voltmod Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Η Samsung αναμένεται σύντομα να ανακοινώσει ένα νέο Chromebook αλλά λίγο πρίν την επίσημη αποκάλυψη του, το προϊόν βρέθηκε να πωλείται online. Το νέο Chromebook Pro δεν υπάρχει πια στο online shop της εταιρείας Adorama, ωστόσο κάποιοι κατάφεραν πριν αποσυρθεί από την ιστοσελίδα να συγκρατήσουν πολύτιμες πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά του. Σύμφωνα λοιπόν με όσα έγιναν γνωστά, η συσκευή διαθέτει οθόνη αφής 12,3 ιντσών ανάλυσης 2400 x 1600 pixels που χάρη σε ειδικούς μεντεσέδες περιστρέφεται κατά 360° ώστε από notebook να μετατρέπεται σε tablet. Το Chromebook Pro επίσης διαθέτει stylus, το οποίο η Samsung ονομάζει απλώς PEN. Η συσκευή βασίζεται σε εξαπύρηνο SoC (2x Cortex-A72 και 4x Cortex-A53), σε 4GB RAM και 32GB αποθηκευτικού χώρου και εξοπλίζεται με θύρες USB Type-C, με headphone jack, με SD card slot ενώ η μπαταρία του σύμφωνα με την Samsung μπορεί να κρατήσει έως και 10 ώρες. Με την αγορά του επίσης προσφέρεται ένας χρόνος δωρεάν συνδρομή στην υπηρεσία AirDroid. Το πάχος της συσκευής είναι 13,9 χιλιοστά ενώ το βάρος του δεν ξεπερνάει τα 1,08 κιλά. Τρέχει Chrome OS με Play Store. Το Chromebook Pro πριν αποσυρθεί από τον κατάλογο του Adorama είχε τιμή $499. Site: GSMArena Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
x_vagos_x Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 1. Πολύ ενδιαφέρον 2. με headphone jack ΘΕΕ ΜΟΥ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ, να λέμε τα αυτονόητα 3. Πανέμορφο Υ/Γ: brace yourselves, σχόλια για το αν θα εκρήγνυται are coming. 14 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakchris Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Στην Ελλάδα θα το δούμε άραγε;Για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες το spen είναι πολύ καλό για να μάθουν να γράφουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DaemonLord92 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Αμα το πενακι εχει τις δυνατοτητες του s pen απο τη σειρα Note θα ειναι και γαμω τις φασεις!! 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Skylined Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Υπάρχει κάτι τέτοιο σε windows? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Panikas1986 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Μπορεί κάποιος που έχει δουλέψει chrome os αν μας πει αν αξίζει η συγκεκριμένη επένδυση σε σχέση με ένα tablet εφόσον έχει και play store? 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
deneb Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 πόσο PRO μπορεί να είναι ένα Chromebook ? 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
x_vagos_x Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Μπορεί κάποιος που έχει δουλέψει chrome os αν μας πει αν αξίζει η συγκεκριμένη επένδυση σε σχέση με ένα tablet εφόσον έχει και play store? πόσο PRO μπορεί να είναι ένα Chromebook ? Panikas1986, είχα δοκιμάσει σε αυτό (Celeron N3050/2gb/32gb) το Chromium OS (που είναι η opensource βάση που χρησιμοποιεί η Google και χτίζει το ChromeOS) μέσω CloudReady. Δεν είχα Play Store (αν και είχα διαβάσει πως είναι εύκολο να περαστεί με "διάφορους τρόπους") αλλά παρ' όλα αυτά έκανα πολλή και καλή δουλίτσα, καθώς συνειδητοποιημένα όλα όσα ήθελα να κάνω με το μηχάνημα ήταν μέσω browser. Σαν επιδόσεις, σε σχέση με Xubuntu (ελαφρύ ubuntu) και δη σε σχέση με Windows 10 με τα οποία ήρθε, ο Chrome (ο οποίος ήταν και αυτός που κατά βάση είχα μόνιμα ανοιχτός στα δυο λειτουργικά), συμπεριφερόταν ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ πιο ομαλά σε ChromiumOS Μόνιμα 3 tabs ανοιχτά το ένα σε real-time ενημερώσεις, το άλλο youtube στο background, και το τρίτο για browsing σε site με 3-4 scripts να τρέχουν, είχα σχετικά άνετη εναλλαγή σε άλλες 2-3 καρτέλες. Συνολικά, λοιπόν, είχα "λόξυγγα" μετά τα 5-6 tabs... Σαν εφαρμογές, είχα TeamViewer, είχα offline Office μέσω Google (αλλά προφανώς στο Play Store των επίσημων Chromebooks μπορείς να βρεις πλέον το Microsoft Office), είχα Plex για να streamάρω ταινιούλες, το mail μου κανονικά, Dropbox με selective sync για να μη γεμίζει ο δίσκος, και φυσικά όλα τα extensions του Chrome μου όπως ακριβώς τρέχει στο Desktop PC μου. Σα οικοσύστημα, το Chrome Web Store έχει ειδική κατηγορία με APPLICATIONS που είναι για Chrome. Την έχουμε και στην dekstop έκδοση του Chrome, αλλά δεν της δίνουμε σημασία. Εκεί έχει πολλές εφαρμογές (και offline) που καλύπτουν από torrents μέχρι remote control, μέχρι server apps κτλ. Προσωπικά το μόνο που λείφτηκα από το Chrome Web Store και κύριος λόγος που θα ήθελα να έχω Play Store είναι το Skype το οποίο δεν λειτουργεί σε Chromebooks χωρίς Play Store. Ανάλογα, λοιπόν, τι εφαρμογές θέλεις, θεωρώ πως αξίζει η μετάβαση από ένα ακριβό tablet σε ένα ακριβό chromebook. Αντί να δώσεις 400 ευρω σε ένα Samsung Tab S2, δώσε 450-500 σε ένα Samsung Chromebook, και θα έχεις τουλάχιστον οθονάρα, πληκτρολόγιο, περισσότερη μπαταρία, full-fledged Chrome, με extensions και άλλα καλούδια που παραπέμπουν σε αντίστοιχη desktop εμπειρία. Εμένα με κάλυπτε, και ο μόνος λόγος που δεν το έχω πλέον το μηχάνημα είναι γιατί χρειάστηκα τα μετρητά και το πούλησα. Τελευταία, μάλιστα είχαν ενθουσιαστεί οι γονείς μου με την απλότητα χρήσης του και αγόρασαν και εκείνοι από ένα φτηνιάρικο laptop (των 170-190 ευρώ) και πέρασα ChromiumOS να χαζεύουν στο ίντερνετ. 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlackSunrise Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Μπορεί κάποιος που έχει δουλέψει chrome os αν μας πει αν αξίζει η συγκεκριμένη επένδυση σε σχέση με ένα tablet εφόσον έχει και play store? Αναλογα. Υπάρχουν άνθρωποι που προτιμούν το φυσικο πληκτρολογιο. Αν αυτο που σε ενδιαφέρει ειναι μονο Internet το Chrome OS ειναι πολύ καλό και απίστευτα γρήγορο. Ετσι κι αλλιως ενας Chrome ειναι. Οτι κανεις σπιτι στο desktop με τον Chrome κάνεις και στο Chrome OS αλλα πιο γρήγορα. Πιστευω πως με το Play Store και τις εκατομμυρια εφαρμογες Android, δεν χρειάζεται πλεον να αγοράζεις desktop pc εκτός αν εισαι συγκεκριμενη κατηγιορία (gamer, designer κτλ). Είμαι σιγουρος πως μελλοντικα τα Chrome books θα αντικαταστίσουν τα laptop μεχρι 600-700 ευρω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dali13gr Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Αμα το πενακι εχει τις δυνατοτητες του s pen απο τη σειρα Note θα ειναι και γαμω τις φασεις!! Η λογική λέει ότι δεν θα τις έχει γιατί έχω την εντύπωση ότι στο Chrome OS δεν επιτρέπονται επεμβάσεις στο UI όπως στα κινητά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Panikas1986 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Vagos και black sunrise σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Το βλέπω πολύ ενδιαφέρον και μάλλον προς τα εκεί θα κινηθώ αφού για αυτη αυτή την χρήση τα θέλω ακριβώς.Κανα stream, internet και εφόσον θα υπάρχει και το playstore δεν νομίζω να μου λείψει τιποτα. Βέβαια επειδή το project play store είναι ακόμα στην αρχή, βλέπω στο YouTube ότι υπάρχουν ακόμα ασυμβατοτητες με τις εφαρμογές αλλά νομίζω με το καιρό θα διορθωθεί και αυτό. Τα θεωρώ καλύτερη λύση από τα επώνυμα tablet και τα αμφιβολου ποιότητας κινέζικα με πληκτρολόγιο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DaemonLord92 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Η λογική λέει ότι δεν θα τις έχει γιατί έχω την εντύπωση ότι στο Chrome OS δεν επιτρέπονται επεμβάσεις στο UI όπως στα κινητά. Και εγω αυτο φανταζομαι. Επισης το γεγονος οτι το αναφερουν απλα ως PEN με προδιαθετει αρνητικα. Απο την αλλη ομως ποια η χρησιμοτητα του αμα δεν εχει αυτες τις παραπανω λειτουργιες? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
buster11 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Vagos και black sunrise σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Το βλέπω πολύ ενδιαφέρον και μάλλον προς τα εκεί θα κινηθώ αφού για αυτη αυτή την χρήση τα θέλω ακριβώς.Κανα stream, internet και εφόσον θα υπάρχει και το playstore δεν νομίζω να μου λείψει τιποτα. Βέβαια επειδή το project play store είναι ακόμα στην αρχή, βλέπω στο YouTube ότι υπάρχουν ακόμα ασυμβατοτητες με τις εφαρμογές αλλά νομίζω με το καιρό θα διορθωθεί και αυτό. Τα θεωρώ καλύτερη λύση από τα επώνυμα tablet και τα αμφιβολου ποιότητας κινέζικα με πληκτρολόγιο. Δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα αλλα στις παλαιότερες εκδόσεις του ChromeOS το μεγαλύτερο μου πρόβλημα ήταν το ότι αν δεν είσαι online δεν μπορείς να κανεις τίποτα. Ούτε καν να μπεις στο ΟS γιατί χρειάζεται login στον Chrome που προυποθετει σύνδεση στο internet. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
x_vagos_x Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Όλα αυτά έχουν διορθωθεί. Πολλά γίνονται πλέον offline. Αλλά εδώ που τα λέμε, πόσα πράγματα κάνει κανείς offline πλέον; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Human Soul Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Του βάζεις Remix OS. 64 gb αποθηκευτικού χώρου. Χαμηλώνεις την τιμή στα 300 ευρώ ??? Profit! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα