Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα υπαρχει δυνατοτητα να κανω μια εξωτερικη κεραια ιντερνετ(ελευθερου)να δινει σημα wifi σε παραπανω απο μια συσκευη; και με ποιον τροπο; δεν εχω αγορασει κεραια ακομα γιατι ξερω οτι περιοριζεται σε μια συσκευη μπορει ομως να δωσει το σημα και στα ταμπλετ η τηλεφωνα του σπιτιου;

Δημοσ.

To ασύρματο σήμα μπορεί να ληφθεί από οποιαδήποτε συσκευή βλέπει την εκπομπή κι εφόσον είναι ελεύθερο δεν χρειάζονται κωδικοί για να συνδεθούν πάνω του.

Μόνον αν ο κάτοχος έχει ορίσει συγκεκριμένο αριθμό ταυτόχρονων συνδέσεων ή συγκεκριμένες διευθύνσεις να συνδέονται με το ασύρματο δίκτυο, υπάρχει θέμα.

Εκτός αν εννοείς άλλο πράγμα, π.χ. κάνεις λήψη αλλά η κεραία τη φέρνει μέσω καλωδίου σε μια μόνο συσκευή. Υπάρχει δυνατότητα, ανάλογα πως συνδέεται. Άλλη διαδικασία με καλώδιο USB, άλλη με δικτύου και άλλη με RF.

Γράψε αναλυτικότερα τι ακριβώς θέλεις να κάνεις.

Δημοσ.

θελω να βαλω κεραια εξωτερικη να πιανω ασυρματα το ελευθερο της πολης μου.το σημα δεν υπαρχει μεσα στο σπιτι υπαρχει μονο στην ταρατσα.δεν πιανω ελευθερο δηλ μεσα στο σπιτι μου ,θα ηθελα να βαλω κεραια που ξερω συνδεεται με τον υπολογιστη και θα πιανω ...αλλα οι υπολοιπες συσκευες που δεν πιανουν  το σημα; ειναι αδυνατον  να πηγαινω σην ταρατσα ολη την ωρα.θα ηθελα το εξωτερικο σημα  με καποιο τροπο να ερχεται μεσα στο σπιτι ..και να πιανουν και οι αλλες συσκευες οπως με το wifi που εχω ηδη απο τον οτε ,αλλα που δεν βγαινω οικονομικα να πληρωνω ..............ευχαριστω!!!

Δημοσ.

Βάζεις μια εξωτερική κεραία στην ταράτσα με καλώδιο σε ενα ρεπετερ πανω και εκπεμπεις ασυρματα σε ολο το σπιτι τωρα βέβαια πόσο αξίζει αυτό για να λαμβάνεις το ασυρματο του δήμου δεν ξερω αν αξιζει καθως θα εχεις περιορισμενη προσβαση σε σελιδες

Δημοσ.

Αν έχεις ένα παλιό modem/router που σου έχει ξεμείνει ως εφεδρικό από κάποια σύνδεση ή φίλο σου, μπορείς να το βάλεις να δουλέψει ως εσωτερικό ΑΡ και switch. Με έναν σμπάρο, δυό τρυγόνια. Όλες οι συσκευές θα μπορούν να συνδεθούν ενσύρματα και ασύρματα.

Διαφορετικά σου κάνει ένα οποιοδήποτε ΑΡ που μπορεί να έχει πολλαπλές θύρες δικτύου ή ένα ασύρματο router.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εχω παλιο ρουτερ αλλα δεν ξερω πως να το κανω αυτο που μου λετε..συγνωμη παιδια δεν ειμαι τοσο προχωρημενη μπορειτε να γινεται πιο συγκεκριμενοι; το ΑΡ  τι ειναι;; :-D  :-D

Επεξ/σία από ioanna76
Δημοσ.

AP=Access Point, η συσκευή (περιέχει έναν πομποδέκτη και μια κεραία) μέσω της οποίας επικοινωνούμε ασύρματα.

Όμως έτσι ονομάζεται και η λειτουργία κατά την οποία μοιράζουμε ασύρματα, μια ενσύρματη σύνδεση. Τυπικό παράδειγμα είναι η αντίστοιχη λειτουργία του modem/router που έχουμε.

Για να παίξει ένα modem/router ως απλό ΑΡ και switch, η διαδικασία είναι παρόμοια σε όλες τις συσκευές.

Ρυθμίζουμε να έχει μία αχρησιμοποίητη διεύθυνση στο ίδιο υποδίκτυο με τον router που παίρνει την σύνδεση και κλείνουμε DHCP, NAT και Firewall. Αν έχει επιλογή Bridge mode, την επιλέγουμε.

Δημοσ.

παιρνω μια οποιαδηποτε π.χ κεραια εξωτερικη την βαζω στην ταρατσα και την συνδεω με το ρουτερ η τον υπολογιστη; γιατι απο οτι εχω δει ειναι με καλωδιο usb ...το ρουτερ λογικο δεν εχει .. :fear: η απο τον υπολογιστη κανω την διαδικασια; το θεμα ειναι δεν ξερω και καποιον να με βοηθησει με την ολη διαδικασια.. :unsure:

Δημοσ.

Κάτι τέτοιο χρειάζεται να μπει έξω http://www.skroutz.gr/s/5102889/Ubiquiti-NanoStation-Loco-M2.html

Αυτό θα πιάσει το ίντερνετ και θα το φέρει στο σπίτι με καλώδιο δικτύου, εκεί θα μπει στο παλιό Ρούτερ που έχεις και θα περνεις στο σπίτι ασύρματο wifi.

Θες και κάποιον τεχνικό ή φίλο γνώστη να στο ρυθμιση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...