geostratis Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Ρε συ Vago, δώσε τότε μια βοήθεια! Ειλικρινά, μπορείς να μου πεις με ποια (free) προγράμματα ή online apps μπορώ να κάνω σε Android tablet (αντε και σε chromebook) τις εξής δουλειές που έκανα γρήγορα και εύκολα εξ αρχής στο 1ο Μac Plus του 1984: - copy-cut-paste κειμένου ΕΥΚΟΛΟ και ΓΡΗΓΟΡΟ - να γράψω offline ένα απλό γράμμα στα γρήγορα, με formatting, tabs, αλλαγή γλώσσας, γραμματοσειράς, κλπ - να τυπώσω το γράμμα - να διαχειριστώ αρχεία σε φακέλους, να τα μετακινώ με drag-drop - να συγκρίνω δύο ανοιχτά κείμενα πλαι-πλάι σε παράθυρα - να σχεδιάσω ένα γρανάζι ( ή έστω, ένα έπιπλο βιβλιοθήκης να το δώσω στο μαραγκό να το φτιάξει) με vector graphics (αλλά όχι και να μάθω AutoCad γι΄αυτό το σκοπό!) - να σχεδιάσω για τη δουλειά μου ένα ηλεκτρολογικό κύκλωμα στα γρήγορα, να γράψω πάνω νούμερα και παρατηρήσεις, να περιστρέψω εξαρτήματα, κλπ κλπ με ίδιο τρόπο και ευκολία όπως παραπάνω. - να καταχωρήσω τιμές μετρήσεων και να κάνω ένα πολλαπλό διάγραμμα x-y των δεδομένων, να περάσω πάνω του δικές μου καμπύλες γραμμές και συναρτήσεις. - Nα φτιάξω στα γρήγορα ένα φυλλάδιο ή μια ανακοίνωση (του στύλ "βρέθηκε σκύλος..." και να κολλήσω φωτογραφίες, χάρτες, κλπ - κι όλα τα παραπάνω χωρίς σπουδές, manuals, Google, YouTube videos, κλπ - α, ξέχασα, και όλα αυτά με 1MB RAM και 20ΜΒ hard disk (μόνο που δε ζήτησα να παίρνει και δισκέτα!! Αυτό το feature στο χαρίζω!) Ε τότε να παραδεχτώ ότι στα 35 χρόνια που περάσανε η τεχνολογία μας έδωσε κάτι παραπάνω για την δουλειά και την παραγωγικότητά μας. Kαι ότι υπηρετεί εμένα και όχι εγω αυτήν. Και μετά να πάω να ξοδεψω τις οικονομίες μου στα καλύτερα Andro-tablets και Chromo-κούτια και να γράψω και reviews! Kαι ούτε και να ξανασκεφτώ ποτέ το θέμα "έκρηξη"! Πιπέρ στο στόμα, τι είπα, θεέ μουι! Η τεχνολογία απαιτεί και ρίσκα για τόσα που μου δίνει! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα