kgian Δημοσ. 18 Απριλίου 2017 Δημοσ. 18 Απριλίου 2017 Αυτό το elite dangerous είναι μεγάλο χάσιμο. Είμαι στις 46 ώρες και ακόμα δεν έχω κάνει τίποτα σχεδόν. Τώρα αρχίζω και καταλαβαίνω πολλά πράγματα. Βλέπω να φτάνω χαλαρά τις 100 ώρες και βλέπουμε.
pentraks Δημοσ. 18 Απριλίου 2017 Δημοσ. 18 Απριλίου 2017 Αυτό το elite dangerous είναι μεγάλο χάσιμο. Είμαι στις 46 ώρες και ακόμα δεν έχω κάνει τίποτα σχεδόν. Τώρα αρχίζω και καταλαβαίνω πολλά πράγματα. Βλέπω να φτάνω χαλαρά τις 100 ώρες και βλέπουμε. Το βρηκα με 16€ περίπου και χωρίς δεύτερη σκέψη το χτύπησα. Ακόμα δεν έχω ξεκινήσει σοβαρά την ενασχόληση μαζί του αλλα φαίνεται όντως καλό. Περισσότερο με τράβηξε η ιστορία του μιας και το είχα σε κασέτα για τον C64 τέλη του 80! Μνήμες ξεθωριασμένες
pentraks Δημοσ. 18 Απριλίου 2017 Δημοσ. 18 Απριλίου 2017 Όσοι φοράτε γυαλιά και είσαστε σε απόγνωση με την δυσχρηστία στο OR (και για vive φυσικά) υπάρχει λύση Φτάνει το κατοστάρικο (οπώσδηποtε με Blueguard) Θα το πρότεινα και σε όσους δε φοράνε με απλό γυαλί και blueguard... αυτη η ακτινοβολία και τόσο κοντά στο μάτι μάλλον είναι καταστροφική μακροπρόθεσμα --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Το απίστευτο google earth επίσημα και στο oculus rift Για να μην ψάχνετε κατεβάστε το εδώ Ελπίζω να δουλεύει καλύτερα από το hackαρισμενο vive που τα χειριστήρια ήταν δύσχρηστα και αφαιρούσαν λίγο από την μαγεία του! (έχει manual search!!!!!!!!!)) BTW Σήμερα η google ανακοίνωσε νεο google earth για pc το οποίο τρέχει κατευθείαν μέσα απο chrome ανανεωμένο και με νέες λειτουργίες.
kgian Δημοσ. 18 Απριλίου 2017 Δημοσ. 18 Απριλίου 2017 Το πρόβλημα με αυτούς τους φακούς είναι πως όταν βγάζεις το ριφτ θα πρέπει να βάζεις τα γυαλιά σου για να βλέπεις στην οθόνη. Εγώ προσωπικά έχω βολευτεί με τα μικρά ΕΕ μέγεθος γυαλιά που φόραγε και το ριφτ.
pentraks Δημοσ. 18 Απριλίου 2017 Δημοσ. 18 Απριλίου 2017 Το πρόβλημα με αυτούς τους φακούς είναι πως όταν βγάζεις το ριφτ θα πρέπει να βάζεις τα γυαλιά σου για να βλέπεις στην οθόνη. Εγώ προσωπικά έχω βολευτεί με τα μικρά ΕΕ μέγεθος γυαλιά που φόραγε και το ριφτ. κοίτα αν εχεις βολευτεί τότε είσαι οκ. Απλα θέλει προσοχή μην έρθουν σε επαφή με τους φακούς του oculus γιατί θα γρατζουνιστούν ανεπανόρθωτα και δεν είναι ολοι προσεκτικοί (για μένα το λέω, χχαχαχα) Αυτό ειναι το καλό με τους φακούς αυτούς, προστατεύεις μόνιμα τα fresnel κι πέρα από την ειδική επίστρωση για την ακτινοβολία (που πιθανώς οι περισσότεροι βάζουμε στα γυαλιά μας) έχει και διοπτρική διόρθωση και καλύτερο fov (τα αναλύει στο site κάπου) αν κατάλαβα καλά.
aliakas Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 καλύτερο fov ? λογικά το fov που βγάζει το hardware βγάζει δεν μπορεί να γίνει μεγαλύτερο
kgian Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Skyrim με Vorpx. Με την 1080 ΤΙ παλεύεται. Δηλαδή είναι αρκετά καλό. Έπαιξα καμια ώρα χωρίς πρόβλημα. Βέβαια αν έχεις συνηθίσει τα 90 καρέ, τα 45 του vorpx κάπως σου φαίνονται. ΠΑρ'όλα αυτά είναι καλό. Ίσως και με μια CPU τούμπανο να είναι καλύτερα. Google earth oculus. Ολα τα λεφτά. Τέλειο!!! Facebook spaces Μόνος μου ήμουν, δεν κατάλαβα να μπορώ να κάνω και πολλά. Ας γράψει κανείς άλλος. Τώρα πρέπει να στήσω πάλι το oculus tray tool Και να δοκιμάσω και την τελευταία έκδοση του doom3 mod. Έχω δουλειές για αύριο!
pentraks Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 καλύτερο fov ? λογικά το fov που βγάζει το hardware βγάζει δεν μπορεί να γίνει μεγαλύτερο Έχεις δίκιο παρερμήνευσα το άρθρο τους εδώ όπου εξηγεί πως λειτουργεί το FOV στο ανθρώπινο μάτι και πως καλούνται οι κατασκευαστές να λύσουν τεχνικά το πρόβλημα με τους φακούς των VR. Συνοψίζω τα θετικά που βρίσκω στη χρήση των φακών για VR: -Άνεση στην χρήση των VR headset χωρίς να πιέζουμε τα γυαλιά μας, η να αγανακτούμε καθώς βάζουμε η αφαιρούμε το head set απο το κεφάλι μας, όσοι έχουμε μεγάλο σκελετό τουλάχιστον. -Προστασία των οφθαλμών από βλαβερές ακτινοβολίες -Προστασία των φακών freshnel του headset από γρατζουνιές -Διατηρούμε καθαρά τα γυαλιά μας μιας και δε πιέζονται πάνω στο πρόσωπό μας (τα καθαρίζω 3-4 φορές όποτε χρησιμοποιώ το vr $@$@&) -Με την προαιρετική επίστρωσή RABS δεν υπάρχουν παραμορφώσεις που δημιουργούνται από τους φακούς των γυαλιών μας. -Κατασκευάζονται και με απλό γυαλί για όσους δε φοράνε γυαλιά και θέλουν απλά προστασία από ακτινοβολία και των φακών του headset απο γρατζουνιές.
fivdis Δημοσ. 24 Απριλίου 2017 Δημοσ. 24 Απριλίου 2017 Ας γράψω και εγώ την εμπειρία μου για την πρώτη επαφή μου με σωστό VR. Μέχρι τώρα είχα δοκιμάσει το google cardboard με ένα nexus 5. Είχα δει κάποια VR βίντεο 360 μοιρών τα οποία μου φάνηκαν καλά. Σε διάφορα μαγαζιά ηλεκτρονικών είχα δει και το SAMSUNG VR με Note 7 και Galaxy s7. Είχα δει το κλασικό ντεμο με τους ακροβάτες και το τραινάκι. Εκεί το 3Dήταν πιο έντονο (έβλεπες πράγματα να έρχονται πάνω σου πχ) αλλά με ενοχλούσε πολύ το πιξέλιασμα. Τελικά το προηγούμενο Σαββατόβραδο είχα βγει με ένα Ρουμάνο φίλο στη περιοχή Hongdae της Seoul. Η Hongdae είναι μέρος με έντονη νυχτερινή ζωή που μαζεύει κυρίως Κορεάτες φοιτητές και γενικά νεαρό κόσμο. Κατά τις 2 και κάτι είχαμε βαρεθεί το club που είμασταν και αποφασίσαμε να πάμε σε άλλο. Βγαίνουμε έξω και βλέπουμε όλα τα κλαμπ γύρω να έχουν τρελή ουρά, οπότε αρχίζουμε και περπατάμε για να βρούμε κάποιο με μικρότερη ουρά. Είχαμε πιεί κίολας οπότε δεν είχαμε υπομονή να περιμένουμε. Τα πάντα όμως ελιχαν κόσμο να περιμένει. Τελικά εκεί που κάναμε μάταιες βόλτες βρήκαμε ένα μαγαζι VR, που ήταν το μόνο μέρος που δεν είχε ουρά. Μπαίνουμε μέσα και το μέρος είναι σαν αποθήκη με πολλά μικρά δωματιάκια. Στο πρώτο δωμάτιο που βλέπουμε μπροστά μας ήταν μια Κορεατισούλα που φορούσε όλο τον εξοπλισμό και χωροπηδούσε και τσίριζε σαν παλαβή. Πρέπει να της είχαν βάλει κάποιο HORROR παιχνίδι και έκανε λες και τη κυνηγούσε ο χάρος ο ίδιος. Η κοπέλα πραγματικά το ζούσε. Έριχνε σφαλιάρες στον αέρα γυρνούσε από την άλλη και έριχνε και άλλες σφαλιάρες.Τσίριζε, προσπαθούσε να καλύψει το κεφάλι της και το σώμα της λες και ξαφνικά είχε βρεθεί στη μέση ενός moshpit. Κάποιος έξω από το δωμάτιο κάτι της έλεγε, αλλά αυτή δε χαμπάριαζε. Γενικά η όλη φάση με τη Κορεατισούλα ήταν πολύ κωμική. Κοπάνησε και στον τοίχο 2-3 φορές Μιλάμε με τον υπεύθυνο μας ρωτάει τι είδος παιχνιδιού θέλουμε και μας δίνει ένα κατάλογο με screenshot.. 3000 WON τα 10 λεπτά (2,5 ευρώ) Του λέμε πως θέλουμε να παίξουμε διπλό. Μας λέει πως διπλό έχει μόνο FPS και το διπλό έχει ελάχιστη διάρκεια 20 λεπτά, οπότε είναι 6000 WON. Του λέμε OK. Εν τω μεταξύ η κοπέλα είχε πέσει στα πατώματα και χτυπιόταν οπότε αυτός που της μιλούσε πριν μπήκε μέσα της έβγαλε τα ακουστικά, τη σήκωσε, της είπε κάτι και μετά της τα έβαλε πάλι και βγήκε έξω. Τον ρωτάμε τι παίζει και κάνει έτσι και μου δείχνει σε μια οθόνη που ήταν έξω από το δωμάτιο που δείχνει οτι βλέπει αυτή στη μάσκα, αλλά αυτό που έπαιζε είχε πολύ σκοτάδι για να καταλάβω τι ήταν. Έβλεπες μόνο κάτι ψιλά από ένα φακό και πρέπει να ήταν σε δάσος. Ο υπεύθυνος μας παίρνει και μας πάει στο υπόγειο, όπου έχει άλλα 2 δωματιάκια. Μας λέει να βγάλουμε παπούτσια και οτιδήποτε έχουμε πάνω μας που κρέμεται και να μπούμε μέσα. Νόμιζα πως θα μπαίναμε στο ίδιο δωμάτιο και οι δύο αλλά τελικά μας λέει ο καθένας σε άλλο δωμάτιο.Τελικά καλύτερα, γιατί θα καταλήγαμε να παίζουμε ξύλο ο ένας στον άλλο. Μας δείχνει ένα χειριστήριο από VIVE (μάλλον VIVE ήταν δεν είμαι και πολύ σχετικός όμως οπότε μπορεί να κάνω και λάθος) και μας εξηγεί το χειρισμό Έξω από κάθε δωμάτιο ήταν ένας υπολογιστής κτήνος που με τζαμάκι έβλεπες τη κάρτα γραφικών και τα διάφορα λεντάκια που είχε μέσα. Είχε δίπλα την οθόνη που στη κοπέλα έδειχνε τι έπαιζε και στη δική μας περίπτωση ήταν στον κατάλογο του steam. Μπαίνω στο δωμάτιο. Το πάτωμα ήταν ελαφρώς ελαστικό (σα στρώμα για Yoga). Με βάζει στο κέντρο του δωματίου. Μου φοράει τη μάσκα τα ακουστικά και τα χειριστήρια (ένα σε κάθε χέρι). Τα ίδια και στον φίλο μου στο δίπλα δωμάτιο. Όλα τα καλώδια ερχόντουσαν από το ταβάνι, οπότε είναι σα να μην υπήρχαν. Επίσης είχε κάτι σαν κάμερες στην άκρη του δωματίου που δεν ξέρω αν ήταν του VR ή απλά κάμερες για να σε βλέπουν. Μας ρωτάει τι δυσκολία θέλουμε. Του λέμε μέτριο και αρχίζει το παιχνίδι. Το παιχνίδι ήταν τελικά το Serious Sam. Η αίσθηση στη μάσκα ήταν πολύ καλύτερη από τις άλλες που είχα δοκιμάσει. Όχι πολύ σφιχτή ή χαλαρή. Ελαφριά και γενικά δεν την αισθανόσουν ιδιαίτερα. Το πιο σημαντικό όμως ήταν το πλήρες field of view. Όπου έβλεπε το μάτι μου το κάλυπτε. Δεν υπήρχε μαύρο πουθενά και δεν έμπαζε φως από κάπου. Αυτά που έβλεπα στο παιχνίδι ήταν σα να τα βλέπω κανονικά. Αυτό που μου έκανε πολύ εντύπωση, άλλα είναι δύσκολο να το περιγράψω, ήταν το ότι το όπλο το έβλεπες εκεί που περίμενες να είναι με βάση το που αισθάνεσαι πως είναι το χέρι σου και η κίνηση του όπλου ήταν πολύ ομαλή και ακολουθούσε πιστά τη κίνηση του χεριού σου. Αυτό πιστεύω έκανε την εμπειρία πολύ immersive. Η πίστα ήταν κλασική serious sam, αλλά ο χαρακτήρας ήταν στο ίδιο σημείο πάντα και απλά έρχονταν εχθροί σε κύματα. Μπορούσες να μετακινηθείς λίγο για να αποφύγεις σφαίρες. Εκεί η κίνηση ήταν πολύ ομαλή. Αν όμως περπατούσες πολύ έβλεπες ένα κόκκινο πλέγμα. Δεν πήγα πιο πέρα από το πλέγμα γιατί φοβήθηκα μη πέσω σε κανένα τοίχο. Μπορούσα να μιλήσω με το φίλο μου και τον άκουγα πολύ καθαρά από τα ακουστικά. Το μικρόφωνο ακόμη δεν έχω καταλάβει που ήταν. Όταν οι εχθροί τελικά έφταναν πάνω σου, ψιλοχεζόσουν και έκανες αντανακλαστικές κινήσεις για να τους αποφύγεις. Το παιχνίδι είχε τη πλάκα του. Το φτάσαμε μέχρι έναν αρχηγό (κάτι σα μεγάλη μούμια, αλλά δεν πέθαινε με τίποτα). Τελικά ακούσαμε από τα ακουστικά πως ο χρόνος μας τελείωσε και αυτό ήταν. Το συνιστώ ανεπιφύλαχτα. Αν σας δοθεί η ευκαιρία για να δείτε πως είναι το σωστό βρ κάντε το (αν έχετε πιεί κιόλας λίγο ακόμα καλύτερα). Δεν ξέρω αν υπάρχουν αντίστοιχα μαγαζιά στην Ελλάδα, αλλά στην Κορέα υπάρχουν μπόλικα. Βέβαια στην Κορέα υπάρχουν ακόμη άπειρα ουφάδικα (arcade) και ιντερνετ καφε (ένα σε κάθε οικοδομικό τετράγωνο). Ο φίλος μου λέει συνέχεια πως με το που γυρίσει Ευρώπη θα πάρει playstation VR. Του λέω πως δεν είναι το ίδιο, αλλά το PC VR του φαίνεται πολύ ακριβό. Το θέμα για μένα δεν είναι τόσο το κόστος άλλα ο χώρος. Για να μην έχεις ατυχήματα θες άπλα. Νομίζω θα ήταν καλύτερα αν τα λεφτά του εξοπλισμού να τα έδινες για συνδρομή σε τέτοιο μαγαζί (δεν ξέρω αν προσφέρουν τέτοια υπηρεσία). Έτσι έχεις και το κατάλληλο χώρο, και δεν σε νοιάζει αν θα κάνεις φασαρία (σα τη Κορεατισούλα πχ) και έχεις ανά πάσα στιγμή ότι καλύτερο κυκλοφορεί από τίτλους και εξοπλισμό, χωρίς να κάθεσαι να ξοδεύεις χρόνο στο να στήνεις πράγματα. 1
pentraks Δημοσ. 24 Απριλίου 2017 Δημοσ. 24 Απριλίου 2017 πολύ σωστά μας παρουσίασες την εμπειρία σου. έτσι είναι. Καμια σχέση με το ψευτο-VR μεσω κινητών και cartboard VR. Είμαστε αρκετά πισω για VR -στέκια... οποτε προς το παρον παραμένει ακριβό χόμπι. Σύντομα θα βγουν 4-5 ακομα μοντέλα σε συνεργασία με την intel/microsoft οχι όμως τόσο highend οσο το vive και το oculus ομως αυτο θα ρίξει τις τιμές, θα μπει σε περισσότερα σπίτια κι οσο γίνεται πιο mainstream τοσο θα προχωρά η τεχνολογία, θα πέφτουν οι τιμές κλπ κλπ. PS1 το κόκκινο πλέγμα που είπες ηταν τα ορια του χωρου σου οπότε καλα έκανες και δεν προχώρησες γιατι θα χτυπαγες σαν την κοπελίτσα! PS2 Αλλη φάση να το έχεις στο pc σου και όποτε στην δώσει να βάζεις την μάσκα να δεις κατι στο google earth η να ρίχνεις ενα γύρο σε κάποιο παιχνίδι.. η άμεση πρόσβαση παίζει σημαντικό ρολο, μιας και οι περισσότεροι δε μπορούν (βιολογικά) να παίξουν πολύ ώρα, οπότε να τρέχεις για μισή ώρα game.. δε λεει και τόσο.
kgian Δημοσ. 24 Απριλίου 2017 Δημοσ. 24 Απριλίου 2017 Ωραίος ο φίλος. Πραγματικά το σωστό και σωστά στημένο VR είναι game changer. Αλλάζει εντελώς την εμπειρία του gaming. To παιχνίδι το ζεις.
giorgos147 Δημοσ. 24 Απριλίου 2017 Δημοσ. 24 Απριλίου 2017 Το πιο σημαντικό όμως ήταν το πλήρες field of view. Όπου έβλεπε το μάτι μου το κάλυπτε. Δεν υπήρχε μαύρο πουθενά και δεν έμπαζε φως από κάπου. Αυτά που έβλεπα στο παιχνίδι ήταν σα να τα βλέπω κανονικά. Αποκλείεται να μην έβλεπες τα πλάγια. Προσωπικά θεωρώ ότι είναι από τα πρώτα "θέματα" του VR, στην παρούσα κατάσταση, που πρέπει να εξαλειφθούν. Απ'όσο ξέρω το Vive (αν τελικά έπαιζες με αυτό), έχει ελάχιστα μεγαλύτερο FOV, αλλά και πάλι, δεν καλύπτει όλη την περιφερειακή όραση.
fivdis Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 PS2 Αλλη φάση να το έχεις στο pc σου και όποτε στην δώσει να βάζεις την μάσκα να δεις κατι στο google earth η να ρίχνεις ενα γύρο σε κάποιο παιχνίδι.. η άμεση πρόσβαση παίζει σημαντικό ρολο, μιας και οι περισσότεροι δε μπορούν (βιολογικά) να παίξουν πολύ ώρα, οπότε να τρέχεις για μισή ώρα game.. δε λεει και τόσο. Το θέμα είναι να υπάρχει ένα μαγαζί σε κάθε γειτονιά. Πχ αν τα ίντερνετ καφέ (που υπάρχουν παντού στη Κορέα) βάλουν και VR, θα ήταν τέλειο. Αποκλείεται να μην έβλεπες τα πλάγια. Προσωπικά θεωρώ ότι είναι από τα πρώτα "θέματα" του VR, στην παρούσα κατάσταση, που πρέπει να εξαλειφθούν. Απ'όσο ξέρω το Vive (αν τελικά έπαιζες με αυτό), έχει ελάχιστα μεγαλύτερο FOV, αλλά και πάλι, δεν καλύπτει όλη την περιφερειακή όραση. Ϊσως να έχεις δίκιο. Όσο να είναι είχα πιεί, οπότε μπορεί να μην το πρόσεξα.
kgian Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Εμένα πάλι δεν μου φαίνεται τρομερό αυτό με τα πλάγια. Ίσως έχει σχέση και με την θέση των ματιών στο κεφάλι του καθενός. Αυτό που ξέρω είναι ότι έβαλα να χαζέψω λίγο χτες το βράδυ και κατέληξα πάλι να κοιμηθώ στις 2:30.
pentraks Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Εμένα πάλι δεν μου φαίνεται τρομερό αυτό με τα πλάγια. Ίσως έχει σχέση και με την θέση των ματιών στο κεφάλι του καθενός. Αυτό που ξέρω είναι ότι έβαλα να χαζέψω λίγο χτες το βράδυ και κατέληξα πάλι να κοιμηθώ στις 2:30. Ακριβώς! οχι ότι θα μας χάλαγε μεγαλύτερο FOV απλά προσαρμόζεσαι και χάνεσαι μετά από κάποιο σημείο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα