demmian Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 Παιδιά , κάποιος που έχει κ 3ο αισθητήρα, μέχρι πόσα μέτρα καλώδιο USB μπορώ να του βάλω χωρίς να έχει πρόβλημα; Θέλω να βάλω κ 3ο sensor, αλλά να τον πάω γύρω γύρω από τοίχο να μην είναι στη μέση του δωματίου. Υπολογίζω κάνα 9-10 μέτρα σίγουρα. Θα χρησιμοποιηθούν 2 προεκτάσεις των 5 μέτρων. Θα δουλέψει λέτε;
kgian Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 Έχω 2 αισθητήρες με 10μετρες προεκτάσεις. Στον ένα έχω ένα καλώδιο usb3 10μετρο active. Στον άλλο έχω ένα 5μετρο usb3 active και το 5μετρο που δίνουν μαζί με τον αισθητήρα που είναι usb2 active. Και οι δυο δουλεύουν άψογα. Γενικά θα πρότεινα να χρησιμοποιήσεις το καλώδιο που θα σου στείλουν με τον τρίτο μαζί με ένα άλλο αντίστοιχο active καλώδιο. 1
demmian Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 21 λεπτά πριν, kgian είπε Έχω 2 αισθητήρες με 10μετρες προεκτάσεις. Στον ένα έχω ένα καλώδιο usb3 10μετρο active. Στον άλλο έχω ένα 5μετρο usb3 active και το 5μετρο που δίνουν μαζί με τον αισθητήρα που είναι usb2 active. Και οι δυο δουλεύουν άψογα. Γενικά θα πρότεινα να χρησιμοποιήσεις το καλώδιο που θα σου στείλουν με τον τρίτο μαζί με ένα άλλο αντίστοιχο active καλώδιο. Κώστα ευχαριστώ. Ναι, έτσι θα το κάνω κ γω. Θα μου τον στείλει ένας φίλος από Αγγλία σε λίγες μέρες .
ariskard Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 Καλησπέρα σε όλους. Σκέφτομαι να μπω κι εγώ στον κόσμο του VR και χρειάζομαι τα "φώτα" και τις εμπειρίες σας. Είμαι μεταξύ occulus rift και Lenovo explorer ή Dell Visor (τα δύο τελευταία μου φαίνονται δελεαστικά πέρα από την τιμή και για το ότι δε χρειάζονται εξωτερικούς αισθητήρες για το room scaling). Επίσης, κάπου διάβασα (φήμη προφανώς) ότι ενδέχεται μελλοντικά να "ανοίξουν" VR δυνατότητες στο XBOX One X και σκέφτομαι ότι λογικά το occulus δε θα υποστηρίζεται (μόνο και μόνο το ότι χρειάζεται 4 usb 3 θύρες καθιστά την εγκατάστασή του αδύνατη στην κονσόλα). Έχει κάποιος άποψη για τα θετικά και αρνητικά του καθενός και τι τελικά αποτελεί την καλύτερη επιλογή; Η αγορά θα γίνει από Αμερικάνικο Amazon https://www.amazon.com/Oculus-Touch-Virtual-Reality-System-pc/dp/B073X8N1YW/ref=pd_sbs_147_10?_encoding=UTF8&pd_rd_i=B073X8N1YW&pd_rd_r=V5YCM25FT3T34JAAEGMD&pd_rd_w=qikC5&pd_rd_wg=NUrAs&refRID=V5YCM25FT3T34JAAEGMD&th=1 https://www.amazon.com/Lenovo-Explorer-Wireless-Controllers-G0A20002WW/dp/B0764GKZ15/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1519199584&sr=8-2&keywords=lenovo+explorer https://www.amazon.com/Dell-Virtual-Reality-Controllers-Compatible/dp/B077R65C4D/ref=pd_sbs_147_1?_encoding=UTF8&pd_rd_i=B077R65C4D&pd_rd_r=V5YCM25FT3T34JAAEGMD&pd_rd_w=qikC5&pd_rd_wg=NUrAs&psc=1&refRID=V5YCM25FT3T34JAAEGMD
kgian Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 3 ώρες πριν, ariskard είπε Καλησπέρα σε όλους. Σκέφτομαι να μπω κι εγώ στον κόσμο του VR και χρειάζομαι τα "φώτα" και τις εμπειρίες σας. Είμαι μεταξύ occulus rift και Lenovo explorer ή Dell Visor (τα δύο τελευταία μου φαίνονται δελεαστικά πέρα από την τιμή και για το ότι δε χρειάζονται εξωτερικούς αισθητήρες για το room scaling). Επίσης, κάπου διάβασα (φήμη προφανώς) ότι ενδέχεται μελλοντικά να "ανοίξουν" VR δυνατότητες στο XBOX One X και σκέφτομαι ότι λογικά το occulus δε θα υποστηρίζεται (μόνο και μόνο το ότι χρειάζεται 4 usb 3 θύρες καθιστά την εγκατάστασή του αδύνατη στην κονσόλα). Έχει κάποιος άποψη για τα θετικά και αρνητικά του καθενός και τι τελικά αποτελεί την καλύτερη επιλογή; Η αγορά θα γίνει από Αμερικάνικο Amazon https://www.amazon.com/Oculus-Touch-Virtual-Reality-System-pc/dp/B073X8N1YW/ref=pd_sbs_147_10?_encoding=UTF8&pd_rd_i=B073X8N1YW&pd_rd_r=V5YCM25FT3T34JAAEGMD&pd_rd_w=qikC5&pd_rd_wg=NUrAs&refRID=V5YCM25FT3T34JAAEGMD&th=1 https://www.amazon.com/Lenovo-Explorer-Wireless-Controllers-G0A20002WW/dp/B0764GKZ15/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1519199584&sr=8-2&keywords=lenovo+explorer https://www.amazon.com/Dell-Virtual-Reality-Controllers-Compatible/dp/B077R65C4D/ref=pd_sbs_147_1?_encoding=UTF8&pd_rd_i=B077R65C4D&pd_rd_r=V5YCM25FT3T34JAAEGMD&pd_rd_w=qikC5&pd_rd_wg=NUrAs&psc=1&refRID=V5YCM25FT3T34JAAEGMD Κοιτά, σχεδόν όλοι εδώ μέσα έχουμε το rift. Προσωπικά δεν έχω δοκιμάσει κάποιο άλλο, ούτε το vive, ούτε κάποιο mixed reality. Αυτό που μπορώ να σου πω για το rift, είναι πως είναι πολύ άνετο και ξεκούραστο για πολύωρη χρήση, έχει εξαιρετικά ακουστικά και μικρόφωνο ενσωματωμένα (πράγμα πολύ σημαντικό όσο και αν δεν το φαντάζεσαι) και τα καλύτερα χειριστήρια που υπάρχουν. Επίσης έχει εξαιρετική εμπειρία χρήσης με το dash. Φαντάσου πως σήμερα ήμουν σε επικοινωνία με τον developer του eleven table tennis. Είχα λοιπόν το παράθυρο του discord μέσα στο παιχνίδι που έπαιζα πάνω από το κεφάλι μου και κοίταζα ποτέ θα απαντήσει. Αυτό δεν γίνεται με κανένα άλλο headset, ούτε με hack ούτε με τίποτα. Γενικώς η Oculus στο θέμα του software είναι πολύ μπροστά. Επίσης το rift ειναι το μόνο που υποστηρίζει ASW για να παίζει σε πιο αδ6ναμα συστήματά. Οσον αφορά τα mixed reality γενικά, έχουν λίγο μεγαλύτερη ανάλυση αλλά από ότι έχω διαβάσει στην πράξη δεν υπάρχει καμία διαφορά. Επειδή είναι πιο φτηνό κατασκευές έχουν χειρότερα panels και φακούς, δεν έχουν και ρύθμιση για την απόσταση ανάμεσα στα μάτια και το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι πολύ καλό. Η έλλειψη μικροφώνου και ακουστικών είναι σημαντική γιατί στην πράξη πρέπει να βάζεις βγάζεις αρκετά συχνά το headset. Άμα έχεις λοιπόν να τοποθετήσεις ξανά και τα ακουστικά σου την δίνει. Πολλά παιχνίδια δεν είναι optimized για τα χειριστήρια των mixed reality για τον απλούστατο λόγο ότι το market share είναι χαμηλό και δεν ασχολούνται να τα δοκιμάσουν. 2-3 παιδιά από εδώ μέσα που έχουν πάρει mixed reality δεν έχουν γράψει εντυπώσεις. Τα μειονεκτήματα του rift; Κάποιοι λένε το usb. Προσωπικά δεν με πειράζει γατί έχω αρκετές θύρες και έχω τρόπο να κατευθύνω τα καλώδια.
demmian Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 αυτο με το dash και τα παραθυρα που λες ρε κωστα in game, δεν το εχω βρει. δεν ειχα κ πολυ χρονο να το ψαξω αλλα 5 λεπτα που κοιταξα δεν καταλαβα πως γινεται. εχεις κανα λινκ να το δω , ή απλες οδηγιες?
kgian Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 Για αρχή δες στις ρυθμίσεις του oculus αν έχεις ενεργοποιήσει το Public test channel για να πάρεις το καινούριο home με το dash. Στην συνέχεια απλά πατάς το κουμπί του oculus στο χειριστήριο (το δεξι πλακέ), πας στο desktop σου, ανοίγεις το πληκτρολογιο απο το μικρό κουμπάκι κάτω δεξιά στο παράθυρο και γράφεις ότι θέλεις.
ariskard Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) @kgian, σε ευχαριστώ για την απάντηση, επιβεβαίωσες εν μέρει κάποια πράγματα που είχα στο μυαλό μου, κυρίως για την ποιότητα των φακών των mixed reality. Θα ήταν ευπρόσδεκτη βέβαια και η άποψη ενός από τους κατόχους. Τείνω προς το rift λοιπόν (σκέφτηκα προς στιγμήν το psvr ως πιο "βολική" λύση και γιατί φαίνεται τα παιχνίδια του να είναι αρκετά optimized, αλλά νομίζω τα αρνητικά του, κυρίως λόγω περιορισμών του hardware είναι deal breaker)... Με τους δύο αισθητήρες που έχει στη συσκευασία, τι "χάνω" στην πράξη; το να γυρίσω πχ το κεφάλι μου (με το σώμα) 360 μοίρες είναι εφικτό; Επίσης, επειδή δεν έχω καταλάβει τι ισχύει, η κίνηση στο χώρο μέσα στα παιχνίδια γίνεται κανονικά με τον αναλογικό, ή με waypoints που κάνεις point and click; Σε ένα fps για παράδειγμα, η εμπειρία ως προς την κίνηση είναι όπως στα κλασικά παιχνίδια; γιατί το doom πχ που είδα δε φαίνεται να είναι έτσι Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2018 από ariskard
kgian Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 Αν τους βάλεις μπροστά και τους 2 χάνεις την δυνατότητα να γυρίσεις 360 μοίρες. To κεφάλι με το headset γίνονται tracked γιατί το headset έχει ir leds και στο πίσω μέρος αλλά οι αισθητήρες δεν βλέπουν πλέον τα χειριστήρια και δεν γίνονται Tracked αυτά. Φαντάσου το σαν ένα προχωρημένο psvr. Υπάρχουν πολλά παιχνίδια που παίζονται κανονικά με "μπροστινό" setup. Αν βάλεις τους αισθητήρες διαγώνια χάνεις την δυνατότητα για μεγάλο χώρο. Εγώ πχ έχω 4χ3 μέτρα χώρο παιχνιδιού. Αυτό δεν το καλύπτεις με 2 αισθητήρες. Είναι εφικτό όμως να γυρίσεις το κεφάλι και το σώμα 360 μοίρες. Η κίνηση στον χώρο γίνεται ανάλογα το παιχνίδι. Σε άλλα γίνεται με waypoints και σε άλλα με το αναλογικό κανονικά. Τώρα τελευταία έχει αυξηθεί πολύ το αναλογικό. Πιο παλιά δεν έπαιζε πολύ γιατί θεωρείτο πως προκαλέι ναυτία.
ariskard Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 Σε ένα χώρο μικρότερο λοιπόν (πχ 2Χ2 ή 2Χ3) είμαι οκ με 2 αισθητήρες τοποθετημένους διαγώνια; δε με ενδιαφέρει τόσο η κίνηση στο χώρο (αφού έτσι κι αλλιώς είναι περιορισμένος) αλλά η δυνατότητα στροφής 360ο Επίσης...υπάρχει exclusivity στα παιχνίδια; (πέραν του psvr) κάπου διάβασα ότι η Bethesda για παράδειγμα τα κυκλοφόρησε μόνο για vive
kgian Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 Σε 2χ2 λογικά είσαι εντάξει. Ας μιλήσουν φίλοι που έχουν τέτοιο setup. Exclusivity υπάρχει. Τα παιχνίδια του oculus παίζουν μόνο στο oculus κανονικά αλλά και σε vive και mixed reality με ένα hack, το revive. To oculus παίζει φυσικά τα πάντα από steam VR. Αποκλειστικό παιχνίδι για vive είναι μόνο 1, το la noire το οποίο παίζει με ένα hack στο oculus αλλά λέει έχει ένα περίεργο judder αν και είναι στα 90fps. Όσον αφορά τα παιχνίδια της bethesda φορτώνουν κανονικά στο oculus και στα Mixed reality. Το doom είχε ένα θέμα και δεν φόρτωνε αλλά λύθηκε με update του steamVR. Το fallout είχε χάλια χειρισμό τόσο σε oculus όσο και σε mixed reality. Ακόμα και χρήστες vive παραπονιόντουσαν για τον χειρισμό. Αυτός φτιάχνει με ένα input emulator. Έπαιξα πάνω από 30 ώρες με το fallout χωρίς πρόβλημα. Τα mixed reality έχουν τις δικές τους εφαρμογές από το windows store που είναι αποκλειστικές σε αυτά. Δεν υπάρχει τρόπος να πάιξουν ούτε σε vive ούτε σε oculus.
ariskard Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 ...Κατατοπιστικότατος. Σε ευχαριστώ Θα εκτιμούσα και το input από κάποιον που όπως είπες έχει παρόμοιο setup με αυτό που θα έχω, ώστε να ξέρω αν χρειάζεται να παραγγείλω και τον τρίτο αισθητήρα. Κατά τα άλλα.. μάλλον θα μπω στην παρέα του occulus από ότι φαίνεται. Νομίζω στα 320 από amazon.com είναι καλά και λογικά δύσκολα θα πέσει κι άλλο άμεσα η τιμή
demmian Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 37 λεπτά πριν, ariskard είπε ...Κατατοπιστικότατος. Σε ευχαριστώ Θα εκτιμούσα και το input από κάποιον που όπως είπες έχει παρόμοιο setup με αυτό που θα έχω, ώστε να ξέρω αν χρειάζεται να παραγγείλω και τον τρίτο αισθητήρα. Κατά τα άλλα.. μάλλον θα μπω στην παρέα του occulus από ότι φαίνεται. Νομίζω στα 320 από amazon.com είναι καλά και λογικά δύσκολα θα πέσει κι άλλο άμεσα η τιμή καταρχας να σου πω οτι το vr ειναι απιστευτη εμπειρια gaming, αξιζει με 1000. οσον αφορα το setup, εγω προς το παρον με 2 αισθητηρες , σε χωρο 3,5χ 2,5 περιπου, με τους αισθητηρε σε διαγωνια διαταξη παιζω ανετα. το tracking ειναι πολυ καλο και δεν εχεις θεμα. αν ο χωρος σου ειναι 2χ2, ισως να εχεις θεμα σε παιχνιδια οπως τεννις, ping pong κλπ. εγω εχω κοπανησει πολλες φορες το φωτιστικο σε προσπαθεια να κανω σερβις, ενω μια βιβλιοθηκη εχει φαει καμμια 10αρια μπουνιες παιζοντας robo recall και dead effect. ευτυχως τα χειριστηρια touch αντεχουν πολυ. παρηγγειλα ομως και 3ο αισθητηρα, κυριως γιατι θελω να μπορω να καθομαι να παιζω κ απο τον καναπε, και δεν εφτανε το set up με τους 2. επισης καλο ειναι οταν με το καλο τους παρεις, να τους βαλεις σε σταθερο σημειο τους αισθητηρες. εγω λογω του μικρου που περπαταει κ ετσι κ δει καλωδιο να προεξεχει και ειδικα usb, παει κ τα τραβαει, τα μαζευω και τα ξαναστηνω. αυτο συνεπαγεται καθε φορα οτι σεταρω και ξανα σεταρω τους αισθητηρες. δεν ειναι κατι ιδιαιτερο, αλλα οταν εχεις ελαχιστο χρονο να παιξεις και τα 5 λεπτα ειναι υποθεση..
aliakas Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2018 πρόσφατα λόγω του Zisi και του Full Release του Subnautica θέλησα να δοκιμάσω το game απλά μου είπε ότι αν μου αρέσει το game να το αγοράσω πράγμα το οποίο έτσι κι αλλιώς είχα κατά νου anyway το game έτρεχε πολύ ικανοποιητικα στο pc μου και μετά είχα την φαεινή ιδεα να τo παίξω σε VR το οποίο μπορώ να επιβεβαιώσω ότι και αυτο λειτουργεί ικανοποιητικα (απλά κατέβασα το quality στο 80%) το game είναι απίστευτο σε VR είναι η μέρα με την νύχτα αν το συγκρίνω όταν το έπαιξα με τον κλασσικό τρόπο(monitor) εδώ είναι το video του Zisi που με έβαλε στο κλίμα του παιχνιδιου καλές βουτιές
kgian Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2018 Θα το τσιμπήσω και αυτό σε λίγο καιρό. Τώρα τελειώνω το XING που είναι καταπληκτικό. Καλό είναι τα vr παιχνίδια να τα αγοράζουμε μήπως και πάρει τα πάνω του το μέσο γιατί πραγματικα αξίζει. Το subnautica νομίζω παίζει στα 20€ Περίπου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα