alani123321 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Γεια χαρα παιδια. Ειμαι φαρμακοποιος και μεσα στο 16 θα ανοιξω φαρμακειο. Τα τελευταια χρονια εχουν μεγαλη ανοδο τα ηλεκτρονικα φαρμακεια και πουλανε προιοντα σε απιστευτα χαμηλες τιμες (πραγμα το οποιο σημαινει μεγαλο στοκ και μικρο κερδος). Θα με ενδιεφερε στο μελλον να ασχοληθω και με ηλεκτρονικο φαρμακειο, αφου ετσι κι αλλιως ενα αλφα στοκ (σιγουρα για το ονλαιν θα χρειαζεται πολυ μεγαλυτερο, για να μαι ανταγωνιστικος) θα το εχω απο το φυσικο φαρμακειο. Απο web design και digital marketing δεν γνωριζω τιποτα (γνωριζω photoshop, illustrator και after effects) οποτε λογικα θα απευθυνθω σε ειδικους και θα παρω σαν πακετο και τα δυο. Εχω δει οτι πολλα μεγαλα online φαρμακεια συνεργαστηκαν και συνεργαζονται με την http://generation-y.gr/ Για παραδειγμα http://www.boxpharmacy.gr/ Το κοστος για ενα ολοκληρωμενο πακετο design-marketing, απο μια εταιρεια σαν την παραπανω, περιπου ποιο ειναι?
blackdeagle Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Πρέπει να ψάξεις πολλές εταιρείες για να πετύχεις την καλύτερη τιμή.Ένα καλό eshop,μοντερνο και λειτουργικό πάνω από 500 ευρώ,αν θες κατι πιο απλό ίσως και λιγότερα αναλογως πως το θέλεις...Ψάξε τις εταρείες και ρώτα μηπως σου κανουν καλή τιμή.
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Έχε υπόψιν ότι τα περισσότερα online φαρμακεία είναι ζημιογόνα. Από τα 400 είναι ζήτημα τα 40 να έχουν κέρδη. Για κόστος, τουλάχιστον 10 χιλιάδες και θα χρειαστεί να ξοδέψεις χαλαρά άλλα τόσα για διαφήμιση. Και μετά έχεις έξοδα για social media, υποστήριξη, newsletters κλπ. Προσωπικά δεν νομίζω ότι μπορείς να μπεις με αξιώσεις στην αγορά με οτιδήποτε λιγότερο από 50 χιλιάδες. Κι όλα αυτά για να δουλεύεις με περιθώριο κέρδους το πολύ 15%. Σε μια αγορά που είναι ήδη υπερκορεσμένη.
XPHSTOS_ Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Ο/Η elorant μίλησε σωστά.Το e-pharmacy είναι πολύ ανταγωνιστικός τομέας και πέρα από το site το οποίο ως e-shop θα κοστίσει και όχι 500-1000€ αλλά αρκετά παραπάνω, η διαφήμιση θα είναι το μεγαλύτερο σου έξοδο! 1
Tiphonas Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Έχουν δικιο τα παιδια. Αυτή την στιγμή ειναι η πιο κορεσμένη αγορά τα online φαρμακεία. Υπάρχουν άπειρα και τα προϊόντα λίγα. Χρειάζεται να έχεις καλό στοκ ώστε να πετυχαίνεις καλές τιμες και πολύ χρήμα για το digital marketing. Οπως λένε και τα παιδιά παραπάνω το μεγαλύτερος κόστος θα είναι η Online διαφήμιση. 500 ευρώ δεν θα κοστισει το eshop. Υπολογίζεις πάνω απο 1000, αν βρείς καλή δουλεια μεταξύ 1000 με 1500 είσαι τυχερος.
alani123321 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Ευχαριστω για τις απαντησεις. Καταλαβαινω οτι ειναι πολυ δυσκολα τα πραματα σαυτον τον τομεα, απλα το σκεφτομουν επειδη θα υπαρχει ηδη το φυσικο φαρμακειο. Γενικοτερα παντως πιστευω οτι ολες οι αγορες ονλαιν ειναι κορεσμενες κατα καποιον τροπο. Ρουχα, τεχνολογια κτλ. Πιστευετε οτι επικρατουν μονο τα μεγαθυρια που εχουν ρηξει πολυ χρημα και οι μικροτερες ονλαιν επιχειρησεις δν εχουν χωρο; καπως γενικο το ερωτημα μου.
alou Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Η απάντηση αυτή δεν θα προκύψει από κάποια γνώμη κάποιου, αλλά από ένα δικό σου επιχειρηματικό πλάνο που θα έχει εξετάσει πολύ προσεκτικά κάθε λεπτομέρεια, πρόβλημα, ευκαιρία, κόστος, χρόνο κ.ο.κ. που θα προκύψουν και θα αναπροσαρμόσει αρκετές φορές πριν φτάσει στο σημείο να ξεκινήσει ή να αποκλείσει το ενδεχόμενο του eshop. Μετά θα μπορείς να ρωτήσεις και να έχει πραγματικά νόημα πιο συγκεκριμένα πράγματα - όπως το συνεργάτη που θα καλύψει τις ανάγκες σου - γιατί απλούστατα θα ξέρεις τι ακριβώς θέλεις και δεν θα σου πουλήσει ο καθένας ότι έχει. 2
paparovic Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Πιστευετε οτι επικρατουν μονο τα μεγαθυρια που εχουν ρηξει πολυ χρημα και οι μικροτερες ονλαιν επιχειρησεις δν εχουν χωρο; καπως γενικο το ερωτημα μου. Το ερώτημα είναι - γιατί από εσένα και όχι από κάποιον άλλον, ή από κανέναν; Τι σε διαφοροποιεί; Αν η μόνη απάντηση είναι η τιμή, ναι, είναι δύσκολο, σε κάθε αγορά.
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Ευχαριστω για τις απαντησεις. Καταλαβαινω οτι ειναι πολυ δυσκολα τα πραματα σαυτον τον τομεα, απλα το σκεφτομουν επειδη θα υπαρχει ηδη το φυσικο φαρμακειο. Γενικοτερα παντως πιστευω οτι ολες οι αγορες ονλαιν ειναι κορεσμενες κατα καποιον τροπο. Ρουχα, τεχνολογια κτλ. Πιστευετε οτι επικρατουν μονο τα μεγαθυρια που εχουν ρηξει πολυ χρημα και οι μικροτερες ονλαιν επιχειρησεις δν εχουν χωρο; καπως γενικο το ερωτημα μου. Τα ρούχα δεν είναι κορεσμένη αγορά γιατί τα περισσότερα online καταστήματα πωλούν δική τους κολεξιόν. Στα φαρμακεία αντιθέτως όλοι πουλάνε τα ίδια πράγματα. Γι αυτό και σταδιακά η αγορά θα συρρικνωθεί. Αυτό νομίζω απαντά και στο δεύτερο ερώτημα σου. Σε αγορές με κοινά προϊόντα επιβιώνει μόνο αυτός που μπορεί να συμπιέσει το περιθώριο κέρδους, που σημαίνει ότι έχει πολύ λίπος να κάψει. Σε αγορές που υπάρχει διαφοροποίηση (π.χ. κοσμήματα) μπορούν άνετα να επιβιώσουν και μικρά μαγαζιά. Για να στο θέσω αλλιώς. Αν πουλάς ένα προϊόν το οποίο δεν μπορεί να το βρει κάποιος στο skroutz, γιατί δεν έχει νόημα να το ψάξει καθότι το έχει μόνο ένας, δεν έχεις κανένα πρόβλημα. Διαφορετικά έχεις ελπίδες μόνο αν μπεις σε μια αγορά νωρίς ώστε μέχρι να κορεστεί να έχεις φτιάξει όνομα. Τα online φαρμακεία δεν είναι μια τέτοια, πλέον.
aledjo Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 οποιος προλαβε, προλαβε! εχουν γινει απειρα τα online φαρμακεια και απο αυτα ζητημα ειναι αν 10 απο αυτα βγαζουν ΛΕΦΤΑ αλλα 30 απλα φυτοζωουν και τα υπολοιπα μπαινουν μεσα...
slk200gr Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 εγω δεν θα συμφωνησω ακριβως με τα παραπανω και μιλαω εκ πειρας,το e-shop σε πρωτη φαση θα σου βγει 2-3000 ε αναλογα παντα τους κωδικους (φτανει και σε πολυ υψηλοτερα νουμερα αλλα δεν χρειαζεται να το κανεις απο την αρχη,διαφημηση στο google με επικσεψιμοτητα 700-900 στο σιτε σου βγαινει 190ε+φπα (ξεκινας με αυτο ),360 ε +φπα ειναι αν βγαινουν και τα banner σου σε διαφορα site ,βλεπεις κινηση ανεβαζεις το bugget σου .Αν λιγο κατεχεις τους υπολογιστες που μαλλον κατεχεις αφου δουλευεις photoshop, illustrator (εκει παλι κανεις συμφωνια με αυτον που σου κανει το site να του δωσεις εσυ τα προιοντα ξεφονταρισμενα γιατι εκει λογο ποσοτητας ανεβαινει η τιμη του e-shop) εσυ θα παιρνεις παραγγελιες ,θα συσκευαζεις και μια στιγμη το απογευμα θα ερχετε η coyrier να τα παρει (οκ φανταζομαι στην αρχη δεν θα ειναι και παραγγελιες amazon ).H courier ειναι ενα σηματικο κομματι στο κοστος του καταναλωτη ,ενδεικτικα εγω πληρωνω 1,20 σε οποιο μερος της ελλαδας μεχρι 3 κιλα μεχρι μεσαιο μεγεθος ,αποψη μου ,τουλαχιστον στην αρχη δωρεαν κοστος μεταφορας απο 22ε και πανω παραγγελεια.Τελος για να μην κουραζω στην αρχη μπορει να κανεις μικρο τσιρο ομως αυτο σταδιακα ανεβαινει χωρις να ανεβαινου και τα παγια εξοδα σου υ.γ. μην παρεις εταιρεια που κανει για πολλα φαρμακεια site ,ενιοτε γινομαστε φιλοι με αυτους και μετα υπαρχουν διαροες (για να το πω ευγενικα) οποιος προλαβε, προλαβε! εχουν γινει απειρα τα online φαρμακεια και απο αυτα ζητημα ειναι αν 10 απο αυτα βγαζουν ΛΕΦΤΑ αλλα 30 απλα φυτοζωουν και τα υπολοιπα μπαινουν μεσα... εχεις online φαρμακειο και γνωριζεις ποσα βγαζουν?η ως κλασσικος ελληνας στο ειπε ενας φιλος που του το ειπε η αδερφη του που ειναι παντρεμενη με εναν που εχει ξαδερφο.......................................... 2
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 εχεις online φαρμακειο και γνωριζεις ποσα βγαζουν?η ως κλασσικος ελληνας στο ειπε ενας φιλος που του το ειπε η αδερφη του που ειναι παντρεμενη με εναν που εχει ξαδερφο.......................................... Σου είναι τόσο δύσκολο να πεις την άποψη σου χωρίς να προσβάλεις κάποιον; Βλέπουμε ποιος είναι τελικά ο κλασσικός έλληνας... Και για την ιστορία, εσύ έχεις φαρμακείο;
paparovic Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Και για την ιστορία, εσύ έχεις φαρμακείο; Τι ερώτηση είναι αυτή; Αν έχει, θα παραδεχθείς ότι καλώς σε κοπάνησε;
slk200gr Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Σου είναι τόσο δύσκολο να πεις την άποψη σου χωρίς να προσβάλεις κάποιον; Βλέπουμε ποιος είναι τελικά ο κλασσικός έλληνας... Και για την ιστορία, εσύ έχεις φαρμακείο; Καταρχήν δεν προσέβαλα κανέναν ομως λυπαμαι πολυ όταν ένας νέος άνθρωπος προσπαθεί να κανει πραγματικότητα ενα όνειρο και κάποιοι τον απογοητεύουν χωρις καν να ξέρουν ,γιαυτο λοιπόν και η ερώτηση αν εχει Φαρμακειο και τα ξέρει τόσο καλα ,καμία προσβολή φίλε μου απλή ερώτηση με κανένα ίχνος ειρωνίας .Οπως προανέφερα εχω και εγω site ,και κατασκευή εκανα και καθε μήνα πληρώνω κάποιο προγραμμα διαφήμισης στην Google .Και τωρα πως τα ξερω ολα τόσο καλα ?να σου απαντήσω και σε αυτο για να μην νοιωςεις και συ προσβεβλημένος (όχι οτι μου καίγεται και καρφί )Η δυο κολλητή μου έχουν τυχαίνουν να έχουν εταιρίες που ασχολούνται με την προμήθεια φαρμακείων ,ο ένας στα φάρμακα και παρά φαρμακευτικά και ο άλλος σε είδη που χρειάζονται τα φαρμακεία μη φαρμακευτικά ,ως εκ τούτου κατι γνωρίζουν οι φυλακές .Για να γίνω και λίγο πιο συγκεκριμένος ,αν το παιδί έλεγε οτι δεν εχει Φαρμακειο και θελει να κανει e shop Φαρμακειο δεν θα μιλούσα καθόλου ,επειδη ομως εχει φυσικό κατάστημα (η θα κανει όπως ανέφερε ) και ειναι φαρμακοποιός να το κανει ,μονο να κερδίσει εχει απο λόγο έως πολυ ,αυτο εξαρτάται πλέον απ αυτόν Και φίλε μου καταρχήν δεν απάντησα σε σένα αλλα σε άλλον ,ναι διάβασα και το δικό σου ποστ το παραθέτω ::: Έχε υπόψιν ότι τα περισσότερα online φαρμακεία είναι ζημιογόνα. Από τα 400 είναι ζήτημα τα 40 να έχουν κέρδη Για κόστος, τουλάχιστον 10 χιλιάδες και θα χρειαστεί να ξοδέψεις χαλαρά άλλα τόσα για διαφήμιση. Και μετά έχεις έξοδα για social media, υποστήριξη, newsletters κλπ. Προσωπικά δεν νομίζω ότι μπορείς να μπεις με αξιώσεις στην αγορά με οτιδήποτε λιγότερο από 50 χιλιάδες. Κι όλα αυτά για να δουλεύεις με περιθώριο κέρδους το πολύ 15%. Σε μια αγορά που είναι ήδη υπερκορεσμένη. Λοιπόν η εισαι αφελής και απλα γράφεις η εχει eshop με Φαρμακειο και θελεις να αποτρέψεις το παιδί ,50000 ε για να Ίντερνετ ?
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Δεν έχω σκοπό ούτε να αποτρέψω, ούτε να ενθαρρύνω τον οποιονδήποτε. Καταθέτω την άποψη μου από πράγματα που γνωρίζω, καθώς παρακολουθώ όλη την αγορά των online φαρμακείων, κι ο καθένας κρίνει μόνος του. Το αν είμαι αφελής εγώ που λέω ότι για να μπεις σε μια ΚΟΡΕΣΜΕΝΗ αγορά θα χρειαστείς τουλάχιστον 50.000 ή εσύ που πιστεύεις ότι μπαίνεις άνετα με 2-3 χιλιάρικα ας το κρίνει ο καθένας που μας διαβάζει. Κι επειδή με πετυχαίνεις στις καλές μου θα στο προεκτείνω λίγο περισσότερο. Αυτή τη στιγμή δύο τρόποι υπάρχουν για να αποκτήσεις πελάτες. Ο ένας είναι να μπεις στο skroutz και να συμπιέσεις το κέρδος ώστε να βγαίνεις πρώτος. Αυτό βέβαια δεν μπορείς να το κάνεις σε όλα σου τα προϊόντα γιατί με άλλη χονδρική αγοράζεις εσύ που είσαι μικρός και με άλλη το κατάστημα που είναι στο Παγκράτι και κάνει ένα εκατομμύριο τζίρο. Ο δεύτερος είναι με τη διαφήμιση που σημαίνει ότι θα πρέπει να έχεις φτιάξει ένα γαμάτο site με newsletters και της παναγιάς τα μάτια πάνω καθώς και την κατάλληλη τεχνογνωσία για να μετράς conversions και να δεις που πάσχεις και τι πρέπει να βελτιώσεις. Αυτά δεν γίνονται με δύο-τρία χιλιάρικα. Μόνο το web design θα σου στοιχίσει τόσο, τουλάχιστον. Αν τώρα εσύ νομίζεις ότι αυτά είναι περιττά και μπορείς με λίγη καλή θέληση να πετύχεις οκ δικαίωμα σου. Δημοκρατία έχουμε ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι θέλει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα