Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

"Μιλάς σαν να είσαι σχετικός με το αντικείμενο.

Ενώ στην πραγματικότητα δεν έχεις ιδέα."

Το μεγάλο πρόβλημα με τους σκεπτικιστές του bitcoin είναι το

εξής: Για να καταλάβεις τι είναι το bitcoin, πρέπει να καταλάβεις πρώτα τι είναι το χρήμα, αλλά και να ξέρεις τα ιστορικά γεγονότα που το επηρρέασαν ανά τους αιώνες.

Σου έχω φρέσκιες ειδήσεις. Μεγαλύτερο πρόβλημα από αυτό που περιγράφεις, είναι να νομίζεις ότι κατέχεις την απόλυτη αλήθεια, και οτιδήποτε δεν συμφωνεί με την συγκεκριμένη απόλυτη αλήθεια, δεν έχει θέση στο σύμπαν σου. Ε λοιπόν, δεν πάει έτσι.

Δημοσ.

για την ιστορία τα καταστήματα στο dark web μετά το κλείσιμο του silk road όχι μόνο πολαπλασιάστηκαν αλλά και κάνουν δεκαπλάσιο όγκο συναλλαγών από τι έκανε το silk road στην κορύφωση του...

https://www.deepdotweb.com/2013/10/28/updated-llist-of-hidden-marketplaces-tor-i2p/

• Like 1
Δημοσ.

Κάτι άλλο που θέλω να προσθέσω είναι ότι το bitcoin αν και είναι τελείως ανιχνεύσιμο δλδ κάποιος μπορεί να ακολουθήσει το νήμα των συναλλαγών και να βρει την πηγή κυρίως αν τα bitcoin έχουν αγοραστεί σε κάποιο ανταλλακτήριο και έχουν συνδεθεί με κάποιο πραγματικό όνομα είναι ακόμα κυρίαρχο σαν νόμισμα στο dark web.

Και ο λόγος είναι φυσικά ότι σχεδόν όλοι στο dark web έχουν βρει τρόπους για να "ξεπλένουν" τα bitcoin ώστε να χαθούν τα ίχνη. 

Υπάρχουν τρόποι όπως ανταλλαγές μεταξύ altcoin, πληντήρια που υπάρχουν γιαυτή την δουλειά στο dark web όπου τα bitcoin ανταλλάσονται μεταξύ των user ώστε να χαθούν τα ίχνη η ακόμα και αγορές bitcoin από χέρι με χέρι η μέσω bitsquare ώστε να μην συνδεθούν οι διευθύνσεις με το id του χρήστη.

Ομως και αυτό δεν αρκεί γιατί δημιουργούνται συστήματα που τo track των συναλλαγών γίνετε όλο και ποιο σοφιστικέ και μπορούν να πιάσουν τις συναλλαγές και την πηγή της ταυτότητας των χρηστών.

Ετσι όμως δημιουργείτε ένα πρόβλημα στο χώρο του ψηφιακού νομίσματος.

Ότι με την πάροδο του χρόνου δημιουργούνται bitcoin που είναι "βρώμικα" και πλέον κανείς δεν θα θέλει να έχει στην κατοχή του.

Το πρόβλημα έρχονται να το αντιμετωπίσουν οι developer του bitcoin όπου στο πρόσφατο συνέδριο τους στο Μιλάνο υπήρξε πληθώρα λύσεων ώστε τα bitcoin πλέον να μην γίνονται όχι μόνο ανιχνεύσιμα αλλά και κανείς να μην μπορεί πλέον αν πει από που προέρχονται.

Ομως την τελευταία κουβέντα σε αυτό το πρόβλημα την είπε για άλλη μια φορά ο "dark lord" του Bitcoin.

Οπως αποκαλύφθηκε στο συνέδριο φέτος το καλοκαίρι μια επιστολή δόθηκε στους developer με μια λύση για ένα σύστημα απόκρυψης των συναλλαγών που πλέον θα καθιστά αδύνατη την παρακολούθηση τους.

Την επιστολή την υπέγραφε "κάποιος" με ψευδώνυμο το όνομα του arch enemy του harry potter και την τεχνολογική λύση την είχε ονομάσει MibleWimble την κατάρα δλδ που έκανε τους ανθρώπους να μην μπορούν να πουν τι είδαν...

https://youtu.be/8BLWUUPfh2Q?t=1h29m28s

αυτός είναι ο ζωντανός κόσμος του bitcoin και όποιος δεν τον βρίσκει συναρπαστικό απλά είναι τελείως ξενέρωτος και είναι περαστικός από αυτόν εδώ τον χώρο της τεχνολογίας.

Δεν είναι geek με τίποτα πως να το κάνουμε :P

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ που λέτε, έχω αρχίσει να μαζεύω βίδες. Οτι νάναι βίδες, οι μικρές λέω είναι ~5ε οι μεγάλες ~10ε και κάτι καρόβιδες να με το συμπάθειο, 50ε. Οταν καταστραφεί ο κόσμος και οι τράπεζες, όλοι θα κλαίνε τα ευρώ τους αλλά εγώ θα γελάω, μουαχαχαχα κι έτσι. Θα πάρω τις βίδες μου και θα βγω να αγοράσω ρεύμα, βενζίνη και ζαρζαβατικά. Παίζει βέβαια να με περάσουν για κανένα σαλταρισμένο/ρομαντικό μη-ξενέρωτο geek και να μη δέχεται κανείς τις βίδες μου για νόμισμα.

Got my point? :P

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ που λέτε, έχω αρχίσει να μαζεύω βίδες. Οτι νάναι βίδες, οι μικρές λέω είναι ~5ε οι μεγάλες ~10ε και κάτι καρόβιδες να με το συμπάθειο, 50ε. Οταν καταστραφεί ο κόσμος και οι τράπεζες, όλοι θα κλαίνε τα ευρώ τους αλλά εγώ θα γελάω, μουαχαχαχα κι έτσι. Θα πάρω τις βίδες μου και θα βγω να αγοράσω ρεύμα, βενζίνη και ζαρζαβατικά. Παίζει βέβαια να με περάσουν για κανένα σαλταρισμένο/ρομαντικό μη-ξενέρωτο geek και να μη δέχεται κανείς τις βίδες μου για νόμισμα.

τις βίδες σου ούτε μπορείς να τις ανταλλάξεις με ευρώ, ούτε να τις στείλεις στην άλλη άκρη του κόσμου μέσα σε δευτερόλεπτα, ούτε να τις ανταλλάξεις με ψηφιακά προιόντα και ούτε να καταγράψεις πάνω τους τίτλους ιδιοκτησίας σε ψηφιακά έργα και ακίνητα και φυσικά ούτε να τρέξεις smart contract.

Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να βιδώσεις κανά παξιμάδι.

Αν θεωρείς ότι το να βιδώνεις παξιμάδια θα είναι και η κυρίαρχη ζήτηση σε μια μελλοντική οικονομική καταστροφή και ότι οι βίδες σου θα πάρουν αξία τότε τι να σου πω εσύ ξέρεις... :P

• Like 2
Δημοσ.

Ωραίο αυτό που λές. Έχεις ένα πόιντ.

Εγώ σε ένα σενάριο καταστροφής θα πουλούσα παλάτι για ένα κιλό σιτάρι.

Ξέχνα το bitcoin. 

Ας συγκρίνουμε το χρυσό με τα χρήματα.

Το πόσος χρυσός υπάρχει ελεύθερος στην αγορά το καθορίζει η φύση και οι "αξίνες" μας.

Μόνο φασιστικού τύπου πολιττικές αποφάσεις μπορούν να βάλουν χέρι στην ελεύθερη αγορά του χρυσού.

Το πόσα χρήματα υπάρχουν στην αγορά το καθορίζουν οι Κεντρικές Τράπεζες.

Κάνουν υποτίμιση των χρημάτων σου. Μάλιστα τώρα τελευταία συνειδητοποίησαν ότι δεν χρειάζεται

να τα τυπώνουν καν. Απλά δανείζουν ηλεκτρονικά χρήματα στις τράπεζες με σχεδόν μηδενικά επιτόκια.

Με ένα γραμμάριο χρυσού αγοράζεις περισσότερα πράγματα το 2016 από ότι το 1973.

Με 10 δολάρια αγοράζεις λιγότερα πράγματα το 2016 από ότι το 1973.

Γιατί να χρησιμοποιώ χαρτονομίσματα που χάνουν την αξία τους;

Αυτό είναι το θέμα. Όχι τι θα γίνει αν έρθει πείνα.

Αφόυ έτσι κι αλλιώς ο Δυτικός κόσμος ποτέ δεν θα πεινάσει, οι κυβερνήσεις μας φροντίζουν για συτό. Oh wait...

• Like 1
Δημοσ.

Το πόσος χρυσός υπάρχει ελεύθερος στην αγορά το καθορίζει η φύση και οι "αξίνες" μας.

Μόνο φασιστικού τύπου πολιττικές αποφάσεις μπορούν να βάλουν χέρι στην ελεύθερη αγορά του χρυσού.

Σε καιρό κρίσης, πολέμου, πείνας ή απλά δυσμενών διεθνών συγκυριών, μόνο φασιστικού τύπου πολιτικές αποφάσεις παίρνονται. Δεν έρχεται κανείς να σε ρωτήσει αν συμφωνείς, ή αν ζημιώνεσαι από τις αποφάσεις αυτές.

Γιατί να χρησιμοποιώ χαρτονομίσματα που χάνουν την αξία τους;

Αυτό είναι το θέμα. Όχι τι θα γίνει αν έρθει πείνα.

Δεν σου εγγυάται κανείς και δεν υπογράφεις κανένα ακλόνητο συμβόλαιο ότι και το bitcoin δεν θα χάσει κάποτε την επίσης τεχνητή αξία του. Εν τω μεταξύ όμως, θα έχεις δαπανήσει τα «πραγματικά» σου χρήματα για να επενδύσεις σε bitcoin, τα οποία μάντεψε: δεν θα μπορούν να επιστρέψουν πίσω και μάντεψε επίσης με ποιο από τα τρία θα μείνεις στο χέρι. Στο τέλος της ημέρας βέβαια, τα πραγματικά σου λεφτά (γιατί ένα bitcoin δεν αγοράζεται με κάτι άλλο) δικά σου είναι και τα κάνεις ό,τι θέλεις, και σε τελική ανάλυση μακάρι να βγεις και κερδισμένος. Δεν υπάρχει όμως κανένας λόγος να βαυκαλίζεσαι ότι σου ήρθε η επιφοίτηση του αγίου πνεύματος (sic) και ό,τι κάνεις εσύ είναι πανέξυπνο ενώ ό,τι κάνουν όλοι οι υπόλοιποι είναι πανηλίθιο. Απλά για να μην εκπλαγείς όταν έρθει η ώρα. Ρισκάρεις κι επενδύεις κι εσύ, ακριβώς όπως και άλλοι πριν από σένα. Ούτε την συνταγή της επιτυχίας βρήκες, ούτε έπιασες τον παπά από τα....................... νεφρά.

• Like 1
Δημοσ.

Πάντως η Ευρωπαική κεντρική τράπεζα έβγαλε προειδοποίηση προς την Ευρωπαική ένωση για αυστηρότερη νομοθεσία για το Bitcoin καθώς όπως λέει φοβάται ότι θα χάσει τον έλεγχο του χρήματος.

http://www.news.gr/oikonomia/diethnh/article/284992/h-ekt-fovatai-mhn-hasei-ton-elegho-epi-toy-hrhmato.html

Δημοσ.

Πάντως η Ευρωπαική κεντρική τράπεζα έβγαλε προειδοποίηση (...) φοβάται ότι θα χάσει τον έλεγχο του χρήματος.

Λογικό είναι αυτό, τυπικά το κάνει γιατί φοβάται την τεχνητή έλλειψη/πληθώρα νομίσματος στην αγορά, δηλαδή αυτό που κάνουν αυτοί με τα ευρώ για να ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις και να φτιάχνουν κρίσεις και κοινωνικές πολώσεις, να μη το ξεκινήσουν κι οι άλλοι με τα bitcoin. Προσέχουν από νωρίς, για να έχουν...

Ο πραγματικός λόγος είναι γιατί δεν παίρνουν μίζα για τις συναλλαγές με bitcoins. ;)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...