noobogadgetakias Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Καλησπερα σε ολους..εχω στο σπιτι σε ολα τα δωματια εκτος απο πριζες τηλεφωνου και πριζες δικτυου εθερνετ.πως θα τις δουλεψω αυτες ρε παιδια;;δηλαδη συνδεω το ρουτερ σρ καποια πριζα με καποιο καλωδιο και μετα θα εχω σε ολες τις αλλες πριζες δικτυο ;οπως ας πουμε να συνδεω την τηλεοραση μ στο ιντερνετ;;
turbat0s Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Κάπου καταλήγουν αυτές οι πρίζες. Κάτι τέτοιο δεν υπάρχει κάπου στο σπίτι?
Lolarikos Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 To οτι το σπιτι εχει δικτυακη καλωδιωση με utp πισω απο τον τοιχο και πριζακια ethernet δεν σημαινει οτι αν συνδεσεις κατι εκει θα δουλεψει. Λογικα ειναι στον αερα ακομα. Δες που καταληγουν. Μπορει σε ντουλαπα , παταρι , χαμηλα σε καποιο δωματιο κτλ Εκει συγκεντρωνονται ολα τα utp που πανε στα πριζακια και το utp της παροχης. Εκει θα βαλεις το router και εισαι κομπλε.
noobogadgetakias Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Αυτο δεν το γνωριζω καθολου.ο ηλεκτρολογος ομως θα το ξερει.πες οτι αυτην την στιγμη εχω τις πριζες μονο τις utp πως τις λενε τελος παντων.αλλα χωρις αυτο το αντικείμενο που εχει απο πανω στο λινκ ο φιλος.για να εχω συνδεση ιντερνετ σε ολες τις πριζες θα πρεπει να σε μια πριζα τηλεφωνου να συνδεσω το ρουτερ και μετα τραβαω καλωδιο εθερνετ απο το ρουτερ στο αντικειμενο αυτο και απο κει στην πριζα τοτ δικττου για να εχω κ στο υπολοιπο σπιτι;
Lolarikos Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Το αντικειμενο λεγεται patch panel και δεν το χρειαζεσαι. Δες που καταληγει η δομημενη καλωδιωση και μετα μιλαμε...
noobogadgetakias Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Μβασικα πρεπει να ρωτησω τον ηλεκτρολογο μ να δω τι παιζει.αν και δεν νομιζω να έχει βαλει αυτος καπου patch panel.αποτι δειχνει το πραμα μόνο τα καλωδια μεσα απο τους τοιχους θα εχει περασει και απλα θα ειναι συνδεδεμενες ολες οι πριζες με καποιο τροπο.θα ρωτησω να μαθω αυριο και θα επιστρεψω Επεξ/σία 18 Οκτωβρίου 2016 από noobogadgetakias
noobogadgetakias Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2016 Συγγνωμη για την καθυστερηση αλλα ειχα μπλεξει με την δουλεια τοσο ασχημα που ειχα ξεχασει το συγκεκριμενο θεμα.λοιπον.βρηκα το αρχικο καλωδιο.ειναι στο σαλονι πισω απο την τηλεοραση μου την μεγαλη.ειναι χυμα στον τοιχο.δηλαδη κρεμεται εκει απεξω.μ ειπε ο ηλεκτρολογος οτι αν του βαλω κλιπς utp και το συνδεσω στο ρουτερ αυτοματα ολες οι πριζες θα εχουν δικτυο.ισχυει;και πως του βαζω κλιπσακι τετοιο ρε παιδια;;εγω εχω ενα πενσακι αλλα αυτο ειναι μονο για καλωδια τηλεφωνου.υοαρχει αλλού πενσακι για καλωδια utp;
The_Judas Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2016 Μόνο ένα καλώδιο έχει; http://www.incentre.net/tech-support/other-support/ethernet-cable-color-coding-diagram/ Θα χρειαστείς μια πρέσα ακροδεκτών για ethernet και κάποια αντίστοιχα κλιπς.
jkoukos Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2016 ειπε ο ηλεκτρολογος οτι αν του βαλω κλιπς utp και το συνδεσω στο ρουτερ αυτοματα ολες οι πριζες θα εχουν δικτυο.ισχυει; Δεν θα σου δουλεύει το "δίκτυο" που έφτιαξε ο ηλεκτρολόγος σου, για όλες τις πρίζες. Σε κάθε καλώδιο μπορεί να συνδεθεί μια συσκευή στην άλλη άκρη. Με πατέντα είναι δυνατόν να έχεις μέχρι 2 συσκευές.
The_Judas Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2016 Κανονικά έπρεπε π.χ για 10 πρίζες... να καταλήγουν κάπου 10 καλώδια ή έστω 5 αν τα είχε διαχωρίσει στα δύο.
2MikronS Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2016 Εκανε μαλακια ο ηλεκτρολογος και θα τρεχει ο φιλος. τα εχει παραλληλισει και νομιζει οτι παιζουν ετσι 1
mitsus Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2016 Ρώτησέ τον που καταλήγουν ή που έχει ενώσει όλα τα καλώδια δικτύου. Εκεί θα πρέπει να μπει το ρούτερ ή κάποιο switch. Αν σου πει ότι τα ένωσε μεταξύ τους σε καμιά χωνευτή, έκανε πατάτα(μ@λ@κία). 1
isay Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2016 Ο ηλεκτρολόγος όντως έκανε πατάτα ΑΛΛΑ το κόλπο θα δουλευει για μια συνδεμένη συσκευή. Αν δηλαδή στην κεντρική (πίσω από την τηλεόραση), βάλεις ένα router και σε κάποιο αλλο δωμάτιο (π.χ. κρεβατ/ρα) συνδεσεις κάτι στο utp, αυτό θα επικοινωνεί με το router. Αν όμως επιχειρήσεις να συνδέσεις δευτερη συσκευή σε επιπλέον δωμάτιο (π.χ. κουζίνα, δηλαδή κρεβ/ρα και κουζίνα) θα κολλήσει το σύμπαν και δε θα παιζει. Πιάνω και το ακραίο σενάριο που το θεωρώ απίθανο. Ο ηλεκτρολόγος να εχει χώσει κάπου ενα patch panel που να καταλήγουν όλα τα πριζάκια και απο το patch panel να βγάζει είσοδο στην τηλεόραση. Το θεωρώ απιθανο, αλλα ρώτα τον τι ακριβώς εχει κάνει
jkoukos Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2016 Υπάρχει μια λύση, αν δεν μπορεί να περαστούν άλλα καλώδια, αλλά με το σχετικό κόστος. Αλλάζεις τις πρίζες που είναι σε σειρά, με άλλες διπλές. Το καλώδιο από την αρχική πρίζα, θα τερματίζει στην Α υποδοχή από την επόμενη διπλή και από την Β υποδοχή θα πηγαίνει στην Α της επόμενης κλπ. Τώρα το μόνο που χρειάζεται είναι ένα απλό switch, σε κάθε διπλή πρίζα. Αν σε μία πρίζα δεν χρειάζεται να συνδεθεί κάποια συσκευή, τότε απλά αντί του switch συνδέεις τις 2 υποδοχές (Α & Β) με ένα απλό καλώδιο UTP, ώστε να συνεχίζει το δίκτυο προς την επόμενη. 1
noobogadgetakias Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2016 Τελος καλο ολα καλα...εχει κανει την μαγκια με πατς πανελ στο ταβανι ακριβως πανω απο την πριζα..επειδη εχω ολο το ταβανι με γυψοσανιδα και σποτακια παντου εχει βαλει ακριβως απο πανω πατσ πανελ με ολα τα καλωδια συνδεδεμενα εκει και απλα εχει κατεβασει απο κει το ενα που χρειαζεται για να συνδεθει στο ρουτερ...ευτυχωςςςςς
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα