Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Γεια χαρά παιδιά

Δε ξέρω αν υπάρχει άλλο νήμα που να ασχολείται με το VR γενικότερα αλλά έχω μερικές απορίες και θα ήθελα την βοήθεια σας.

-Εχω PC που μπορεί να σηκώσει το oculus και εχω τα touch control παραγγελία ήδη (δεν εχω το rift ακόμα)

-Η εμπειρία που είχα με demo Oculus σε κάποιο κατάστημα δεν ήταν η καλύτερη.  Με ενόχλησε πολύ το screendoor effect (οχι δε περίμενα να το δω) και δε ξέρω κατά πόσο ήταν ρυθμισμένο σωστά και σίγουρο δεν θα είχε supersampling  που εχω διαβάσει οτι μάλλον βελτιώνει ελάχιστα την κατάσταση.

-Φοράω γυαλιά (αστιγματισμος)

Οι απορίες μου είναι:

-Βελτιώνεται καθόλου η κατάσταση με το screendoor effect με κάποιο τρόπο?  Η σύγκριση (για μένα) σε αυτό το θέμα με το PS VR είναι χαοτική

-Υπάρχουν δυνατοί τίτλοι (σε σχέση πάλι με το pS vr) κι ακόμα περισσότερο εκπαιδευτικά, πειραματικά apps γενικότερα για το rift?

Έκτος από oculus home, steam? από που μπορεί κανείς να δει τι άλλοι τίτλοι υπάρχουν?

Έχω διχαστει μεταξύ ps vr και oculus rift, κατανοώ τα θετικά/αρνητικά και στις 2 λύσεις αλλά μ λείπει η προσωπική εμπειρία που έχετε.

thnx

Δημοσ.

Σε περίπτωση που δεν το ξέρεις, μην δοκιμάσεις να ρυθμίσεις τα touch σε άλλο rift. Άνοιξε τα μια και καλή όταν είναι να στήσεις το δικό σου, αν το πάρεις.

Προσωπικά δεν με ενοχλεί το SDE, το προσέχω μόνο όταν μπω στο home και δεν κάνω κάτι. Όταν παίζω, ούτε καν το παρατηρώ. 

Το oculus δεν είναι και το πιο βολικό αν φοράς γυαλιά, σε αντίθεση με το vive και το psvr. Εγώ δεν μπορώ να το φορέσω με τον σκελετό που έχω καθημερινά επειδή είναι λίγο μεγάλος. Όταν θέλω να παίξω, βάζω φακούς ή φοράω έναν παλιότερο σκελετό που είχα, πιο μικρό σε μέγεθος.

Εκεί που υπερτερεί για εμένα το rift είναι ότι:

1)μπορείς να φτιάξεις ένα roomscale setup και να κινείσαι στο δωμάτιο σου, κάτι το οποίο σε βάζει πιο πολύ στο παιχνίδι, 

2)τα touch δεν συγκρίνονται με το ps move. Το grip είναι έτσι φτιαγμένο που κάθεται στο χέρι σου πολύ φυσικά. Σε όσους φίλους το έχω δείξει μέχρι τώρα, δεν χρειάστηκε καν να δείξω πως να το κρατάνε, Το χέρι πάει μόνο του στην σωστή θέση. Ακόμα και η μάνα μου το χρησιμοποίησε σωστά από την αρχή. 

Πέρα από oculus home και steam, γνωρίζω το rift arcade. Με ενα γκουγκλάρισμα, θα βρεις εύκολα λίστες με τίτλους.

Δημοσ.

Το δοκίμασα, δεν με τράβηξε για αρχή.

Απο την άλλη με τα oculus sales αγόρασα το vanishing of ethan carter. ΑΠΙΘΑΝΑ γραφικά. Σαν να βλέπω skyrim σε VR. Κυριολεκτικά. Απο gameplay θα δούμε. 

Έριξα και μια προπαραγγελία για 1080ΤΙ EVGA SC black απο το επίσημο site :-)

Το vanishing το εχω τερματίσει στην non-vr εκδοση του.

Τα γραφικα του ειναι απιστευτα,χρησιμοποιει την τεχνικη photogrammetry,που imo,ειναι το μελλον για φωτορεαλιστικα αποτελέσματα.

Αν ειναι παρομοια και στο vr,σιγουρα θα ειναι τουμπανη εμπειρία.

Δημοσ.

Σε περίπτωση που δεν το ξέρεις, μην δοκιμάσεις να ρυθμίσεις τα touch σε άλλο rift. Άνοιξε τα μια και καλή όταν είναι να στήσεις το δικό σου, αν το πάρεις.

Προσωπικά δεν με ενοχλεί το SDE, το προσέχω μόνο όταν μπω στο home και δεν κάνω κάτι. Όταν παίζω, ούτε καν το παρατηρώ. 

Το oculus δεν είναι και το πιο βολικό αν φοράς γυαλιά, σε αντίθεση με το vive και το psvr. Εγώ δεν μπορώ να το φορέσω με τον σκελετό που έχω καθημερινά επειδή είναι λίγο μεγάλος. Όταν θέλω να παίξω, βάζω φακούς ή φοράω έναν παλιότερο σκελετό που είχα, πιο μικρό σε μέγεθος.

Εκεί που υπερτερεί για εμένα το rift είναι ότι:

1)μπορείς να φτιάξεις ένα roomscale setup και να κινείσαι στο δωμάτιο σου, κάτι το οποίο σε βάζει πιο πολύ στο παιχνίδι, 

2)τα touch δεν συγκρίνονται με το ps move. Το grip είναι έτσι φτιαγμένο που κάθεται στο χέρι σου πολύ φυσικά. Σε όσους φίλους το έχω δείξει μέχρι τώρα, δεν χρειάστηκε καν να δείξω πως να το κρατάνε, Το χέρι πάει μόνο του στην σωστή θέση. Ακόμα και η μάνα μου το χρησιμοποίησε σωστά από την αρχή. 

Πέρα από oculus home και steam, γνωρίζω το rift arcade. Με ενα γκουγκλάρισμα, θα βρεις εύκολα λίστες με τίτλους.

Σ ευχαριστώ για την απάντηση σου και τις συμβουλές.

Χθες έκανα μια ακόμα δοκιμή με το oculus, αυτή την φορά πήγα διαβασμένος. το SDE με ενόχλησε λιγότερο μιας και το ειχα στο μυαλο μου πιο έντονο (λόγο σύγκρισης τοτε με το PSVR) και απλά προσπάθησα να μη το σκέφτομαι. Ασχολήθηκα περίπου μισή ώρα περίπου δοκίμασα οτι μπορούσε να τρέξει δίχως χειριστήρια όμως. Δεν ζαλίστηκα ούτε μια στιγμή και επιβεβαίωσα οτι είμαι VR compatible χαχαχα. Τα γυαλιά μου μπαίνουν οριακά οπότε είμαι οκ.

Εν τέλει έβαλα παραγγελία σήμερα (amazon.de) και σε λίγες μέρες θα το παραλάβω. Αν και οι τίτλοι του PS VR με τραβάνε περισσότερο όπως και η ιδέα του plug n play, προτίμησα  το rift λόγω των χειριστηρίων που όπως αναφέρεις κι εσύ ότι είναι καλύτερα, οτι δε θέλω να είμαι δεμένος στο PS αλλά θέλω πληθώρα τίτλων, εκπαιδευτικών, 3d party κλπ. , room scale και τέλος οτι σαν κάτι που κουμπώνει στο pc θα βελτιώνεται διαρκώς. Θέλω να πιστεύω οτι όσο ανεβαίνει η υπολογιστική ισχύς τόσο πιο ρεαλιστικά γραφικά θα πάρουμε στην δεδομένη ανάλυση βέβαια.

Μέχρι λοιπόν να έρθει το toy,  για να είμαι έτοιμος πέρα από κάποια παιχνίδια, τι είναι must να κατεβάσω?

Δημοσ.

Καλορίζικο μιας και το πήρες. 

Δεν έχω δοκιμάσει το psvr και δεν έχω άποψη. Αυτό όμως που ξέρω είναι πως το rift έχει το περισσότερο software απο τις 3 συσκευές. Παίζει όλα τα του steam, όλα τα του oculus home και οι περισσότεροι τίτλοι του PSVR υπάρχου ή θα υπάρξουν. 

Όταν είχα δοκιμάσει το rift στο πλαίσιο, μόλις το φόρεσα είδα και το SDE, είδα και το κενό κάτω από την μύτη, έβλεπα και τον σκελετό από τα γυαλιά μου. Μόλις είδα τον γκρεμό και τον δεινόσαυρο τα ξέχασα όλα! Απο τότε δεν με ενοχλεί καθόλου. Επίσης αν προσέξεις κάποια παιχνίδια όπως πχ το luckys tale δείχνουν να έχουν πιο "συμπαγή" γραφικά άπο κάποια άλλα. Σε αυτά είναι ενεργοποιημένο το SS. Φαντάζομαι με τούμπανη GPU και SS όλα θα βελτιόνωνται σε αυτό το επίπεδο. 

Αν θέλεις να έχεις τα τελευταία νέα και όλες τις λεπτομέρειες για ότι έχει σχέση με το rift VR να παρακολουθείς το oculus reddit

https://www.reddit.com/r/oculus/

Τα γυαλιά μου είναι σχετικά μικρά και χωράνε άνετα μεσα στο rift. Έχω βρει και τον τρόπο να το βάζω και να το βγάζω πανεύκολα χωρίς να μετακινούνται καθόλου. Πρόσεξε μην γρατσουνίσεις τους φακούς με τα γυαλιά σου γιατί δεν αλλάζουν! 

Must τίτλοι εκτός παιχνιδιών;

Απο το steam: google earth VR (θέλει ένα μικρό patchάκι για το rift),  cycling pathways to mars

Απο το oculus home: mission iss, medium (γλυπτική), quill (ζωγραφική)

Αυτά μου έρχονται τώρα. Υπαρχουν φυσικά και μικρές ταινίες, ενδιαφέροντα πειράματα κλπ. 

Δημοσ.

Ενεργοποιώντας το touch, γίνονται αυτόματα δωρεάν οι εξής τίτλοι: 

Robo Recall, Oculus Medium, Dead and Buried, Quill.

Άρα σε περίπτωση που έχεις το oculus στα χέρια σου πριν τα touch, μην δώσεις λεφτά για να τα κατεβάσεις. Ήμουν έτοιμος να δώσω 30€ για το medium για να το έχω έτοιμο όταν μου έρθουν και το έμαθα ευτυχώς τελευταία στιγμή.

Κατά τ'άλλα, αυτά που σου γράφει και ο kgian. Καλορίζικο!

Δημοσ.

Στην αρχή μπορεί να ζαλιστείς. Μην απογοητευτείς. Θα το συνηθίσεις και μετά δεν θα σε πειράζει.

Ήρθε σήμερα ένας φίλος να του δείξω το project cars με την τιμονιερα. Ούτε 5 λεπτά δεν άντεξε και ανακατεύτηκε άσχημα. Εγώ πάλι πλέον δεν καταλαβαίνω τίποτα. Θα σου έλεγα να ξεκινήσεις με παιχνίδια που δεν έχουν πολύ κίνηση.

Το lucky stale έχει λίγη κίνηση αλλά ελεγχόμενη. Καλό είναι να το τελειώσεις. Επίσης θα σου πρότεινα να αγοράσεις το chronos που μέχρι τις 4 του μήνα είναι σε έκπτωση στα 16€ περίπου. Εξιαρετικοτατο, ανετοτατο, πανέμορφα γραφικά και εθιστικό. Έπαιζα 3ωρα κάθε μέρα μέχρι να το τελειώσω.

Δοκίμασε και το altspaceVR. Πολύ ωραίο social app και φυσικά δωρεάν. Επίσης με οποιαδήποτε αγορά από το oculus store παίρνεις και το ripcoil. Πολύ ωραίο παιχνιδάκι.

Δημοσ.

Δεν έχω θέμα ζαλάδας (ευτυχώς) το παιχνίδι που είχα παίξει στο ps vr ήταν γρήγορο με πολλές κινήσεις στο κεφάλι. Δε κατάλαβα τπτ. Και τις φορές που δοκίμασα το oculus ειδικά την δεύτερη προσπάθησα να κάτσω πολύ ώρα με κίνηση για τον ίδιο λόγο. Χαμπάρι δε πήρα.

ευχαριστώ για τις προτάσεις, θα τα τσεκάρω όλα!

Δημοσ.

Και εγώ δεν είχα θέμα με ζαλάδα αλλά όπως και να το κάνουμε κάποια είναι ζαλιστικά. Το ζητούμενο είναι αν σου τύχει μην ανυσηχήσεις. Περνάει. ΜΗΝ ανυσηχήσεις. Εμένα μου φαίνεται πλέον φυσιολογικό αλλά ο φίλος μου χτες ούτε 5 λεπτά κυριολεκτικά δεν αντεξε. 

Δημοσ.

Καλά εννοείτε ανάλογα το game σίγουρα κάπου θα υπάρχουν... παρενέργειες! Θέλει μέτρο η χρήση!

btw κάπου διάβασα για το elite dangerous, είμαι fan του είδους, έχει κανείς άποψη?

Δημοσ.

H χρήση δεν θέλει μέτρο! Έχω παίξει και 4 ώρες άνετα! Χιχιχι!

Το elite είναι ΑΠΙΘΑΝΟ! Θέλει βέβαια HOTAS για να το ευχαριστηθείς, αν και υπάρχουν και φτηνά και καλά. Τωρα είναι και σε έκπτωση μέχρι τις 4 του μήνα. Αξίζει να το χτυπήσεις. Θα σου το πρότεινα. Επίσης απο το oculus home μπορείς να το τρέξεις και σε desktop mode (αν και δεν πρόκειται) και είμαι 95% σίγουρος ότι μπορείς να πας στο επίσημο site και να πάρεις και κωδικό για το steam αν το αγοράσεις από την oculus. 

• Like 1
Δημοσ.

H χρήση δεν θέλει μέτρο! Έχω παίξει και 4 ώρες άνετα! Χιχιχι!

Το elite είναι ΑΠΙΘΑΝΟ! Θέλει βέβαια HOTAS για να το ευχαριστηθείς, αν και υπάρχουν και φτηνά και καλά. Τωρα είναι και σε έκπτωση μέχρι τις 4 του μήνα. Αξίζει να το χτυπήσεις. Θα σου το πρότεινα. Επίσης απο το oculus home μπορείς να το τρέξεις και σε desktop mode (αν και δεν πρόκειται) και είμαι 95% σίγουρος ότι μπορείς να πας στο επίσημο site και να πάρεις και κωδικό για το steam αν το αγοράσεις από την oculus. 

xmm m κάπου έχω ένα force feedback flightstick της Logitech ώρα να το βγάλω από το χρονοντουλαπο! - αν δουλεύει μιας το πρώτο μου HOTAS δε μπορεί να συνδεθεί σε H/Y εδώ και μια δεκαετία+ λόγω... rs232/ DIN connector χαχαχαχαα

ΒΤW https://www.oculus.com/experiences/bundles/189647921537624/  δε θα μείνει φράγκο...

Δημοσ.

Παντως τον Palmer τον σουταραν. Αντε να δουμε μηπως και ισιωσει λιγο η Oculus (facebook) μετα τα απανωτα στραπατσα.

Πριν ρωτησετε απο τι να ισιωσει διαβαστε το αρθρο.. :) Ενταξει πιτσιρικας ειναι ελπιζω να ωριμασει.

http://www.businessinsider.com/reasons-for-oculus-rift-cofounder-palmer-luckey-leaving-facebook-2017-3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...