Προς το περιεχόμενο

Το νέο Chromebook Pro θα ανακοινώσει σύντομα η Samsung

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Κανενας ψαγμενος..,  Φαντάζομαι xposed,  root δε θα μπορω να κανω,  παροτι τρεχει playstore ε? 

Γιατι δε βγαζει ενα τέτοιο με μεγάλη amoled οθονη και Android?  Για εμας που ψάχνουμε Android με μεγάλη οθονη.. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τώρα πρέπει σε κάθε είδηση που βγάζει η Samsung να πετάγεται ο κάθε έξυπνος να λέει για"έκρηξη". . .

Απλά έλεος!!!

Τώρα το ρεζουμέ πολύ καλο εργαλείο μακάρι να έρθει εδώ στην Ελλάδα κ να κάνει ό,τι κάνει κ το note, και εάν όντως δουλεύει το play store θα είναι φανταστικό!

Επεξ/σία από koylis.ch
  • Like 1

Panikas1986, είχα δοκιμάσει σε αυτό (Celeron N3050/2gb/32gb) το Chromium OS (που είναι η opensource βάση που χρησιμοποιεί η Google και χτίζει το ChromeOS) μέσω CloudReady.

Δεν είχα Play Store (αν και είχα διαβάσει πως είναι εύκολο να περαστεί με "διάφορους τρόπους") αλλά παρ' όλα αυτά έκανα πολλή και καλή δουλίτσα, καθώς συνειδητοποιημένα όλα όσα ήθελα να κάνω με το μηχάνημα ήταν μέσω browser.

Σαν επιδόσεις, σε σχέση με Xubuntu (ελαφρύ ubuntu) και δη σε σχέση με Windows 10 με τα οποία ήρθε, ο Chrome (ο οποίος ήταν και αυτός που κατά βάση είχα μόνιμα ανοιχτός στα δυο λειτουργικά), συμπεριφερόταν ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ πιο ομαλά σε ChromiumOS

Μόνιμα 3 tabs ανοιχτά το ένα σε real-time ενημερώσεις, το άλλο youtube στο background, και το τρίτο για browsing σε site με 3-4 scripts να τρέχουν, είχα σχετικά άνετη εναλλαγή σε άλλες 2-3 καρτέλες. Συνολικά, λοιπόν, είχα "λόξυγγα" μετά τα 5-6 tabs...

Σαν εφαρμογές, είχα TeamViewer, είχα offline Office μέσω Google (αλλά προφανώς στο Play Store των επίσημων Chromebooks μπορείς να βρεις πλέον το Microsoft Office), είχα Plex για να streamάρω ταινιούλες, το mail μου κανονικά, Dropbox με selective sync για να μη γεμίζει ο δίσκος, και φυσικά όλα τα extensions του Chrome μου όπως ακριβώς τρέχει στο Desktop PC μου.

Σα οικοσύστημα, το Chrome Web Store έχει ειδική κατηγορία με APPLICATIONS που είναι για Chrome. Την έχουμε και στην dekstop έκδοση του Chrome, αλλά δεν της δίνουμε σημασία. Εκεί έχει πολλές εφαρμογές (και offline) που καλύπτουν από torrents μέχρι remote control, μέχρι server apps κτλ.

Προσωπικά το μόνο που λείφτηκα από το Chrome Web Store και κύριος λόγος που θα ήθελα να έχω Play Store είναι το Skype το οποίο δεν λειτουργεί σε Chromebooks χωρίς Play Store.

Ανάλογα, λοιπόν, τι εφαρμογές θέλεις, θεωρώ πως αξίζει η μετάβαση από ένα ακριβό tablet σε ένα ακριβό chromebook. Αντί να δώσεις 400 ευρω σε ένα Samsung Tab S2, δώσε 450-500 σε ένα Samsung Chromebook, και θα έχεις τουλάχιστον οθονάρα, πληκτρολόγιο, περισσότερη μπαταρία, full-fledged Chrome, με extensions και άλλα καλούδια που παραπέμπουν σε αντίστοιχη desktop εμπειρία.

Εμένα με κάλυπτε, και ο μόνος λόγος που δεν το έχω πλέον το μηχάνημα είναι γιατί χρειάστηκα τα μετρητά και το πούλησα. Τελευταία, μάλιστα είχαν ενθουσιαστεί οι γονείς μου με την απλότητα χρήσης του και αγόρασαν και εκείνοι από ένα φτηνιάρικο laptop (των 170-190 ευρώ) και πέρασα ChromiumOS να χαζεύουν στο ίντερνετ.

Μπράβο για το review, firefox υπάρχει στο Chrome Web Store;

• Like 1

ωραιο μηχανημα, αλλα διστάζω λογω λειτουργικου. Τι εννοω: Θα το ηθελα πιο offline, less browser based και οχι δεμένο με την Google κατα τροπο απολυτης εξάρτησης.

Μπράβο για το review, firefox υπάρχει στο Chrome Web Store;

Ευχαριστώ ;)

Firefox στο Chrome Web Store (που είναι το app store με extensions/apps που συνεργάζονται με τον Chrome) δεν υπάρχει, ούτε πρόκειται να υπάρξει. Δεν ξέρω αν αστειεύεσαι ή μπέρδεψες κάτι  :P

Just in case, Firefox θα υπάρχει στο Google PLAY Store, φαντάζομαι. Ίσως να εμφανίζεται σαν "incompatible με τη συσκευή μας", αλλά δεν βρίσκω το λόγο να μην λειτουργεί.

Όπως και να 'χει, ποιο το νόημα να μπορείς να τρέχεις Firefox από λειτουργικό που είναι ουσιαστικά Chrome, όμως;

--Σημειωτέον, δεν έχω Chrome OS με Play Store, αλλά ChromiumOS χωρίς Play Store--

Ευχαριστώ ;)

Firefox στο Chrome Web Store (που είναι το app store με extensions/apps που συνεργάζονται με τον Chrome) δεν υπάρχει, ούτε πρόκειται να υπάρξει. Δεν ξέρω αν αστειεύεσαι ή μπέρδεψες κάτι  :P

Just in case, Firefox θα υπάρχει στο Google PLAY Store, φαντάζομαι. Ίσως να εμφανίζεται σαν "incompatible με τη συσκευή μας", αλλά δεν βρίσκω το λόγο να μην λειτουργεί.

Όπως και να 'χει, ποιο το νόημα να μπορείς να τρέχεις Firefox από λειτουργικό που είναι ουσιαστικά Chrome, όμως;

--Σημειωτέον, δεν έχω Chrome OS με Play Store, αλλά ChromiumOS χωρίς Play Store--

thnks, βολεμένος με το sync που κάνει σε password bookmarks extansions κτλπ :P

Τελικά κάτι σε "androidbook" (remixos?) χρειάζεται η αγορά, συγκεκριμένα θέσεις σε γραφεία για άτομα που τρέχουν μόνο αποκλειστικά σε webapps από crm μέχρι πρόγραμμα κρατήσεων/erp. Από offline μόνο WPS Excel/google sheets και 1 pdf reader/editor.

ποσο hardware χαραμιζεται σε αυτα τα μηχανακια

οποιος θελει μπορει να βαλει cloudready σε στικακι για να δει ποσο μουφα ειναι ολη αυτη η ιστορια με τα chromebooks

ps δεν υπαρχει το store του android αλλα μεσα απο το chrome store μπορεις να τρεξεις καποια webapps κ καποιες android εφαρμογες ,παντα μεσα στον chrome

k απο επιδοσεις ειναι πιο αργο απο μια μεση linux διανομη

• Like 1

ποσο hardware χαραμιζεται σε αυτα τα μηχανακια [είτε έχουν Windows είτε ChromeOS είτε οτιδήποτε]

οποιος θελει μπορει να βαλει cloudready σε στικακι για να δει ποσο μουφα ειναι ολη αυτη η ιστορια με τα chromebooks [αν του κάνει ή όχι η φάση ChromeOS]

ps δεν υπαρχει το store του android αλλα μεσα απο το chrome store μπορεις να τρεξεις καποια webapps κ καποιες android εφαρμογες ,παντα μεσα στον chrome

k απο επιδοσεις ειναι πιο αργο απο μια μεση linux διανομη [διαφωνώ. αν το μόνο που κάνεις είναι να ανοίξεις ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια πράγματα. μια linux διανομή μόνο με chrome+extensions ολόιδια, τρέχει πολύ πιο αργά και με περισσότερους πόρους σε χρήση από Cloudready ChromiumOS. Προσωπικά είχα καλύτερο smooth scrolling, καλύτερη εναλλαγή σε tabs, γρηγορότερο άνοιγμα του browser (φυσικά, το λειτουργικό ΕΙΝΑΙ ο browser), και εν τέλει πιο γρήγορο αποτέλεσμα στη φάση "θέλω ένα pc να ανοίξω τον browser και γρήγορα"]

Ειναι πολύ απλό να δοκιμάσει οποιοσδήποτε σε ένα virtual και το ChromiumOS και το RemixOS.

Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί πρέπει να είναι μούφα κάτι που για εσένα δεν λειτούργησε, ενώ για κάποιον αποτέλεσε λύση. Κάποιοι είναι διατεθειμένοι να θυσιάσουν το offline, ή να θέλουν ντε και καλά να έχουν έναν browser πάντα ανοιχτό και να μπορούν να κάνουν έτσι δουλειά.

Gamers, κατεβαστήρια και photoshop/3d geeks προφανώς έχουν powerhouses που κάνουν τις βαρειές δουλειές.

Κανένα Linux ρε παιδια δεν μπορεί να του περάσει κανείς να γλυτώσει από τις chromo-p@p@ries?  Kαι να μη τον βλέπουν τα μάτια (οο) της  Γοογλε παντού?  Eννοώ να τρέχει Linux από root, όχι φορτωμένο σε παράθυρο του Χρομε!  Γίνεται?  Για να κάνουμε και καμμιά δουλειά δηλαδή πότε πότε, αμα βαρεθούμε να παίζουμε και να σερφάρουμε όλο το υπόλοιπο 24-ωρο!  Μ' αρέσει το hardware, αλλά είναι αυτά λειτουργικά?  Το '90 είχαμε περισσότερες δυνατότητες!  Κι όποιος δε με πιστεύει, ας δοκιμάσει να ζωγραφίσει ένα καραβάκι στο ChromeOS.  H χειρότερα, ένα γρανάζι...

• Super Moderators

Ενημερώνονται τα αξιότιμα μέλη ότι οποιοδήποτε νέο σχόλιο σχετικά με "εκρηκτικές" επιδόσεις ή "καυτό" μηχάνημα θα διαγράφονται και θα επιβάλλονται πλέον οι ανάλογες ποινές. 

Εντάξει, κάναμε πλάκα, κάναμε τζερτζελέ, φτάνει. Δεν γίνεται σε ΚΑΘΕ θέμα της Samsung να γίνεται το ίδιο.

• Like 2

Κανένα Linux ρε παιδια δεν μπορεί να του περάσει κανείς να γλυτώσει από τις chromo-p@p@ries?  Kαι να μη τον βλέπουν τα μάτια (οο) της  Γοογλε παντού?  Eννοώ να τρέχει Linux από root, όχι φορτωμένο σε παράθυρο του Χρομε!  Γίνεται?  Για να κάνουμε και καμμιά δουλειά δηλαδή πότε πότε, αμα βαρεθούμε να παίζουμε και να σερφάρουμε όλο το υπόλοιπο 24-ωρο!  Μ' αρέσει το hardware, αλλά είναι αυτά λειτουργικά?  Το '90 είχαμε περισσότερες δυνατότητες!  Κι όποιος δε με πιστεύει, ας δοκιμάσει να ζωγραφίσει ένα καραβάκι στο ChromeOS.  H χειρότερα, ένα γρανάζι...

Μπορεί, ναι. Απλά τα 32gb σκληρού δεν επιτρέπουν και πολλά-πολλά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...