικο μας που πεταει το ταμπλετ κατω καθε φορα (pooping tablets ελεγε o ξενος) αλλα μετα οι δυο μας και με botακια αντιπαλους κατεληξα να κανω ηρωικη εξοδο προς το ελικοπτερο διαφυγης με τον kgian να μενει απο πυρομαχικα, εγω να του πεταω δικα μου αλλα διαφορετικου οπλου, εκεινος να προσπαθει να βαλει τον γεμιστηρα ενω εγω το καλυπτα - να μην μπαινει με τιποτα - να μαζευει οπλα απο το πατωμα και εγω καταλαθος να κραταω τη συριγγα αντι το πιστόλι.. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ. 1
kgian Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 Ωραία περάσαμε! TheWaveVR από το oculus home. Μάλλον κάπως έτσι είναι όταν παίρνεις ναρκωτικά. Νομίζω μπορούμε να τα κάνουμε και παρέα. Κατεβάστε!
demmian Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 https://www.oculus.com/marvel-powers-united-vr/ εδω θα πεσει pre order!! το περιμενω πως και πως, απλα ελπιζω να εχει κ single player της προκοπης
pentraks Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 5 λεπτά πριν, demmian είπε https://www.oculus.com/marvel-powers-united-vr/ εδω θα πεσει pre order!! το περιμενω πως και πως, απλα ελπιζω να εχει κ single player της προκοπης NAI!!!! αλλα εγω που γουσταρω iron man, παιζει κατι? χαχαχαχα 14 ώρες πριν, mastixas είπε Πολύ διασκεδαστικό το Stand Out σημερα επαιξα αρκετα! Ομως και το Onward μου αφησε πολυ καλες εντυπωσεις παίζοντας με τον φίλο kgian. Στην αρχη μπηκαμε με κατι ξενους αλανια να την λενε στο δικο μας που πεταει το ταμπλετ κατω καθε φορα (pooping tablets ελεγε o ξενος) αλλα μετα οι δυο μας και με botακια αντιπαλους κατεληξα να κανω ηρωικη εξοδο προς το ελικοπτερο διαφυγης με τον kgian να μενει απο πυρομαχικα, εγω να του πεταω δικα μου αλλα διαφορετικου οπλου, εκεινος να προσπαθει να βαλει τον γεμιστηρα ενω εγω το καλυπτα - να μην μπαινει με τιποτα - να μαζευει οπλα απο το πατωμα και εγω καταλαθος να κραταω τη συριγγα αντι το πιστόλι.. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ. Αααα δε σε πηγε στα καλα, τα μπαρακια του VR chat για.... κυνηγι!
demmian Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 εδω εχει κατι ακυρους, δεν θα εχει iron man?? βασικα το ελπιζω γτ και εγω ειμαι φαν.. Στις 27/6/2018 στις 10:44 ΜΜ, mastixas είπε Τσίμπησα το stand out vr https://store.steampowered.com/app/748370/STAND_OUT__VR_Battle_Royale/ Το έχει κανείς; Επίσης ψάχνω να προεκτείνω το HMD του ριφτ με καλώδια κ έχω πελαγωσει. Έχει κάποιος να προτείνει από εμπειρία; για καλωδιο θα σου πω εγω που δοκιμασα αρκετα.. στειλα πισω στο αμαζον αρκετα απο αυτα.. πιο πιθανο ειναι να παιξει το αμαζον basics μεχρι 1,8 μετρα. οτι αλλο δοκιμασα πανω απο 2 μετρα, οοοοολων των εταιρειων δεν εκανε δουλεια. τελικα, το αμαζον 1,8μ, αφου το πρωτο δεν εκανε κ το εστειλα πισω, το δευτερο επαιξε κομπλε. αλλαξα κοντα στα 10 καλωδια απο διαφορετικες εταιρειες 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα