Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 hours ago, kgian said:

Να δούμε πότε θα κυκλοφορήσει και πόσο θα κοστίζει. Το πανελ λογικά είναι το ίδιο με του samsung odyssey  που πρακτικά δεν έχει μεγάλη διαφορά σε σχεση με τα rift/vive που κυκλοφορούν. Άμα άλλαζε τα wands να έχουν κανένα joystick και κανένα κουμπί παραπάνω θα ήταν καλύτερα αλλά που...

Περιμενω τιμη στο θεο οπως και το πρωτο vive,δυστυχως το samsung δεν πωλειται στην ευρωπη και αφοτου πουλησα το ριφτ περιμενω κατι με βελτιωσεις σε fov και panel για να ξαναμπω στο vr...τουλαχιστον κινειται η φαση αλλα οχι στο ρυθμο που θα θελαμε για να δουμε μεγαλες αλλαγες σε συντομο χρονικο διαστημα...πρεπει αρχικα οι απαιτησεις σε υπολογιστικη δυναμη να γινουν πιο προσιτες,ισως αν η microsoft βγαλει ενα καλο bundle για το καινουριο της xbox που μπορει να διαχειριστει ενα headset της ταξεως του ριφτ χωρις ss και ετσι μπασει αρκετους mainstream users στο VR,περιμενω καλο μπασιμο στο VR με την επισημη νεα γενια των κονσολων διοτι ισως και o cpu να ειναι προβλημα...ειδωμεν!

Επεξ/σία από Anastazio
  • Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Το νέο μέλος της παρέας του VR σας χαιρετά!

Προς το παρόν έχει έρθει μόνο το Rift bundle με την κάρτα γραφικών (1080 Zotac) οπότε το έχουμε συνδέσει στο pc ενός φίλου (μαζί με την GPU) σε αναμονή του υπόλοιπου pc. Πρώτες εμπειρίες ήταν με Google Earth VR, The Lab (που κράσαρε κανα δυό φορές το Steam στο robot repair), Lucky's Tale και Bullet Train. Μέχρι να έρθει το pc και να βάλω το δικό μου account στο Steam είμαι περιορισμένος στα free games/experiences, αλλά για πείτε τι άλλο μπορώ να κατεβάσω για να δείξω στην παρέα το full experience του VR? Στα υπόψη μου έχω το Dead and Buried, Robo Recall (αυτά τα δύο πρέπει να είναι free με τα χειριστήρια αν κατάλαβα καλά). Πέραν αυτού θα ήθελα κάτι σε 360 high quality video αν έχετε καμιά καλή πρόταση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, giorgos147 είπε

Tι configuration θέλει πάλι τώρα αυτό???

Αν έχει 78% αυξηση στην ανάλυση θα θέλει μηχάνημα τούμπανο.

Και ποιος ξέρει πόσο να κάνει?Προσωπικά δεν το κόβω κάτω απο χιλιάρικο

Επεξ/σία από bakalex
Δημοσ.
1 ώρα πριν, meloku είπε

Το νέο μέλος της παρέας του VR σας χαιρετά!

Προς το παρόν έχει έρθει μόνο το Rift bundle με την κάρτα γραφικών (1080 Zotac) οπότε το έχουμε συνδέσει στο pc ενός φίλου (μαζί με την GPU) σε αναμονή του υπόλοιπου pc. Πρώτες εμπειρίες ήταν με Google Earth VR, The Lab (που κράσαρε κανα δυό φορές το Steam στο robot repair), Lucky's Tale και Bullet Train. Μέχρι να έρθει το pc και να βάλω το δικό μου account στο Steam είμαι περιορισμένος στα free games/experiences, αλλά για πείτε τι άλλο μπορώ να κατεβάσω για να δείξω στην παρέα το full experience του VR? Στα υπόψη μου έχω το Dead and Buried, Robo Recall (αυτά τα δύο πρέπει να είναι free με τα χειριστήρια αν κατάλαβα καλά). Πέραν αυτού θα ήθελα κάτι σε 360 high quality video αν έχετε καμιά καλή πρόταση.

Ελπίζω να έφτιαξες δικό σου λογαριασμό Oculus στο pc που σεταρες το ριφτ γιατί τα δωρεάν Robo Recall κλπ πάνε στον λογαριασμό που πρώτο ενεργοποιήθηκαν τα touch controllers. 

Δοκίμασε demo του project cars 1&2 αν και είναι καλύτερο με τιμονιερα. 

The bellows από Steam και don’t knock twice demo από Oculus για τρομακτικά. 

Bigscreen beta για social και σινεμά. Altspace vr, social.

recroom. Μην σε ξεγελάνε τα καρτούν γραφικά. Έχει τρομερά παιχνίδια όπως το Jumbotron.

Φυσικά τα δωρεάν demos, dream deck, first contact, showdown.

Οπωσδήποτε το echo arena για περιβάλλον μηδενικής βαρύτητας. Mission ISS.

Αυτά μου ήρθαν στο μυαλό στα γρήγορα χωρίς να κάτσω στον υπολογιστή.

Δημοσ.

καλά εδώ θες ένα τέρας pc για να τρέξεις ικανοποιητικα τα απαιτητικά παιχνίδια με τα υπάρχοντα HMD 

με το vive pro δηλαδή τι θα χρειάζεσαι ? κάνα pc της nasa ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω ημουν ετοιμος να παρω το παλιο Vive και να αναβαθμισω αναλογα και pc

τωρα τι κανω?:D:lol::lol: Που θα κανει πιο ακριβα το pro και θα θελει και διπλη αναβαθμιση!:D Δεν παιρνω τιποτα.Θα παιζω κανα pacman:lol:

Επεξ/σία από bakalex
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το βασικό μου πρόβλημα με το vive είναι αυτή η επιμονή τους στα touchpads. Ακόμα και τα καινούρια χειριστήρια του vive με το finger tracking (αν έρθουν ποτέ) θα έχουν touchpad. 

21 λεπτά πριν, bakalex είπε

Εγω ημουν ετοιμος να παρω το παλιο Vive και να αναβαθμισω αναλογα και pc

τωρα τι κανω?:D:lol::lol:

Η άποψή μου είναι η εξής:

Αυτή την στιγμή, το rift, to vive τα windows mixed reality headsets και το καινούριο vive (που έχει το ίδιο panel με τα MRHs) στην πράξη έχουν πάνω κάτω την ίδια εικόνα, ίδια ανάλυση ίδια προβλήματα. 

Πράγματα που έχουν σημασία είναι πρακτικά. 

1)άνεση. Το rift είναι άνετο για πολύωρη χρήση. Το δουλέυω 3 και 4 ώρες άνετα. Το vive με το απλό λουρί είναι άσχημο (διαβάζω, δεν το έχω δοκιμάσει). Τα WMR ανάλογα με την υλοποίηση

2)ευκολία. Ενσωματωμένο μικρόφωνο-ακουστικά είναι must. To headset αναγκαστικά υπάρχουν περιπτώσεις που το μπαινοβγάζεις συνέχεια. Το rift έχει ενσωματωμένα εξαιρετικά ακουστικά και μικρόφωνο. To vive θέλει έξτρα ακουστικά. Με το deluxe audio strap φτιάχνει αρκετά αλλά έχει επιπλέον κόστος. Τα mixed reality δεν έχουν μικρόφωνο ακουστικά εκτός του samsung που δεν κυκλοφορεί ευρώπη. 

3)software: Σε γενικές γραμμες όλα παίζουν όλα. Το rift έχει κανονική υποστήριξη για το steamVR, το vive έχει καλή υποστήριξη για το oculus software με hack. To rift έχει το asynchronous space warp που του επιτρέπει να παίζει με χαμηλότερες απαιτήσεις υπολογιστή. Έχει το dash που προσθέτει απίστευτη εργονομία στο software. Πάρα πολύ βασικά τα παραπάνω.

4) Χειριστήρια: Τα χειριστήρια του rift είναι εξαιρετικά. Έχουν αρκετά κουμπιά, finger tracking, joystick. Είναι ανθεκτικότατα και πολύ φτηνά. Του vive είναι πανάκριβα, χαλάνε πολύ πιο εύκολα, έχουν λίγα κουμπιά, δεν έχουν finger tracking και δεν είναιε ργονομικά. Το κουμπί grab είναι πρακτικά άχρηστο. 

5)τιμή: το rift πρακτικά στην Ελλάδα απο amazon το βρίσκεις 430€ και 90€ τον 3ο αισθητήρα. Με 520-550Ε έχεις πλήρες πακέτο. Ακόμα και με τους 2 αισθητήρες έχεις πολύ καλό tracking σε μικρούς χώρους. Το vive πρακτικά απο 700Ε αλλά σε αυτά πρέπει να προσθέσεις 100-130€ για το deluxe audio strap.  Το vive pro πιστεύω θα είναι στην ίδια τιμή, 700-800Ε, αν και στην αρχή λέω θα είναι 800-900Ε. 

Συμπέρασμα, στα optics είναι αντίστοιχα, στα σημεία υπερτερεί το rift. Ta 250-300E που θα κερδίσει κανείς καλό είναι να τα κρατήσει για software ή για επόμενο μοντέλο. Το δεύτερο συμπέρασμα είναι πως συνεχώς θα υπάρχει ένα καινούριο καλύτερο μοντέλο που πρόκειται να βγει σε λίγο. Έτσι δεν αγοράζεις ποτέ. Εγώ ευχαριστιέμαι VR πάνω από έναν χρόνο τώρα. 

Το μοναδικό μεγάλο πλεονέκτημα του vive είναι ότι μπορεί να κάνει tracking σε μεγάλους χώρους, πάνω από 5χ5 μετρα. Αν μετρήσετε όμως τον χώρο που έχετε για gaming θα δείτε πως είναι αρκετά μικρός. 

Επεξ/σία από kgian
  • Like 3
Δημοσ.

Το vive pro δεν κατάλαβα ακριβώς αλλα θα είναι ασύρματο ή θα παίζουν καλώδια πάλι , επίσης περιμένουμε καμία ανακοίνωση απο oculus σχετικά με το oculus go ή το santa cruz ?

Δημοσ.
4 ώρες πριν, SPANK είπε

Το vive pro δεν κατάλαβα ακριβώς αλλα θα είναι ασύρματο ή θα παίζουν καλώδια πάλι , επίσης περιμένουμε καμία ανακοίνωση απο oculus σχετικά με το oculus go ή το santa cruz ?

Θα είναι με καλώδιο αλλά θα υπάρχει και επιλογή για ασύρματο με το ανάλογο τίμημα. 

Δημοσ.

Εγώ είδα κάτι τέτοιο και για το oculus. Στην τιμή που το έδιναν όμως ( κάπου στα 350 ) δεν ξέρω εγώ αν θα μπορούσα να τα δωσω

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Drolok είπε

Εγώ είδα κάτι τέτοιο και για το oculus. Στην τιμή που το έδιναν όμως ( κάπου στα 350 ) δεν ξέρω εγώ αν θα μπορούσα να τα δωσω

Αυτό είναι το TPCAST, υπάρχει και για το oculus και για το vive ήδη(διαφορετικό για το καθενα), αλλά πριν 2 μερες ανακοίνωσαν νέο hardware revision που μάλλον θα είναι συμβατό με όλα.

Δημοσ.

Παρατήρησα σήμερα στο task manager, ότι η gpu φτάνει μέχρι και 99% λειτουργία. Έχω μια 1060 6 gb gigabyte g1 gaming με overclock safe 850 MHz στις μνήμες και 150 στον πυρήνα. 

Συνήθως φτάνει τόσο ψηλά με παιχνίδια από steam όπως το dead effect 2. Έχω το Oculus tray me ss στο 1,4 και γραφικά high / ultra σε όλα τα games.

Δεν παρατηρώ σπασίματα η κάτι άλλο παίζει κομπλέ .

Είναι φυσιολογικό να φτάνει τόσο ψηλά η κάρτα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, demmian είπε

Παρατήρησα σήμερα στο task manager, ότι η gpu φτάνει μέχρι και 99% λειτουργία. Έχω μια 1060 6 gb gigabyte g1 gaming με overclock safe 850 MHz στις μνήμες και 150 στον πυρήνα. 

Συνήθως φτάνει τόσο ψηλά με παιχνίδια από steam όπως το dead effect 2. Έχω το Oculus tray me ss στο 1,4 και γραφικά high / ultra σε όλα τα games.

Δεν παρατηρώ σπασίματα η κάτι άλλο παίζει κομπλέ .

Είναι φυσιολογικό να φτάνει τόσο ψηλά η κάρτα;

Εμ, με τόσο supersampling τι περιμένεις. Αν δεις σε τι πραγματική ανάλυση κάνει render η κάρτα θα τρομάξεις. 

Edit: το 1.4 είναι λίγο παραπάνω από 4Κ. Τι να κάνει η καρτούλα. 

894E25B7-90E0-4C10-BB1E-63C4A5D1D266.png

Επεξ/σία από kgian
Δημοσ.
1 ώρα πριν, kgian είπε

Εμ, με τόσο supersampling τι περιμένεις. Αν δεις σε τι πραγματική ανάλυση κάνει render η κάρτα θα τρομάξεις. 

Edit: το 1.4 είναι λίγο παραπάνω από 4Κ. Τι να κάνει η καρτούλα. 

894E25B7-90E0-4C10-BB1E-63C4A5D1D266.png

Σοκ! Ούτε που το ξερα .. την γονάτισα την κάρτα .. εντύπωση μου κάνει πάντως που έπαιζε τόσο καλά χωρίς σπασίματα κ τέτοια.. thnx για τις πληροφορίες kgian!

Εντ μεταξύ έχω μπλέξει με wind k ote... Ο ΟΤΕ για κάποιο λόγο μου αντιστοίχισε άλλο αριθμό τηλεφώνου,αντί τον κανονικό μου κ γι'αυτό δεν έχω ιντερνέτ. Δεν το ΧΑ καταλάβει γτ δεν χρησιμοποιω σταθερο..

Πάμε για 15 μέρες δηλωμένη βλάβη κ χωρίς ιντερνέτ..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...