Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
4 ώρες πριν, zio10 είπε

Με τα AR τι γίνεται; Που είναι αυτοί που τα πήραν να μας γράψουν καμιά εντύπωση;

Τα mixed reality εννοείς. Ναι βρε παιδιά. Πείτε τίποτα. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους! Εδώ και λίγο καιρό θέλω να μπω στον κόσμο του VR και να πάρω ένα oculus rift. Έχω διαβάσει το θέμα εδώ από την αρχή και μπορώ να πω ότι μου είναι πολύ βοηθητικό. Έχω την msi gtx 970 έναv FX 8350 και 16gb DDR3. Αλλά έχω κάποιες φοβίες ακόμα όσο αφορά το motion sickness (θέλω να παίζω και racing sims). Πήγα στο Πλαίσιο και δοκίμασα διάφορα demos. Έπαιξα το Aircar 15-20 λεπτά χωρίς να έχω ιδιαίτερη ζαλάδα, μόνο λίγο στην αρχή (που έπαθα κ πλάκα με το πόσο απίστευτη αίσθηση ήταν να πετάς εκεί μέσα!!). Είναι καλό μέτρο σύγκρισης αυτό το game για να καταλάβω το sickness? το elite dangerous πχ ή κάποια racing sims ζαλίζουν περισσότερο? Επίσης έχω το Mb της MSI 970 gaming. Στο τεστ της Oculus μου λέει ότι οι USB θύρες μου είναι incompatible , ενώ έχω 2 usb3 θύρες πίσω κ 2 μπροστά. Θα έχω πρόβλημα λέτε? Και κάτι τελευταίο για την τιμή του. Διάβαζα σε προηγούμενα post για 430-450 ευρώ από άμαζον Γερμανίας, τώρα βλέπω ότι με τα μεταφορικά πάει στα 485 όταν εδώ έχει πλέον 520. Ξέρει κάποιος κάποια καλύτερη τιμή? Ελπίζω να μην σας κούρασα πολύ!! Ευχαριστώ..

ΥΓ. Με εγγύηση από άμαζον βγάζεις άκρη? ή τρέχουμε και δε φτάνουμε?

Επεξ/σία από Jonlab
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Jonlab είπε

Καλησπέρα σε όλους! Εδώ και λίγο καιρό θέλω να μπω στον κόσμο του VR και να πάρω ένα oculus rift. Έχω διαβάσει το θέμα εδώ από την αρχή και μπορώ να πω ότι μου είναι πολύ βοηθητικό. Έχω την msi gtx 970 έναv FX 8350 και 16gb DDR3. Αλλά έχω κάποιες φοβίες ακόμα όσο αφορά το motion sickness (θέλω να παίζω και racing sims). Πήγα στο Πλαίσιο και δοκίμασα διάφορα demos. Έπαιξα το Aircar 15-20 λεπτά χωρίς να έχω ιδιαίτερη ζαλάδα, μόνο λίγο στην αρχή (που έπαθα κ πλάκα με το πόσο απίστευτη αίσθηση ήταν να πετάς εκεί μέσα!!). Είναι καλό μέτρο σύγκρισης αυτό το game για να καταλάβω το sickness? το elite dangerous πχ ή κάποια racing sims ζαλίζουν περισσότερο? Επίσης έχω το Mb της MSI 970 gaming. Στο τεστ της Oculus μου λέει ότι οι USB θύρες μου είναι incompatible , ενώ έχω 2 usb3 θύρες πίσω κ 2 μπροστά. Θα έχω πρόβλημα λέτε? Και κάτι τελευταίο για την τιμή του. Διάβαζα σε προηγούμενα post για 430-450 ευρώ από άμαζον Γερμανίας, τώρα βλέπω ότι με τα μεταφορικά πάει στα 485 όταν εδώ έχει πλέον 520. Ξέρει κάποιος κάποια καλύτερη τιμή? Ελπίζω να μην σας κούρασα πολύ!! Ευχαριστώ..

Με 970 και FX τα racing θα τα πας μεσαια προς χαμηλα settings. Αφού με το aircar τα πήγες καλά δεν θα έχες ναυτία, και όσο έχεις θα την ξεπεράσεις με τον καιρό. 

Για τις Usb θύρες άμα στις βγάζει μη compatible μπορεί να έχεις πρόβλημα και να χρειαστείς κάρτα pci express. Το Oculus παίζει το ίδιο και σε usb 2. Κάνε μια αναζήτηση το μοντέλο της ΜΒ σου και ριφτ να δεις να την έχει κανένας. 

Η επίσημη τιμή αυτή την στιγμή στην ευρώπη είναι 450€ και μεταφορικά, δηλαδή όσο το βρίσκεις. Κατά καιρούς βάζουν εκπτώσεις και πάει 400€ και μεταφορικά. Προσωπικά αν αγόραζα θα προτιμούσα αμαζον για λόγους εγγύησης. Το εμπιστεύομαι ασύγκριτα παραπάνω από το οποιοδήποτε ελληνικό μαγαζί. Επίσης η Oculus δεν αναγνωρίζει εγγύηση αν δεν έχει αγοραστεί από επίσημο μεταπωλητή. 

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Jonlab είπε

Η εξυπηρέτηση κ η εγγύηση του αμαζον, απλά δεν υπάρχει. Σίγουρα δεν πρόκειται να τη βρεις σε κανένα ελληνικό μαγαζί. Αμαζον δαγκωτο από μένα .

Φίλος που έχει fx 8320, 8 gb ram & rx 470 , του δάνεισα το ριφτ κ έπαιζε απροβληματιστα. Βέβαια, τα settings ήταν συνήθως μεσαία κ σπάνια χαμηλά.

Για τα USB κοίτα μήπως έχουν βγει κ τπτ drivers κ χρειάζονται update.

Δημοσ.

Τα περισσότερα vr παιχνίδια είναι πολύ καλά optimized και παίζουν στις ελάχιστες απαιτήσεις. Τα racing όμως είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.

Δημοσ.

Παιδιά σας ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις. Έψαξα στο google για το mb και είδα ότι υπάρχουν προβλήματα με πολλά mb στα usb3 controllers. Κάποιοι λένε αν απενεργοποιήσεις κάποιες usb3 μετά δουλεύουν οι άλλες σωστά κ κάτι τέτοια. Το δοκίμασα αλλά δεν βλέπω να βγάζω άκρη, πάλι μου βγάζει ότι είναι ασύμβατα τα usb3 controllers. Αν το βάλω σε αυτές τις ασύμβατες usb3 θα έχω προβλήματα με το τράκιν? Υπάρχει περίπτωση να μου δουλέψουν και σωστά λέτε? Πάντως όταν απενεργοποίησα στο device manager όλες τις usb3 μου πέρασε το oculus test αλλά με usb2.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, jonlambro είπε

Παιδιά σας ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις. Έψαξα στο google για το mb και είδα ότι υπάρχουν προβλήματα με πολλά mb στα usb3 controllers. Κάποιοι λένε αν απενεργοποιήσεις κάποιες usb3 μετά δουλεύουν οι άλλες σωστά κ κάτι τέτοια. Το δοκίμασα αλλά δεν βλέπω να βγάζω άκρη, πάλι μου βγάζει ότι είναι ασύμβατα τα usb3 controllers. Αν το βάλω σε αυτές τις ασύμβατες usb3 θα έχω προβλήματα με το τράκιν? Υπάρχει περίπτωση να μου δουλέψουν και σωστά λέτε? Πάντως όταν απενεργοποίησα στο device manager όλες τις usb3 μου πέρασε το oculus test αλλά με usb2.

Αν δεν δουλεύει λογικά δεν θα δουλεύει καθόλου. Δηλαδή δεν θα σου κάνει κουλά, απλά δεν θα παίζει με τις Usb3. Με τις 2 θα είσαι μια χαρά αν σου τις βγάζει οκ. Αν θέλεις προσθέτεις και μια συμβατή καρτούλα 3. Πάντως υπάρχει και η περίπτωση να παίζει. 

Κατα τα λοιπά, γνώρισα ένα τύπο στο bigscreen και πήγαμε και δοκιμάσαμε μαζί το vrchat. Έβγαλα άκρη πως δουλεύει και αυτό που έχω να πω ειναι: ΚΑΡΑΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!!!!!! Α ΠΙ ΣΤΕΥ ΤΟ!!

Πολύς κόσμος, σουρεάλ σκηνικά, ακόμα πιο σουρεάλ αβαταρς και συμπεριφορές. Καταλήξαμε σε ένα night club να χορεύουμε με κάτι anime girl avatars. Απίστευτη φυσικότητα στις κινήσεις, στα στόματα κατά την ομιλία. Εμπορική μουσική, φωτορυθμικά κλπ. Πραγματικά ταξιδιάρικο.

• Like 1
Δημοσ.

Αν τρέχεις το rift σε απλό hdd 7200rpm θα υπάρχει θέμα στα fps των παιχνιδιών σε σχέση με έναν ssd ή η μόνη διαφορά θα είναι στο loading που σίγουρα θαναι πιο αργό (?)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, jonlambro είπε

Αν τρέχεις το rift σε απλό hdd 7200rpm θα υπάρχει θέμα στα fps των παιχνιδιών σε σχέση με έναν ssd ή η μόνη διαφορά θα είναι στο loading που σίγουρα θαναι πιο αργό (?)

Αυτό είναι ανάλογα με την σχεδιασμό του παιχνιδιού. 

Αυτες τις ημέρες παίζω το karnage chronicles. Πολύ ωραίο. Κανονικό fantasy rpg. Ξεχωρίζει ο ηχητικός του σχεδιασμός. Το προτείνω!

Επεξ/σία από kgian
  • Like 1
Δημοσ.

Τελείωσα το karnage chronicles. Μου πήρε 3 ώρες. Καλό για 10Ε που το είχα πάρει. Σε αυτή την τιμή αξίζει. Πάντως διάβασα θα προσθέσουν κι άλλο περιεχόμενο στο μέλλον.

Ξεκίνησα το fallout 4 vr. Με το τελευταίο Patch 1.1.31.0 η κατάσταση έχει βελτιωθεί πολύ. Το performance είναι αρκετά smooth, πολύ περισσότερο από ότι ήταν πριν. Βέβαια κάνει κάποια μικρά σκαλωματάκια που εμφανίζονται σαν στιγμιαίες λάμψεις επιστροφής στο steamVR void. Μετά από λίγο όμως συνηθίζεις και δεν τα παρατηρείς. Επίσης συνεχίζει το popup στην δεξιά μεριά του οπτικού πεδίου. Και αυτό μετά από λίγη ώρα το συνήθισα και δεν το παρατηρούσα καθόλου. 

Έφτιαξαν τον ουρανό και πλέον το εξωτερικό περιβάλλον είναι μαγευτικό. Επίσης έφτιαξαν και τα scopes με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Εμένα προσωπικά δεν με ενοχλεί, άλλοι όμως που διαβάζω στο reddit γκρινιάζουν. O χειρισμός είναι προβληματικός φυσικά σε rift και παίζει μόνο με το Openvr input emulator. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που δεν θα το αγοράσω. Επίσης ανα πάσα στιγμή μπορεί να κάνουν το παιχνίδι να μην παίζει με το rift οπως έκαναν με το doom με το τελευταίο patch (άλλο αν το διόρθωσε κάπως η valve). 

Δημοσ.

Μέσω Oculus tray, στο fallout 4 vr όπως έχω ξανά γράψει, lockάρω σε 45fps (πάλι 90 βλέπεις αλλά τα μισά είναι fake) και τρέχει smooth. Θεωρώ τον εαυτό μου ευαίσθητο στο frame rate κ στην περίπτωση αυτή δεν με ενοχλεί κάτι. Βέβαια υπάρχουν κάποια artifacts με αυτή την λειτουργεία όμως δεν με ενοχλουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χτες ήταν άλλη μια εξαιρετική βραδιά στο vr. 

Πρώτα έπαιξα fallout 4 VR. Με το καινούριο dash της oculus είχα καρφιτσώσει πάνω από το κεφάλι μου το task manager. Σε στιγμές έβλεπα την gpu να φτάνει 100% usage. Αυτό χωρίς καθόλου supersampling και με 1080ΤΙ. Τα γραφικά βέβαια και το draw distance εξαιρετικά. 

Μετά βρέθηκα με τον pentraks και αρχίσαμε εξερεύνηση στο vrchat. Αφού του έδειξα τα βασικά ξεκινήσαμε να περιδιαβαίνουμε διάφορα περιβάλλοντα. Περάσαμε από την νυχτερινή κατασκήνωση, το μαγεμένο νησί και άλλα και καταλήξαμε σε ένα μικρό καλλιτεχνικό καφέ σε ένα στενάκι. Κάτσαμε σε ένα τραπέζι και χαζεύαμε τον κόσμο που πηγαινοερχόταν. Τρομερή αίσθηση να κάθεσαι στην πραγματική σου καρέκλα, να κάθεσαι και στο Vr και να πιάνεις κουβέντα. Πραγματικά είχα μια στιγμή παρουσίας (presence). Μετά γνωρίσαμε μια (πραγματική) κοπέλα, την lucky από την arizona. Την καλέσαμε να έρθει μαζί μας στο club για χορό. Άνοιξα ένα portal για το void club όπου ο dj έπαιζε τις τελευταίες dance επιτυχίες. Αφού χορέψαμε και μιλήσαμε την προσθέσαμε στους φίλους μας για να την ξαναβρούμε. 

Χτες πέρασα 5 ώρες με την μάσκα. Όπως έχω ξαναγράψει το rift τουλάχιστον είναι πολύ πολύ άνετο και ξεκούραστο.  Είναι συναρπαστικό και τρομακτικό ταυτόχρονα. Πρόκειται για μια τεχνολογία που μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που επικοινωνούμε και αλληλεπιδρούμε. Και είμαστε ακόμα στην αρχή. 

Επεξ/σία από kgian
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελείωσα το fallout 4 VR. ΠΟΝΑΩ ΠΑΝΤΟΥ! Σήμερα θα έριξα κανα 10ωρο ορθοστασία. Παιχνίδια τέτοιας διάρκειας χρειάζονται οπωσδήποτε seated mode. Αν εξαιρεσουμε τον χειρισμό στο σκρολάρισμα στις λίστες (ο οποίος φτιάχνει με το openvr inpute emulator), θα έλεγα πως ο χειρισμός του παιχνιδιού είναι καταπληκτικός. Τα γραφικά επίσης πολύ καλά. Βέβαια επειδή το είχα παίξει και σε επίπεδο ήταν λίγο βαρετό σε σημεία. Όποιος δεν το έχει παίξει πρέπει να το παίξει. Οποιος το έχει παίξει θα έλεγα να το "δοκιμάσει".

Επόμενο στην σειρά το xing the land beyond Που το πήρα χτες στις εκπτώσεις του steam στα 15Ε. Λένε είναι καταπληκτικό. Πρέπει να παίξω και το solus project που το έχω καιρό τώρα. 

Επεξ/σία από kgian

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...