meloku Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2018 Και εγώ σε μικρό χώρο με τους αισθητήρες διαγώνια παιζω. Τους έχω ανεβάσει ψηλά στους τοίχους (περίπου στα 2 μέτρα ύψος...με απλά γαντζακια μπάνιου) και μπορώ άνετα να γυρίζω 360 μοίρες χωρίς να έχει πρόβλημα το tracking. Χρειάστηκα 2 επεκτάσεις USB 5μετρες που μαζί με το αρχικό καλώδιο των αισθητήρων έφτανε μια χαρά. Στο setup θα σου πει λογικά ότι οι αισθητήρες είναι πολύ μακριά μεταξύ τους, αλλά απλά αγνόησε το. Το tracking από ψηλά βοηθάει και σε παιχνίδια που θέλουν σκύψιμο (dead and buried κλπ).
noFEARgr Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Kαλησπερα στην παρεα , θα ηθελα να μου απαντησει καποιος σε μερικες ερωτησεις που εχω καθως σκεφτομαι και γω στην αγορα του oculus rift Αρχικα αντεικειμενικα πιστευετε αξιζει η αγορα του το 2018 στα 430 ευρω ; Μηπως θα ηταν καλυτερα να περιμενει κανεις για την επομενης γενιας headset ? Επισης ενα απο τα μεγαλυτερα μου παραπονα ειναι το λεγομενο screen door effect , καθως εχω το gear vr της samsung μαζι με ενα s8+ και ειναι αρκετα εντονο. Πως ειναι τα πραγματα με το oculus rift ? Eιχα παιξει και με το playstation vr και εκει το φαινομενο ειναι σχεδον ανυπαρκτο. Επισης το gear vr μου προκαλει σε ενα βαθμο motion sickness ενω με το playstion vr δεν ειχα κανενα θεμα. Λογικα φταιει που ειναι 60hz η οθονη αλλα θα ηθελα και την γνωμη σας πανω στο θεμα. Και μια τελευταια διευκρινιστικη ερωτηση , ξερω οτι με το htc vive μπορεις να κινησε ελευθερα στον χωρο σου και να εχει αμεσω αποτελεσμα και στον εικονικο . Να φανταστω κατι αντιστοιχο γινεται και με τους αισθητηρες του rift ? Eυχαριστω για τον χρονο σας ! Επεξ/σία 25 Φεβρουαρίου 2018 από noFEARgr
kgian Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2018 1 ώρα πριν, noFEARgr είπε Kαλησπερα στην παρεα , θα ηθελα να μου απαντησει καποιος σε μερικες ερωτησεις που εχω καθως σκεφτομαι και γω στην αγορα του oculus rift Αρχικα αντεικειμενικα πιστευετε αξιζει η αγορα του το 2018 στα 430 ευρω ; Μηπως θα ηταν καλυτερα να περιμενει κανεις για την επομενης γενιας headset ? Επισης ενα απο τα μεγαλυτερα μου παραπονα ειναι το λεγομενο screen door effect , καθως εχω το gear vr της samsung μαζι με ενα s8+ και ειναι αρκετα εντονο. Πως ειναι τα πραγματα με το oculus rift ? Eιχα παιξει και με το playstation vr και εκει το φαινομενο ειναι σχεδον ανυπαρκτο. Επισης το gear vr μου προκαλει σε ενα βαθμο motion sickness ενω με το playstion vr δεν ειχα κανενα θεμα. Λογικα φταιει που ειναι 60hz η οθονη αλλα θα ηθελα και την γνωμη σας πανω στο θεμα. Και μια τελευταια διευκρινιστικη ερωτηση , ξερω οτι με το htc vive μπορεις να κινησε ελευθερα στον χωρο σου και να εχει αμεσω αποτελεσμα και στον εικονικο . Να φανταστω κατι αντιστοιχο γινεται και με τους αισθητηρες του rift ? Eυχαριστω για τον χρονο σας ! Πιστεύω αξίζει η αγορά του στα 430€. Είναι ένα πλήρες αξιοπρεπέστατο πακέτο, με πολύ καλά παιχνίδια πλέον και αρκετά καλή ποιότητα κατασκευής. SDE υπάρχει αλλά για εμένα όταν αρχίζεις και παίζεις δεν βλέπεις τίποτα. Τώρα τι να σου πω, είναι προσωπικό το θέμα . Motion sickness μπορεί να συμβεί με οποιοδήποτε headset αλλά συνηθίζεται και περνάει μετά από λίγο καιρό. με το rift όπως και με το vive μπορείς να κινείσαι ελεύθερα στον χώρο, το λεγόμενο room scale. 1
meloku Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2018 Screen door effect υπάρχει, αλλά όταν είσαι μέσα σε κάποιο game ή experience το ξεχνάς εντελώς. Για να είμαι ειλικρινής με βολεύει κιόλας που υπάρχει γιατί μπορώ να λοξοκοιτάξω κάτι στο κινητό μου στα γρήγορα χωρίς να χρειαστεί να βγάλω τη μάσκα. Προφανώς μπορείς να κινείσαι στον χώρο και με Rift και με Vive, απλά αν μιλάμε για χώρο μεγαλύτερο από 2,5x2,5 θα χρειαστείς λογικά και 3ο sensor. Όσο αφορά το motion sickness, προσωπικά δεν το αντιμετώπισα σχεδόν ποτε. Ούτε καν σε roller coasters (καθιστός) ή σε space flight simulations όπως το Elite Dangerous. Ακόμα και αυτό το λίγο πάντως με τον καιρό το συνηθίζεις.
giorgos147 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, meloku είπε Screen door effect υπάρχει, αλλά όταν είσαι μέσα σε κάποιο game ή experience το ξεχνάς εντελώς. Για να είμαι ειλικρινής με βολεύει κιόλας που υπάρχει γιατί μπορώ να λοξοκοιτάξω κάτι στο κινητό μου στα γρήγορα χωρίς να χρειαστεί να βγάλω τη μάσκα. Το SDE δεν είναι αυτό που περιγράφεις παραπάνω. SDE ορίζεται το "διακριτό" κενό που υπάρχει μεταξύ των Pixels. Πιθανολογώ πως θα μπερδεύτηκες. Προσωπικά το SDE πάντως, δεν καταφέρνω να ξεχάσω ότι υπάρχει. Αλλά σίγουρα μετά από ένα σημείο γίνεται λιγότερο "κουραστικό". Εσύ απαντάς για το light leaking, το οποίο προσωπικά δε με απασχολεί καθόλου. Επεξ/σία 25 Φεβρουαρίου 2018 από giorgos147
kgian Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2018 Το nose gap μπορώ να πω πως το βρίσκω και χρήσιμο. Μπορωνα τσεκάρω στα γρήγορα την θέση μου, την. Τα, το πληκτρολόγιο κλπ. Όταν κοιτάζω το παιχνίδι δεν το βλέπω καθόλου. Άσε που μπορεί κανείς να παίζει σε σκοτάδι αν τον ενοχλεί. Το screen door effect προσωπικά δεν με ενοχλεί καθόλου. Όσον αφορά τα γραφικά Θα έλεγα πως σε περιπτώσεις είναι εξαιρετικά.
meloku Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2018 My bad... για κάποιο λόγο θεωρούσα το nose gap ότι ήταν αυτό που ενοχλούσε κόσμο, αλλά το ξεχνούσαν μόλις εστιάζανε στο παιχνίδι το ίδιο. Το (κανονικό) SDE το έχω παρατηρήσει και εγώ κατά καιρούς, αλλά πραγματικά δεν μειώνει την εμπειρία παρά ελάχιστα. Απλά μου θυμίζει πως η ανάλυση έχει ακόμα αρκετά βήματα να κάνει.
aliakas Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2018 η κουκκίδα πάντα θα υπαρχει όμως παρολαυτα το λιγότερο που με ενοχλεί στο vr είναι το SDE
kgian Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2018 Θα μπει κανεις να παιξουμε τιποτα σήμερα;
zio10 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2018 Στις 23/2/2018 στις 8:17 ΜΜ, ariskard είπε ...Κατατοπιστικότατος. Σε ευχαριστώ Θα εκτιμούσα και το input από κάποιον που όπως είπες έχει παρόμοιο setup με αυτό που θα έχω, ώστε να ξέρω αν χρειάζεται να παραγγείλω και τον τρίτο αισθητήρα. Κατά τα άλλα.. μάλλον θα μπω στην παρέα του occulus από ότι φαίνεται. Νομίζω στα 320 από amazon.com είναι καλά και λογικά δύσκολα θα πέσει κι άλλο άμεσα η τιμή Είδες τι μεταφορικά και τελωνείο έχει; Κοντά 200€ ακόμα! Ή θα στο στείλει κάποιος από κει;
ariskard Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2018 Καλημέρα Έχω Αμερικανό συνάδελφο που θα το παραγγείλει με prime και μηδέν μεταφορικά 1
kgian Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2018 5 λεπτά πριν, ariskard είπε Καλημέρα Έχω Αμερικανό συνάδελφο που θα το παραγγείλει με prime και μηδέν μεταφορικά Τότε πάρε και τον τρίτο αισθητήρα πακέτο να τελειώνεις.
stonestef Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2018 Να επισημάνω κάτι στους φίλους που ετοιμάζονται για αγορά rift. Εγώ είμαι πολύ ικανοποιημένος από την αγορά που έχω κάνει, ούτε με motion sickness είχα ποτέ θέμα, ούτε το SDE με ενόχλησε ποτέ, αγοράζω συχνά παιχνίδια για να στηρίξω και γενικά το θεωρώ ό,τι καλύτερο μπορούσα να αγοράσω όσον αφορά το vr. Τα επιχειρήματα που παρέθεσε ο kgian στην προηγούμενη σελίδα υπέρ του rift ισχύουν. Η συμβουλή που έχω να δώσω σε όσους ετοιμάζεστε να το αγοράσετε είναι να έχετε διαρρυθμίσει τον χώρο ώστε να είναι βολικό το να βάλετε το rift και να καείτε χωρίς να θεωρείται αγγαρεία. Μιλάμε για ένα επιπλέον αξεσουάρ με κάποια έξτρα καλώδια τα οποία θα προστεθούν στο setup σας. Αυτό το λάθος έχω κάνει εγώ, δεν έχω φτιάξει σωστά τον χώρο μου και είναι πολλά τα έξτρα βήματα που πρέπει να κάνω κάθε φορά που θέλω να το βάλω και καταλήγω αντί για το rift να παίζω απλά rocket league. Θα είμαι στη δουλειά και θα ανυπομονώ να γυρίσω σπίτι για να δοκιμάσω κάποιο παιχνίδι ή κάποια εφαρμογή στο rift και τελικά όταν κάτσω στο pc θα βαριέμαι να μπλέκω με τα καλώδια και δεν θα ασχοληθώ καθόλου. Το ότι θα μείνετε ικανοποιημένοι από το ίδιο το rift είναι σίγουρο, απλά κοιτάξτε να το κάνετε μία χαλαρή εμπειρία που δεν θα χρειάζεται δεύτερη σκέψη, μάθετε από τα λάθη μου! 2
kgian Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2018 Σωστά τα παραπάνω. Εγώ έχω τους αισθητήρες σταθερούς τοποθετημένους στον τοίχο και τα καλώδια ωραία τακτοποιημένα. Επίσης έχω επέκταση καλωδίων για το usb και hdmi του rift για να μην σκύβω πίσω από το PC. Απο εκεί και πέρα το rift το φυλάω στο κουτί του και το βγάζω να παίξω.
kgian Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 Και ένα βιντεάκι για τους καινούριους φίλους που λέει μερικά tips για την σωστή θέση των sensors. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα