Προς το περιεχόμενο

[Θήκη HDD-SDD] ORICO 2139U3 2.5 inch Transparent USB3.0 Hard Drive Enclosure $4.89 ~€4.44 (Zapals)

kek

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω πάρει την αντίστοιχη μαύρη που είχε σε ίδια προσφορά το zapals μέσα Σεπτέμβρη. Έφυγε 20 Σεπτέμβρη από εκεί αλλά ακόμα δεν έχει φανεί.

Τώρα το ψήνω να πάρω και την διαφανή. Το κόστος είναι τζάμπα για orico που θεωρούνται καλής ποιότητας.

Eυχαριστω τον TS και να πω οτι  μπορειτε να πληρωσετε λιγοτερα γλυτωνοντας προμηθειες, αν αντι για δολαρια επιλεξετε ευρω στο ζαπαλς.

Αυτό που έχω παρατηρήσει στο banggood είναι ότι αν το βάλεις να κάνει αυτό την μετατροπή από δολλάρια σε ευρώ, χρησιμοποιεί συνήθως την spot ή πολύ κοντά στην spot ισοτιμία της ημέρας και βγαίνει πολύ συμφερότερο από το να αφήσεις την τράπεζα σου να κάνει την μετατροπή.

Θα το κοιτάξω και στο zapals.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 361
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators

@ sebu Το εχω επιβεβαιωσει πριν το γραψω. ;)

@manos, αν εχεις ευρω-υπολοιπο στο paypal εγραψα. Αλλιως μετατροπη απο την τραπεζα - εκτος των eurobank και οσων πετανε ταριφα 2-2.5ευρω ασχετως ποσου. Για το συγκεκριμενο μαγαζι, καλυτερα με ευρω κατευθειαν απο το ζαπαλς αντι για τραπεζα οποια και αν ειναι! Γλυτωνεις την προμηθεια και του φορεα mastercard-visa.

• Like 2

Eυχαριστω τον TS και να πω οτι  μπορειτε να πληρωσετε λιγοτερα γλυτωνοντας προμηθειες, αν αντι για δολαρια επιλεξετε ευρω στο ζαπαλς.

Πολύ σωστά. Το Zapals είναι από τις λίγες περιπτώσεις κινεζομάγαζων που συμφέρει η αγορά σε €, ακόμα & σε σχέση με τη Revolut που με χρέωσε 2 σέντσια περισσότερο. Καλά να πάθω που το είχα ξεχάσει. :P

post-390689-0-07161000-1476692841_thumb.jpg

@manos, αν εχεις ευρω-υπολοιπο στο paypal εγραψα. Αλλιως μετατροπη απο την τραπεζα - εκτος των eurobank και οσων πετανε ταριφα 2-2.5ευρω ασχετως ποσου. Για το συγκεκριμενο μαγαζι, καλυτερα με ευρω κατευθειαν απο το ζαπαλς αντι για τραπεζα οποια και αν ειναι!

Αν δεν έχεις υπόλοιπο στο balance τι αλλάζει; Δε στα παίρνει από το λογαριασμό;

Ποτέ μετατροπη απο paypal, 8 χρονια το λεμε.

Ειναι και αναλογα την περιπτωση βεβαια... Το καλυτερο ειναι παντα να τσεκαρουμε την ισοτιμια που κανει το paypal σε σχεση με την ισοτιμια του site που θελουμε να παραγγειλουμε. Για παραδειγμα προχτες που εριξα μια παραγγελια στο sports direct η ισοτιμια που εκανε απο λιρες σε ευρω ηταν πολυ μεγαλυτερη απο του paypal 

@manos, αν εχεις ευρω-υπολοιπο στο paypal εγραψα. Αλλιως μετατροπη απο την τραπεζα - εκτος των eurobank και οσων πετανε ταριφα 2-2.5ευρω ασχετως ποσου. Για το συγκεκριμενο μαγαζι, καλυτερα με ευρω κατευθειαν απο το ζαπαλς αντι για τραπεζα οποια και αν ειναι! Γλυτωνεις την προμηθεια και του φορεα mastercard-visa.

Ωχ δεν προσεξα οτι είπες ότι το επιβεβαίωσες κιολας στο zapals.

Mea culpa  :X

Ευχαριστώ πολύ και εγω, το πήρα γιατι είναι απαραίτητη, ειδικά μιας τέτοιας εταιρίας θήκη. Μακάρι να ήταν και type-c η θύρα αλλά πρόσεξα ότι είναι άλλο μοντέλο (2139C3). Άντε να βάλουν κάποια στιγμή και την type-c σε προσφορά να την παραγγείλουμε!

• Like 1

off topic

Ειναι και αναλογα την περιπτωση βεβαια... Το καλυτερο ειναι παντα να τσεκαρουμε την ισοτιμια που κανει το paypal σε σχεση με την ισοτιμια του site που θελουμε να παραγγειλουμε. Για παραδειγμα προχτες που εριξα μια παραγγελια στο sports direct η ισοτιμια που εκανε απο λιρες σε ευρω ηταν πολυ μεγαλυτερη απο του paypal

Καλό είναι να ελέγχουμε, αλλά θεωρώ απίθανο να χρεώνει το PP για τη μετατροπή λιγότερο από τράπεζα, με εξαίρεση την περίπτωση που η τράπεζα ρίχνει & fix χαράτσι.

Εγώ ελέγχω την ισοτιμία του site με της κάρτας (τράπεζας & Revolut). Το Zapals είναι από τις περιπτώσεις που όχι μόνο η τιμή που εμφανίζει σε € είναι πιο συμφέρουσα της μετατροπής από $, αλλά & χρεώνει σε € αυτό που βλέπεις σαν τιμή. Υπάρχουν κινεζομάγαζα που σου δείχνουν ενδεικτικά τις τιμές σε €. Νομίζεις ότι θα χρεωθεί η κάρτα σε €, αλλά χρεώνεται σε $ & κάνει τη μετατροπή η τράπεζα.

Στο SportsDirect, σε παραγγελία της τάξης των €150 που έκανα το καλοκαίρι, δεν συνέφερε η ισοτιμία του. Για £128.36 ήθελε ~€151.5, ενώ με τη Revolut πλήρωσα €148.24

off topic

Αν δεν έχεις υπόλοιπο στο balance τι αλλάζει; Δε στα παίρνει από το λογαριασμό;

Αν δεν έχεις συνδέσει κάρτα αλλά έχεις συνδέσει τραπεζικό λογαριασμό, θα στα πάρει από εκεί. Αν έχεις συνδέσει κάρτα, από αυτή. Αν έχεις συνδέσει & τα 2 ή πολλές καρτες, θα σου προτείνει αυτόματα τη default επιλογή σου, αλλά έχεις δυνατότητα να την αλλάξεις.

Σε κάθε περίπτωση όμως (πλην εξαιρέσεων που γράφηκαν πριν), δεν συμφέρει η ισοτιμία που δίνει το PP.

Άμα κοστίζει extra κι είναι παραγγελία μικρής αξίας σαν κι αυτή, χωρίς. Όλα όσα εχω παραγγείλει, ακόμα κι εκείνα τα άπειρα freebies που μοίραζε στην αρχή, όλα ήρθαν κανονικά.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...